ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Tygřice1970

Tygřice1970 Stálice fóra

Ahojky,už od založení tohoto vlákna vás čtu,přemýšlím,zda se k vám přidat,jsem důchodce, ale zatím jen ČI a jsem i dost závislá na farmě.Bavím se nad vtipy ,ráda čtu vaše životní příběhy.Ani se mnou se život nemazlil,ale musím to překousnout a jít dál a teď jste mne dostali vzpomínáním.90 % toho,na co vzpomínáte, jsem také zažila a byla to opravdu,pro nás,jako děti,doba skvělá.Děkuji vám za toto vzpomínání a připomenutí doby minulé.

Ještě jsem si vzpomněla,my jsme často a rádi skákali gumu,to tady ještě nikdo nepsal.

Naposledy upraveno: 2/6/15
  2. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Ahojky...to se stává . xD Nejlépe to okomentovala Halina Pawlowská :
    Neuvěřitelné! Něco na chvilinku pověsíte do skříně a ono se to o dvě čísla srazí.
    A další z jejich vtipných citátů :"Chceš býti štíhlá v pase? Nežer jako prase!" xDxDxDxD

Což já klidně vybílím i v noci ledničku ...a já prosím také Eva ...xDxD

Tygřice1970 ... vítej ! [​IMG]

charlie.b46 .... no, konečně také zástupce mužů ;):D

3. charlie.b46

charlie.b46 Pilný autor

Tak krásne tu všichni vzpomínáte na zašlé časy, že se musím i já přidat. Tak jako kluk jsem chytal všechno možný kobylky, pulce, žáby, chrousty a na žížaly v lese v jednom jezírku i čolky, jedině pavouky moc nemusím. Zbíral jsem nedřív známky, potom nálepky od sirek a nakonec tovární odznaky, které ještě mám někde ve sklepě. Hodně jsme s kamárády jezdily na kolech a lezli na triangulační věže odkud byl krásný výhled. Na střední škole v zimě, to se ještě topilo v takových vysokých kamnech, jeden spolužák hodil navrch těch kamen Olomoucký syrečky asi si dokážete představit co se stalo. Celý den se třída větrala a neučilo se.
    Kuchynku a pokojíček jsem se pokusil vyrobit pro svoje 3 dcery, které se pěkně hrály byla radost se na ňe dívat.
    Tak to bylo pár vzpomínek z mé minulosti.

4. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

-pechfógl- co je na tom divného? Testosteron může za většinu problémů západní civilizace, s tím se nedá nic dělat - kastrovat samečky nemůžeme, to by se nám brzy vymstilo degenerací populace....a vůbec by zavládla nuda....

5. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Aničko, památník je někde u známek a mám ho stopro doteď, měla sem tam moc krásné obrázky, někteří spolužáci a kamarádi umí prostě nádherně malovat. :inlove:

danda

PS: byl bílej a byla na něm kočička :D
    PPS: jéje a na gumu sem taky zapomněla, přitom jsme se tolik vyblbnuly

6. fujtajblinka

fujtajblinka Stálice fóra

Ahojky, jak se sem tvoreček zadívá - už je ponořen do vzpomínek :) Úplně vidí sebe ve škrobené modré košilce s červeným šátečkem xD slibující kdoví co. Dokonce, Dandi, si vybavím i to " Poupátovské" švihadlo s bambulema ( či co to mělo být ), všude hlavu na hlavě,chaos nad chaos a uprostřed hrdý průvod cvičenců všech kategorií :p a najednou se ozve : "Krásný úděl máme dnes.... " a sakra:mad: kde je to moje místo na hopsání xDxDxD
    Ruštinu pamatuji také - hlavně ty jejich básničky.Stěží jsme chápali o čem jsou,ale naučit jsme se je museli. Pamatujete i tzv. "Svátek písní" ? U nás byl povinný, takže z plných plic musel zpívat úplně každý, i když byl vyloženě " pěvecký talent :music: " či měli naši dospívající spolužáci(chlapci ) menší problémek se změnou hlasu - hotová Hvězdná pěchota v Superstar ;)xDxDxD
    Joooo, to byli časy ;) :p

7. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Jo, dámy - s těma plavkama - jedna moje kamarádka říkávala, že nemůže zhubnout, ptž by jí pak plandaly plavky xD
    (krásná filozofie)

8. pajaable

pajaable Orákulum fóra

xDxDxD dobrý. Já zase vzhledem k tomu, že si můžu nacpat žaludek v
    kteroukoliv dobu a bez následků , mám raději toto a držím se toho, jak slepičí
    trus pantofle .
    "Nač si tělo ničit sportem, to se radši udav dortem!"

9. charlie.b46

charlie.b46 Pilný autor

Milé dámy já se taky musím přiznat, že pěstuji tzv. „bílý sex“ v noci otvírám a zavírám chladničku,
    zatím téměř bez následků. ;)

10. dododo53

dododo53 Expert fóra

čarodějka: No já se jaksi mylně domnívala, že s korupcí souvisí spíš něco jiného. Ale buď to ženy mají míň testosteronu nebo více pudu sebezáchovy.

11. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Farmeráci, byli jste u Bucifálka ? Jsem napjatá jak guma u spoďárů :)

12. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Zítra jedu zase trajdalat, Mariánské lázně čekají , doklady už mám
    pro jistotu v brátošni , nerada bych se opět točila zpět k domovu.
    Jdu do hajan , mám toho dnes plné gumáky.
    A milý Kubík už mi fakt leze krkem..opět 2 940 BZ , to má i vnučka
    od něj víc a je o 18 levelů níž . Už se s ním nebavím, asi s ním rozvážu
    přátelské vztahy. A šup do pelíšku. Přeji dobrou noc.

U Bicifala se bylo. ;)

Francouz klidně pojídá svou snídani (káva, croissanty, chléb a džem), když se k němu posadí Američan žvýkající žvýkačku.
    Francouz ho ignoruje a tak Američan, kterého to netěší, začne rozhovor: "Jíte celý chléb?"
    Francouz (rozmrzele): "Samozřejmě."
    Američan: "My ne. My jíme jen to, co je uvnitř, kůrky sbíráme do kontejneru, recyklujeme je, vyrábíme z nich croissanty a prodáváme je do Francie."
    Francouz tiše přežvykuje.
    Američan pokračuje: "Jíte s chlebem džem?"
    Francouz: "Samozřejmě."
    Američan: "My ne. My jíme k snídani jen čerstvé ovoce, potom posbíráme všechny slupky a zbytky do kontejneru, recyklujeme je, vyrábíme z nich džem a prodávame ho do Francie."
    Francouz se zeptá: "A co děláte s použitými kondomy?"
    Američan: "Vyhazujeme je, samozřejmě."
    Francouz: "My ne. My je sbíráme do kontejneru, recyklujeme je, vyrábíme z nich žvýkačky a prodáváme je do Ameriky."

Povídají si dvě kamarádky. První si stěžuje. Můj manžel má maturitu a pořád si plete mě, mně a mne.
    A druhá na to: "Jo to můj muž má dokonce vysokou a plete si mě se servírkou z Brna."

Na kole jedoucího pána, zastaví v noci policejní hlídka:
    Kam jedete tak pozdě v noci?
    Jedu na přednášku o špatném vlivu alkoholu, tabáku a nočního života na lidský organismus.
    Policista se ptá nedůvěřivě:
    Prosím Vás, kdo organizuje takovou přednášku ve dvě hodiny v noci?
    Muž odpoví: Jako obyčejně, moje žena..

13. mirakoud

mirakoud Expert fóra

Nejvyšší čas zalízt do hajan - dobrou noc

Stojí opilec u výběhu šelem a hází dlažební kostky po vlkovi. Přiběhne hlídač a rozčileně se ho ptá: „Proč po něm házíte ty kostky? Co vám to ubohé zvíře udělalo?”
    Opilec se na něj podívá kalným zrakem a odvětí: „Mně nic, ale sežral Karkulku, .ajzl jeden.”

Jdou dva šneci po cestě. Jeden říká: „Pojď, přejdem silnici!”
    „Neblázni, za 4 hodiny jede autobus!”

14. lacrima

lacrima Ikona fóra

Zahájení 30 dnů léta a Světový den oceánů se nám blíží
    nemohu se dočkat , ale teď se mi už oči klíží .
    Nějaké oblečení jsem si nachystala , ale nevím, zda modré trenýrky mi v dnešní době postačí ,
    když nás čekají procházky po pláži.

[​IMG][​IMG]
    Manželka se ptá svého manžela : "Miláčku , co si mám vzít na pláž , aby jsem zaujala ostatní ?"
    Manžel odpoví : "Zkus si vzít třeba lyže ..."

Chytil rybář zlatou rybku a nahlas dumá: "Budeš na másle se šalvějí, trochou tymiánu..." Rybka ho přeruší: "Když mě pustíš, splním ti tři přání!" "No tak dobře, chtěl bych abychom měli v parlamentu jen samé slušné, poctivé a inteligentní poslance." Rybka se smutně podívá a zeptá se: "Říkal jsi na másle se šalvějí a tymiánem?"

Přeji dobrou noc a hezké sny.

15. Baroland

Baroland Ikona fóra

Čauky farmařice a farmaříci. Musel jsem se trochu proletět,abych odzimoval pastoušku.Jak tak koukám s většinou dětských zálib se ztotožňuji.Včetně vlasů po lopatky,i když pravda,ty až v cca šestnásti, zárověň s 45cm zvony na kalhotách.Já sbíral kde co,většinou proto,že se to dalo za ledasco vyměnit.Ze zvířátek jasně vedli chrousti.Byli každý rok v hojném počtu a samozřejmě každé 4 roky obzvláště.A právě v tomto období někdo přišel z úžasnou zprávou že (lékárny,či kdo) vykupují krovky za šílené peníze.Šílenci se stali i z nás,zlatá horečka hadra.Sbírat je bylo v pohodě,to šlo lopatou pod každým osvětlením,ale ty krovky !! to byla piplačka....Celou hůru jsem měl zabranou na jejich sušení...dodnes nevím proč jsme pak toho v.o.la co s tím přišel neumučili u kůlu. Známek jsem měl plná alba a jakých!,co by roztomilý synek uřednice v rozbujelé administrativě,mě jich nechávali na kraji stolů a byly z celého světa.Alba mě pak vydrancovalo mé dítě.Nálepky od sirek jsme dostávali ve zběrně papíru,-onehdy jsem je dobře zpeněžil..
    Snad jen krabičku s panenkou jsem nevlastnil,tu nahradil vláček.Sám o sobě jsem ho nakoupil a postavil docela dosti a když jsme jednou v domě připravovaném k odstřelu našli obrovskou krabici TT kolejí,musela se vyklidit celá místnost na postavení nádraží.Kruci,kam to pak všechno přišlo ?
    Když o tom tak přemýšlím,ono se vlastně nic nezměnilo.Pořád něco sbíráme,pořád něco měníme a pořád si hrajem.Dokonce i ten písek mám věčně po kapsách.

16. burds

burds Titán fóra

Já sbírala pohledy,nálepky od sirek,ubrousky a nálepky od sýrů.Známky mne nějak nechytly.Ty sbíral až můj syn.Kde je těm věcím konec.Do Ruska jsem také musela s někým psát.Dostaly jsme každý 1 dopis při ruštině.Psala jsem si s tou holkou docela dlouho.Jmenovala se Táňa a přestala jsem jí psát po srpnu 68.To už mi bylo 18 rusáci mne děsně naštvali a z ruštiny si také nic nepamatuji.

17. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Jsem tu snad stařenka největší? Já pamatuju ještě, když pionýrské košile byly bílé. modré až ty svazácké.... Co se ruštiny týče, na škole jsme měli povinnou státnici - a kdepak je? Když mě osloví nějaký ruskojazyčný "turista" omezím se na znakovou řeč - ukážu prstem a řeknu sjudá!

18. babioli

babioli Stará škola

Ahij a hezký slunečný den přeji. Pionýrský kroj se skládal z bílé košile, modré sukýnky a rudého šátku. Před pionýrem byli ještě jiskřičky to bylo pro ty z prvních a druhých tříd. Do pionýra se mohlo vstoupit až ve třetí třídě. Rusky už neumim neb sem ji k životu nepotřebovala.

19. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Ahojte, samozřejmě jsem byla v pionýru a chodila přednášet na svatby a různé soutěže. Později jsem sama vedla malé pionýry a jezdila s nimi na tábory. Přesto, že to byl pionýr, děckám se to líbilo. Jako asi 13ti letá jsem byla na celostátním setkání pionýrů na Rovišti, kam přijel tenkrát někdo z vlády. Vypadlo mi z hlavy kdoxD:p;)

20. mirakoud

mirakoud Expert fóra

Tak já a ruština, to byl boj. Kámen úrazu byly tvrdé a měkké znaky. Na tom jsem vždy shořela jak papír. Na dvouletou ekonomku jsem nastupovala právě v r. 68 a měli jsme tak dobrého učitele a říďu, že nám ruštinu ze dvou ročníků vměstnali do prvního, aby nám v tom výstupním druhém nekazila vysvědčení. Bohužel na to pak ředitel doplatil. Ani to dopisování mne moc nebavilo. psali jsme si asi půl roku a pak jsem s tím sekla.
    Z dětství nejraději vzpomínám na ty víkendy na mlejně, protože jsem byla městské dítě a přírodu jsem měla nejblíž jen městský park. Dodnes jsem vděčná našim, že nás zabavili přes týden výtvarkou, hudebkou a sokolem. neměly jsme čas na na lumpárny;) A dalo nám to cit pro estetično a výtvarné umění, lásku i k vážné hudbě, jen v tom sportu jsem byla a zůstala nemehloxD. Zato jsem bývala nadšený čtenář, kdyz jsem po stromeček dostala knížky, byla moje radost největší. Četla jsem pořád, dokonce i po večerce, když táta zavelel zhasnout a spát, tak jsem si četla pod peřinou při baterce. A když mi na to přišel a baterku zabavil, sedla jsem na okno a četla při pouliční lampě. Dodnes mám knihy ráda, i když dnes je raději poslouchám. To u toho můžu i něco dělat, zatímco, když sednu ke knize, tak po stránce a půl usnuxDxDxD

Pionýrská košile byla opravdu bílá, modrá až ta svazácká. Naše svazácká organizace v mém prvním zaměstnání byla fajn. Byli jsme bezva parta, organizovali jsme pro děti zaměstnanců výlety a pravidelně ve středu jsme pro ně dělali v klubovně kino. Půjčovali jsme hlavně Disnyho Kačera a Pepka námořníka, ale i jiné hlavně kreslené pohádky. V kantýně jsme nakoupily pamlsky a ty jim pak bez zisku prodávali.

V jedné zoologické zahradě pozorují návštěvníci v kleci vlka a beránka, jak si vesele žijí v ideální harmonii.
    „Prosím vás, jak jste to dokázali?” ptají se s obdivem zřízence.
    „No docela jednoduše. Každé ráno dáváme do klece nového beránka.”

Potká šnek šneka a ten druhý je strašně pomlácený, má rozbitou ulitu, ohnutá tykadélka, no hrůza.
    „Prosím tě, co se ti stalo?”
    „Ále, to se jednou takhle ženu fofrem z kopce, nestíhám koukat napravo nalevo, vítr mi fučí kolem uší... A najednou přede mnou vyroste houba!”

Naposledy upraveno: 3/6/15
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.