ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. katykatykaty

katykatykaty Zelenáč fóra

Moc děkuji :)

2. katykatykaty
    není zač, rádo se stalo :)

3. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Náhodou moje vnučka 2 odrážedlo má a drandí s ním po celém domě-nikde není práh - a je ohromě spokojená. S mluvícímí, pískacímí a jinými hlasité zvuky vydávajícími hračkami se zavírá do pokojíku, tedy někdo ji tam zavře, otevírat umí sama. Stejně za chvilinku přijde
    a vezme si něco jiného, v létě může rachotit na dvorku-vzhledem k tomu, že naproti přes ulici je soukromá školka nikomu to nepřijde-. Pořád lepší než pohotovost kvůli spolknutým částem měkkých hraček. Jinak na dárky se domlouváme jenom když jsou drahé. Všichni se složí. Vnuk 5 už projevuje přání sám-hledá na tabletu, tu chvilku co na něm může být, rodiče mu dovolí maximálně dvakrát denně půl hodiny. Potom vyžaduje-před vánocemi- aby někdo napsal Ježíškovi. V září půjde do školy, tak uvidíme jestli Ježíšek ještě bude nakládat:p;)
    zrzinka11 taky srdečně zdravím tvůj zánět průdušekxD

Gratulka k postupům, svátkům, narozeninám atd.8)

Všichni se brzy uzdravte:)

4. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Tedy já měl s rodiči vždy problém, že chtěli našim dětem kupovat praktické dárky, docela dost dlouho trvalo, než pochopili, že děda s babičkou tu jsou na rozmazlování a na naštvávání rodičů koupí dárků, které by jsme jim my nekoupili. I když nejsem si jist, že to pochopili úplně, ale snaží se to plnit.

5. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Souhlasím, babičky a dědečkové jsou tu pro to rozmazlování a užívání si krásných chvilek se svými vnoučátky.Já to mám se snachami domluvené, ony mi obstarají po čem dětské dušičky vnoučátek touží a já jsem ráda, protože nevím, co už mají a co by si moc přály. Naše malá vnučka také již modeluje a maluje vodovkami, dostane zástěrku, sedí ve své židličce, na koberci je igelit a všichni jsme v pohodě Zatím k žádné pohromě nedošlo. Tabuli s křídami používá na zahradě a tam je jedno, zda něco napadá na zem. Většinou po těchto akcích musí do koupelny a umýt se. Také miluje tiskátka a to potom jde barva z ručiček hůř dolů. Přeji pěkné odpoledne, tatarák je přiravený a jdu péct topinky. ;););)

6. vavovi

vavovi Stará škola

Tak teď trochu z jiného soudku
    Manžel mi před chvílí hodil na stůl 2 bažantí slepice - studené (od někoho dostal) a teď se dohadujeme jak do nich. Pařit, nepařit, stáhnout? Kdo máte zkušenosti co je nejlepší. Ovládám všechny tyto "chvaty" jen si nikdy nejsem jistá který je ten správný. Bažanta jsem navíc nikdy nevyslíkala.

7. pajda361

Ahoj Vavovi,

rada mojí moudré babičky se ti asi líbit nebude. Rychle to darovat někomu dalšímu, bo se to blbě škube a rodinu (tedy aspoň tu naši) tím stejně nenakrmíš. Bo pokud si pamatuji tak bažant velikosti husy prostě nedosahuje. :D

8. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Ahoj Vavovi, Stáhnout,obalit slaninou,jinak je poměrně suchý a strašně špatně se škube jakkoliv-Dá se naplnit nádivkou.Osobně bažanta né,ale taková dančí kýta ano.Máme v rodině myslivce a bažanty se většinou darují dál;);)
    A ještě jsem zapomněla napsat-vytahat broky.Neb většinou po něm pálí víc myslivcůxDxD

Naposledy upraveno: 25/1/17
  9. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

pechfoglová já bych měla jeden nápad, originální, záleží jak moc rychle pospícháš na dárek a zda-li jsi zručná.
    Říká se tomu quickbook, jedná se o šitou knihu cca o 5-10ti "listech"
    nejen že je to skvělý dárek, ale i rozvíjí jemnou a hrubou motoriku a ze zkušenosti vím, že takové to dárky jsou nejvíc oblíbené. Hodí se i pro tříleťáka, takže pokud se nestihne teď, můžeš na ní pracovat na přesrok ke třetím narozkám :)

Je možnost si ji objednat i u šikovných maminek, ale holky si za ní říkají kolem tisícovky a není hned, chvíli trvá než-li se vyrobí.

Ale já věřím, že šitá od babičky, bude víc než-li celé hračkářství!!!

stačí zbytky z látek obšít vystřižený kartón z krabice a vzniknou různobarevné listy, na listech se můžeš vyřádit, někde použít flísové látky, někde přišít kousky vlny např na naučení se upletení copu, jinde knoflíčky, zipy, suchý zip, patenty, korálky prostě je strašně moc možností jak listy ztvárnit.

pár obrázků pro inspiraci

[​IMG] [​IMG]

10. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Vavovi - bažanta oškubat, když to stáhneš, maso bude moc suché, i tak doporučuji péct s vepř.bůčkem, bude štavnatější. Je to už dávno, co jsem bažanta nebo baž.slepici měla, tak Ti závidím.
    Co se týká dárků vnučkám, ptám se co by asi chtěly, ale ve výsledku je to jedno, každá vnučka má jinou náturu, tak to nějak kombinuju. Naše nejmenší 4letá, chce samé klučičí hračky, protože jí to ve školce kluci nechtějí půjčovat, tak dostala stolní fotbal, vláčkodráhu a ještě touží po pořádné autodráze. Na odrážedle drandila jak drak a už rok drandí na nejmenším kole a to už bez pomocných koleček, samozřejmě s helmičkou,kterou jsem jí koupila už na odrážedlo. Přeji pěkný den.

11. vavovi

vavovi Stará škola

pajdo - tak tahle alternativa mě napadla také bo vím, že naší rodinu tím také nenakrmím a ty šlachy také nic moc, ALE manžílek si trvá na svém no tak z mrazáku vytáhnu ještě kus něčeho a snad bude i obídek.

12. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Hmmm, bažant na divoko, jaká to bašta! Hodně na kostičky nakrájené slaniny, nové koření, bobkový list a celý pepř, podlít, upéct do zlatova, k tomu bramborový salát politý tím výpekem - jé, slintám tu jak bernardýn...

13. pajda361

Krakoramaja: na divoko bez jalovce a případně bez cibule, česneku nebo kořenové zeleniny?

14. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

Zdravím... normálně tady moc nepíšu, ale bažant mně nedá...... Vavovi, přesně jak poudala moudrá pajdova babička... bažanta se rychle zbavit ,-) Škubání je porod, masa málo.... Je to cca týden, co jsem se jednoho snažil pracně zbavit... chudák soused ,-) Bažant to je u nás něco jako v sezoně cukety... putovní potravina ,-)

15. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Na bažantovi fakt není skoro žádné maso a navíc je tuhé ale polévka z bažantí slepice nemá chybu, vaří se dlouho a maso do ní obereš, kůži vyhodíš, takže nemusíš až tak čistit-nebo rovnou stáhneš.-;)

16. medved222

medved222 Komisař fóra

Přeji pěkný podvečer,
    děvčata, plastelíny, barvičky, křídy, to není škodolibost, jen jim dopřejme hračky pro všechny smysly. Klukům klidně nádobíčko a holkám kopačák, jen ať se rozvíjí ve všech směrech, však si časem vyberou. Mám dva vnuky a u jednoho mohu nakupovat z tisíce dárků, u druhého se mi těžce nakupuje, když byl menší, existovali jen dinosauři, teď, co se nevztahuje k Minecraftu, to není dárek. Docela mě mrzí, že se mu rodiče nesnaží rozšiřovat oblast zájmů. Ten druhý si přál dárky jako etiketovací kleště, takovou tu ruku na odpadky, konga apod, tak proč bychom mu to nesplnili. S dcerou se domlouváme proto, aby dostal dárky různého druhu, něco pro ruce, nějakou hru, nějakou knížku, něco pro vyřádění.......
    anickamalirka, ta knížka je bezva, taky jsme ji používali, procvičí se s ní spousta dovedností i vědomostí.

17. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Dobrý večer.
    Díky vám všem za gratulace k svátku. Ráda slavím, tak si to ještě
    jednou zopakujem a to 17 února.
    Všem blahopřeji k postupům.
    Krásnou , dobrou noc. Milena- Miloslava

18. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

pajda361 - no fakt bez toho všeho, co píšeš. Tak ho pekávala babička i mamka a byla to fakt bašta. Hlavně ten salát politý výpekem, ani maso nemuselo být.
    S tím vším cos psal, ovšem bez česneku a na závěr zalít smetanou, to byl bažant ala svíčková. Prostě bažant na smetaně. Zkrátka - tisíc lidí, tisíc chutí.

19. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

vavovi: stáhnout a na polévku, :)masa málo ale polévka nemá chybu jak psala dasa1143:p, jinak přeji všem dobrou noc:D

20. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Lidičky,tak po skoro 10-leté urputné dřině a v potu tváře,jsem se právě teď dolopotila do 100 xD Mě snad z toho klepne pepka a budu mít po rozhodování co dál.:p Jestli se lopotit dalších 10 let a nebo jak se říká (v nejlepším přestat.) Cíl, který jsem si dala jsem právě splnila. Tak hezkou hru a chmýří ať padá ke spokojenosti všem. marketka47

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.