ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. lacrima

lacrima Ikona fóra

Tak teď mě zaujaly dvě věci ...

Jednak malý dotaz, či jen konstatování , k milé Martě - pechfógl ... existuje jeden jediný den v roce , kdy se ti nic nepřihodilo ?
    ... a prosím tě , opatrně s tím "prodejcháváním" . Taková hyperventilace není dobrá. Ba dokonce je nebezpečná .
    Když tak si vedle sebe nachystej igelitový pytlík , aby jsi si ho mohla narazit na hlavu a ubrat tak tělu kyslík.

Druhá věc ... Zdeničko , ty máš schůzku se mnou?

Já do banky jdu zítra odpoledne také. Hmm, tak to je poněkud podivná shoda náhod ;)
    Přeji tedy dobré pořízení .

2. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dobré ráno, moc děkuji za krásné veverčí gratulace k postupu.Jaruško, ráda bych se s Tebou potkala, ale budou to banky trochu od sebe. Nesklidila jsem a budu čekat na 14 hodinu, potom rychle zasadím a budu pádit do města. S rozpěstováním začnu až večer, až vnuk odejde. ale myslím si,že bude dost času, uvidíme, jak budou padat semínka. Přeji příjemný den bez pohrom.;););)

3. babioli

babioli Stará škola

Ahoj všem a hezký den přeji. Posílám gratulaci k postupům, k svátku, narozeninám i jiným oslavám. Marodům přeji brzké uzdravení a už prosím žádné úrazy a jiné katastrofy. Mějte se co nejlépe a odpoledne ať vyskakovátka hojně vyskakují. :)

4. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Krásné zamračené ráno všem závisláčkům;)přeji od Vyškova.

Gratuluji všem k postupům8)
    Marodi, rychle se uzdravujte,chybíte nám všem.
    Mám na vás jednu otázku. Rozsedla jsem si brejle a kamarád mi je včera slepil nějakým superlepidlem, bohužel zapatlal i skla. Zkoušela jsem odlakovač ale "držíto" fakt drží, nevíte co s tím? Vlastně ještě bych potřebovala radu jak zlikvidovat červenou skvrnu-ne vosk- z vánočního ubrusu. Díky předem.:eek:

5. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

dasa: A jsou ta skla opravdu skleněná? Pak zkus nějaké to ředidlo. Chemopren jsem odstraňovala toluenem (nechte si ty komentáře, jo), jiná lepidla třeba tetrachlorem. Ale je to metoda pokus-omyl a nevím, jestli by to bylo vhodné zrova u brýlí.
    Skvrny: v drogérii, když se ještě jmenovala Droxi, měli báječné lahvičky prostředku jménem ďábel na skvrny a kupovala se varianta podle druhu poskvrnění - jiná na víno, trávu, inkoust atd. Taky pytlíčky dr. Becker (nebo tak nějak, poslední dobou jména hrozně komolím). Nebo to zkusit po dobrém - citron, líh....

6. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Krásné dopoledne děvčata...
    dasa1143

Pokud se jedná o vteřinové lepidlo tak je rada jen a jen obyčejná voda.
    Brýle ponoř do vlažné vody na teplém místě minimálně přes noc.
    Pak je mechanicky odstraň, nejlépe vhodným plastem.
    Pozor na různá rozpouštědla někdy poškodí ochranou vrstvu skel a pokud jde o plastová (skla) t
    ak je myslím konec.

Naposledy upraveno: 24/1/17
  7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Co se superlepidla týče, asi bych to viděla na optiku, nechat vyčistit u nich nějakým tím ultravlněním či co to mam mají i na škrábance... Někde to dělají i zadarmo.

8. flexka

flexka Hrabě fóra

Na většinu skvrn doporučují aceton. Na něco olej, nebo krém, jindy cif (ale ten by asi sklo poškrábal). U té vody u sekunďáku je nepříjemné, že budeš muset lepit odznova, protože to pustí všechno. Jinak bych určitě jako první zkusila nehtem, nebo nějakým plastem (škrabka) mechanicky. Někdy to jde kupodivu nejlíp.

9. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Pěkný den :)
    Dasa - pokud je to vteřinové lepidlo a skla jsou skleněná, existuje na vteřinové lepidlo jakési udělátko, které ho zničí. Bohužel nevím jak se jmenuje, je tak velké jako to vteřinové. (ve správném obchodě by měli vědět). Ale nevím, jestli to ta skla nějak neporuší, asi bych zkusila co tu radí Radek :)

10. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Krásné úterní dopoledne přeji všem:p

11. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Krásné úterý v závislákově :music:
    přeji všem dobrou chuť, se taky chystám na obídek,
    dnes jsem zapekla jitrničky s kysaným zelím a k tomu brambory.
    Dneska mám ještě volno a určitě budu
    v nové akci
    rozpěstovávat
    až do večera, dokud neusnu. Nové ofi na stonečky
    jsem tipovala dobře, ale je určitě vezmu ať není ta fazulka smutná.
    -pechfogl- když jsem četla další tvůj příběh s hasiči, jsem si v tu chvilku
    pomyslela stejnou věc, jako lacrima :D jestli máš někdy normální den,
    kdy se nic nestalo a ty se jenom nudila? :p Ale to čtu moc ráda,
    se hodně zasměji a smích je zdravý, pokud nedostanu křeče
    a tady
    to je už někdy na hranici xD a já proč nemůžu přibrat :p.

Tak ať nám to vypadává, nezapomenout na produkty na SH a stonek,
    dnes proženu i těch lenošných 8 Žanků ... snad vypadne něco navíc.
    Velká gratulka k dalším postupům a hlavně ať se naši dva marodi drží :inlove:

Si pamatuji, že nakapaný vosk jsem žehlila přes piják, ale barevný zřejmě nechá skvrnu. Taky mě tehdy někdo radil to dát zmrazit a jde to celé odloupnout ... já to nikdy nezkoušela.

12. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné poledne, od rána venku popadává sníh, je to krupice, chodníky jsou pěkně namrzllé. Šunkofleky připravené na zapečení, byla jsem nakupovat, maso na zítřejší tatarák mám, tak do města pojedu okolo 1/2 4. S nejstarší dcerou se potkáme ve městě a potom si sjedeme k nám domů na kafíčko, mezitím zapeču šunkofleky a dorazí vnuk a přijde i nejmenší vnučka. Už se těším až se sejdeme. Pěkné odpoledne a ať semínka padají. Co se týče červeného vosku na ubruse, mám jenom špatné zkušenosti. Z adventního věnce protekl z červených svíček vosk až na ubrus, vosk jsem odstranila, ale bohužel červený flek tam zůstal. Z umělého ubrusu praním nezmizel, jenom trochu vybledl. Možná nějakou chemikálií by to bývalo šlo, ale možná že by s tím šla i barva. ;););)

13. -pechfógl-

Například dneska se strašně nudím a čekám na 14.00, až budu moci sklízet. Jen mě trošku hodně škrábe v krku a nemůžu polykat. Teda čaj s medem, rumem a citronem ano, ale to by se mi do večera ještě mohlo něco přihodit.
    Dnes má svátek Milena - všem farmářkám tohoto jména přeji vše nejlepší.

14. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Pěkný den všem, máme -3,5 a mírně sněží. Děkuji za krásné gratulky. V narozeninové akci přeji velké množství semínek. Mám zkušenost, že skvrny na ubrusech přes veškerou péči drží :(a jen mírně vyblednou častějším praním. Marodi prosím uzdravte se.

15. Zrzinka11

Zrzinka11 Baron fóra

Zdravím,

pechfogl - já z tebe nemůžu... Co den to se rovná příhoda jak to jenom děláš? xD Ty totiž nemůžeš mít normální den, protože by byl normálně nenormální... :music:

No, já mám už druhý týden zánět průdušek a pořád se mu nechce jít ode mě pryč, nechcete ho někdo? Ráda se ho zbavím a pošlu do světa... ;) Značka: spěchá, nepočká a chcete mě?

Včera jsem psala 2 testy, mám zkouškové takže Teologii tu jsem napsala, ale Úvod do bible byl nad moje síly a nakonec jsme ho nikdo nenapsal..., ale do třeťáku času dost... Ob den spílám kolegyni do čeho mě to uvrtala... xD A to mě čeká ještě filozofie s profesorem, který je filozof a ještě k tomu přírodní typ... Nejlepší byla hláška: Letící šíp stojí.... Jako jak stojí jak může stát, když letí... No, tak to bude ještě veselé... Momentálně přemýšlím jak a o čem napsat odborný článek na 4 A4... Samozřejmě do školy...
    Radši bych dopisovala deníček, kde mám ze tří hromádek čtyři... :music:

Skvrny se nepustí ani, když jim vynadáte či je uhodíte prostě pořád se drží... ;)

Jeden pro dnešní den:
    Miluji kulturu, ráno dělám cirkus a večer divadlo...

16. -pechfógl-

Zrzinka11: S troškou dobré vůle by letící šíp stát mohl. To jest, že by sice letěl po horizontální dráze, ale přitom směřoval špičkou nahoru nebo dolů. vertikálně. Pak by ovšem musel být hozen ručně, nikoli vystřelen z luku nebo kuše.:p Já jsem zase nikdy nepochopila, proč Achilles želvu nedohoní.
    Z jakého předmětu má být ten odborný článek?

17. Zrzinka11

Zrzinka11 Baron fóra

pechfogl - tak takhle by to snad i šlo... :) Tak to taky nevim proč jí nedohoní... Ale asi je pomalejší než ona..;) Předmět je Ročníková práce, ale téma se má týkat sociální práce, může být psychologie atd...

Jaj, tak mám zase - 2 sousedy, budu muset napsat do sousedů... A nebo počkám, kdo se přistěhuje do sousedství... Někdo počítá - 2 stupně a já počítám - 2 sousedy... Asi se odstěhovali do teplých krajin...:music:

18. flexka

flexka Hrabě fóra

To není filozofie, ale spíš fyzika. Když se něco pohybuje, tak pohyb můžeme registrovat jen vůči něčemu jinému. Bez pozorovatele - hodnoty vůči čemu - pohyb definovat nejde.

Takže pokud se budu já (pozorovatel) nebo druhá část vztažné soustavy pohybovat stejně se šípem, bude se jevit, jako že stojí.

Tak jako Země vůči Slunci docela sviští, tak jelikož já svištím s ní, tak vůči mně stojí. Když poletím stejně se šípem, budeme oproti sobě oba stát.

A Achilles a želva je zase matematický problém s nekonečnem. Pokud se dosadí konečný počet nekonečen, tak vyjde 11 a 1/9 metru jako místo, kde Achilles želvu dohoní. Filozoficky to je spíš příklad, že se nemáme snažit dohnat soupeře na místo, kde byl, ale zajímat se jen o cíl ;).

19. lumat85

lumat85 Analytik fóra

Ahoj kolegové farmáři, tak se zase hlásím.....jsem doma se svým nerozlučným kamarádem, zápalem plic, antibiotiky a postelí, která už mě leze na nervy. Mě to ležení nebaví:wuerg:
    Mohlo by být OaD, když jsem doma, aspoň bych se trochu zabavila. Narozeninovou akci jsem sice rozjela, ale moc nadšená nejsem, královna to holt není.
    Zrzinka, se sousedama jsem na tom stejně, taky pomaličku odpadají. Jeden dneska a druhý to zabalí asi zítra. Sice se občas někdo přihlásí, ale popravdě vůbec netuším, jak si mě vybírají. Jsou to nicky, které na fóru nevídám. Řekla bych, že jsou to vedlejší farmy starých farmářů - na nic se neptají, dárky neposílají a většinou daleko nedojdou. Bude mi koncem března končit prémium, tak těch sousedů asi skončí víc. Vůbec si nepamatuji ( a hledat se mi nechce) kolik těch prémiových sousedů je.
    Náš Jakub je taky nemocný, kašle jako tuberák a neustále odsáváme z nosu. Hlavně že už vylezly ty zuby a snad bude chvilku klid. Už máme 2 dole a 4 nahoře.
    Všechny moc zdravím, marodům přeji rychlé uzdravení. Ta Evka teda marodí už dlouho, tu to muselo sebrat fest. A Vikýšek se taky neozývá. Myslím na ně.
    Gratuluji všem k postupům, taky pomaličku postupuju, po stovce už je to jednoduché. Pá Lidka

20. -pechfógl-

No, některé mé argumenty mají svou váhu. Při zkouškách mně vždycky pan prof. Berka zarazil a řekl: Uděláme to za dvě, dobrá? Vděčně jsem přikyvovala, protože zdůvodňovat nezdůvodnitelné bylo pro mně vždycky náročné.;)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.