ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. vavovi

vavovi Stará škola

Hezké popoledne v závislákově.
    Postupujícím veliká gratulka.
    Hehňátka jsou slaďoučký. My čekáme nadílku v únoru. Letos jsme měli podobných ňuňánků ke 40 a to se pak z ňuňání stává velice náročná disciplína, ale klidně na další sezónu naberu dobrovolné brigádníky. Plat - dobrý pocit z ňuňání.xD

2. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Tak na mně opět dopadl zákon namazanýho chleba - chtěla jsem péct to cukroví, aby jim všem vypadly voči - a místo toho se svíjím v horečkách s posledními třemi pilulemi paralenu. Do toho pejsek s kočičkou věšej nikoli prádlo, ale sebe navzájem, až chlupy lítají. Jestli budu muset ještě jednou zvednout láhev se sodovkou, tak už asi otevřu okno a zařvu: A alou ven!

3. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

vavovi, pokud bys k tomu ňuňání přidala nocleh a stravu (samozřejmě zasloužené odňuňáním, pokosením, shrabáním, nakrmením atp.), brigádníci se určitě pohrnou :) Například v Rakousku (a věřím tomu, že i jinde) si na těchto pobytech na farmách pro měšťáky vydělává nejedna cestovka. A nestačí jim ochotní zemědělci...

4. vavovi

vavovi Stará škola

No pokud by měšťákům stačilo nocovat na seně tak by to možná šlo.
    U nás právě napadl 1 cm sněhu a tak mláďata nadšeně vyrazila stavět bláťuláky. Hrozím se toho jak se vrátí. Pračka je už raději v pohotovosti. Já zatím dofinišovala cukroví a řádně poschovávala před těmi našimi kyselinami, tak doufám, že do velikonoc všechno najdu.

5. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Milá -pechfogl- nemáš asi vůbec představu o zákoně namazanýho chleba, ale já ano, to mám už vžité: ... "tvarůžkový chlebík" ... "chlebík s omeletou, hořčicí a cibulkou" .... "chlebík s domácí rybí pomazánkou" ... "osmažený chleba ve vajíčku s cibulou" ... "chlebík s pečeným hermelínem" .... a "obložený chlebík s čímkoli" ... to jsou pro mě slasti a si je užívej, protože nad ně není :p a jestli máš pocit něčeho horšího, věř, že to není pravda. Co já bych za ně dala ... občas zhřeším a pak mi není nejlépe, ale si říkám ... to stálo za to xD a rozhodně bych dala pod stromeček i dozu s hermelínem vedle vánočního cukroví :p ... no ono se to časem podá xD

vavovi: ... bych to klidně brala, bych si dáchla od lidí ... zvířátka se chovají přirozeně a vím, co čekat ... no u lidí je to jiné a je hodně těžké jim vyhovět a jít s jejich potřebami :p

Naposledy upraveno: 18/12/16
  6. Y_n_O

Mám pocit, že tady bylo zmíněno to rčení, že namazaný krajíc padá na zem vždycky tou namazanou stranou; tudíž v přeneseném významu - když se mělo péct cukroví, nastoupila horečka a zlobící malí spolubydlící... Tvoje bezlepková dieta mi do toho nijak nezapadá...

EDIT: vavovi, pokud si dobře pamatuji, Tvůj muž je zadobře se dřevem. Stačí malá kůlnička s palandami :D Oni si měšťáci dovezou nafukovací matrace a péřové spacáky ;)

7. evainfo

Y-O-N beru to stejně, že -pechfogl- nemocní a místo pečení cukroví se virtuálně snižuje ke skromné chlebíkové stravě a já ji to virtuálně velmi závidím :p

8. vavovi

vavovi Stará škola

Což o to kůlnička s palandami, to by bylo asi to poslední, ale já jsem velice přísná, v sezóně se nekompromisně vstává ve 3:30. Zvířátka u nás snídají dříve než děti a to by mohl být kámen úrazu. Co se týče stravy tak samozřejmě vévodí kozí produkty a výrobky s domácím chlebíčkem a to by se zase některým mohlo líbit.

9. Y_n_O

Tak já kozí mléko miluju, teď jak jsem v práci, ve vedlejší dědině je farma a pán mi každý den doveze dva litry, jeden je můj a jeden vezu domů dceři a zeťákovi s tím, že je to domácí mléko. Nikdy je nenapadlo se zeptat, jaké :p že je kozí, netuší, protože ho zkonzumují hned xD A ono je opravdu cítit až tak ten druhý den...
    A domácí chleba mi vozí z různých malých pekáren v okolí kamarád, který se živí instalatéřinou, takže za den stíhá víc vesnic.
    A zvířecí snídani rozumím, jednak mám zemědělskou školu (i když rostlinku, ale do zootechniky jsem celé čtyři roky na střední fušovala statečně, jednak mne to bavilo, také to bylo dobře placené a navíc mohly ženské na školním statku mít o víkendech volno, když to vzali študáci), navíc jsem měla na základce spolužačku od cirkusu (pravda, byla u nás vždycky jen tak mezi štacemi) a pamatuju si, jak jednou vyprávěla, jak její otec bičem zpráskal zřízence za to, že se opil a nepostaral se o koně...
    EDIT: a městský člověk, když se unaví, sní cokoliv, hlavně že pak půjde na chvíli spát. Moje sestřenice má statek a jak se jí postupně na dovolené vracejí "městské" děti, které odešly "za lepším" by mi to určitě potvrdila. A to v těch podmínkách vyrůstali/y
    :p

10. vavovi

vavovi Stará škola

Ani nevíš jak já jsem nervní, když se odpoledne zdržím třeba ve městě a vím, že kozeny nedostanou večeři na čas. V tu chvíli bych se snad kousla do pr.. zádele. Já celkově mám ráda, když je všechno včas a běda kdo mi chce zhatit můj časový harmonogram. Manžel říká, že bych se měla léčit, ale já si myslím, že to není nic zlého říct budu tam v 6 tak tam budu v 6 a né ve 8

11. evainfo

Mě to nedalo. když už se tu mluví o těch kozičkách a sýrech .... kdy holka jela před-před-předminulý rok za kamarádkou do Rumunska. Spolu dělali vejšku a kamarádka se prostě zamilovala do toho rumunského kluka. Jeho rodiče měli ubytování přes cestovku a stále plně obsazené. Statek, domácí výroba, jako sýry, chleba a jiné, kromě moderní pračky tam nebylo nic. Spávalo se na nízkých válendách a to bylo celé zařízení všech pokojů. Celkem tam bylo asi dvacet pokojů. Na dvorku velikánský dřevěný stůl, kde si mohl každý dopřát domácích výrobků jako sýrů, chleba, uzenin i národních jídel během celého dne. Příroda neskutečně krásná a Áďula byla hodně nadšená, dovezla stovky fotek i s velkými zvířaty, jen jí mrzela budoucnost kamarádky .... no snad si tam našla vhodnou práci po své promoci. Přivezla i hodně kozího sýru a můžu říct, že se vůbec nevyrovná u nás drahému nabízenému kozímu sýru z (dovozu) ... se to vážně nedá přirovnat, jak jsou lahodné ... to stejné francouzský camembert i jiné jejich sýry ... bych za ně asi upsala duši :p

12. Y_n_O

vavovi, chápu. Já jsem také všude raději o čtvrt hodiny dřív (kromě práce :p, bohužel i tam, nemám jiný spoj :eek:), než o pět minut později. O zvířátkách je to jasné - oni si holt sami nenaberou...

13. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

vavovi, pokud všechno cukroví dobře schováš a nenajdeš, jak se Ti potom na velikonoce bude hodit! Bude dobře uležené , ale budeš ho muset najít! U nás dnes skoro celé odpoledne poprchávalo, bylo krajně nevlídno, doma bylo lépe! Já všude chodím načas, raději nějakou tu minutku počkám, než aby na mne se muselo čekat! Ale bohužel toto není vlastnost dnešních mladých lidí. Máme to i u nás v rodině, často se Jiřík zlobil na kluky, že se domluvil nějaký čas a že přišli později, to jim nějak moc nevadilo a bohužel jim to zůstalo do dneška, často smluvený čas nedodrží! Odpoledne jsme dopili kávičku, vnuci si dali čokoládu, už odešli domů a pomalu mi dohořívají svíčky na adventním věnci! Přeji pěkné odpoledne nejlépe v kruhu rodinném! ;););)

14. lott_lott

lott_lott Stará škola

Ad přísloví s chlebem - myslím, že to neznamená, že se trápí chudou stravou - krajícem chleba, ale je to přirovnání, že namazaný krajíc vždy zákonem schválnosti padne dolů namazanou stranou - obdoba rčení, že na pos... i záchod spadne ;)

15. vavovi

vavovi Stará škola

Tak jsem mláďatům předhodila degustační talířek no talířek spíše tác cukroví a jestli jste v nějakém dokumentu viděli při práci sarančata tak naše mláďata byla asi tak 3x rychlejší. Manžel musel mít hodně ostré lokty, aby také ochutnal.

16. evainfo

Tak ráda čtu, že i jiní mladí jsou nedochvilní ... je to asi dneska trend a na denním pořádku...
    A přísloví "namazaného chleba", či rčení "namazanou stranou" mě vůbec netrápí :p ... protože mám vždy sliny na jazyku a
    myslím, že u mě k tomu často nedojde ... no představa hezká ;).

17. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

:p:p:p
    Ahojte. Tak jsem dneska pekla ten jablečný koláč ,co jste tady nedávno psaly recept.
    Dvě placky a mezi tím jablka. Překvapilo mě, jak snadný moučník to je.
    ˇA...dobrý.:p

18. lumat85

lumat85 Osvícený autor

Krásnou adventní neděli, přátelé.
    Do posledního finišujícího týdne přeji všem pevné nervy.....a hlavně klíííííd.......to zvládneme, jako každý rok;)

Já se jdu pochlubit: dnes jsme doma pekli naši první pizzu. Z vlastnoručně zadělaného těsta, s vlastnoručně vyrobeného suga, jenom pršut a mozzarella byla kupovaná. No, to není nic moc, si říkáte...ale chybka přátelé, chybka:p Pekli jsme ji ve venkovní peci, kterou vlastnoručně dostavěl minulý víkend pantáta. A my jako rodina jsme si tak nadělili první dárek. Jasně, že jsme těch kousků udělali víc, celkem osm, ale první dvě jsme vyhodili, páč byly během dvou minut na troud. Pak už jsme vychytali umístění v peci i dobu pečení a byly mlask.
    No, tak se tady camrám a málem jsem spálila štrůdl.
    Mějte se všichni krásně a ještě jednou klííííd...za týden už nám bude líp;)xD

19. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Krásný večer přátelé,tak se nám ta zlatá nedělička kutálí ke konci.Já jsem dneska jen tak ,,lenošila,,.Farmička v pohodě
    a reálná také.Zabalila jsem pár dárečků a dodržovala tv-ležink,ktarý jsem si naordinovala.
    Adventní věnec letos poprvé nemáme,loni nám na zlatou chytil a ani si nedovedete představit jak rychle to hoří.
    Dědek prohlásil,že jej už v domě nikdy vidět nechce,ani se mu nedivím,loni než to shasil div že ho u toho nepiclo.
    Já jsem hrůzou srostla se sedačkou a krve by se ve mě nedořezal.
    vavovi,uf ale jsme si v něčem podobné.Já jsem taky jak na jehlách co se týče krmení zvířátek a dědek mě taky posílá na léčení.
    A přitom sám ví ,že přijít později do stáje,a poslouchat to řehtání a bečení,ten koncert hladových krků,je přímo srdcervoucí.
    Uf,co bych za to dala mít tu někde poblíž nějakého takového blázínka do zvířátek jako jsem já.Mohl by se ňuňat a mazlit
    s mazlíky třeba celý den.Pár dětiček sice koukne občas na koníky i ovečky,ale jinak žádný zájem.To já,když jsem byla drobec,
    jsem už koni visela na krku,jezdila na kravce a drbala metlou sousedovic vypasené prasce.Mno,doba se hodně
    mění,syn se nepomamil,občas pomůže,když poprosím,ale žádná ta láska k čtyřnožcům tam není. ;)

Nezbývá než Vám pogratulovat k postupům,já si ještě užiju tu ,,zlatou,,do konce,jak jinak než u TV.
    pá,pá

20. Y_n_O

lott-lott, já jsem už neměla sílu odpovídat znova... komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí... děkuji za tvoje doplnění.
    vavovi, ty nemáš sarančata, ale termity, ti jsou ve skusu rychlejší, jestli si dobře pamatuji jakýsi přírodopisný dokument 8)
    kerryhill, já klidně naši kancelář vyměním za stáj s těma bobeškama, jen mi budeš muset najít bydlení, z té dědiny s trolejbusem, kde teď bydlím, bych to nestíhala ;)
    EDIT: lumat, chvíli mi dal zabrat výraz sugo... italsky jsem se neučila, ani španělsky či portugalsky. S pizzou mám spojené pasta el pomodoro nebo jen pomodoro... až jsem použila slovník, zjistila jsem, co je sugo, omáčka.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.