ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. lacrima

lacrima Ikona fóra

Paráda , koukám na net co tam jsou za nové zprávy a vidím , že náš prezident dostal nové autíčko .
    Mimo jiné se tam píše : "Prezident po převzetí klíčků nahlédl do automobilu a spokojeně ho pohladil po kapotě."

Hm, taky by jsem hladila , kdyby jsem ho dostala darem.
    Přejedu to pohledem až dolů a ejhle mám tam pod tím článkem reklamu na aktuální nabídku ojetých vozů :D

2. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Zlatíčka, kdo jste podpořil Nepál , jděte si meilu (já to měla v hromadných zprávách) a najděte tam email - FARMERAMA a charity: water ti posílají dárek! - , dostanete jako odměnu toto:

3. bludička49

bludička49 Vévoda fóra

Tak to je hezké,další dárečky,no ale je důležitější,jestli se vůbec do Nepálu něco z té naší pomoci dostalo.:)

4. mituli

mituli Polobůh fóra

Ja verim,ze ano,darecek potesil

5. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Takové dárečky být častěji , tak mě to vyrazí dech a budu překvapením
    celá mimo .... a moje čičinky už na ta překvapení takhle nějak podobně
    nacvičují.

A dnes bylo tak nádherně a ještě stále je , že místo grilovačky , byl odpočinek a opalovačka.

Baroland ... jo,jo, chrochtám blahem , páč se právě cpu zmrzlinovým
    pohárem s jahodami ze zahrádky a zalitým kávovým likérem . Mňam..

Naposledy upraveno: 5/6/15
  6. Baroland

Baroland Ikona fóra

pajaable dala sis do čumáčku viď ? A teď si spokojeně chrochtáš.... No, kočka z toho má šok,ale mě tvá fotka opravdu potěšila xD:inlove:

7. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Zvláštní, jak se ta pošta řadí, já ho v hromadných neměla, ale v doručených a pak ať se v tom čert vyzná. :)
    Tak kdo nemá v hromadných, tak šup do doručené pošty anebo spamu
    A zítra pěkně grilovačka :inlove: kuřátka a buřtíky čekají.

danda

8. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Jděte do pryč, já tu polykám ovesné vločky s mrkví a jablkem a nemám dobrou náladu. Mám pníze ve Švýcarsku, jedna dobrá duše, která k sobě vzala mou peněženku i s kartama mi ji zapomněla vrátit a odjela na prodloužený víkend právě tam.:cry:
    Ale oslavila jsem drobný úspěch. Kočka se zviditelnila i v mé přítomnosti, prošla se mi po posteli a dokonce ke mně přičichla. Pak zase zmizela. Měla jsem pravdu, je to Šklíba.

9. mituli

mituli Polobůh fóra

Jo zítra je u nas detsky den,tak vemu dedu a vnuka na akci,to bude mela,jinak počasí je primo ukazkove uz jsem si stacila pripalit prednosti8)

10. tupik68

tupik68 Pisálek fóra

Zdravím Vás farmáři .. jste tu dobrá společnost :D pohoda klídek žádný osočování .. a jak jsem zjistila i milovníci zvířátek všeho druhu . Proto prosím o radu ... dnes mi manžel oznámil že máme v garáži pět dětí :) nějaká Minda nám tam nechala 5 koťátek ..3 mourky +2 černé .. kouzelný ..to jo jen co s nimi ?? Já tedy doufám že si je zas odnese . že je tam jen schovala, ale nevím .. bylo dnes děsný horko , garáž je plechová tak že tam měli pěkně horko .. dala jsem jim tam vodu a tvaroh s vajíčkem (jen žloutek) to slupli a vypili .. tak odpoledne dostali namočený granulky taky to slupli.. a před chvílí jsem se šla juknout jestli už nejsou pryč a nejsou .. tak jsem dala zas tvaroh piškotem .. co jiného můžou ještě žrát ?? odhaduji je tak na 3-4 týdny očka modrý .pohyb je takový nekoordinovaný..ještě neví kterou nohou kdy, nebo spíš noha ještě nejde tak rychle jako hlava. Vůbec nevím co s tak malinkým kotětem ? Prosím poraďte mi co jim ještě můžu dát jiného ?? Vím že mléko ne , měli by průjem ..ale to je asi tak vše co vím..já takovou drobotinu nikdy neměla .. větší už jo, jen ty prckové mi trochu děsí ,kdybych věděla jestli máma kojí.. jestli přijde ..já jí celý den neviděla.

11. m2707

m2707 Znalec fóra

Koťátka mohou mlíčko, ale to kočičí Whiskas, docela ale drahá záležitost. Kdepak jsou koťátka, vzala bych si jedno k mému černému rošťákovi( buď aby se zklidnil nebo aby měl kamaráda na rošťárny) Já jsem z Prahy.
    Jinak Pajaable-Evi, právě jsem to o Nepálu chtěla napsat, neboť jsem přilítla z práce a zjistila to, ale byla jsi rychlejší.
    Tak všem dobrou noc, rychle spinkat- zítra jsem celý den v práci .:oops:
    Pápáááá:inlove:

12. pajaable

pajaable Orákulum fóra

tupik68 ... chvíli mi trvalo, než jsem opsala něco z knížky, kterou jsem si kupovala
    kvůli nalezeným, skoro ještě slepým koťatům. Už mám přece jen trochu sklerozu,
    tak raději to opíši, než něco nakecat. Podotýkám, že péče o takové drobečky je velmi
    náročná na čas, pokud tedy tolik času ve dne i v noci nemáš, zkusila bych se poradit
    s veterinářem, on by měl vědět o nějakém útulku, který by se o koťátka postaral.
    Nebo dobré lidičky, kteří mají možnost se o prcky postarat.
    Tak tedy : Do jednoho měsíce věku je kotě odkázané pouze na mlíčko, od jednoho měsíce začne postupně přijímat maso, ale přitom musí být stále kojeno až do druhého, lépe do třetího měsíce.
    Koťata lze odkojit pouze sunarem pro koťata (zn. Beaphar, Royal Canin). Není možné používat žádné náhražky, např. kravské mléko, ředěná tatra do kávy ani jiná mléka či dětské sunary, neboť tato mléka obsahují laktózu (cukr, který ničí kočkám trávicí trakt), mají zcela jiné složení, jiný obsah tuků a vitamínů.Je zapotřebí však sehnat kotěcí sunar co nejrychleji (u veterináře, v chovatelských potřebách).
    Sunar je třeba připravit dle návodu do vody o teplotě 37,5–39 stupňů. Je třeba používat čisté nádobky, sunar podávat čerstvý a teplý, rychle se kazí. Je nutno dodržovat pravidelnou dobu krmení, pravidelné dávkování a stejnou teplotu, jinak může mít kotě průjem, nebo zácpu, které ho většinou neohrožují na životě, ale také nepřispívají k správnému vývoji.
    Běžně se používá 10ml injekční stříkačka. Kotě je nutné krmit každé 2 hodiny přes den a každé 3 hodiny v noci do věku 10 dnů. Do věku 21 dnů je možné krmit každé 3 hodiny přes den a každé 4–5 hodin v noci.Než si kotě zvykne samo pít, trvá to cca 12–24 hod. Proto je nutné prvně do kotěte sunar dostávat „násilím“ (po kapičkách stříkačkou do tlamičky), až si zvykne, samo se přisaje.Díky tuku v mlíčku se stříkačka snadno znečistí a je nepoužitelná (začne „drhnout“), je třeba ji často měnit. Na jedno krmení malé kotě vypije 5 ml, větší 10–20 ml, záleží na věku. Správně nakrmené kotě má plné bříško a ihned usne.Od 1 měsíce je možné začít přikrmovat pevnou stravou (kuřecí maso, kotěcí kapsičky, paštičky, tvaroh). Na pevnou stravu je třeba přejít postupně během tří dnů, dále je potřeba kotě kojit kotěcím sunarem až do věku 2 měsíců, jakmile bude schopné pít samo z misky, může sunar dostávat i bez pomoci lahvičky či stříkačky. V ideálním případě by mělo kotě dostávat kotěcí sunar do věku 4 měsíců. Od prvního měsíce je dobré přidávat i obyčejnou vlažnou vodu.

To je asi tak to nejdůležitější.

Moni , přeji dobrou noc a řádný odpočinek tvému upracovanému "celému člověku" .
    Dáreček z kalendáře 25 SH ... jo, jde to.
    Jdu do hajan. Přeji krásné snění .

Naposledy upraveno: 5/6/15
  13. Baroland

Baroland Ikona fóra

pechfogl,no paní domácí,vy jste ale koumes..švícary ? .......já mám peníze na Pannenských ostrovech a vločky s mrkfó teda kvůli tomu jíst nemusím.
    8)

To noční vstávání,to mě teda dává...

14. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

pechfógl má můj obdiv, já bych to pusy nestrčila, i kdybych měla být týden hlady a okusovat dřevo (dveře v bytě). :D
    Nemít maso, asi umřu, teda chvíli by to trvalo ... ti zítra sbalím kuřecí stehýnko rovnou z grilu, aby si netrpěla.

dobrou noc všem danda

15. tupik68

tupik68 Pisálek fóra

Moc děkuji za rady:) tak koťatům je jistě víc jak měsíc .. a to co jsem jim podala slupli..sami tak snad budou v pohodě .
    m2707 - Já jsem z Plzně .. a pokud tu koťata zůstanou a máma si je neodvede neznámo kam tak klidně kotě věnuji :) u tebe by jim bylo jak v ráji všem podle toho co jsem tu četla;). Já mam doma kocoura , kastráta(nevrlej, rozmazlenej lotr a despota) a velkého psa .. copak pes to by nebyl problém ten, by si na kotě rychle zvykl, malé věci miluje, ale kocour?? Ani omylem, ten by ho udolal a na to nemám žaludek .
    pajaable - děkuji za vyčerpávající výcuc . No krmit stříkačkou už fakt nepotřebují :p alespoň to co dostali snědli sami a bez problémů.. no doufám, že se máma ukáže ..o víkendu se postarám hravě, ale přes týden ?? to bych nedala ..museli by do útulku .. no uvidím co se stane , snad se máma postará já jí azyl poskytnu , vyhánět jí nebudu i dokrmím ..ale kojit nezvládnu :eek: držte mi prosím všichni palce ať to dobře dopadne a máma ať se vrátí pro děti.. jsme blízko trati a silnice a to bývá nejčastější příčina proč se kočka nevrátí domů ..:(,
    Tak přeji všem Dobrou noc a ještě jednou děkuji :)

16. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Tupik68 - přikrmovala jsem granulema pro juniory, namočenými do vody, tvarohem, jogurtem. Měli by mít i dostatek čisté vody, oni to rychle zaprasej, ptž tam lezou i ťapkama :D. Jestli k nim chodí máma, to by bylo dobrý, nakojí je. Jinak ten kotětí sunar, několikrát denně. Na netu jsem četla, že od jednoho měsíce se dá používat kozí mléko, ale poradila bych se s veterinářem.
    Myslím, že to děláš dobře. Je to jak s batoletem (až na to mlíko ;))
    Naše kočky (cca 7 let) vyžadují polotučné mléko krabicové. Ačkoli by ho neměly (kdysi jsme to tu probírali s jedním kolegou farmářem).
    Řvou u misky, dokud ho nedostanou. Vodu pijou málokdy. Průjmy ani jiné problémy nemají, ředěné vodou to nevypijou. Jediné vysvětlení je, že to, co vydávají výrobci za mléko, nejspíš s mlékem nemá vůbec nic společného. Je mi jasné, že kravské mléko (to domácí) by neustáli.

17. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

tupík: Moje první koťata byli taky sirotečci, nalezenci a já neználek. Věděla jsem, že syrové mléko ne, ale sunar a tatramléko do kafe jsem jim v klidu dávala, i kodenzované neslazené. Ani jednou se nepo... a bříška jsem masírovala 3x denně nahřátým odličovacím tampónkem. Pak jsem pokračovala s metým kuřátkem a pak jsem už parchantům dávala kotěcí granule a konzervičky, výchova musí být přísná. Taky jsem j nekrmila stříkačkou ani z lahvičky, jen jsem je postrčila k mělkému talířku. Záhy pochopila. A krásně brzo i zahrabávala. Do misky se nedostala, chodila na noviny. Mimochodem, tuhle péči mi odkejvali i v útulku, kde jsem se byla zeptat po nějaké kojné. Dokonce mi poradili, že dětský sunar se má dávat v daleko vyšší koncentraci než je uváděno pro lidská mimina a stejně tak kondenzované mléko neředit.
    Baroland: Švajc byl správná polba, ale k pokladu nemám heslo, asi skončí jako ta nacistická konta ve švýcarských bankách, která si už 70 let nikdo nevyzvedl.
    Ovesné vločky, to taky není moje hobby, ale co dělat, když jsou prachy v prachu? Další z domácích zásob je čočka, bramborák, lívanec.... naštěstí je vedro a chuťové buňky si tolik nežádají.

18. tupik68

tupik68 Pisálek fóra

Dobré ráno všem:)..tak jsem šla dát miminkům papaní, tvaroh vajíčko a piškot do toho . mimina hned do misky a najednou za mnou zvuk že jsem si myslela ,že je tam lev..:D nebo pes .. jak vrčela, maminka dozorovala dění .. tedy chytit jí jsem si netroufla a asi by se ani nedala.. je dost zbídačená..no tak jsem šla pro kapsičku našeho kocoura a ještě jednu misku.., přes žrádlo se nejlépe spřátelíme že ??:p.ale musela jsem pooodejít tak na 3 m aby k tomu šla a začala žrát . no hlavně že nemusím kojit .. příkrm mi nedělá starost , to se vždy něco najde.. uf oddychla jsem si..A ještě jednou děkuji za podporu a rady..:)

19. burds

burds Titán fóra

Dobré ráno a hezký den.Vedro je už po ránu tak zase budu pomalu přežívat.Já krmila svého prvního kocourka stříkačkou ale nebyl nalezenec měl kočičí chřipku.Chodila jsem každý den na inijekce a vzala jsem si na to dovolenou.Ale můj tehdy osmitýdenní kocourek přežil k údivu lékaře.Už je to dávno a ted už je v kočičím nebi.Byl to můj miláček lepšího a milejšího kocourka jsem už nikdy neměla.

20. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Hezký sobotní den , závisláci !

Je vedro , mladí jeli na rybářské závody a je tu pusto a prázdno. Peru letní věci,
    přece jen to leželo přes zimu ve skříních, je třeba to nechat pěkně vyvonět na sluníčku.

tupík68 ... snaha byla , přece jen jsem nějak nevyrozumněla, jak stará čičina jsou,
    tak jsem to raději vzala pěkně od začátku . xDxD Pokud jsou již starší, je to tam také...
    mlíčko, granulky a kapsičky pro koťata. Ale, jak píšeš, jejich mamča se tam zdržuje, tak
    je také o hladu nenechá, tedy pokud to není kočičí macecha. Každopádně, kdyby ses
    rozhodla dělat náhradní maminku jejím příštím koťatům, máš návod, jak se starat a makat
    místo ní. A že ona teď viděla, že má ve vaší garáži perfektní porodnici a kočičí kojeňák,
    počítám, že ti v budoucnu přivede k opečovávání těch koťátek víc. xDxDxD

Hezkou hru , neflákejte se , žádný bazén, opalování , farma nepočká ...xD

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.