ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Baroland

Baroland Ikona fóra

Nááá gagaga,nááá gagaga...babulky kde jste .... Tak toho si pamatuji ještě z dětství.Takto moje babička naháněla huse po dvoře.
    Pak se z nich vybrala jedna vyvolená,šupla se do podsady a "rychlila se" dokrmováním šulánky nebo turkyňou.Šulánky ji cpala do chřtánu ona,já je mohl posunovat krkem do volete.Turkyň šla mimo mě,mé malé prstíky by ji tak hluboho nezatlačily a to bylo žádoucí,jinak babulka zatřepala zobákem a mohl jsem ji sbírat po celé prádelce.

Při vzpomínkách na dětství jsem koupil pár žluťoučkých husiček,za tych 3/4mega jistě snáší zlatá vejce a aby mě to nemrzelo,připoměl jsem si stare heslo :

Vezměte dítka ze škol a investujte do břicha.Investice do hlavy je nejistá a nepřináší tak uspokojivé výsledky.

2. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Děti jsem přivezla ze školy, nakrmila , obstarala, co je třeba. Teď si hrají venku,
    já si jdu hrát na farmu. Husičky jsou nakoupené, jdu zjistit podmínky plnění
    úkolu . Ať vám farmičky prospívají ...;)

a něco ze školního prostředí , vejžmoly prcků jsou fajn...

Co řekli děti o jídle

Cukr je rafinovaný, protože se po něm tloustne.
    Pravý hovězí vývar se dělá ze dvou kostek.
    Švestkové knedlíky dělíme na jídlo a pecky.
    Sardinkám se uřezávají hlavy, aby se vešly do konzervy.
    Děda povídal, že alkohol sice kazí zrak, ale že má radši brejle než žízeň.
    Tatínek řekl, že na svůj svátek nechal pití, ale neví kde.
    Tři potraviny, bez kterých člověk nemůže žít, jsou snídaně, oběd a večeře.
    Experiment je třeba to, když maminka něco uvaří a my hádáme, co to je.
    Rybí maso je zdravé, protože obsahuje mnoho fosforu, který je smrtelně jedovatý.
    Jídlo musíme dojídat, aby ho mouchy neroznášely po ostatních lidech.
    Včelím medem neplýtváme, protože se nevyrábí, ale vzniká poctivou prací.
    Konzervy nám uchovávají potraviny, ale jen do té doby, než se zkazí. Jsou zdravé, neboť obsahují hodně železa.
    Alkohol zkracuje život, protože se po něm pořád spí.
    Opilci páchají pod vlivem alkoholu i sebevraždu a druhý den o tom ani nevědí.
    Náš děda říká: Rum je jed, ale nejvíc je otrávený, když ho nemá.
    Česnek je zdravý pro lidi, ale společnost ho nesnáší.

3. 182BAMBULKA

182BAMBULKA Pisálek fóra

Hezký den vám všem. Když už jsme u těch hus, napíši vám, že mě jedna husa mužského pohlaví málem připravila o část mé existence.
    Chodila jsem na střední školu a prezident byl Husák. Řekla jsem si, že si tam tak sám na obrázku ve třídě visí, tak jsem vedle něho pověsila odlitek ze sádry kačera Donalda. To víte, ředitelna a skoro vyhazov. Já jsem se bránila, že na odlitku není houser, ale kačer . Prošla jsem, ale na ty pohledy a skrytý smích profesorů nezapomenu. Jiřina

Naposledy upraveno: 1/6/15
  4. jaji

jaji Vévoda fóra

mě se chlívky husí moc a moc líbí :)

5. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ahoj ve spolek,
    teda dneska byl den, jen co je pravda ;) Ráno jsem vyrazila pro své maturitní vysvědčení (po osmnácti letech) zpátky ke kořenům :D Když jsem dorazila do školy, tak jsem se nestačila divit, jak se škola změnila, expandovala a spolkla i učiliště. Jedním slovem wau. Slzičky se mi vháněly do očí, když jsem procházela budovou, kde jsem strávila nejkrásnější léta.
    Z mé třídy je počítačová učebna, z laborky je herna, ano herna s dvěma kulečníkovými stoly, šla jsem pomalu do kolen :D a zástupcem ředitele je milovaný učitel dějepisu, jsou to ale změny veliké. A jelikož naše škola předloni oslavila třicáté narozeniny, byly po chodbách různé fotografie.
    Prostě ááá našla jsem i sebe, je neuvěřitelné že jsem nosila šaty jen do půlky mých ještě mladých a vytvarovaných hýždí :D ježiši, jsem to byla ale kočka :D Úplně se mi to vytratilo z mysli :D Budu se tam muset vrátit a pořídit pár fotografii, hlavně tu jak jsem přivázána ke spolužákovi na mých "chůdách" odhaduji tak patnáct cenťáků podpadky :D :D poskakujíc směr cíl :D
    No oplakala jsem to, kdybych jen měla více času, ale měla jsem pouhou čtvrt hodku, ono v ranní špičce se prokopat 120km daleko a dalších 120 km zpět tak abych byla v jedenáct na podpis nové pracovní smlouvy, je časově hodně náročné. Vypravit děti do školy a do školky :D a v půl osmé 3,2,1, start Schumacher, Míšo jedééém :D Ale zvládla jsem to, v 10:47 jsem sjížděla na Pavlovice a na sněhulákovi u první benzinky "odčerpala plnou nádrž" a honem honem abych přijela na místo včas ;)
    Vyplnila snad 8 různých dokumentů, a tu podpis a támhle parafu :D :D Ale mám to, pecka. Lidičky zlatí já budu mít dokonce i 5 týdnů dovolené :D prostě wau, dneska byl den plný na zážitky a plný krásných vzpomínek...
    Obvzláště jedna, kdy jsem v druháku poprvé měla "hopsinku" a s holkama z intru jsme se u Labe pěkně zpumrdlíkovaly :D Joj mě onehdá bylo fakt špatně :D ještě teď cítím jak moc :D Od té doby hopsinku nemůžu ani vidět :D :D

Krásné odpoledne a večer Andulííí

6. burds

burds Titán fóra

V Úvalech děsně leje.Tak honem pěstovat husy at máme co šlechtitLacrimo s tím psem jsi úžasná.Hlavně že jsi celá .Pes určitě také.

7. lacrima

lacrima Ikona fóra

Fuuj , uf, u nás to "peče", horko a dusno jak v tropech. Byli jsme u řeky ,hafani mají ještě teď jazyk až na zem
    a funí tady jako dvě parní lokomotivy.

Jdu si dát kafíčko a obkouknout ga,ga,ga

Nedávná lékařská konference potvrdila, že pravidelným užíváním LSD se hubne.
    Je totiž celkem fuška dostat se do ledničky, když jí hlídá dvouhlavý drak.

8. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Tak, to jsi se z toho dostala dobře. Za totáče bývaly i za mnohem menší provinění
    tresty okamžitým vyloučením, postihlo to prakticky celou rodinu. Vyšetřování nebralo
    konce .

Husičky nakoupené , rozmnožují se , jdu na druhý časový úkol. A u nás leje ... takový hezký
    slunečný, místy polojasný den to byl a proudy vody ho opět zakončí .
    Jdu dělat večeři . Přeji dobrou chuť těm, kdo pravidelně večeří a nedrží dietu. xDxD

9. dododo53

dododo53 Expert fóra

Bambulka: I já jsem byla předvolána před školní radu, že nosím na krku křížek. Tehdy jsem byla drzá a nevědomá, takže jsem jim odvětila, že to je památka po babičce, která se nevrátila z koncentráku. Takže to neznamená, že jsem katolík. Stejně jako neznamená, že se paní zástupkyně věnuje astorolgii, když nosí na krku znamení zvěrokruhu. Taky prej jsem to měla o fous.
    U nás furt dusno jak v prádelně a teploměr na třicítce.

10. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Přidám :D Kdo chce hubnout, moh by ztuhnout

Krásný den
    danda
    PS: jdu smejčit lednici

11. Johnny

Johnny Polobůh fóra

Tak husy jsou už všechny na pekáči,akce super

Farmerama 96+ *** Bahamarama 245+
    farmařím od 5.10.2010

12. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

tak akce na dobytek a ještě ke všemu časovka - to je něco pro mne....jsem si jistá, že se bez toho hravě obejdu :music:

13. lacrima

lacrima Ikona fóra

dododo53 , to s tím křížkem mi připomnělo můj průšvih , celkem nepříjemný , tedy spíše celkem
    nepříjemně se ke mě postavila tehdejší soudružka primářka .
    Všichni určitě vzpomínáte , že bylo nekompromisně nutné a povinné , aby všude visely nástěnky . Nejen ve školách ,
    ale i na pracovištích. Nástěnky uvědomělé , k aktuálnímu svátku. Protože ráda maluji a tvořím , tak jsem se toho ujala.
    Už nevím, jaký to byl svátek či výročí , ale já jsem zcela bezelstně , nezáměrně na nástěnku k obrázkům
    umístila text z písničky Marty Kubišové : "Ať mír dál zůstává s touto krajinou..."
    Když primářka přišla na oddělení začala měnit barvy ,hlas pravděpodobně stratila,
    protože jen špitla, že se ji zdá ta nástěnka nakřivo.
    Nástěnka musela dolů , kupodivu jsem nepřišla ani o pracovní místo ,
    ale dodnes mi zůstalo tajemstvím, zda primářka zbledla z důvodů toho textu nebo
    to byly následky jedné schůze z předešlého dne .

14. 182BAMBULKA

182BAMBULKA Pisálek fóra

Sama jsem se divila, že mi to tak prošlo. Na to, že nikdo z mé rodiny nikdy nebyl v KSČ. No co už. V té době pracovat musel každý a určitě by se ten hadr a koště pro mě našel. Taky nevím, jestli nejsem ve spisech STB pod krycím názvem KAČER. Uf, až mi naskočila husí kůže. Přeji všem celé husy:D

15. pajaable

pajaable Orákulum fóra

A právě před několika minutami jsem měla v kině anketu za 30 KB.

182BAMBULKA ... buď ráda , takový výslech nebyl nic příjemného , ale dnes
    už je to jen vzpomínka , je skvělá doba a doufám, že naše potomky už nikdy
    nic takového nepotká .

Před chvílí jsem se nejdřív lekla, až pak mi to docvaklo. Husí časovku dělám
    na hlavní louce a tak nějak jsem si z časových úkolů v družstvu zafixovala
    do mozkové kůry , že se časovka dělá jen na hlavní . No nic , i to se stává.
    Časovka rozjetá, husy už sklizené, čekala jsem na hlavní na králíky.....
    Na mýtině mám také zvěřinec a jdu tam sklízet, sklidím růžové králíky a
    vyskočí na mě tabulka, že mám úkol splněný. Tak jsem se lekla, co se stalo,
    že mi pár vteřin trvalo, než mi došlo, že časovka se dá plnit na celé farmě.
    Co říci závěrem....jen doufám, že to s mým mozkem nebude s přibývajícím
    věkem horší a horší.

16. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

lacrimo, to já na svém pracovišti nástěnky zakázala jako nehygienické riziko kontaminace - jeden z kontrolujících i pochopil, jak to bylo myšleno, ale nemohl s tím nic dělat xDxD

pajaable, bude to horší - ale dobrá zpráva je, že ti to časem bude jedno ....;)

17. Simissek

Simissek Pilný autor

Ahojky ;),
    tak husy nakoupeny a už se vyhřívají na ploše :).

Já zase dostala v první třídě třídní důtku, že jsem se smála obrázku Klementa Gottwalda :wuerg:. Bohužel si nepamatuju, co mě na něm přišlo tak zábavného :eek:.

18. 182BAMBULKA

182BAMBULKA Pisálek fóra

• Nepíš prosím viac príspevkov pod sebou, ak cheš niečo dopísať, použi volbu upraviť u svojho príspevku. Ďakujem
    Tedy krasavec opravdu nic moc, ale jako v peněžence tenkrát dobré :D

19. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Hotovka , ta nová časovka !
    Husinec teď mám na hlavní ploše. Jejda, teď jsem si vybavila dobroučký kulatý
    chléb, velikosti kola od žebřiňáku, který jsem vozila kdysi dávno právě z Husince.
    Bože, to byla dobrota, v životě jsem už tak dobrý chléb nejedla. Jen tak, bez
    ničeho, bez másla, jen suchý a chutnal božsky. No jo, to bývalo. ;)

20. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Bejvávalo, bejvávalo dobře.... atd. Takový podobný obrovský pecen jsme si vozívali z Kytlice a ten opravdu neměl chybu. Souhlas, nemuselo k němu nic být a ty popraskané patky, no prostě zážitek. Přestávám slintat a přeji krásnou a pokojnou noc. Sladké sny a veselé vykročení do dalšího dne!!!;););)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.