ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. .Večernice.

.Večernice. Obyvatel fóra

-pechfógl- upřímnou soustrast, když odejde maminka vždy to hodně bolí, tady v Závislákově jsme všichni s tebou, drž se

2. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

pechfóglinka, upřímnou soustrast a odchod maminky, je vždy velmi těžký, ale všechny rány přebolí a vše musí jít zase dál. My jsme tady a jsme rádi, že Tě máme mezi nám. Všem přeji pěkný den, v Jáchymově od rána prší. Mezi procedurami jsem na chvíli mezi vás zavítala, teď to šlo se připojit, v odpoledních a večerních hodinách je to horší. Myslím na naše marody a teď se k tomu přidala i janké, tak doufám, že to bude každým dnem lepší. Nevím, jak to půjde s akcí, seká se to tady, tak uvidím. Přeji vám všem krásný den, opatrujte se a marůdci, držím palce! ;););)

3. bmv2596

bmv2596 Perspektivní autor

Pechfógl. Upřímnou soustrast. Zvládni "ten" týden se silou TOBĚ vlastní. Pak už rozjímej, vzpomínej... Přeji hodně psych. síly.

4. Madvo

Madvo Mistr fóra

pechfoglinko, upřimnou soustrast a hodně síly.

5. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

pechfógl - upřimnou soustrast a drž se.

6. MajkaH123

MajkaH123 Aktivní autor

Pechfógl-upřímnou soustrast.Čas vše trochu otupí a Ty jsi silná.Zvládneš to.Až se tak stane,přijď prosím zpět a piš,Tvoje příspěvky nemají chybu!

Naposledy upraveno: 22/2/17
  7. libakos

libakos Titán fóra

Protože nejsem ani vtipná ani neumím vkládat obrázky jsem jen věrnou čtenářkou příspěvků nás závisláků.Proto píšu abych všem nemocným popřála brzké uzdravení a těm kteří ztratili někoho blízkého přeji hodně síly k překonání bolesti která časem zmizí ,smutné ale krásné vzpomínky zůstanou...

8. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

- pechfoglinko -
    Kdo žije v srdcích svých blízkých , není mrtev , je jen vzdálen .
    Upřímnou soustrast .....

9. lacrima

lacrima Ikona fóra

-pechfógl-
    , myslím na Tebe Magdi , hodně síly...

Naposledy upraveno: 23/2/17
  10. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

-pechfógl- upřímnou soustrast a drž se.

11. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Když je to někdo tak hodně blízký jako maminka tak je to hodně velký smutek. Drž se Pechfóglová, smutníme s tebou

12. vavovi

vavovi Stará škola

pechfoglinko - upřímnou soustrast a hodně sil.

13. burds

burds Titán fóra

Pechfóglová upřímnou soustrast.Víc k tomu napsat nejde .Vydrž budeme na tebe všichni myslet.

14. jana563

jana563 Dozorce fóra

Pechfogl smutním s tebou.Jana

15. tatkanas1

tatkanas1 Obyvatel fóra

pechfógl - upřimnou soustrast a drž se.

16. Milka66

Milka66 Veterán fóra

pechfógl - cítim s Tebou a prijmi úprimnú sústrasť.

17. Evelina.

Evelina. Pisálek fóra

pechfógl - příjmi upřímnou soustrast

18. *Kuliočko*

*Kuliočko* Vážený autor

19. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Krásný večer,

je tu neveselo, je tu truchlivo a tak jsem se rozhodla trošičku pozvednout náladu
    vyštrachala jsem jeden ze svých článků, který pozitivem překypuje
    dokonce mi jej uveřejnili na titulce nejmenovaných novin ;)
    takže pojďme přátelé pozvednout číše a připít na životy lidí
    co tu s námi již nejsou a nechali nám tu po sobě plno krásných a hřejivých vzpomínek.​
    Wauuu, Hovado díky!!!

Z deníku autistovy matky před tím, než se definitivně zbláznila...... Dnes na téma: Není hovado jako Hovado ;) aneb ohlédnutí za svátky klidu a míru.

Barborka, Mikuláš a Vánoce, očekávané svátky dětí, kdy vidíte ty jiskřičky naděje v jejich očkách. Čistá radost a spousta nevyřčených otázek, zda jim opravdu "Ježíšek" nadělí jejich přání.
    Sice v dnešní době i skepse, protože někteří už nevěří. A o to víc očekáváte jejich reakce, když dostanou vytoužené. Zkrátka, kouzlo Vánoc.

U nás to začíná Barborkou, punčocha za oknem prostě musí být. Banán, jablíčko a nějaký ten mls. Když se podaří sehnat kousek uhlí, šup tam s ním. Každá mince má dvě strany a není tomu jinak ani u lidí.
    Proutky z třešně či zlatého deště bohužel nemíváme, není kde vzít, v blízkém okolí o ně nezakopnete. Ale v dobách, kdy jsem nosívala velikost 134-142, jsme se brodili sněhem a závějemi a pár proutků utrhli sousedům :))) Vždy nám bylo odpuštěno.

Po Barborce chodí čertiska s andělem a Mikulášem, to je věc známá. Obavy jak bude Pepča reagovat na čerty, byly veliké a tak jsme požádali sousedy, aby byli chvilku hluční na chodbě, kde čekaly tašky s dobrotami. Reakce synka byla naprosto spontánní. Otevřel dveře a vyhrkl:

"Wauuuu, Hovado díky!!!!!"

S manželem jsme na sebe koukli a vyprskli smíchy.

Nevím kde Pepík vzal slovo "Hovado", ani zda zná jeho význam, ale jeho bezprostřední reakce byla kouzelná. Radost, čistá radost, když vybaloval tašku s mlsy.

"Jéé, díííej, wauuu!"
    "Díky!"

Každý burák, jablíčko, čokoládové lízátko, vytáhl z tašky a úžasně se radoval. Kouzelné, úžasné, neskutečné, když vidíte, že mnoha hodinová práce s vysvětlováním pocitů, co je radost, co smutek, jaké jsou běžné reakce a výraz tváře, se zhodnotilo. Hlavně ta čistočistá radost....

Slečna Radost prostoupila celým bytem, schovávala se za každou maličkostí, za každým jablíčkem, mlsem i obyčejným burákem. Sedla si na každou židličku v obývacím pokoji a sledovala, jak její moc roste. Každým úsměvem, výkřikem radosti a obdivu se Radost zvětšovala. Otevřela okno a vpustila svou milovanou sestru Štěstí. Ruku v ruce se utábořily a vyčkaly až do Vánoc.

A Vánoce? Dostala jsem ten nejkrásnější dar, když si můj synek prožil své "první" Vánoce se vším všudy. Už první reakce u stromku nás ohromili. Vidíte malého šestiletého špunta, co přiběhne do obývacího pokoje, málem srazí slečny Radost se Štěstím, zhasne světlo, pozoruje blikající světýlka na vánočním stromku a pobrukuje si melodii "Rolničky, rolničky......"

Slzy jsem neudržela a kdo by taky jo!

A rozbalování dárků? Naprosto stejné jako vybalování Mikuláše, s každým dárečkem se přišel pochlubit, výskal, obdivoval, radoval se. Vše si hned vyzkoušel a vůbec ho netrápilo, že zřejmě dvě tílka se normálně nenosí.

Takže, "Hovado", z celého srdce moc děkuji!!!!

Naposledy upraveno: 22/2/17
  20. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Ahojte závislášci přeji všem klidnou dobrou noc:)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.