ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Drazí přátelé,Vy jste hotoví spisovatelé,tak jsem si dočetla všechny nové zprávičky a ještě se vrátím k tomu
    dětskému odrážedlu.První doputovalo do naší rodiny odněkud ze zahraničí a když to kluk uviděl,ihned si to
    pojmenoval po svém - mokoletko.Bez této hračky nešel ani spát,tak byla oblíbená a musím říct že jich ,,pár,,
    ujezdil až k vyhození.A nakonec to dotáhl tak daleko,že starým rodičům dokonce ujel a oni ho nemohli dohonit.:D.
    aničkomalířko,ta knížka je úplný poklad ,až se trošku zmátořím něco si o tom na netu najdu.
    A máme tu nového stovkaře,markétko i já se přidávám ke gratulantům,ale abych nezapomněla,blahopřeji
    i Vám ostatním,jste hotoví úderníci :D.
    Taky jsem zvědavá jak to s tím prémiem dopadne,prozatím se jen o tom píše,a to dost zajímavě ;).
    Krásný večer,opět se soukám pod duchnu,ale hlásím že jsem razantně zatočila s bacily a zdá se,že začínají
    prchat ;)pá,pá

2. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

kerryhill. držím palečky, ať je Ti lépe, já dnes také zapluji dřív do pelíšku.petz, gratulace ke 169. faremnímu postupu. Na novou Angeliku jsem zvědavá, co jsem viděla ukázky, tak mne moc nenadchly, doufám, že to nebude jako s novým Vinnetouem. Přeji příjemný večer a myslím na naše chybějící marodky. ;););)

3. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

anickamalirka-Děkuji za letadélko s gratulkou,vážím si toho a pochopitelně i ostatním gratulantům a evik1016-za krásný obrázek:)
    Děkuji

Naposledy upraveno: 26/1/17
  4. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Krásný pozdní večer všem :) konečně doma a volno o víkendu, nebyl moc čas
    a pracovní dny hodně náročné. Jsem už dočetla horlivou debatu o tom dětském
    odrážedlu a určitě bych to jako dárek dala. Malá bude nadšená a mladí by měli
    být trošku taktní, protože je to dárek a
    pokud jim nevyhovuje, tak ho mají
    s úsměvem zatím odložit bokem. To ještě nevím co čeká mě, až budu mít někdy
    vnoučátko. Už mám plnou hlavu nápadů a snad mě mladí taky nezačnou
    upozorňovat co smím a co ne :p.
    Bažanta jsem škubala kdysi asi dvakrát a potom jsem prohlásila, že mi vůbec
    nechutná, tak jsem se jich zbavila ... nám to taky někdo stále nosil.
    Tak chci popřát k dalším postupům.

[​IMG] Markétko moje sousedko, sem nezapomněla jen mi to trošku trvá :p
    Moc moc gratuluji ke krásné 100 :inlove: ....
    ať jsou další postupy tak barevné a příjemné, jako tyto obrázky
    a určitě to potáhneme
    dál, i kdyby jsme v sousedství zůstaly samy dvě ...
    [​IMG][​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Přeji všem hezkou dobrou noc a pěkné sny.

Naposledy upraveno: 27/1/17
  5. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Vy oškliví lidičkové - co já bych dala za to, kdyby někdo u mých dveří zazvonil a předal mi bažanta, opravdového bažanta i s péry a broky! To bysme (bychom) se spolu vyřádili! Mimochodem, je lepší bažant nebo bažantice? A zajímalo by mě: Kdy se vlastně bažant u nás ujal? Četla jsem, že první sem přišli někdy ve 14. století - a přitom v mých středověko-renesančních receptech o nich ani zmínka. Neříkalo se jim tehdy jinak?

6. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Ahojky závisláci:)Přeji krásný pohodový slunečný pátek:pJinak -pechfóglová- bažant je lepší , protože je mnohem větší než bažantí slepice:D

7. flexka

flexka Hrabě fóra

Bažanti pocházejí z Asie, ve středověku si je šlechta chovala v bažantnicích a pak někteří zdrhli, některé vypustili a zabydleli se i volně. U nás byla převažující křepelka, takže máš recepty asi na ni, až ve 20. století s pesticidy a rozoráním mezí to převzal bažant, kterému to tolik nevadí. Ale prý už je to s naší původní křepelkou lepší.

8. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Správně, na křepelky mám spoustu receptíků, i na koroptve. A já, historická osobnost, je dokonce pamatuju na polích, políčkách a mezích ve středních Čechách. Jo a bažanta stříbrného jsem jednou vyhrála na zemědělské soutěži u zámku Kačina. Byl v rodině za mazlíka, než mu dorostly přistřižené peroutky, pak se vzdal pohodlí v zajetí, přeskočil plot a vypadl do přírody.

9. bedlika

bedlika Perspektivní autor

Krásný den přeji všem, sluníčko na mne kouká ale je venku zima co vám budu povídat.
    Všem marodům přeji brzké uzdravení.:)

10. Zrzinka11

Zrzinka11 Baron fóra

Zdravím :music:
    za oknem je krásně, sluníčko na nás vykouklo s tou svou kulatou ohnivou hlavičkou...:music: Jinak je tam brrr zima, byla jsem ráno u doktorky na kontrole a v pondělí si to mažu do práce na odpolku... Zánět průdušek už skoro odešel... :) Sice mám v rodině zapálené myslivce, ale bažanta jsem nikdy od nich nedostala akorát divočáka, srnce, jelena, zajíce...:music:

Tak jsem po delší době navštívila lištu a našla tam spoustu zapomenutých pokladů od tajemniček až po tajemné chlívky... A to nemluvím o stonku, u kterého jsem se pokoušela na kole štěstí chytit tu ptačí chýši abych zjistila, že jí dávno mám v liště a to 2x... Budu tam muset chodit častěji... xD

Jinak jsem ještě nepřišla na to jak a o čem budu psát ten odborný článek do školy abych měla hotovou zkoušku... hrůza... Možná načerpám inspiraci v práci, i když mě to táhne k psychologii akorát prostě nevím o čem psát...

Jeden pro slunečný den:
    Čas není žádná dálnice mezi kolébkou a hrobem, nýbrž místo k zaparkování na slunci...
    Dnes žít! Dnes se smát! Dnes se radovat!

11. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj a hezké poledne,
    ačkoli jsem poblíž města Litomyšle, kde řádila se svým kuchařským uměním Magdalena Dobromila,
    nějak mě to neláká. Těší mě, když mi tyhle pochutiny připraví někdo jiný, přiznám se, že to dělám nerada
    a vlastně jsem to dělala jen jednou a nevyšlo to. Zkoušet to sama znova nechci.

12. Jituna

Jituna Velmistr fóra

Tak to já se musím taky pochlubit ;) Vyhráli jsme na plese celého divočáka, i s chlupama... Už jsem zvládla řízečky, gulášek, pečínku a zítra bude svíčková:inlove:

13. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné odpoledne, u nás od rána sluníčko a ráno bylo -8 . Musela jsem si jít vyzvednout občanku, dát si zase další heslo, ale zatím to ještě prý nebude fungovat a do té doby to asi zapomenu. Byla jsem se podívat za vnučkou, koupila jsem jí zástěrku a kuchařskou čepici, tak jsme to musely vyzkoušet, bude to maminky pomocníček. Odpoledne dojde vnuk, dáme kafíčko a potom spolu půjdeme na večeři. Chtěli jsme jít také do kina, ale nic tam nedávají , tak to necháme na příště. Před chvílí jsem dokončila narozeninovou akci a přeji pěkný zbytek dne. Večer se přijdu podívat, co nového v Závislákově. ;););)

14. bedlika

bedlika Perspektivní autor

Tak to já jdu příští rok pro novou občanku a docela se toho děsím taky zapomenu to heslo, nevím mám zatím starou občanku, vymyšlejí kraviny, k čemu na občance slouží to heslo?? Já to slyším teda prvné.

15. majce38

majce38 Vycházející hvězda fóra

Já mám "novou" občanku asi 4 roky, ale kdybyste mě zabili, heslo nevím a kdybyste o tom nepsali, ani bych si nevzpomněla, že jsem nějaké dávala. No, doufám, že ho nebudu nikdy potřebovat. Co by asi se mnou udělali , žádné heslo by ze mne nedostali.!!

16. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Hezký pátek všem, tak to je hezká rozcvička, ale bez kopýtek
    to nikdo nezkoušejte, pak to nemá ten správný efekt xD

Je kolem nuly a sluníčko se krásně ksichtí, ale já už venku
    byla a nic moc ... vážně zima a doma je asi nejlépe.
    Se nechci opakovat, ale ví někdo o těch našich dvou holkách?
    Opravdu doufám, že je vše v pohodě a stále utloukávají bacile.

-pechfogl- to zase zůstalo na tobě ... dárky jsme probrali a
    neříkej, že tě nepotkala další veselá příhoda :p
    tak sem s ní ...
    pejsek, kočička, sousedky, hasiči, volby, knížky ... jen hádám xD

Dneska to prolenoším a zítra jedu na Slovensko, protože jsem
    to slíbila a hlavně mají po zabíjačce :D a to se moc těším.
    Přeji hezký a pohodový den, splněnou akci a pracujícím klídeček.

Říká vajíčko vajíčku:[​IMG]
    Sejdeme se na cibulce.

[​IMG] „Proč máš spálený ucho?"
    „Žehlil jsem si košili a zvonil telefon."
    „A proč máš spálený i druhý ucho?

„Volal jsem pohotovost."

Inzerát: [​IMG]
    Hledám telepaty. Ozvěte se.
    Zn.: Vy už víte kam.

[​IMG] Karkulka: "Babičko, proč máš tak velké oči?"
    Vlk: "Abych tě lépe viděla."
    Karkulka: "Proč máš tak velké uši?"
    Vlk: "Abych tě lépe slyšela."
    Karkulka: "A proč máš tak velkou pusu?"
    Vlk: "Abych mohla jíst tatranky na šířku!"

Jituna tak to ti vážně závidím a slintám xD
    Pěkný a pohodový den, všem pa pa ..

17. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Krásné odpoledne vespolek,přátelé,hlásím....chřipajzna na ústupu....rýma a hlavobol přetrvává....venku slunečno
    a děsný smog....stop.o_O
    Tak tu čtu o nějakém heslu k občance,já ji mám taky poměrně novou,ale o tomhle nic nevím.A s tou mojí letitou
    sklerozou bych raději požádala rovnou,ať mě nějaký místní veterinář očipuje,pak si mě můžou projet skenerem,
    no a je to.Všude přece píšou,abychom si nepsali svá hesla na karty,co kdyby to někdo zneužil,že jo :D.

Přidávám pár vtípků na téma bažant .

,, Mám vám přinést bažanta ?´´táže se zdravotní sestra pacienta.
    ,,Sestři vy jste anděl.A k němu mi doneste,prosím,smažené hranolky a víno.´´

:D:D:D:D:D

Jaký je rozdíl mezi mladým hajným a starým hajným ?
    Mladý hajný ten spává se zajíčky a starý hajný ten spává s bažantem .
    :D:D:D:D:D
    Zatím pá,pá

18. Simissek

Simissek Pilný autor

Přeji krásné páteční opdpoledne a posílám všem pozdrav ze slunečného Tachova ;).
    Jsem tu zpět po delší době a budu se snažit být s Vámi častěji ;). Momentálně jsem rozšířila
    řady marodů, a tak přeji všem brzké uzdravení.

19. lott_lott

lott_lott Stará škola

Manželka pošle programátora do obchodu: "Dojdi pro rohlíky, a když budou mít vejce, vezmi jich deset". Programátor přijde do obchodu a ptá se: "Máte vejce?" prodavačka: "Ano" a programátor "Tak mi dejte 10 rohlíků".

A ano, můj manžel je programátor :)

Krásný večer všem!

20. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Kdy se projeví programátor (nebo kdokoliv, postižený prací s PC) nejvíc: když jde uspat dítě.
    Manželka říká manželovi, který je ajťák: „Můžeš jít, prosím tě, uložit našeho drobečka?“
    Manžel tedy jde a po cestě znejistí: „Mám ho uložit nebo uložit jako..?"

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.