ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkný podvečer, u notářky jsme byli ohledně dědictví po Jiříkovi, stále se to ještě vleče, ale snad to půjde už ke zdárnému konci. Moji milí závisláčci, v pátek odlétám se švagrovou a se známými z jižních Čech do Thajska na poznávací zájezd. Tuto cestu jsme měli naplánovanou s Jiříkem a se známými, tak místo něj jede jeho sestra. 4 dny budeme v Bangkoku poznávat kláštery, trhy a památky, potom jedeme do oblasti k řece Kwai , podívat se na most, který stavěli zajatci za druhé sv. války, potom přelétáme na ostrov Krabi, zde budeme asi 3 dny, lodí pojedeme na ostrov Phi Phi a končit naši cestu budeme na Phuketu. Těším se na šnorchlování a hlavně na sluníčko, teplota je zde okolo 32 stupňů, občas může sprchnout. Bude to zabíračka na moje ťapky, hlavně ty první čtyři dny! Vrátím se 4.12 a bude se mi po vás stýskat! ;););)

2. babi49

babi49 Pilný autor

Hezký večer všichni, od jara jsem tu nebyla, ale na farmě jsem pracovala každý den. Mamčo přeji ti krásnou dovolenou, hezky si to užijte a v pořádku se vraťte. Na mne už takováhle štrapáce není.

3. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Ahojky bando:psrdečné pozdravy z noční směny zasílám :)Gratulka všem postupujícím, jak na baha tak i farmičce a rovněž všem oslavencům všeho druhu . :pNa farmě dnes hlásím postup do lv. 120 a na baha lv. 343:music: Mamča 50 - šťastnou cestu:)

4. Trepifajksl

Trepifajksl Polobůh fóra

Všem postupujícím gratulka a já hlásím 301 level na Baha.
    Dámy, vy mi dáváte - slintám tady jak ti Pavlovovi psi. Jen tak mezi námi, heru doma nemám, ale zlatou hanou, můžu ji použít místo ní? A teplota trouby je 180, 170 nebo 160°Celsia? To víte, jsem šťoura. A ingredience musí mít pokojovou teplotu, že?
    Zdravím vás z našeho upršeného městečka, kdesi na severozápadě!

Naposledy upraveno: 16/11/16
  5. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Pěkný večer všem. Gratulka šikulům postupujícím. Jsem jen na skok, než vykyne těsto na koláče, zítra přijedou návštěvníci.Od rána vařím,peču, udělala jsem poslední větší nákup zeleniny a ovoce, pořád v kalupu a ještě vše nestíhám,kdy půjdu spát nevím:sleepy:.

6. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

hubabuba1968, velká gratulace ke krásnému dvojpostupu: farma 120 a Baha 343. Děkuji za přáníčka, budu se moc těšit na návrat do Závislákova. Ještě se budeme vidět zítra a v pátek vás ráno ještě pozdravím. Na letišti máme být ve 12 hodin! Pěkný večer! ;););)

7. Trepifajksl

Trepifajksl Polobůh fóra

Pro vavovi:
    Bublanina bez šlehání
    těsto :1 bílý jogurt(200 g), 2 hrnky polohr. mouky, 2 vejce, 1 prdop, 1/2 hrnku oleje, špetka soli a cca 1/4 hrnku mléka
    žmolenka: 1/3 másla o pok.teplotě, 4 lžíce cukru, 5 lžic polohr. mouky - já k tomu přidávám ještě 1 vanilkový cukr
    ovoce dle sezóny, já nemaje latifundie, jsem hojně pře hojně dával jablka, neb mám rád tolik ovoce, kolik je výška těsta.
    Troubu rozehřejeme na 175°C. Očistíme a nakrájíme ovoce - já jablka nastrouhal. Vymažeme a vysypeme plech.
    Smícháme sypké suroviny a následně umícháme s tekutými v těsto. Konzistence - těsto se má vylít na plech, pokud je tužší, použijeme ono mléko. Těsto na plechu uhladíme a dáme na vrch ovoce. Nakonec žmolenka. Pečeme cca 35 minut při 175°C do zlata.
    Můžete přidat ořechy na hrubo nasekané nebo skořicí jemně posypat, jak je libo. Samo, na ta jablka - s jiným druhem ovoce jsem toto ještě nezkoušel, co jsem po operaci žlučníku, tak jsem fakt zlenivěl. Maximálně piškoty se zakysanou smetanou a mandarinkami.
    Nebo zkoušeli jste štrúdl s tvarohem a ovocem? Delikatesa. Dělal jsem s malinami, borůvkami nebo ostružinami. Bohužel, meruňky letos byly dost málo, takže než jsem si vzpomněl, že bych to měl vyzkoušet, bylo po nich. Když jsem dělal ten s ostružinami, tak to byly ty velké zahradní, tak ty jsem půlil. A jednou mi nezbyly na kousek druhé nohy, tak jsem tam dodal švestky, jemně nakrájené. Také dlabanec...
    Dobrou chuť, pokud toto budete zkoušet přeje všem dámám a pánům Trepík:)

8. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Ahojky lidičky-jdu se pochlubit,už také sněžím.Astridka je velká šikulka:)
    A mamča50 užij si teplíčka a nezlob se na mě,jsem zvědavá bába-takový podrobný popis Tvé anabáze jsem nečekala,ale budeš mít kouzelný zážitek my se budeme na Tebe těšit,až se nám s ním svěříš.Přeji Ti aby jsi si ten poznatek a teplíčko užívala plnými doušky:);)

9. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

maketka47, Tvoji mývalové jsou kouzelní, už jsem je obdivovala u Astridky ve vlákýnku. U nás venku místo sněžení občas mrholí a bude zase asi pěkně mlžno. Zítra ještě dorazí dcery, tak si uděláme pěkné odpoledne. Přijde také vnučka, tak ji udělám muffiny, ty má ráda. Popřeji všem pěkný večer a dobrou noc. Zítra zajdu!;););)

10. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Ahojky závisáčci :) sem došla teď domů a po čtení vašich receptíků
    mi začalo někde kručet xD ... tu ostrou dýňovou polívku určitě vyzkouším, to já můžu.
    Mamči ti taky přeji úžasnou dovču ... jé a toho sluníčka si hodně užij :p
    Lídi ... krásně ti to sněží, moc hezký podpisek a mývalci rozkošní.
    Je to tady všechno krásně zasněžené a vánoční.

Gratuluji šikulkám k postupu ...

kometak [​IMG] ma baha 335

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

doben [​IMG] farma 91

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

nanyblacks na baha 303

[​IMG] [​IMG]

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

plantáž 343 [​IMG] hubabuba [​IMG] farmička 120 [​IMG]

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

trepifajksl na baha 301 ... [​IMG]

Hezkou dobrou noc všem, se mi zavírají oči a valím na kutě :p pá ..

11. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezkou půlnoc,
    dnes jsem to nějak přetáhla, jednak proto, že je tady vnuk a hodně jsme povídali

a do Závislákova jsem se dostala pozdě a hodně příspěvků přibylo.
    Markétka47, krásně sněžíš, je to moc krásné.

A ještě několik přání a odcházím do postele
    Dobrou noc a hezké sny

[​IMG][​IMG]

12. medved222

medved222 Analytik fóra

Zdravím všechny,
    to se to tady zase objevilo postupujících, dasa, evainfo, doben, pezt, nanyblacks, trepifajksl a hubabuba, gratuluji k postupům.
    U nás je venku hnusné počasí, ale tady to tak krásně sněží.
    vavovi, z přebytků jablek dělám mošt, v otevřených lahvích od vína převařím 20 min na 80 st., zavřu a vydrží i několik let. Další jablka nastrouhám na plátky (podle druhu se slupkou nebo bez), natlačím do sklinek úplně beze všeho a klasicky zavařím, hodí se do štrůdlu, na žemlovku, na koláče.
    A ještě jeden recept na dort s jablky: Utřeme 6 žloutků, 120 g ml cukru, 1 van. cukr a šťávu z 1/2 citrónu. Přidáme 2 lžíce strouhané čokolády, 300 g strouhaných jablek, 2 lžíce hrubé krupice, 6 lžic strouhanky, 150 g mletých ořechů, 1/2 prášku do pečiva a na konec sníh z 6 bílků. Pečeme v dortové formě ve středně teplé troubě.
    Dobrou noc a pěkné sny.

13. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dobré ráno, mlha, že by se dala krájet. Nějak jsem dnes nemohla spát, pořád jsem se ještě nesrovnala s posunem času, večer bych usnula hned a ráno už od 5 straším. Přeji pěkný sváteční den a děkuji za milá slova všem. trapifajksl, gratulka ke 301. Baha postupu a doben, gratulace k 91.faremnímu postupu!!!;););)

14. drevenakova

drevenakova Perspektivní autor

pro Trepifajksl : recept vypadá dost dobře, jen malý dotaz - do těsta se nedává cukr ?

15. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj drevenakova, recept jsem si okopírovala a odpovím ti za Trepifajksl:
    Hezký den

16. drevenakova

drevenakova Perspektivní autor

Ahojky evik 1016, pudingový koláč je v pohodě, ten budu dělat dneska. Já jsem psala o bublanině bez šlehání, - "304", tam o cukru není zmínka.. Díky a hezký den.

17. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

No dobře, tak já taky udělám koláč. A dám do něj rum. Vše co obsahuje rum, je u mně v zimě vysoko v žebříčku hodnot. Zkoušeli jste kuře marinované v rumu s kokosem a kokosovým mlékem?

18. Trepifajksl

Trepifajksl Polobůh fóra

Pro Drevenakova - do toho mého receptu (bublanina bez šlehání) se skutečně do těsta nedává cukr! Také proto mne zaujal, protože jsem kvůli žlučníku držel přísnou dietu a k tomu patřilo i necpat se sladkým. Tak jsem začal přidávat do žmolenky ten vanilkový cukr. A díky vrstvě těch jablek to je sladké tak akorát.
    :)Mamčo50 - krásný výlet, užij si to a hlavně si občas zabroukej: Čechy krásné, Čechy mé, ať mne jejich náruč zase přivine. V cizině je dovča sice krásná, přesto je má volba jasná, Čechy krásné nejen na pohled a farma potřebuje ten správný dohled.;):):)
    Jo, zapomněl jsem dodat, že je možné přidat rozinky nebo brusinky namočené v rumu, ale to je taková klasika, že se to snad ani nemusí říkat. Ale na poprvé jsem ho dělal bez těchto přídavků a také byl dobrý. Půlku jsem vždy rozdal, protože celý plech bych nezvládl.

19. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

trepifajksl, držím se hesla, všude je krásně, ale doma je doma a proto se ráda někam podívám a ještě raději se domů vrátím a moc se budu těšit na náš milý Závislákov. Musím se pochlubit, dnes jsem ještě stihla 110 level. Nová akce Dokonalost sama ( už ten název) mne zklamala a poprvé nebudu akci plnit a ani mne to nebude mrzet. Vybílení stodol a stájí, pěstování a odměny tentokrát opravdu nestojí za to (podle mého mínění). Přeji pěkné dopoledne a jdu balit. ;););)

20. mituli

mituli Polobůh fóra

mamča50-užij si to(já tiše závidím-teplo)dej na sebe pozor a ve zdraví se vrat:inlove:co nás čeká zkouknuto a popravdě nic moc,ty odměny v TOP jsou trochu ubohé(můj názor).Krkonoše-mlha za mnou-mlha předemnou,hrůza mlíko,že by se dalo krájet.Dnes přijedou vnoučata tak jdu ke sporáku,zatím pá

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.