ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Tak já už taky končím - jenom bych chtěla připomenout karlovarský rohlík. A když se to mlíko vylilo do trabanta a zateklo pod podlážku, bylo nejlíp to auto okamžitě prodat, protože to se nevyvětralo.

2. mirakoud

mirakoud Expert fóra

Tak dobrou noc a trochu z jiného soudku:

Pes: „Pán mě krmí, stará se o mě, dává mi střechu nad hlavou - určitě to je Bůh!”
    Kočka: „Pán mě krmí, stará se o mě, dává mi střechu nad hlavou - určitě jsem Bůh!”

3. jana563

jana563 Dozorce fóra

Tak si tu sedím a čtu vás.......a slintám jak Baryk xD
    Jo a zapomněly jste na cukrkandl.Když jsem chodila do konzumu pro nějakou drobnost co mamka zapomněla koupit,tak mi krámská dala vždycky kousek do pusy.To byla dobrota.;)

4. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Kdosi se mnou dá arašídovou pochoutku a šušněnku Vanda nebo oplatky Dalida? hm.. zase mám chutě, ale ten barevný cukr už nikdy, to byl humík. Dáme radši Kaolar a http://i.imgur.com/gjpMArR.png
    pak si koupíme štěstíčko
    farma počká a zahrajeme si Jen počkej zajíci, zachytáme si vajíčka

a kdo nechce, může si dát se mnou Kloboučku hop :D, mám doma v dokonalé kvalitě a funkční

A před spaním se omyjeme luxusním mýdlem "Zelené jablko" :D

a pustíme si před spaním pohádky z dia projektoru
    http://www.kouknete.cz/fotky23316/Zatlame_slzu/Diax.jpg

Všem dobrou noc danda

Naposledy upraveno: 4/6/15
  5. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Tedy čtu ty Vaše zápisky starých zbrojnošů a nevím proč mně napadlo, že po výrobku na přiloženém obrázku se Vám jistě stýskat nebude.

6. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

pajdo a co takhle Pitralon, Barbus a žiletky Astra....bereš? xD

7. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Čarodejko já ti ani nevím co to je, naštěstí jsem se narodil v době, kdy už byla objevena elektrika.

8. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

čarodějka007 já se pamatuju na mejdlíčka buď světle růžová, nebo světle žlutá a bylo jich 5 spojených. V cukrárně je ulamovali a jedno bylo za 20 hal., nebo všech 5 vcelku za 1 Kčs. Mejdlíčka, které jsem ochutnala asi před 2 rokama bylo úplně jiné a nemělo to s těma našema z mládí, nic společného. Eva

9. Johnny

Johnny Polobůh fóra

Já jsem se taky narodilo,kdy už byla objevena elektrika,ale pamatuji,když jsem poslouchal radio jednu stanici ( Praha ) na krystalku a sluchátka.

10. -pechfógl-

Děvčata - a co paárové vystřihovánky, panenky se šatičkama? A první propisky.... Tak jsme plynule přešli k papírenskému zboží.....
    Johnny: Když vysílalal jenom jedna stanice, tak to musíš pamatovat ještě radiostan ve Kbelích (1923)xD

11. babioli

babioli Stará škola

Ahoj a krásný sluneční den.Papírové vystřihovánky to byla má nejmilejší zábava. Nedělní pohádky jsem poslouchala moc ráda s mojí babičkou a večerní čtění z knih v rozhlase. Později jsem měla ráda když byly v Tv pondělní slovenské inscenace.
    Vzpomínáte na eskymo za 50 haléřů, to bylo báječný a nebo bonbóny ledovky když se ještě balily do kornoutu, já ten vnitřek měla ráda.

12. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Také přidám trochu nostalgie.
    Pamatuji na rádio, které se skládalo z anody a suchého článku a to měla moje babička.
    Dalo se poslouchat. Hlavně večer Hajaja - to byly asi 10 minutové pohádky na dobrou noc a nebo
    v neděli v poledne se vysílala pohádka (např. Boženy Němcové) asi na 50 min.
    A vzpomínáte na školní lavice, které měly na boku háček na zavěšení školní brašny?
    Tak právě na ty háčky jsme věšeli ty půllitrové igelitové pytlíky s mlíkem a přes ty
    dírky jsme si kdykoliv to mlíčko popíjeli. Bylo určitě zdravější než dnešní coly z automatů.
    Možná proto dnes překypujeme zdravím.
    A pokud jde o mejdličko, tak znám 2 druhy. Jednomu jsme říkali kočičí mejdlo -
    něco nedefinovatelného a vypadalo to jak tabulka čokolády, ale růžová nebo
    žlutá. A ty druhé byly mrňavé kostičky s ovocnou příchutí balené po 20 ks.
    :D:D:D

13. -pechfógl-

My jsme s dědečkem dokone tu krystalku vyráběli - vím, že jsem zatloukali do země kovovou tyč - uzemnění, pak v tom fungoval drát, předválečný pětník, jehla (hřebík?) a sluchátka. Určitě ještě něco, moc si to nepamatuju, bylo mi pět....
    A co takhle lampionové průvody? Vlastnoručně vyrobené lampiony na baterku, kdo neměl elektrický lampion, musel mít nějaký trhák z papírnictví, třeba kulatý nebo sluníčko (jasná podpultovka) - a pak benzínové ampulky z trafiky, kterým se ustřihla špička a svíčkařům se benzín nenápadně stříkal do lampionů, aby to pěkně hořelo....
    No a taky: Pamatujete si ještě na tu chvíli z dětství, kdy jste dostali své první keramické prasátko na spoření? Tak to byl ten moment, kdy vás začali učit dávat své peníze sviním....xD

14. flexka

flexka Hrabě fóra

Ještě malinko pro -pechfógl-
    to se nespletla profesorka, ale určitě já, mám perfektní paměť na události, akorát mi činí potíže k tomu dodat datum a osobu :music:
    a jelikož jsem to napsala v náhlém připomenutí té vzpomínky, ani mě nenapadlo zkontrolovat to u strýčka gůglíka
    zrovna minulý týden jsem si zase naběhla - dcerce jsem při zkoušení zeměpisu barvitě popisovala malárii, úplavici a závaly a sesuvy půdy při kopání Suezského průplavu. Celé si to vyslechla a pak pravila - ale maminko, to nám říkala učitelka u Panamského průplavu.

Jinak teda skoro polykám slzy, je to krása si takhle zavzpomínat, ale na druhé straně mi to připomíná, že ač jsem ještě lehce pubertální, dělám ostudu doma i na veřejnosti a vůbec duševně se cítím tak na školku - vzpomínky ukazují, že už patřím k pamětníkům...

čarodějko 007 - nééé, Pitralon néééé, přece byla kolínská 4711 a ta voněla nádherně a hlavně k těm žiletkám ledek (kamenec), když ujela ruka, hezky v černém pouzdře z bakelitu, buď velký pevný, nebo malý vysouvací - cestovní
    dnes to prodávají za 200 proti pocení, málem mi vypadly bulvy, když jsem to viděla

a ještě vzpomínám na propagační centra - polské mělo nádherné plakáty a fotky - pohledy arabských koní, na to jsem šetřila a šetřila a pak měla polepený pokojíček, jak se jenom ta fotografka jmenovala? ještě snad někde ty pohledy mám, už jsou takové vybledné a zarůžovělé...

a ještě -pechfógl- ten karlovarský rohlík (tak nevím, který to byl) mi připomněl, milovala jsem takové ty malé rohlíky s hrubou solí nahoře - "banketky" a pak něco co se loupalo na povrchu jako croissant, uvnitř skládaný jak listové těsto, akorát tvar rohlíku a nádherná máslová chuť, hlavně špiček, jak ten se jenom jmenoval, byl můj nejoblíběnější (myslím martinský, ale nikdo mi to nedokáže potvrdit, ani vyvrátit) - babička říkala, jak můžeš mít nejraději špičky rohlíků, tím se přece zabíjejí švábi :wuerg: a jedla za mě ty středy ;)

15. mirakoud

mirakoud Expert fóra

Diaprojektor jsem měla a moc ráda jsem si pouštěla pohádky. Nejmilejší byla O Malence. Ten má dodnes schovaný má sestra i se spoustou dia filmů, co nám naši koupili.

Skládaný zách,. papír má moje maminka z nostalgie na svém záchodu i v kovovém držáku (krabičce), který jsme měli v původním bytě, když jsem byla malá. Samozřejmě se nepoužívá, je tam jen na připomenutí starých zašlých časů.

Pokladničku jsem měla takový slídový váleček na dřevěné podložce na stojato, byl na desetníky a byla tam namalovaná stupnice jako na teploměru, jenže ne na °C, ale na Kčs.

Dneska bude opět vedro, tak mažu uvařit polívku, buřtguláš budeme dojídat od včerejška, tak mě moc práce u sporáku nečeká. Po obědě šup na zahrádku do stínu altánku a ve dvě nastupuju na farmu.

16. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

flexka , tak nevím, ale u nás se rohlík, který popisuješ prodával pod jménem "ostravak" a ten neměl chybu. Ale to bylo pouze o prázdninách, když jsem jezdila k babičce. Vozili ho tam v úterý a ve čtvrtek a to jsme stáli i frontu, abychom je dostali. Po návratu z prázdnin do Ústí nad Labem jsme na ně jen vzpomínali. Jo to byly časy, rohlíky by byly vydržely i několik dní, ale neměli šanci, protože jsme se na ně vrhly hned jak jsme je donesly. Krásný den všem milým!!!;););)

17. -pechfógl-

flexka: Rozhodně jsem tě nechtěla opravovat, já taky lítám ze století do století a z místa na místo. Pitralon jo, a co Odol? Nebo živé květy? Nebo ruské parfémy s trpajzlíky nebo kremlem (pikantní je, že prý jsou velice kvalitní, takoví Francouzi si je vozili domů a nemohli si je vynachválit), co tak příšerně smrděly. Kolínská 4711 byla jen pro vyvolené, my socky jsme používali napodobeninu Fuggére a ještě ji ředili francovkou, aby déle vydržela. Hele, a co maurský krém a samoopalovací flekovací Citisol? Nebo řasenky? Pro ty s kartáčkem se jezdilo do NDR, kde si odbornice kupovaly i krém na boty v tubě, který si nanášely na řasy - krásně prodlužoval a dlouho vydržel. A ty exotické nákupy v Kulturním středisku NDR nebo v maďarském. A v bulharském a rumunském se zase kupovaly gramofonové desky - on si jaksi nikdo z papalášů nevšiml, že jsou to nelegálně kopírované západní, třeba Beatles, Stouni, Elvis a takové ty popíkové z 60. let... Ke karlovarskému rohlíku - myslím, že se tomu říkalo taky tukový. Špičky rohlíků - jednou mi tříletý synek zdrhl v sámošce a než jsem ho dostihla, ukousal špičky asi čtyřiceti. To mi pěkně hrábl do rozpočtu....
    Pardon, že se vykecávám ale já se skrze ty dlouhodobky strašně nudím. Všechny (no to přeháním) domácí práce jsem už udělala ráno a teď očekávám nápor veder a po 14. hodině zas ta otrocká práce na farmě....

18. Tygřice1970

Tygřice1970 Stálice fóra

Jééé a co průvody s mávátky na 1.máje?I to patřilo do "naší" doby a mělo to něco do sebe.Hlavně se mi to líbilo jako svazákovi.30 se bylo na čarodějnicích,od ohně rovnou do stejnokrojů a hurá s transparenty do průvodu.U nás jeden rok chodila naše vesnice do vedlejší a další rok obráceně.Bylo to fajn.

19. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Jo, mávátka byly taky dobrý xD Ten drátek, co držel to třepení, když se narovnal (horizontálně), byl z něj úžasný nástroj na likvidaci nafukovacích balónků mladších nadšenců v průvodu :eek: (teď si tak uvědomuju, jak jsme uměli být zákeřní xD)

20. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

A co takhle lampionové průvody, to se krásně svítilo a chodilo a trhalo. Stačil pořádnej prak a kluci číhali schovaní. Někdy to bylo o ústa a rodiče nechápali tu srandu-legraci-:p;):)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.