ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné poledne, dorazila jsem z města, svíčkovou sehnala, ve městě je šíleně lidí, asi dnes nikdo už nepracuje, trolejbusy narvané, lidé nervózní, dokonce k našemu trolejbusu museli dorazit policajti, nepřizpůsobivá se hádala a možná i inzultovala revizorku! To byl slovník, to by se jeden divil, jak jí ta huba jela! Přišla jsem pěkně zmrzlá, ohřála si rizoto a udělala kávičku. Teď počkám, až udeří ta správná hodina! Pěkné odpoledne a ať nám to padá!!!;););)

2. flexka

flexka Hrabě fóra

Konečně pořádný recept! Díky, pajdo - pro zpestření ti tu dám verzi, kterou jsem našla na jútúbu a už nedělám jinak, zkus taky a uvidíš

- mrkev, cibuli, pórek a petržel nastrouhat, či nakrájet na tenké plátky a pak na suché pánvi, či minimálně maštěné opražit až začne hnědnout, fakt hodně, jinak to nebude mít tu chuť

- pivo smíchat s rajským protlakem a vývarem (klidně i kvalitní kostka), přidat bobkový list, nové koření, celý pepř a kmín
    do toho zamíchat tu osmahlou zeleninu a dát do pekáčku (konzistence taková řídká), nebo na hluboký plech

- menší syrová kolínka dobře namasírujeme uzenou paprikou a solí a vložíme do omáčky, důležité je, aby sahala tak do 1/3 - podle toho volíme pekáček, plech, nebo množství omáčky

- při 175 pečeme asi 5-6 hodin a obracíme, napřed zakryté, poslední asi hoďku bez zakrytí

No a pak chlebem vytírám tu majdu a ukusuju kolínko, kruci, zrovna žvýkám chleba se sýrem a tečou mi sliny, že klávesnice plave :oops:

3. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

flexka to máš pravdu, konečně vánoční receptík pro masožravce xD pajda díky, po novém roce se mi sejde banda na narozeniny, tak už nemusím přemýšlet :p

4. burds

burds Titán fóra

Tak jsme se včera zase rozmnožili.Mému nejmladšímu synovci se včera narodila holčička.Tak máme v rodině vánoční dětátko.Mám pochopitelně velkou radost.Synovec nejspíš z velké radosti posílal v noci zprávy po celé rodině ,měla jsem několik telefonů jestli to vím.Lenička je v pořádku a je jí velký kousek.

5. malinkami

malinkami Velmistr fóra

xDkouknu do stodoly na stav padátek a tam toto [​IMG] xD
    o_Oasi si půjdu vsadit o_O Radku, co myslíš...?:p:D

6. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Včera jsem uvařila tu vánoční švestkovou omáčku, recept mi nakonec poslala teta. Jestli se povedla, nevím, už si ani nepamatuji, jak to mělo chutnat. Trochu se mi rozvařily švestky, ale je vařená s láskou, tak to babičce vadit nebude. A dopoledne při čekání na akci jsem upekla i vánočku. Dělávám ji ze šesti pramenů, protože se nikdy nerozjede. Cukrovat se bude až v sobotu.
    Hezké Vánoce všem, kteří je máte rádi. Já je zas až tak moc nemusím a neprožívám.

7. vavovi

vavovi Stará škola

pajdo , flexko co mi to děláte. Od včerejška mě bere žaludek, žlučník a jelikož jsem i pořádně podlévala tak i játra a ledviny. A vy se teď vytasíte s kolínkama. Kruciš.

burds - veliká gratulka k přírůstku

8. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Tak nám to začalo a hezky to padá ..... burds moc gratuluji ke krásné holčičce :p a taky chci pogratulovat k postupům ;)

Všem hezký zbytek dne.

9. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Víte, co nechápu: Proč se vánočka, když se vyvede a je tak krásně lesklá s nepřismahlými ořechy, potom pocukruje? Efekt v háji, ne?:p

10. malinkami

malinkami Velmistr fóra

necukruj, fóglová :pvánočka od tebe už teď nemá konkurenci ;)
    ovšem když je chuťově fakt dobrá, tak cukrovaná nebo s ořechy...efekt neefekt :music:

11. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Já navrch necukruji nic, vadí mi, jak to z toho padá a cukr se lepí na prsty. Ale babi je ze staré školy a tam se asi holt cukrovalo. Ono to vypadá jak "zasněžené". U nás se říká, když napadne jen sněhový poprašek, že je venku jak nacukrováno.

12. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Krásné předsváteční večery všem ;)

13. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkný večer, vypadávátek bylo 257. Na večer se zastavila dcera se zeťáčkem, tak jsme si dali Jacka Danielse Honey, bylo to příjemné posezení a už se mi nic nechtělo dělat! Zítra je taky den, ráno jedeme do supermarketu pro zbytek nákupu, ani se netěším, to bude zase o život! A odpoledne se vrhnu na přípravu salátu. V sobotu půjdeme po obědě na hřbitov zapálit svíčky a na večeři půjdu k mladým a užít si krásného večera s malou vnučkou! Stejně ty vánoce, když jsou děti malé nemají chybu!!! Přeji příjemný večer a odpočiňte si po náročném předvánočním shonu!!!;););)

14. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj, vánočky máte moc pěkné. Dělat ji ze šesti pramenů je dost složité, v pekárně mi to jedna paní pekařka pracně vysvětlila,
    ale raději ji dělám z devíti, to je jednodušší. Když si cokoli pocukruji, naskáčou mi v puse afty, tak je u nás vánočka jen lesklá.

15. burds

burds Titán fóra

Já také vánočku necukruji ovšem u mne je to proto že nemusím sladké.Ale pechvogl povedla se ti.Dala bych si jí mňam,mňam.Kynuté moc sladké není.Všem co postoupili velká gratulace.Tak ted večer přemýšlím kam dám bramborový salát když je lednice přervaná.Uvidím třeba půjde zítra večer dát něco na pidi zahrádku.Proč já vařím když jsem o svátcích u dětí nevím.Prostě asi jsem praštěná bába.Ale vnoučátka si občas dají i u babičky.

16. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Jsem skromňoučká fialinka, takže se přiznám: Ta vánočka je mi připisována neprávem, já ještě nepekla. Ale jestli bude zítra co vložit, vložím. A připojuji, že jestli bude pocukrovaná, tak se mi jaksi připekla.;) Pajdo a flexko: Kde mám sakra sehnat takhle narychlo to kolínko?

17. Bella74

Bella74 Vážený autor

Ahojky, tak další šichta za mnou. Dneska jsem pekla dalších 6 vánoček xD, některé ze 6 a pár z 9, ze 6 jsou opravdu hezčí a nikdy nesjedou a taky vánočku necukruju, koukám, že recept už tady někdo hodil za mě.....:music:.Hezký večer

18. pajaable

pajaable Orákulum fóra

a já včera....

19. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

pajaable, gratulace ke 120. faremnímu postupu! Přišla jsem popřát dobrou noc a jdu do hajan.;););)

20. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj a hezkou skoropůlnoc,
    to předvánoční období je pro mě dost náročné,
    ne, že bych něco připravovala na Vánoce, ale zúčastňuji se různých dýchánků,
    které se v tomto období konají, přátelé se schází a já s nima. Nelituji toho, je legrace a mám ty lidi ráda.
    Vánočky jsem upekla už 4, ale tu poslední jsem spálila, protože manžela nenapadlo,
    že peču ještě 2. kus, přiložil bukové poleno do kamen a bylo po vánočce.
    Přeji vám, aby se vám všechno povedlo a ať vám padají hvězdy, samořejmě ty slavnostní.
    Dobrou noc a krásné sny

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.