ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. .Večernice.

.Večernice. Obyvatel fóra

-pechfógl- to máš pravdu, šupem dolu to je natotata, když dojdu ke schodům zastavím a přemýšlím co nejdřív, zdravá, nemocná, hole...

2. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkný večer, u nás zataženo, smog, tak mohu jít klidně spát, nic u nás nebude vidět. Vnučku jsem nakonec nehlídala, byla se také podívat na miminko, ale stejně si přeje medvídka. Musí se začít připravovat na to, že nebude sama. Když začneme mluvit o miminku, tak ho nechce a bude vozit medvídka, maminka ať vozí miminko. Je to malý rozumbrada. Pohodový večer. ;););)

3. Simissek

Simissek Pilný autor

Dobrý večer :)
    mamča50 - ono se to poddá, neboj :). My když jsme tomu našemu (tehdy 3,5 roku) řekli o miminku, a děda se ho ptal jestli chce bratříčka nebo sestřičku, tak odpověděl, že chce bagr :DxD. Tehdy nám to dobře nedopadlo, miminku se k nám asi ještě nechtělo. Zkusili jsme to pak znovu a za dva roky se nám to povedlo. Tehdy už si z Lukyho děda dělal srandu nad fotkou miminka z ultrazvuku, ať se pořádně podívá, jestli maminka náhodou nespolkla budík :D. Tak se Luky dočkal sestřičky...mají se rádi, i když někdy se zhádají. Malá potvora ho provokuje....halt je věrná svému znamení - majej štírek, přesně ví, kdy tím svým jedovým ocáskem bodnout.

Na baha i farmě po dvou TS, tak jsem zvědavá :p

4. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dobré sobotní ráno, zataženo, těsně nad 0.Dnes nikdo nedorazí, budu mít klid, musím na zítra připravit nějaké pomazánky, chci upéct slané štrůdly a Schwarzwaldský dort jsem koupila hotový, jenom ho rozmrazíme. Zítra půjdeme na společný obě a po obědě zajdeme na posezení ke mně. Tajemničky zatím jsou na ploše, okolo 12 budou hotové, tak uvidíme, koupila jsem malé balíčky. Pěknou sobotěnku a hlavně pohodový den. ;););)

5. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Ahojky farmáčata, tak já se zatmění nedočkala. V 11 večer jsem byla už tak hotová, že jsem se odvlekla do pelíšku a mějte mě rádi.
    Ale oni se u nás stejně honily mraky, tak by z toho nebylo asi nic.
    Dneska budu dělat Amálkovo zelíčko (na přání mé polovičky) [​IMG]
    Novinky se povedly - po jednom kousku (koupeno 5 na Baha +9 kousků na F), víc do toho vrážet nechci. Tak zatím papa [​IMG]

6. mirakoud

mirakoud Expert fóra

A kdepak se nám Amálek s těmi svými dobrůtkami toulá???

Já ťula koupila po zkušenosti z minula, kdy se po jednotlivých nedařilo, rouvnou balíčky a co myslíte? Jen po tom jednom jistém kousku. Ze třiceti sazeniček ani ň.

7. burds

burds Titán fóra

No pechfógl něco na tom je.Ovšem problém nastává jak se pak zvednout když neohnu nohu.Vzhledem k tomu jsem posera a slézt dolů se bojím kdo by mě pak zvedal když to sama nezvládnu ? Tak jsem koupila dva balíčky jinak bych se novinek nedočkala.Tak na baha samozdřejmě jen jedna zaručená novinka.Na farmě to bylo lepší tam mám 3.Ovšem na baha mi zase vyrostl santalovník a z toho jsem měla radost.Ovoce mi moc nepadá,nechtěla jsem bourat celou farmu a tak mám na dvou plochách jen chlívky a z těch pochopitelně ovoce nepadá ale stejně nějak nevím co bych kupovala.Na banány nemám a to ostatní mi nic moc neříká.Třeba bych to i někdy potřebovala ale zatím to nepotřebuji.Všem hezký víkend.

8. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Ahojky závisláci;)Přeji krásnou pohodovou sobotu a hlavně mnoho štěstíčka u tajemných sazeniček:pJinak velká gratulka všem oslavencům a všem postupujícím:)

9. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Skalarko, jak dělá amálek zelíčko ? Taky bych vyzkoušela, jeho recepisy mně nějak minuly.

10. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Pěkný den všem. Zatmění jsem neviděla, vzbudila jsem se, ale byly mraky. Dnes mám postup na baha 340. Z balíčků stromů mám po jednom kousku, jinak bych se k nim nedostala,nemívám štěstí.Jinak hodně stromů XXL, tak jsem spokojená. Zdravím marody a přeji rychlé uzdravování.Dnes vařím hov.polévku a peču krůtí křídla a brambory,příloha zelí s červenou řepou.

11. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

tydýtková - vezmi nejlépe veliký pekáč s poklicí (mám vysoký, litinový), do něj nakrájej zelí na nudličky (tak 1/2 hlávky), přidej na kostky nakrájené vepřové plecko či kýtu (cca kilo), k tomu přikrájej kousek uzenáho a nějakou tu anglickou slaninu. A taky nějakou dobrou klobásu na kolečka (dvě tři nožky)- na tu bych zapomněla :D Přidej na plátky nakrájenou cibuli (2...3....kusy). Osolit, opepřit, zakapat trochou sojovky(dávám normál+ pikantní), přidej 4 lžíce pln. hořčice, půlku flašky kečupu (nejlépe ostrého) a nakonec to zalij celým černým pivem. Promíchej trochu, přiklop deklem a vraž to do trouby na 200°C zhruba na hodinku. Pak odklopíš poklici a dopečeš ještě cca3/4 hodinky. Občas promíchej.
    (Pekáč mám vždycky plný do vrchu, ale ono to slehne.
    Podávám k tomu hranolky pečené nasucho na plechu :inlove:
    Edit: dneska do toho vrazim trochu česneku. Jsem zvědavá, jaké to bude :D

Naposledy upraveno: 11/2/17
  12. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Tý jo! Hned si píšu, to bude dóóóbrýýý !!! Tak to vám dneska přeju dobrou chuť a u oběda jsem s váma :-D
    Díky za recept, oběma !

13. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

14. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Krásné odpoledne :)

včera u vínečka mě políbila múza :)))))
    a tak se od večera dělám s novou pomůckou pro Pepínka ;)
    rozkres a rozmístění na archu by byl už hotový, už jen dodělat cca 28 mutací ;)
    pak vytiskout a zalaminovat, odzkoušet, zda mi někde něco neulítlo ;)
    zda vše sedí kde má a pak samo s sebou nafotit ;)

blahopřeji k postupům
    a nezapomenout na děsivku ;)

15. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Kuchařinky a kuchaříci,
    minulý víkend jsem dělala mňamkózní řízky (tak trochu naruby, ale jinak :D). Receptík mi dala kolegyňka z práce. Možná je někdo děláte taky. Takže Řízky alá Marčelína (jmenuje se Marcela ;)):
    Řízky naklepat, osolit, opepřit, strčit po jednom do mikroteňáku se strouhankou, protřepat aby se hezky obalily a paličkou do nich skz ten pytlík strouhanku ještě pěkně vpravit (nebát se toho). Poté řízky obalit ve vajíčku a osmahnout. Osmažené řízky naklást do pekáče a zalít nálevem:
    1/2 litru vody, 1/4 másla (dávám ra.mu - upřesňuji - cca125g ), a 1 kostka ma.so.xu - vše svařit. Takže nalijeme na ty řízky a šupneme do rozpálené trouby na 200°C na cca 30 min - možná déle (párkrát jsem je otočila, bo jsem jich dělala víc a byly naskládané trochu přes sebe). Podáváme s brkaší nebo šťouchačkama, které přelijeme tou skvělou šťávičkou z pod těch řízků.
    Já to dělala s kaší a část té šťávy zakomponovala při šťouchání přímo do té kaše. A pak kaši ještě šťávičkou přelila.
    A bylo to famózní, masíčko křehoučké, krásně se rozsýpalo. Lepší, než klasické řízky :inlove:

16. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Tak já klasické řízky po usmažení na pánvi dávám do trouby, přidám na každý kousek másla a nechám je v pekáčku pěkně přiklopené ještě měknout na minimum stupňů (u el. trouby cca 50-80, plynová aby nezhasla, horkovzduch nevím, neměla jsem). Tak to dělávala babička... a jak dosmažím ty poslední, potom dávám vařit brambory. A než jsou uvařené brambory, dojdou i ty poslední řízky. A je to taky rozsýpací mňamka.
    Ty Marčelínořízky poradím dceři, jí se klasický trojobal moc nedaří 8)

EDIT: rybiško, a to jakožemáslo které? Ich mnógo xD

17. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

skalárko ... tak to jsi nahrála na mou strunu "masožravce" ... už je to uložené a určitě vyzkouším :p ... jinak mám ráda řízky posolit, popepřit, potřít hořčicí a pak teprve obalit ... i mladí to už jinak nechtějí ... ta chuť je prostě jiná :D
    Tak až se vrátí z té dovči (Vietnam) určitě budou vděční za pořádný kus poctivé flákoty xD

18. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Trochu jsem se toho bála (jako co když to nebude k jídlu o_O), ale dopadlo to výtečně. I tata s potomčetem to vychvalovali a obyč řízek prý už jenom k salátu. Ještě to musím zkusit někdy z kuřecího. Myslím, že to bude taky super. Hlavně já neumím vařit v malém, takže do zbylých řízků jsem druhý den cvrkla trošku vody a ra.my, lupla na chvíli do trouby, a byl z toho i oběd nedělní. Mezitím jsem udělala čersvou kaši a fertig :D A jako bonus k tomu beru, že při tom nenadělám takovej svinčík, jako při klasice ;)

19. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Editovala jsem svůj příspěvek, asi sis nevšimla: to jakožemáslo které? Je jich moc druhů...

20. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Y_n_O - já dala tu ra.mu, máslo moc nepoužívám. Ale pojala bych to tak, že nějaké kvalitní, žádnou levnou fujtajblovou náhražku:D

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.