ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Jonsdorf, gratuluji k přírůstku do rodiny. Dali jste mu krásné jméno („bohatý vládce”, „bohatý panovník”, „bohatý dědičnými statky”), čekala bych spíš Ringo, George, Paul nebo John ;)
    Moje starší dcera měla být také Oldřich, kdyby byla kluk. Je z ní Hana, ale nelíbí se jí klasický význam jména ("Bůh je milostivý", "šťastná", "blažená"), vybrala si japonský - květina.

EDIT pro burds, i když nejsem -pechfógl-: křestní jméno Ludmila je slovanského původu a překládá se jako "lidu milá".

EDIT2 pro mne, drobátko chlubící: na farmě mi naskočilo číslo 97, na Baha k ukončení 300 chybí nějakých tři sta tisíc bodů. Potom už jen 15 levelů (pokud znovu nespadne nějaký banánek v odměnách z akcí) a budu mít i poslední dva stromy...

Naposledy upraveno: 13/1/17
  2. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Tak já ti taky blahopřeji Radku k synovi. Je nádherný a bude vám určitě dělat radost.
    Evi, tobě přeji k narozkám hodně zdravíčka a štěstí v životě.
    A co tu ještě máme? Jo...zlatou svatbu. Hodně štěstí do další padesátky.
    Já se musím pochlubit novým podpisem od Astridky.:)
    Pěknou , dobrou noc.

3. medved222

medved222 Komisař fóra

Přeji hezký večer,
    prý je pátek 13. smolný den a tady je tolik radostných zpráv.
    Radku, přeji hodně štěstí mamince i maličkému v peřince a připíjím mu na zdraví. Je hezoučký a má i krásné jméno, já jsem měla bratra Oldřicha.
    evainfo, hodně štěstí, spokojenosti a hlavně pevné zdraví k tvým narozeninám.
    madvo, ať se vám zítra vyvede ta oslava zlaté svatby a hlavně ať vám to vydrží ve spokojenosti ještě hodně dlouho.
    lacrima a vavovi, gratuluji k postupu, kerryhill, děkuji za SK.
    Od zítřka nastupuji na týden na 24 hodinové služby, protože dcera jede do Beskyd jako lyžařská instruktorka. Tak budu kočovat z kopce do kopce, ještě, že je to jen 10 minut cesty. Mám jen obavu, aby Méďa nelehl, pokašlává a pálí ho v krku. Jinak všem marodům brzké uzdravení a vám zdravým, ať se bacily vyhýbají.
    "Jaká je nejoblíbenější banka českých důchodců?" ??? "Přece lékárna."
    "Léky z dovozu jsou obyčejně velmi účinné." ??? "Už samotné oznámení o jejich ceně může vzkřísit i mrtvého."
    "Nejlepším lékem proti skleróze je jíst hodně česneku." "A skutečně to pomáhá pane lékárníku?" "To bych řekl. Kdo se s vámi setká, nikdy na vás nezapomene."

4. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Přeji všem krásný zbytek večera a příjemný víkend.
    Jonsdorf Radku, obrovská gratulka a hlavně zdravíčko. :inlove:
    evainfo a Madvo vám taky gratulka :)
    A všemm kdo slavíte nebo postupujete taktéž, nemám sílu dočítat. :)

5. lacrima

lacrima Ikona fóra

6. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

lacrima, Jaruško, moje milá sousedko, velká gratulace ke 117. faremnímu postupu, Y_n_O, gratulka k 97. faremnímu postupu. Všem milým závislákům krásné sobotní ráno, u nás od rána padá snížek. Užijte si sobotěnku podle své libosti. Odpoledne se zastaví dcera na kafíčko. Zítra máme dodatečnou oslavu svátku a narozenin Jiříkových vnoučátek. Davídek měl svátek, Adélce bylo 9 a Kubíkovi 11.Davídek byl nemocný, tak to zítra oslavíme. Bratr oslaví 65. narozeniny, je na horách, tak se sejdeme později. Jsme velká rodina, tak důvod k oslavě se vždy najde. Můj bratr je Svatopluk, myslím si, že je to také české jméno. Pěkný den všem.;););)

7. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Já bych ani o těch typicky českých jménech netvrdila, že jsou česká, spíš slovanská. Oni jak ti Slovani putovali Evropou, než se unavili, pomalu nevěděli, čí jsou a kdo s kým a proti komu.....;)

8. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Pěknou a klidnou sobotu přeji Vám všem. Gratulka postupujícím. Také jsem postoupila na baha do 337. Na farmě klid, pěstuji do stodoly. Pajaable se stále neozývá. Marodi dejte se už do pořádku :).

9. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Krásnou a pohodovou neděli všem hi hihi ;)
    za chvilku obídek a potom asi dospávat.

Madvo přeji vám všechno nej a nej ke zlaté svatbě [​IMG]

.... gratulka postupujícím ...

10. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

krásné předpoledne,
    již od šesti hodin jsem ve stresu, místo prvního volného víkendu tohoto roku a plánovaného odpočinku, jsem obvolávala, hledala, brodila se sněhem a hlavně jsem se držela zuby nehty, aby nezabila manžela.
    Včera se totiž zastavil "na jedno" a ráno po probuzení zjistil, že nemá peněženku.
    Asi nemusím vypisovat, co se mi honilo hlavou, ale při představě že v ní měl startovné na fotbalový turnaj, nějaký vlastní peníz, doklady, platební kartu na bezkontaktní nákup a teď dle jeho slov skvosty jako je permanentka na domácí utkání fotbalového klubu na celý rok, druhá permanentka syna a hlavně vsazené tikety, podotýkám že výherní, jsem šla do kolen. Přistihla jsem se, jak panikařím.
    V 6:13 jsem provedla blokaci karty, 6:14 jsem si zařvala na celý panelák zoufalstvím, 6:27 jsem se polila kávou, jak se mi začaly klepat ruce. 6:41 s vařečkou v ruce láteřím, aby konečně vzal telefon a obvolal spoluviníky včerejšího večera. 6:58 usedám na sesličku a rezignuji....
    Při představě, že bez dokladu nemůže vozit Pepču do školy, a že si budu muset upravit pracovní náplň, než-li si vyřídí nové doklady. A hned vyskočila další pochybnost, jestli vůbec vystačíme tento měsíc s penězi. Jak již jsem psala včera, mimořádné výdaje za servis auta, poplatky za nové doklady, zaplacení 1/3 výměnného pobytu syna do Anglie, ty zpropadené brýle - zda vyjde či nevyjde reklamace. Pojištění auta, teď i rozbití vnitřní výplně okna, úhrada startovného z našeho rozpočtu a jen a jen čísla...
    7:18 mi vypadla sklenice z ruky, rozbila se a vzala s sebou na pravdu boží i dva talíře. 7:18:30 vzalo za své i předsevzetí a zapálila jsem si a vychutnávala nikotin, kterého se mi nedostávalo.....
    Kolem deváté jsem musela manžela odvést na zmiňovaný fotbalový turnaj, sněhu všude jak... takže šnečím tempem vzhůru do výšin, po příjezdu domů na mě volaly děti:
    "Mamííí, mamíí, někdo volal, že našel tátovu peněženku..."
    Hrklo ve mě, zajásala jsem, popadla co bylo po ruce, kávu, velkou čokoládu, ještě rychle vyhledat, kam že to mám jet a už jsem zase v autě.
    Lidičky nebudete věřit, ale peněženka se navrátila v původním stavu, rozplakala jsem se, paní moc moc poděkovala. Nic nechtěla ani kávu, ani čokoládu, ale neustoupila jsem a uslzená v tom mrazu se vracela domů s dovětkem, že dotyčná zachránila jeden lidský život, protože jinak bych manžela fakt asi přizabila.....

Krásnou sobotu :)

Madvo ještě jedna drobná gratulace k nádhernému výročí, což mi připomíná, že když ho měla babí s dědou, vznikl potom později někde nad ránem, nový život, který si tu teď chodí, říká mi mami :D a je mu čtrnáct let ;) A všichni ho prudíme :D

Naposledy upraveno: 14/1/17
  11. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Dobré ráno,
    od rána u nás chumelí a je moc hezky, jenže já musím odjet do hlevního města.
    Mějte se tu krásně a ahoj

12. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Hezký zasněžený den přeji,
    anickamalirka-tak takhle hektické sobotní ráno se podaří málokomu z nás. Je vidět že jsi akční a trpělivá žena a docela by mě zajímalo co na to tvůj manžel?;)

13. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Markétka, doufám, že padne na kolena a odprosí :D :D :D, až se vrátí z turnaje :D

Ani vařit se mi nechce :D ještě že mám nachystáno, takže pádím k plotně :D

Mamča - to je smutné, bohužel je čím dál méně lidí, které zajímá co se kolem nich děje, více hladí jen na sebe :(

Naposledy upraveno: 14/1/17
  14. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

robin2151, gratulka ke 337, Baha postupu , pěkné sobotní poledne a dobrou chuť k obídku. Venku sněží, už jsem byla zase odhrnout sníh a budu muset jít znova. anickamalirka, skoro hororové ráno mělo nakonec dobrý konec. Ještě se najdou dobří lidé, kteří vše vrátí. Našich známých syn takové štěstí neměl. Vyšel z domu, udělalo se mu špatně (35 let), upadl na zem, nikdo mu nepomohl, na chodníku zemřel a ještě mu ukradli peněženku a mobil. Hyenismus nejvyššího stupně. petz, gratulace ke 166. faremnímu postupu. Přeji pěkné odpoledne a marůdci, jakpak se vám daří? ;););)

15. -pechfógl-

anickamalirka, mám pro tebe taky jeden příběh: Jedna moje známá má syna autistu, je mu osmnáct a je to velice příjemnej kluk. Hrajeme spolu jednu dračí počítačovku. Trošku musím být ve střehu, abych mu nenasadila brouka do hlavy, protože některé reálné věci nechápe. Táta je opustil, šel "za lepším". Kluk vystudoval střední školu, ovšem je "nezaměstnatelný". Tak jsem mu sehnala mužskou autoritu, jednoho sociálního pracovníka, se kterým nás spojuje vřelý vztah k rocku. Vzal Lukyho pod křídlo a vyrazili spolu na Nový židovský hřbitov. A tam klučina zazářil, protože tam bloumali anglojazyční turisti, se kterými se nikdo nemohl dorozumět. A mládeneček, jak byl rozjetej a chtěl se předvést před novým kamarádem, přistoupil a začal šprechtit po anglicku. Dvě hodiny tahal turisty po všech významných hrobech a všechno jim vysvětloval. Jeho maminka mi pak prozradila, že když chce syna odměnit, vezme ho na Staromák, ať se baví s turisty a vysvětluje jim.
    Co se peněženek týče - co já se jich naztrácela! Ale vždycky se mi vrátily alespoň doklady. A jednou se mi stalo, že jsem jela z jihu Francie vlakem a zapomněla v něm tašku s pasem - no vysvětlujte to pak orgánům, že.. Kupodivu nádražáci ochotně a bez problémů zavolali do nejbližší stanice, aby tašku zajistili a poslali zpátky. Za hodinku přijela taška jiným rychlíkem zpátky, všechno, hlavně ty doklady, na svém místě, jen dvě láhve beaujolais byly vypité, ale zato tam byl lísteček: Merci!
    mamča, to s tím ležením na ulici znám na vlastní kůži: Před dvaceti lety jsem se z přepracování sesypala rovnou na chodníku a nemohla se hnout. Lidé mě obcházeli a překračovali. Bylo to blízko podniku, ve které jsem do nedávna byla zaměstnaná a ti kolem byli lidi, kteří šli do práce - a znali mě. Nykonec mi přivolala záchranku jedna postižená osůbka, které prostě nedocházelo, že osoba, která se v sedm ráno válí po chodníku, musí být nutně opilá.....
    A teď volám Seveřany: Milí Krušnohorci, jaké je u vás počasí a sjízdnost silnic? Syn si vzal do hlavy, že zrovna teď pojede s dvouletou dcerkou do Mariánské (autem), tak jsem trošku vycukaná.....

16. vrku1990

vrku1990 Pisálek fóra

anickamalirka - to je super, že se peněženka vrátila.

Se ztrátou peněženky mám dvě zkušenosti. Kamarádka přijela domů autem, vzala tašky s nákupem a šla do 3.patra pěšky (dům bez výtahu). Nahoře zjistila že nemá kabelku, dcera už byla doma, tak jí otevřela a šla pro kabelku. Když se vrátila, říká:,, Mami, kabelka tam není, ale co jsi dělala, že máš rozbité okno ve dveřích?" Kdosi využil té chvilky ke krádeži. Ani mu nevadilo, že ho můžou vidět, protože se to stalo ve dne a před okny celého domu. Druhý den u nich zvonila paní z vedlejší ulice a kabelku přinesla. Našla ji v popelnici a bylo jí divné, že někdo vyhodil novou kabelku, tak se do ní podívala. Bylo v ní všechno kromě peněz.

Loni na podzim ukradli peněženku dceři v Brně. Měla ji a za 5 minut když ji znova potřebovala tak už byla fuč. Byla z toho hotová a prohlásila, že jí ukradli život. Až v takové chvíli si uvědomíme co všechno v peněžence máme. Doklady, průkazky, kreditky,
    různé slevové karty, ke vstupu do práce, pernamentky, na dopravu . . . Je to jen kousek plastu, ale nabitý tisící korunami. A nejhorší je to vyřizování nových. Nejenom velká ztráta času, ale za každou poplatek 80 - 100,-Kč. No a mi se potvrdilo, že bezkontaktní karty jsou k ničemu. Platební karta byla ihned zablokovaná a přesto ještě 3 den potom s ní byl zaplacený nákup. Celkem byla použita 3x k nákupu těsně pod 500,- Jelikož to bylo po zablokování, tak banka dceři těch 1500,- na účet vrátila, ale jakto, že s ní šlo platit ještě 3 dny po zablokování !!! Se starou kartou s PINem by se to nestalo i kdyby zablokovaná nebyla. PIN jsem měla v hlavě a těžko by se v obchodě nebo u bankomatu trefili do toho správného. Manžel kartou platí tak 1x týdně, takže kdyby mu ji ukradli, přijde na to třeba po týdnu. Nekontroluje denně zda ji má. Během té doby by s ní zloděj po 500,- mohl vybrat dost peněz a banka by nic nevrátila, protože nebyla blokovaná.

17. -pechfógl-

Protože jsem notorický ztrátař, nosím doklady a peníze rozhozené na tři díly, aby ta ztráta nebyla tak dramatická. A ještě malá příhoda: Jeden blbej zloděj mi ukradl v Kotvě peněženku těsně poté, co jsem si koupila nový kabát. Zbylo v ní 40,- Kč.xD

18. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Hezký skoro večer :) jen čekám na sedmou pro vypuštění mazlíků
    a lezu z ďobancem k telce. Když tam lehnu teď, už nesklidím xD

Anickamalirka, -pechfogl-, vrku, mamča a ostatní vaše příhody jsou
    docela smutné,
    o to smutnější jsou ti, co se živý krádeží a lidé jsou jim lhostejní.
    Kdysi jsem navštívila v Brně jedno klenotnictví a vybírala holce
    hodinky k narozeninám. Byla tam jedna paní s dcerou,
    pěkně oblečení
    a vážně na úrovni. Ta dcera koukala po prstýnku, si nakonec jeden
    zlatý koupili a odešli. Nikdo jiný tam nebyl. Já nakonec nic nevybrala
    s tím, že mají dostat nové zboží a tak se přijdu podívat později.

U zastávky tramvaje jsem zjistila, že nemám peněženku, kde jsem měla měsíční
    na MHD, nějaké stravenky z práce a naštěstí doklady a peníze jsem měla v jiné
    kapsičce (takové malé a nenápadné) a kabelka (spíše kabela) byla rozepnutá.
    I tak mě to dostalo a byla jsem zbytek dne bez nálady, protože jsem tam měla
    i krásné fotečky mých dětí.

Člověk se učí a poučí, ale i tak si není jistý vynalézavostí těchto příživníků :eek:.
    A o pomoci druhým v těžkých chvilkách ... na to není co říct, se to děje dnes a denně.
    Anickamalirka je fajn, že to dobře dopadlo a dala bych tvé polovičce za trest
    alespoň měsíc umývat nádobí a vynášet koš xD

19. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

No jo jeden tu den není,a tady jsou také novinky,ale hezky popořádku.
    Radku,to je ale nádherné nadělení,obrovskou gratulku posílám a kdybych byla sudičkou,přihodím do vínku
    malému miminku zdravíčko,sílu,štěstíčko a každý den úsměv na tváři.:D
    Blahopřeji k narozeninám,zlaté svatbě a krásným postupům ;).
    Drazí sousedé i Vám dík za ,,božský pokrm,, nějaký ten šlechtěneček se vždy hodí ;).
    Užijte si hezký a klidný večer,já utahaná jako kotě,kráčím odpočívat.
    pá,pá

20. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Andulííí, já bych předně vyhnala manžu, ať maže hledat - pěkně do sněhu, cestou necestou...polem nepolem.... ;)
    A ptž stále nestíhám, tak trošinku opožděně chci pogratulovat Radkovi k novému přírustku do rodiny [​IMG] Hlavně ať je Oldříšek i maminka v pořádku, a ať vás radost a láska provází každý den. Mně když se narodilo potomče, tak jsem se při pohledu na ten uzlíček dojetím rozplakala (dneska se mi chce občas plakat taky, ale už to nebude dojetím xD)
    Evainfo - všecičko nejlepší k narozeninám, hlavně hodně zdraví a ať Tě dobrá nálada nikdy neopustí.

Madvo
    - fíhááá - to je úctyhodně dlouhá cesta vaším společným životem. Gratuluju a přeju vám hodně zdraví, štěstí, lásky a vzájemné tolerance na další etapě.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.