ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. flexka

flexka Hrabě fóra

V podstatě celý život nejím sladké, z mi neznámých důvodů i přes to se blížím ideálnímu tvaru koule...
    Takže věřím, že zapřisáhlí masožravci na to už přišli sami, těm ostatním napovím - pokud doma vyžadují štrůdl, peču zásadně 2 nohavice, jednu klasicky s jablíčky, skořicí a rozinkama a druhou pro sebe plním směsí na malé kousky krájené anglické, cibule, strouhaného eidamu a dobrého koření (grilovací, hořčice, kečup atd.). Pokud chci mít jistotu, že bude štrůdlík jenom můj, přidám čili pastu, nebo rovnou papričky na drobno.
    No a tchýně se rozhodla mě zabít strašnou smrtí přežráním se a dělá štrůdlík se sušenými rajčaty, nivou a uherákem. A to pak trpím a trpím, dokud nezmizí poslední kousek (a ještě i potom).

2. bubák1960

bubák1960 Velmistr fóra

Tak ten štrůdlík naslano musí být boží.Pro mě teda baz masa,ale já ujíždím i na sýrech.Včera při pohledu do té blbé věci na zdi,která pokaždé zničí moje seběvědomí hned v zárodku jsem si slíbila,že fakt nebudu žrát to sladké.No,ráno jsem dojela ten štrůdl,ach jo.....Tak večer si to slíbím opět,slibem neurazíš.....Dnes je k obědu smažený květák,odpoledne jdu na schůzi.Květák asi trošku nadýmá,že?:sleepy:Tak to je dilema,květák můžu ve velkém.Škoda,že neschůzujem pod javorem.......

3. Mikeš

Mikeš Titán fóra

bubák a pechfógl - tak, tak, vodou se má šetřit, toť ušlechtilá myšlenka. Ale kdo ji dodržuje?
    Také jsem před časem ráno otevřel vodovodní kohoutek a ejhle nic, ani kapka, jen chrochtání vzduchu.
    To sousedi začali ze společného zdroje pitné vody napouštět své obrovské bazény a přes noc vypustili celý obsah.
    A když jsem se ozval, že by to tedy takhle nešlo, málem jsem dostal přes hubu, co že si to dovoluji ... atd.
    Jejich blaho a máchání jejich zadků je přece přednější před základními potřebami ostatních.
    Jo, všichni jsme si rovni, jen někteří jsou si rovnější
    :D

Naposledy upraveno: 8/6/15
  4. Simissek

Simissek Pilný autor

Holky, připravte si mýdla.....v Tachově už nám prší :pxD

5. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Hezké pondělní dopoledne. Ráno po 7. hodině jsem sklidila , zasela a vypadla.
    Děti do školy a pak na odběr krve se svojí maličkostí. Po té vleklé smrkonosofrko,
    mi zdejší felčar nakázal kontrolní náběry , tak proč mu neudělat radost, když o
    to tak stojí, že ? Vylezla jsem z polikliniky a bouřka a slejvák. Je to třeba. Jak
    zde bylo zmíněno , voda je vzácnost a i když máme natažené od studny zavlažování,
    déšť je lepší, ušetříme horskou vodu , která nám do studny jde z horského
    podzemního pramene. Letos není moc dobrá, ale když je sníh a hodně sněhu,
    že zapadáme, je pak v létě voda dobroučká ..mňam.
    Jdu dodělat polívču , rajskou a knedlíček , mám na to objednávku od důležitých
    strávníků (vnoučat). Mějte se zatím a přeji příjemné dopoledne.

6. Baroland

Baroland Ikona fóra

Takže bych to rozdělil do tří sekcí:
    Husy,husy,husy,vemblódi... -co dodat ?

Voda - to je zajímavé téma. Napojeni jsme na městskou,ale pijeme balenou,nebo jezdím ke studánce.Na zahradě mám studnu,z ní napouštím bazének(fakt malinkej,když se víc odzazím od bloku,bojím se,že nedopadnu do vody.)K okapu je napojena 5ti kubíková nádrž na zalévání trávníku,která věčně přetéká, kdo by se furt tahal s hadicema,nedejbože s konvou na záhonky...však ono jednou naprší.

Papání - nápady a inspirace bych využil, jenže mám v konvektomatu platýze s citronovo/koprovou polevou.A k rybě se hodí tak bílý veltlín,néé čučka a bochte.

A vůbec, prázniny před nama,névyšší čas si zopakovat řeči.

Jak se řekne polsky lopata?
    Ręczny przenosnik materialów sypkich.

Česko-japonský slovník:
    ředitel – nemako;
    náměstek – jakomako;
    skretářka – omako;
    vrátný, hlídac – cumako;
    mistr – mako;
    dělník – makojakopako;

Madarština:

penzista – uštvánléty;
    funkcionář – kuleváloš;
    hřbitov – tuhoškempink;
    včela – seremed;
    vosa – neseremed;
    čmelák – neseremedturbo;
    uklízečka – hádrošmátra;
    kamzík – terénkoza;

7. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

bubák1960
    Mně neničí sebevědomí ta blbá věc na zdi, mně ničí sebevědomí občasný pohled mezi špičky ***, když stojím na váze.
    A co se dešt týče: No tak budu namydlená, většinu žiota je to pro mně obvyklý stav. Dležité je nepovolit.

8. lacrima

lacrima Ikona fóra

Ahojky všem a přeji krásné poledne , u nás (prozatím) ani kapka , Medard někde spí za kopcem , slabý větřík prohání malé mráčky.
    Přemýšlím, co mám vařit , aby to bylo chutné a přitom zdravé . Co si tedy dát něco z ovoce ?

Akci na farmě mám hotovou, tak by jsme mohli odpoledne zajít na nějakou akci v reálu .

9. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Pechfógl - jsem taky namydlená.... Potíž je, že už to značně zaschlo a pak to bude nejspíš na WAPku. Zajedu k pumpě asi...
    Cisternu nám nedodali, a na mé vlezlé a obtěžující dotazy dostávám neustále odpovědi jako, že se na tom dělá, a za hodinu to poteče xDxDxD Jóóó, tady je vidět, jak je čas relativní o_O Voni snad nevědí, že se nesmím rozčilovat :wuerg:

Bubáku - zkus to maskovat vrzáním židle a tak...;)

Baro - ještě náměstek - kámoškuleváloš xD

10. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

skalara.v cítím s tebou, bez vody je to peklo....ale sdělení typu: "pracujeme ve dne v noci" a "již brzy" - nepřipomíná ti to něco na co jsi už zvyklá? :p

EDIT: vzpomínám si na situaci, kdy nám v ulici netekla voda kvůli havárii a taky furt slibovali, že už brzy a nikdo tam nic nedělal....nakonec to část obyvatel vyřešila tak, že začali chodit na WC na místní Technické služby - a po několika hodinách takového procesí se "již brzy" stalo realitou xDxD

Mimochodem, to rybí vajíčko s pletenou čepicí vypadá dost divně až pošahaně....

11. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

No jasně, že jo. Ještě, že mi nikdo z kompetentních toto nenaservíroval. Buď bych vystříkla, jak švestkovej knedlík, nebo utrpěla histerický záchvat xD

Teď tak dumám, že už to bude pomalu 24 hodin. Já půjdu někoho zmydlit asi ... Fakt nás nechaj 24 hodin bez pitné vody ?! Bez jakékoli vody ? Hnus velebnosti :wuerg:

12. flexka

flexka Hrabě fóra

Vodu máme ze studny uprostřed baráku - je sice nepitná, ale kvůli železu a minerálům, dusitany se drží kolem povoleného maxima a bakterie v tom nežijou. Takže ji používáme i pijeme a docela se mi spravila lupénka, co se nesprchuju chlorem. Akorát spotřeby kyseliny citronové je u nás jak v chemickém provozu :p. U nás na jihu nezaprší a nezaprší, tráva na troud, morčata čumí na kupované seno v létě, jestli jsem si nepopletla roční období. Rajčata smutně od rána do večer klopí hlavičky a jen přes noc po večerní zálivce trochu ožívají. Takže tady bych byla namydlená asi do podzimu a to by se to mýdlo dřív oloupalo samo dle trampského přísloví (špína je nad 3mm a ta opadá sama), než by zapršelo. Navíc při mé postavě, kdyby mě někdo viděl čekat na dvorku na déšť v rouše mýdlovém, byl by z toho chudák minimálně půl roku impotentní....

13. čarodějka007

flexka mýdlová bublina je přece krásná a křehká....a kdyby se někdo nad tím přece jen pozastavil, můžeš mu říct, že si zkoušíš kostým na maškarní bál ;)

14. bubák1960

bubák1960 Velmistr fóra

Namydlené i nenamydlené ženy fakt jste mě rozesmály.Na květák jsem zatím užila cholagol,protože můj dementní 4cm šutr ve žlučníku občas blbě remcá proti mému výběru stravy.Někdy až dozraje tak ho vrazím do skalky:)U nás sucho.Kde vlastně prší?Na Nově zas udělali z jedné bouřky kalamitu a že nám ostatním splasknou mydliny jim nevadí.
    Tak co závisláci,kupujete čudlu?Já mám velké mrnění,asi jí chci...když já tak nerada pouštím chlup,teda floren.....:p

15. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Čudlu nekoupím, ta délka aktivace mě dostala :(
    Za ušetřené love koupím nunčaky či jiný bicí nástroj>:(

Vám řikám naposled : Dejte sem tu vodu !

16. čarodějka007

bubák1960 já ji koupila, už je i zralá, ale s vylíhnutím počkám, až se probudí drak a můra - bude bydlet na ostrově hned u břehu, aby to neměla daleko do vody, jen teda doufám, že mi neuplave....

17. mituli

mituli Polobůh fóra

Asi cudlu koupim,je moc hezka.V Krkonosich prselo cele dopoledne.ted se to protrhalo a jde to,pri desti bylo 13 stupnu,uz jsem myslela,ze musim zatopit,lebo jsem strasny zmrzlik,dnes jsem s obedem trochu vykejvala-byly spagety,bylinky jsou cerstve,vlastni vyroba,v sobotu mi jede holandsko ,tak se musim setrit

18. jakrt

jakrt Rádoby autor

Ahoj závisláci, strašně ráda sem chodím na počtení a pokoukání. Divila jsem se, jak někdo může poprskat monitor - už se nedivím. Důchod mám sice za pár, ale vnoučata, jídlo a kočičky - stejné. Obdivovala jsem včerejší fota sladkostí a nedá mi to, abych se nezeptala Marcipánky na její mňamku. Neznám a zajímá mne, o co jde. Případně recept, abych mohla udělat nějakou inovaci v zaběhlých produktech. Třeba recept bude zajímat i někoho dalšího.

19. marcipánka74

marcipánka74 Pilný autor

Ahojky jakrt , myslíš tu panna cottu , nebo to jablkové ? Pokud to druhé , tak to je obměna receptu Ládi Hrušky ;) Já místo nutely dala jablka ;)

[​IMG] já si nastrouhala jablkla ,přidala skořici a cukr a bylo to super ;) tak a ještě postup :D
    Všechny ingredience na těsto smícháme v jedné nádobě a jako vždycky uhněteme jednolitý bochánek těsta. Ten pak dáme odpočinout asi na tři čtvrtě hodiny.Těsto si pak rozdělíme na čtyři díly a z každého uválíme placku silnou asi dva milimetry. Na jeden vyválený kus těsta položíme talíř, obtáhneme si kolečko a to vymažeme lískooříškovým krémem. Toto opakujeme ještě dvakrát, poslední patro samozřejmě zeshora nemažeme.Dílko podložíme pečícím papírem, nahoru opět položíme talíř a jako podle šablony ořízneme přebývající těsto na kraji. Uprostřed si pak lehce obtáhneme hrneček, kvůli ornamentu, který budeme vyrábět. Postupným půlením si rozdělíme dort na šestnáctiny a vždy dva sousední kousky otočíme proti sobě, aby vznikl efekt pletení.Pak už zbývá naší pochoutku pomazat bílkem, přesunout na plech a šup do trouby. Na 180 stupňů na 15-20 minut

20. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné pondělní odpoledne, před obědem bouřilo, tma byla, že by se dala krájet, přišel i déšť, ale nebylo to zas tak hrozné, jak slibovali....Ochladilo se a docela to tam fouká. Doma je pěkně, u kafíčka a koukám se na tu moji rybku a těším se, až se vylíhne. Kupovat čepičku, to je mi líto za to dávat ty hříšné floreny...Kdyby se dala uplést nebo uháčkovat, to by mi udělalo radost. Mám ráda tyto ruční práce. Počítám, že zítra ráno akci dorazím do úspěšného konce. Pěkné odpoledne a udělejme si ho každý po svém, tak, jak nám vyhovuje!!! Páček, shledáček!!!;););)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.