ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

JONSDORF, velká gratulace ke krásnému číslu 111 čtenému zepředu i zezadu stejně!!! jana563, dobře to dopadne a svátky oslavíte společně a salát....ten bude chutnat dobře i po svátcích! Přeji dobrou noc a sladké sny!!! ;);););)

2. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Mamčí
    děkuji... :inlove:

Jak to myslíš zepředu-zezadu..?

Není to jak v tom vtipu o mužích a ženách..?

"Jaký je rozdíl mezi mužem a ženou..?"

Žádný!

Zezadu jsou stejní a zepředu do sebe pasují..!
    :D

3. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Děkuji za receptík a dobrou noc.

4. evajzna

evajzna Pisálek fóra

marcipánko,mohla bych také poprosit o recept na marlenkové koule?

5. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Já už nic nepeču, ale ty kuličky jsou zajímavé, Marcipánko, pošli mi, prosím, ten recept taky, díky

6. Bella74

Bella74 Vážený autor

Tak já se s váma loučím pro dnešek, zítra a v pátek 14-náctka , to bude mazec v práci, potom ještě v sobotu do 12 a konečně volníčko :inlove:, táááák se těším na procházku po staromáku :inlove: a na svařáček :music:, tak páááá

Ovšem jednu výhodu to má, že jsem v práci od rána do večera.....úklid zajišťuje manžel xD

7. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Eví děkuji za krásný obrázek...

Macku dobrou...

Naposledy upraveno: 21/12/16
  8. medved222

medved222 Komisař fóra

Zdravím všechny,
    Jonsdorf, gratuluji k tomu krásnému magickému číslu.
    Bella 74, prosím, prosím také o recept na kuličky.
    Dnes jsme objížděli hřbitovy, přijela jsem děsně vymrzlá a zahřála jsem se až při bobování. U nás se držela teplota celý den na -3, les je ojíněný jak bílá krajka a jsou tak 2 cm sněhu. Ale boby jezdily Štěpíkovi jak ďas. Cesta v úvozu byla jak závodní dráha, ta troška sněhu úplně stačila, protože pod ním bylo napadané listí. Zítra jdeme zase, jen aby vydržel zdravý, ve škole jsou neštovice a nějaká střevní potvůrka.
    Všem marodům přeji rychlé uzdravení, hlavně těm malým, vždyť na ně se u stromečku nejvíc těšíme. Dobrou noc a hezké sny.

9. malinkami

malinkami Velmistr fóra

:music:Radku..ňák tak to bylo?[​IMG] xDdocela mě to pobavilo...
    ....se jen tak jdu kuknout na ty své šípky, zda stihnou dozrát do akce a rozhodla jsem se raději je přikápnout a schválně, ....že kolik to dá teď, páč to nikdy nepočítám...prostě přiměřeně... od oka... a 11:11 mi přišlo, že to už do startu akce musí vyjít :p

10. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dobré ráno, pojedu do města, mám tam v 10 sraz s dcerou, Dnes jsme dostali jako dárek hrůzostrašného strašáka, každých 22 hodin dá 2000 bodů! Pěkný dáreček! Na farmičku jsem se přišla podívat, zatím nebylo vše narostlé, tak jsem se udržela a nesklidila!!!Přeji pěkný den a ve 14 to rozjedem! Mějte se fajn a marůdci, brzké uzdravení!;););)

Naposledy upraveno: 22/12/16
  11. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Krásné sváteční ránko Holky...

Malinko
    přesně tak jak píšeš!
    No chtěl jsem si stáhnout ten tvůj obrázek jako důkaz a chtěl si ho ponechat na rozbor hle co se stalo!
    Podívám se na to blíž a málem mě vypadli oči!
    Když jsem pak po půlhodině zhasnul a chtěl jsem spát-nešlo to!
    Trvalo to plnou půl minutu než jsem zabral!

Proč čípek?
    Vždyť spím dobře!?

Všem přeji kouzelné vstávání...

12. jana563

jana563 Dozorce fóra

Marcipánko... já takýýýýýýýý...prosím předpis na marlenkové koule.Ale líp bys udělala kdybys ho napsala sem do fora a každý kdo má zájem si ho opíše.;)

13. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Tak mám všechny dárky - bohužel většinu na poště, neb všichni doručovatelé zřejmě mají dny zaměstnanecké neposlušnosti - zajímalo by mě, jestli to berou plošně nebo si vybrali mimo mně, ale vypadá to, že se všechny přepravní služby vzácně shodly. Ta oficiání je navíc v takovém zadelákově, že je pro mně prakticky nedostupná. A telefony neberou, maily mlčí nebo adresy neexistují....

14. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

...Veliký košíček chci , oříšků plný
    kdopak mi to mé přání splní ?
    Milému Ježíškovi píši ,
    na adresu v jeho kouzelné říši.
    I já se svého dárečku dočkám ,
    pod zelenou jedličkou na něj si počkám.
    Přátelé přeji dník plný pohody a klídku .
    pá,pá

P.S. sím,sím,já chci také ten receptík na marlenkové koule.Děkujííííí .

15. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Krásné pohodové a hlavně slunečno-mrazivé čtvrteční dopoledne přeji všem závislákům:p

16. alexandrakerulova00

alexandrakerulova00 Hvězda fóra

marlenkove gule
    Suroviny
    1 ks kvalitnépláty medové
    1 PLmed
    1/2 konzervy uvarenésalko karamelové
    100 g pravémaslo
    3 hrste mletéorechy vlašské
    Na obaľovanie:
    posekanéoriešky
    Postup prípravy
    1. 1
      Medové pláty najemno rozsekáme, alebo postrúhame. Pridáme mleté orechy, med, maslo vymiešané so salkom. Vypracujeme hmotu a odložíme do chladničky, tak dlho, aby sa guľky dali dobre tvarovať. Napokon zo zmesy vytvarujeme guličky a obalíme v posekaných orieškoch.

17. vavovi

vavovi Stará škola

Ahoj závisláci
    Hodím vám sem ten recept od "Belly"
    Těsto
    5
    00 g hladké mouky
    2 vejce
    2 čajové lžičky jedlé sody
    60 g rozpuštěného másla
    4 polévkové lžice medu
    200 g moučkového cukru

Krém
    1 karamelové kondenzované mléko
    1 trochu rozměklé máslo

Z těsta udělat beztvaré placky, upéct na 180 stupňů cca 10 minut
    Nechat vychladnou a mezi tím udělat krém - smíchat karamelové mléko s máslem.

Zchladlé těsto rozdrtit na jemné drobečky (placky rozlámat do mixéru - je to méně namáhavé)
    Trochu drobečků nechat na obalování.

Smíchat krém a drobečky a vypracovat hmotu, kterou dáme na 2 hodiny do lednice odpočinout. Potom děláme kuličky, které obalujeme ve drobečcích

18. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ahojky ve spolek :)
    Zase mi vyšla chvilička na Vás ;)
    právě jsem dobalila poslední dárečky, moje děti mě buď budou milovat nebo mě zabijí :D :D :D :D
    Spotřebovala jsem přes 30 metrů balícího papíru a 100 metrů stuhy :D
    Ale moc se těším, že bude legranda, zabalila jsem ponožky né po pěti párech jak je prodávají, ani ne po páru, ale po jednom kusu :D, To samé s trenýrkami, kalhotkami :D též po jednom kousku, již zmiňovaný x-box jsem rozebrala na části a místo jedné krabice zabalila na tu jeden kabel, tu druhý kabel, tu uživatelská příručka :D atd. :D Takže nakonec je více jak 100 dárečků :D některé jsou titěrné v hodnotě desetikoruny :D jiné jsou již za těžký vydělaný peníz a jen doufám, že můj žertík přijmou s úsměvem na rtech, přeci jen je čeká na konci duhy poklad největší a nejtajnější přání, ve které nedoufají, jelikož ví co ta kýžená věcička stojí....
    A teď k trošku z jiného soudku ;) právě jsem hodila do vody salko a pěkně povařit na dvě hodinky, aby krásně zkaramelizovalo a již večer bude můj oblíbený vánoční likér, domácí bayleas ;) mňam, já se tak těším, ještě že už nemusím za volant :D pěkně si dám do nosu :D I kdyby na chleba nebylo, tak toto si každý rok dopřeji :)
    Těším se na začátek akce, rozpěstuji a už půjde farma do klidového režimu, 2x za den sklidit a zase k plotně a tááák :)
    Krásný vánoční čas přeji :)

PS: děkuji za všechny dárečky co mi od Vás chodí, jste prostě úžasní :)

19. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Cukroví pro závisláky

Potřebujeme:
    Na vaření: 1 ks většího vepřového kolena, 1x cibuli, 1x mrkev, 1x petržel, asi půlku celeru, sůl, 3x bobkový list, 10x pepř celý, 2x nové koření, 4 stroužky česneku.
    Na pečení: drcený kmín, česnek, olej, 2 lžíce medu, pivo (raději tmavé).
    Postup přípravy:
    1. Koleno očistíme, hodíme do hrnce s vařící vodou a přihodíme očištěnou zeleninu a koření a sůl. Necháme vařit asi 1 hodinu.
    2. Koleno necháme oschnout a potřeme česnekem smíchaným s olejem a drceným kmínem.
    3. Koleno vložíme do pekáčku, podlijeme větší částí piva a trochou vývaru. Pečeme do měkka a dozlatova. Dle potřeby podléváme vývarem a přeléváme výpekem.
    4. Ke konci pečení potřeme medem rozmíchaným ve zbytku piva a ještě krátce dopečeme.

20. pajda361
    vypadá to skvěle ;) a je fajn, že se nemusí nic vykrajovat, slepovat a dělat krém :D

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.