ST: Důchodci závisláci

Discussion in 'Archiv - Ostatní' started by Hrnkajda, Mar 21, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vavovi

vavovi Stará škola

Až vyroste tak to bude vatička. Trošičku přibarvíme a bude to. Tyhle ňuňánci se do pelíšku nehodí, jsou samá noha a tlačí to, na víc jsou to neposedové takže vidina toho, že by chviličku v klidu leželi a zahřívali je velice vzdálená.

2. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Ahojte, u nás je hezky, sluníčko svítí ale bohužel netaje:cry:

vavovi ovečka je boží;)

mikešku já to znám jinak:p Ranní ptáče bez lahváče vůbec nikam nedoskáče

A trošku chlubení, dolezla jsem šnečím tempem na Baha do 290:p

3. burds

burds Titán fóra

Tak jsem tu od pátku nebyla a ted jsem dočetla vše co jste napsaly.V Lysý bylo úžasné náledí i jít ven vyvenčit psa byl horor,Rozárce se rozjížděly nožičky a odmítala jít ven.Tak jsme museli prolézat sklepem na jediné místo kde můj syn nemá dlaždice.No dnes už Rozárka slezla po sverandě a schodech dolů.Celou dobu jsem trnula strachy že se na těch točicích schodech do sklepa na berlích zabiju.Všem co postoupili blahopřeji.Madvo dodatečně gratulace ke zlaté svatbě.Všem co stůňou přeji brzké uzdravení.Já také několikrát ztratila peněženku,vždycky se mi vrátila.Syn jednou peněženku našel vybrakovanou na hřišti,byly v ní doklady tak jsme paní volali že syn našel peněženku jejího muže.Říkala,že jí manžel ztratil před týdnem,hned pro ní přijela a přivezla mému tehdy 1lrtému synovi tak obrovskou bombonieru že jsme snad tak velkou nikdy neviděli.Šlo jí hlavně o tu spoustu dokladů co tam bylo.Hlavně Aničko malířko že vše dobře dopadlo ty jsi prostě úžasná.Hezký zbytek pondělí.Ted to po sobě čtu a koukám na tu blbinu.Klukovi bylo tehdy 10 let v roce by asi nic nenašel.

4. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Taky jsem občas vracela nálezy. Nejpikantnější byl jeden, když přišel synek s historkou, že šel ze školy a tam ležela taška a vedle ní pán. Šmarjá, pravila jsem, voláme záchranku. Klid, odtušil desetiletý znalec, je jenom příšerně vožralej. Zpívá si. Pak šel skejtovat a vrátil se, že už tam leží jen taška bez opilce. Tak ji přines, rozhodla jsem. Tašku jsem jemně probrala, dotyčný byl zřejmě na útěku od rodiny. Našla jsem portmonku s doklady a zavolala na jediné číslo, které bylo k dispozici. Byl to kamarád - no, jak čí, protože mě okamžitě kontaktovala manželka i tchýně a chtěly vědět, kde toho jejich lumpíka, co jsem ho odvedla od rodiny, mám. Řekla jsem že mám jen jeho tašku, kterou našel můj syn při návratu ze školy. Do třiceti minut na mně nastoupila skvadra příbuznejch: Tchán, tchýně, manželka a tři nezletilé děti. Ovšem, když mě viděli, bylo jim jasné, že s tímhle jejich Jaroušek ne. A dorazil to můj recesní syn, který na otázku, kam dotyčný odešel, odpověděl: Když jsem ho viděl naposledy, plazil se směrem k Východu.

5. vrku1990

vrku1990 Pisálek fóra

Čauky, u nás je krásné zasněžené pondělí. Naše "Ranní ptáče. . ." je anglicky EARLY BIRD CATCHES THE WORM, což je doslova "Brzký ptáček chytí červa". Takže podle mě je na tom lépe, protože se nasnídá a ten náš spěchá do rachoty nalačno, chudák.

vavovi - jehňátko je rozkošné, ostatně jako všechna mláďátka

6. -pechfógl-

vrku 1990: No já to znám klasicky: Ranní ptáče dál doskáče, víc sežere a tím dřív chcípne. Omlouvám se všem ptáčatům.

7. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

milena1952, děkujeme za zprávičku o marodech a snad už bude lépe.vavovi, ňuninka je nádherná, ona všechna mláďata i ta lidská jsou kouzelná. Všem přeji pěkné odpoledne, ráno jsem hned jela na finanční úřad. spousta kanceláří zavřených, nemocné úřednice, tak se fronty dělaly už od rána. Po 2,5 hodinách jsem odcházela, neumím si to představit, jak to tam bude vypadat koncem měsíce, až to všichni nechají na poslední chvíli. U nás zataženo, občas poletuje sníh. Tak vás zdravím od kávičky a užijte si pěkný den.;););)

8. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Zdravíčko :)
    pořád ještě se vám líbí sníh?
    Mě ne!!! Vstávala jsem v pět a to jsem měla asistenci až od dvanácti. Probrala jsem se oklepala, nazula "holiny", dobře upřesním to. Kulicha, lopatu, rukavice, horkou kávu v termohrnku a uráá na tu bílou potvoru.. Hodinu jsem se lopotila, abych vykutala auto z nově napadané dvaceticentimetrové peřiny. Čili přírůstek za čtyřiadvacet hodin cca 45-50 cm. Hromada za autem je již skoro dva metry vysoká, mantinely u chodníků pomalu dosahují metru a i tak se nedá městem projít po rádoby chodnících. Ale co už, nevadí že na svých cestách v tomto nečasu objíždím cyklisty, už i chodce. Ale na rozdíl od cyklistů, je mi chodců líto. Cyklisty bych nejraději poslala na vyšetření hlavy :D Musím uznat, že už se pomalu blížíme ke kalamitní situaci, sněhu přibývá a není ho kam dávat.
    Ale to jsem odbočila, sice jsem vyrazila s Pepčou o půl hodky dříve, ale situace na slnicích je tak ubohá, že cesta trvala skoro dvojnásobek času, ale do školy jsme to stihli. Pak jsem vyrazila do servisu, přeobjednat výměnu součástky, protože se mi změnil pracovní plán, a nejsem schopna přijet na původní čas tak, abych stihla vše potřebné. Když jsem dorazila na mnou krásně vyházený plac, sedělo tam červené auto a to do mě vstoupil sám čertisko nejvyšší.
    Vyzvala jsem dotyčného zda by odjel, nechápavě na mě koukal. A tak jsem poudala, vážený pane, skoro tři hodiny jsem to tu vyhazovala a můj čas je drahý, pokud hodláte nadále parkovat na mnou vyházeném místě, bude vás to stát 500 korun a to jsem ještě z levného kraje, ruční práce je ruční práce... Pán si zaťukal na čelo a odjel :D :D :D :D :D
    A mě pomalu dochází trpělivost a hodlám si vyběhat značku na parkování i tak na ní mám nárok, Pepča má ztp/p a já jsem nechtěla prudit, ale poslední dobou už nemám sílu objíždět třikrát blok a pak se brodit skoro kilometr k domovu, jen proto že jsou lidé neohleduplní a kašlou na slušnost, kór když vědí a vidí nejen modrou kartičku za oknem. Jak mohou, šup a zaberou plac....
    A aby toho sněhu nebylo málo :D tak jsem s klientkou se dnes na její přání, brodila až po kolena k hrobu jejích rodičů. Ano po kolena, navíc mi klientka tvrdila že to není hrob jejich rodičů. Takže nejen že jsem se bodila, ještě jsem hrob vyhrabala, aby si paní rozpomenula :D :D
    Prostě děs, fakt chci jaro, prosím smutně koukám :D

vavovi - kůzle je fakt nádherné :)
    pechfoglová :D ty mi dáváš :D :D jsem se polila kávou :D

Hezký den a já se jdu zase brodit k další klientce :D na večerní mytí ;)

9. vavovi

vavovi Stará škola

Jo jo sníh u nás také nekonečný příběh a to manžel ještě stále trvá na tom házet to přes plot k "sousedům" (my můžeme, za plotem je zatím země nikoho, nebo určitě někoho ano, ale sníh mu tam teď určitě nevadí - pustá pláň), takže dřina ještě větší. A připojuji se k aničcemalířce a chci už jaro.

10. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

anickamalirka- ten kalamitní stav už tam snad máte v Jablonci. A ten znak si určitě vyřiť,stačí zajít na radnici,jestli je to veřejná komunikace,když by to bylo soukromé parkoviště,tak žádost na bytové družstvo.Já ho mám také tak.Akorát,že na veř.komunkaci tu značku dává obec a soukomý pozemek si ji musíš nechat udělat sama za své. Taky mě to štvalo stále hledat místo na zaparkování.To jsi to vydržela ještě dlouho;)

11. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Koukám,že Vavovi mají už také nadílku a jak héééézkou.:D
    Aničko,nezoufej ,jaro příjde a zas bude líp.Teď to ještě vyžaduje pevné nervy a obrnit se trpělivostí,
    ono nad tou zimou už vícero lidiček skřípe zuby a červená zlostí.To by ses opravdu divila čeho všeho jsou lidé schopni ;).
    Milí zlatí,jelikož mám docela mlsnou,tak se s Váma loučím,přeji hezký večer a gratuluji pilným postoupivším.
    pá,pá,lednička už čeká......

12. vavovi

vavovi Stará škola

..... stalo se to v roce 1919
    Následující foto ukazuje kampaň na zákaz alkoholu v USA 1919.
    Skupina rozčilených žen drží plakát, na kterém je napsáno:
    "RTY, KTERÉ SE DOTKLY ALKOHOLU, SE NEDOTKNOU NAŠICH RTŮ"

Nevím, být chlap tak při pohledu na ty ženy se spiju do němoty

13. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Uff, no jo, už jsem prolítla konečně dnešní zprávy, kalamitu vyhlásili kolem jedenácté hodiny. Ale co já pamatuji, bývalo to i horší. Ted se jen dát na modlení, aby to rychle neroztálo a nezaplavilo níže položené vísky a města. Ideální by bylo, kdyby roztávalo polehoučku a konečně se doplnily spodní vody za poslední léta "sucha". Ale jelikož od středy mají být místy i -20cítky takže nebojím zhola nic :D

A kupodivu konečně padla, jen zprávy nejsou dobré, kolegyně o které jsem psala, jak vyčítá že málo pracuji padla za vlast a leží v horečkách. Nu což více práce, to se zvládne, jen se divím, že boží mlýny pracují krapet rychle. Možná že ji nemoc pomůže, odpočine si a rozleží se jí její "hloupé obviňování".

Krásný večer přeji a k tomu jaru prosím přibalit maséra, nebo ráno nevstanu z postele :D :D

Last edited: Jan 16, 2017
  14. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkný dobrý večer, něco málo zase připadlo, ale když vidím v televizi, jak to vypadá v Jablonci, tak to mi tu skoro nic nemáme.Chodníky jsou namrzlé a chodit po nich je nebezpečné. Dnes poprvé, co začal padat sníh , projelo naší ulicí auto s radlici a nahrnulo sníh ke kraji silnice, čili k chodníkům. Přeji pěkný večer a jdu zase chvíli plést, pomalu se blížím s overalem ke konci. Ještě mám rozdělaný svetřík pro vnučku, střídám to, protože z overalu mne už někdy bolí ruce. Přeji pohodičku. ;););)

15. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Blahopřeji k postupům a krásnou, dobrou noc.

16. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Krásný večer :) sem dneska trošku dřív doma a už se těším do pelíšku.
    Vavovi ta malá je vážně rozkošná, bych si ji taky hned vzala domů :p
    A co se týká zimy, sem ji neměla ráda už na podzim a mrazů,
    které mají přijít,
    se úplně děsím ... no potěš.
    Anickomalírko sem se nasmála, jak si to tomu pánovi dala ...
    hlavně, že vycouval a už ti tam určitě nevleze :D.
    Mějte hezký večer, jdu něco ďobnout a kdo půjde do stromboly,
    držím pěstíky ... já ji asi vynechám.

17. lott_lott

lott_lott Stará škola

Ve zprávách říkali, že by každý, kdo vyrazí na cesty v tomhle počasí, měl mít s sebou řetězy, lopatu, deku, rozmrazovač, tažné lano, baterku, hever a náhradní kolo... No, vypadal jsem ráno v autobuse jako pitomec...”

Tři chlapi se trumfují, u koho je teď větší zima. Přijdou k prvnímu a ten povídá: „Sledujte tohle!”
    Nato vytáhne z kabátu termosku s kávou a obrátí ji dnem vzhůru. Na zem dopadne hnědý rampouch.
    Druhý povídá: „No, nic moc... Jdem ke mně.”
    Přijdou do druhého domu a on povídá: „Koukejte na tohle!”
    Pak chvilku zadrží dech, začne pomalu vydechovat a před pusou se mu z páry okamžitě dělají sněhové vločky.
    Třetí povídá: „To je nuda. U mě poznáte, co je to pořádná zima.”
    Přejdou do třetího domu, usadí se na posteli a ti dva koukají, co bude. Ten třetí sáhne, rozhrne peřiny, a tam leží pár ledových kuliček. Jednu sebere, dá ji nad plamen svíčky a po chvilce se ozve: „Prrrddd!”

Dnes jsem měla v práci dvanáctku (a pivo to nebylo :)) a mám akorát dost, tak posílám trochu "ftipu" a dobrou noc :)

18. vrku1990

vrku1990 Pisálek fóra

Díky všem za krásné příspěvky psané i obrázkové. Před spaním to hezky naladí mysl. Takže klidnou dobrou noc.

Něco před spaním ode mě :
    Taková zima tu byla asi před 10 lety a tenkrát inspirovala Jarka Nohavicu k napsání písně Ladovská zima.
    Tehdy jsme si s dcerou daly sraz ve městě na náměstí. Došla jsem tam asi s 10 minutovou rezervou, postavila se pěkně doprostřed abych byla vidět a měla přehled, protože jsem nevěděla z které strany přijde. Mrzla jsem, neboť už bylo 10 minut po a říkala si, že jí zavolám kde je. Než jsem to stihla zrealizovat tak mi zvonil mobil a volala dcera:,,Mami kde jsi, já už tu čekám čtvrt hodiny a mrznu!!"
    Já:,,Už 20 minut čekám uprostřed náměstí a taky mrznu. Kde čekáš ty?" ,,Taky uprostřed náměstí, kuk!" A byla přede mnou.
    Každý den na náměstí odhrnovali ty hromady sněhu a kupili ho uprostřed aby nepřekážel, takže tam byla asi 3 metry vysoká hromada.
    My stály asi 2 metry od sebe a přes ní na sebe neviděly.:D:D:D

19. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

lott_lott - jak to vlastně dopadlo s tím vaším morčetem? Už je ok?

No a sníh? Jak jsem tu někdy o vánočních svátcích psala, že náš pes sníh miluje a mně mrzí že žádný nepadá aby si ho ten náš psík mohl užít, tak teď mě zase mrzí že pořád padá. Už 3 týdny jsem toho našeho psa kloudně nevyvenčila, protože on v té makovici nemá nic jiného než ten sníh, pořád mi hlídá nohy jestli už mu nějaký vykopnu do vzduchu. Nemůžu ho dostat kloudně ani ke keříku aby se vyčůral. Jinak to u nás se sněhem není až tak hrozný jak píše třeba anickamalirka, na dvoře máme jen tak 20 čísel. Jak se před pár dny oteplilo, přece jen něco odtálo. Ale zajímavý pro mně bylo jeden den najít na zahradě v čerstvém prašanu stopy kachny. Netušila jsem že taky někdy zavítají k nám. Žádný rybníček u nás není, ani loužička. Asi si to chudinka kačenka spletla, myslím že hledala hasičskou nádrž co je na návsi, no jak je teď všechno bílé, tak si to jeden může splíst. Jen škoda že podle stop nejde poznat jestli to náhodou nebyla kachna dolarová.

Všem přeji dobrou noc a už žádný sníh.

20. -pechfógl-

Možná, že si teď vysloužím věčné zatracení od sněhem zasypaných, ale já bych si v Praze alespoň trošku té symbolické (u Muzea 4) sněhové nadílky přála. I když riskuju život a zdraví svého psa, který ve sněhu přestane rozlišovat chodník a silnici, protože je to stejná bílá plocha, takže bezhlavě přebíhá i rušné komunikace. Což vede k jeho upoutání na vodítko, oboustranné nelibosti a taky jde o život mně, protože když ten zabere, tak za ním vlaju jak ta třepetalka....

Thread Status:
Not open for further replies.