ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj závisláci, hezký večer

na mě ten úplněk nějak nepůsobil, spala jsem jako zabitá, ale byl to zážitek, líbilo se mi to.
    Jdu se podívat na nějakou starou detektivku a potom si přijdu přečíst další novinky.

2. zuzik.t

zuzik.t Perspektivní autor

mituli: Naše Eliška to dělá taky. Přinesla jsem si jí, když jí bylo asi šest týdnů. Objevila se na hospůdce, pořád mňoukala a žádná kočka se k ní nehlásila. Už jsem měla doma kočku a kocoura, tak jsem si jí vzít nechtěla, ale vyměkla jsem. Byla divoká a hodně se bála- trvalo mi 3 dny neustálé péče, než mi začala věřit. Chtěla spát jen se mnou pod peřinou a potom začala ,,žužlat". Jako když saje od kočky- cumlá, přede a prošlapává. Pár dní jsem si myslela, že to dělá z žízně, tak jsem jí vždycky ohřála mléko, ale nechtěla ho. Smířila jsem se s tím, že to dělá ,,ze spokojenosti". Říkala jsem si, že jak poroste, tak jí to přejde... Ani náhodou- je jí 6 měsíců a dělá to pořád, ale jenom u mne. Nejdřív přede a začne do mne ,,ducat" hlavou, jak hledá místečko, kam se přisát. Kdyby aspoň ty drápky nechala zatažené... :sleepy: Když mám jen jednu vrstvu oblečení, dost to bolí. Nahlas u toho mlaská a slintá jako bernardýn. Rukáv potom vždycky můžu ždímat. :D A taky mění intenzitu. Nejrychleji a nejsilněji žužlá, když přijde zmrzlá z venku- asi je ráda, že je u mne v teple. Taky proto jí často říkám Žužlo... xD

Á, Žužlina je za oknem, chce domů- to zas bude bolet...:cry:

Naposledy upraveno: 15/11/16
  3. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

:)Blahopřeji postupujícím a všem přeji krásnou, dobrou noc.:);)

4. doben

doben Ikona fóra

Gratulace k postupům, na mé farmě byl dnes pokořen 91. level.
    :music:

5. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

kometak96, gratulka ke 335. Baha postupu, jde Ti to pěkně od ruky!!Přeji pěkný večer a také dobrou noc! ;););)

6. hanynkach

hanynkach Pilný autor

vavovi
    Pudingový koláč s jablkama
    Nádivka:1 kg jablek nakrájet na plátky,2 vanilkové pudingy nasypat, 7 lžic cukr krupice .Vše dobře promíchat.
    Těsto:40dkg hl.mouky,1/2 prášku do pečiva,2 lžíce mletého cukru,1 hera,5 lžic mléka,1 vejce
    Udělat těsto,rozdělit na polovic,Udělat dva pláty.Jeden dát na plech,na něj dát nádivku,potom přikrýt druhým a dát asi na 20 minut péct.Přeji dobrou chuť a je výborný.

7. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

hanynkach - ten koláč vypadá moc zajímavě, už jsem si vše opsala a zítra ho vyzkouším,
    Dobrou noc a hezké sladké sny
    A ještě pro dva pracovité a pilné farmáře

8. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Jde se do postýlky.
    Ale nejdříve gratulky pro Evíska.

Ráno sklidím , zaseju a vyrazím a doufám, že opětovně domů dorazím,
    sklidím , zaseju , kravky neprodám, barák nepronajmu.
    Ne, nezbláznila jsem se, jen ve mě doznívá komedie Na samotě u lesa.

xD
    Tak se hezky vyspěte , ráno z postele tou správnou ťapkou a den se vydaří.
    Pa....

9. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné dobré ráno, mlha, kam se jen podíváš, ale je nad nulou, tak zatím žádná ledovka snad nehrozí, možná, že trochu zaprší. Dnes je 16. roku 2016 a sluníčko dnes zapadne v 16 hod. 16 minut. No, nebude ten den prímový???? Krásnou pohodu a mějte se moc fajn!!!;););)

10. nanyblacks

nanyblacks Znalec fóra

Ahoj všem a prima den přeji. Dnes je prima den postoupila jsem na Baha na 303 lvl. Posílám gratulaci všem postupujícím i těm co mají svátek či narozeniny. Tak se mějte skvěle. N.:);)
    Máte moc hezký zimní podpisy.

11. vavovi

vavovi Stará škola

Ahoj závisláci
    gratuluji k postupům
    hanynkach už mám napsáno a slintám jen to čtu, určitě zkusím, ale ne dnes. Dnes mám den B tak už radši nic dělat nebudu

12. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

nanyblacks, gratulka ke 303. Baha postupu a mohu potvrdit koláč s jablky s pudinky je opravdu dobrý. Skoro podobný recept také máme. Někde jsme měli také recept, kde se na hotový jablečný koláč nalil pudink, ale pouze uvařený ve vodě, bylo to jako se želatinou. Také to nebylo špatné. Pěkný den a jdu si uvařit kávičku, ve 12 odcházím k notářce!;););)

13. vavovi

vavovi Stará škola

No jo no den B. Tak mi od hodných sousedů přišlo ještě nějaké SK (tímto jim moc děkuji) hodila jsem ještě do tulidomku mainské kočičky (potřebuji ještě jednu britku) nevypadla perská? Opravdu se dnes nesmím pouštět do ničeho.

14. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Hezký den,Šlechtění u mne dopadlo jako vždy,samá jen genetika a tak jsem to vzdala,nemusím mít vše. mamča50-tak ať ti to u notáře dopadne dobře a v klídku si užiješ dovču.A ještě jsi se nepochlubila kam razíš za lepším počasím,jestli to tedy chceš sdělit nám zvědavcům;)

15. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

16. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

No jo,jen sem jeden koukne :),už mu lezou kukadla z důlku o_O.
    Páni,to jste ale šikulkové a všichni zasloužíte obrovskou gratulku k postupům :D.
    hanynkach receptík uložen v PC a přes víkend se na to vrhnu,mňam,už zase slintám jako bernardýnek .
    Dneska k obědu plněné cibule,už se pečou potvůrky,roním ještě teď slzičky:cry:,ale hlavně že se dědek
    mlsně olizuje :p a aby toho nebylo málo,přidal se i pes :D.
    Tak zatím pa,přátelé ;)

17. flexka

flexka Hrabě fóra

Jablka jsou ovoce a to mi nedělá dobře, ale mám z domu nějaké recepty, uvědomila jsem si, že jsem pěkná potvora a sladké moc nedělám, když ho nejím. Ale co ti chudáci, co jsou na mé kuchařské výtvory odkázaní? Měla bych se polepšit.

Tak hodím do placu aspoň něco pro sladkomily s jablky a pak něco těm týraným spolubydlícím upeču.

Jablečný dort ultrajednoduchý
    Dno dortové formy vyložíme kulatými dětskými piškoty vypouklým dolů. Pokapeme rumem. Pak uvaříme 3/4 kg jablek na tenké plátky nebo malé kostičky v 1/4 litru vody spolu s 15 dkg cukru asi 5-10 min. V troše vody rozmícháme banánový nebo ananasový puding a vlejeme k jablkům. 2 minuty povaříme, podle chuti kdo chce přidá cukr a horké nalejeme na piškoty (opatrně, ať se nepřevrací). Až vychladne, tak ho obrátíme a ozdobíme šlehačkou.

Hraběnčiny řezy
    Utřeme 250 g másla se 150 g cukru a 4 žloutky, pak s 400 g polohrubé mouky a 1/2 prášku do pečiva vypracujeme těsto. 2/3 vtlačíme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu a 1/3 dáme do mrazáku. Placku na plechu posypeme rozinkama, nahrubo drcenýma ořechama a na to nastrouháme jablka nahrubo. Ze zbylých 4 bílků ušleháme sníh, všleháme 150g cukru a tuhý sníh natřeme na jablka. Nakonec nahoru nastrouháme ztuhlé těsto a dáme zvolna péct jen lehce dozlatova (je lepší nedopečený, než vysušený).

A koho trápí ucpaný nos a potřebuje vypotit - moje zamilovaná dýňová polévka, kterou zvládnu jíst několik dní po sobě pořád se stejnou chutí a nadšením.

Dýňová polévka pro otrlejší jedince
    V kastrolu na másle osmažíme velkou cibuli, na kolečka 2 mrkve, kousek na plátky či nudličky zázvoru a na kostičky oloupanou dýni zbavenou semínek a vnitřku. Jak se začne připalovat, vrhneme do toho 2 syrové brambory na kostičky a podlejeme. Dle odolnosti přidáme přiměřeně čili papriček, pasty, nebo čili prášku. Jakmile začne vařit, vaříme 20 minut. Po této době rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a po vypnutí přilejeme sladkou šlehačku, nebo kysanou smetanu (množství, jak komu chutná).

Dobrou chuť!

18. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Já tu dýňovou polívku občas zkusím i se sladkým bramborem, taky dobrý.

19. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Dýňovku taky miluju, ale dávám do ní muškátový oříšek. Bohužel musím ubrat, já si dopřeju a na ostatní je to ostrý :)
    A ta jablečná mňamka č.1 - tomu doma říkáme jablečný dortík a móóóc nám to chutná ! A je to děsně syté. A rychlé. A dobré !

20. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Co mi to děláte.:p:p:p Už mám zase kilo navíc. Jen to čtu.:pxD

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.