ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezký večer, milí závisláci,
    nějak nemám čas se dostat na farmu, vždycky jen sklidím, v letu něco přečtu a jdu dělat.
    V sušce mám už asi 6. prádlo, jdu ho složit a potom mizím do postele, dnes si odpočinek zasloužím.
    Dobrou noc a sladké sny

[​IMG][​IMG]

2. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Dobrý večer.
    Tak nějak dnes jen popřeji všem kdo postoupili.:)
    Jo a doprovodila jsem kuře do cíle.:p
    Dobrou noc.

3. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Gratuluji ke krásnému 120. levelu.

4. medved222

medved222 Analytik fóra

Přeji všem pěkný večer,
    člověk tu jeden den není a tady je tolik událostí a těch postupů.
    robin, mamča, evainfo a pajaable, gratuluji k postupům.
    Holky, dávejte na sebe pozor, opatrujte se a hýčkejte, ať mají doktoři chvilku klidu.
    anickamalirka, máš bezvadné děti, jsi statečná a hodná , nezatěžuj si hlavu takovým individuem, co jsi potkala, ten za to nestojí.
    Včera nám stávkoval internet, dnes jsem dávala do pořádku hroby a zítra ještě musím pokračovat (mám to na několika místech), tak máme skluz v akci. Napěstovat nebude asi problém, ale uvidíme, jestli to napadá všechno.
    Děkuji všem za gratulace, teď už máme 276 (2x za sebou jsme měli na kole 200%), ale to nestojí za přání, ohlásíme až 280 lvl.
    Mikeš se nám asi ztratil na těch toulkách.
    pajaable Méďa bude juchat až uvidí to přání.

Naposledy upraveno: 26/10/16
  5. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

pajaable, gratulka ke 330. Baha postupu a všem krásný pozdní večer. Sklidím a pak se uklidím do pelíšku, popřeji dobrou noc a krásné sny....;););)

6. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

A ještě dvě přání k postupům

7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

kerryhill, ale dříve platilo, že kůň trefí domů i bez pána (je jedno, jestli ho má/mají na hřbetě nebo v zápřahu) xD Každý chápal, uhnul a neřešil.
    Naše moderní legislativa je zavedla jako účastníky provozu ... Já potkám raději opilce na povozu či koňském hřbetě na silnici, než ve stejném případě mazánka v silném autě bez zkušeností... Nedej ten, jehožjménonebudubrátnadarmo, aby byl ten týpek i pod vlivem... čehokoliv dalšího dostupného.
    EDIT: ještě bych tu nějakou chvilku pobyla; avšak našla jsem titulky k dalším pokračováním mých oblíbených seriálů. Torenty to stihly, snad nezaspím do práce, nelze čekat na víkend, já to musím včil, teď a hned :p
    Dobrou, přeju padání padátek Vám všem i sobě :-D

Naposledy upraveno: 26/10/16
  8. pajaable

pajaable Orákulum fóra

9. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Ahoj. Obracím se na vás s prosbou o radu.
    Chci babičce koupit k vánocům mobilní telefon. Dosud využívala pevnou linku s přenosným aparátem, takže podobnost s mobilem tu je. Ale jde mi o to, že už asi nebude moct být v bytě sama, ke mně ani k žádné z dcer nechce jít, zřejmě tedy bude čekat na to umístění do Domova pro seniory. A protože byla zvyklá, že jsme jí každý den někdo volal, tak by jí tyto denní hovory určitě chyběly.
    Špatně slyší, s brýlemi vidí, ale motorika rukou už je slabší. Takže by to chtělo něco, co se jí bude dobře držet v ruce a trochu neohrabanými prsty ovládat. Je jí 91 a půl.
    Na netu procházím mraky telefonů pro seniory, ale osobní zkušenost bývá nejlepší. Máte někdo v okolí někoho podobného, kdo využívá mobil? Třeba anickamalírka má nějakou zkušenost s lidmi, o které pečuje. Možná sem občas zabrousí i někdo, kdo třeba telefony prodává.
    Poraďte prosím. Děkuji. Mája
    PS: měl by být tlačítkový, velké klávesy, dobrá slyšitelnost. Není třeba foťák, rádio, WIFI apod. Jde jen o příjem hovorů a volání.

10. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

kometak96, gratulka ke 332. Baha postupu, jsi šikulka,jde Ti to náramně!!! Přeji pěkný den do Závislákova. U nás polojasno, možná , že vykoukne i sluníčko. Pospíchám vás pozdravit, za chvíli mi přijede návštěva z Prahy, tak se dostanu až někdy navečer. Splněno mám 52%, tak si myslím, že do neděle se to podaří. Přeji příjemný den a ať nám to odsýpá!!!;););)

11. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] Krásné ráno v závislákově :) sem právě zjistila,
    že jsem vynechala stránku 32 (předevčírem) ... hlava děravá o_O
    a nepopřála ..

mamči za postup [​IMG] [​IMG] na plantáži 328

a taky kometak za postup [​IMG] na plantáži 332

Moc děkuji za krásná přáníčka :inlove: ... pohladilo, potěšilo
    a utvrdilo, že jste tady skvělá parta a kde dneska najít
    vrbu-zpovědnici a rádkyni? ... no přece "V závislákově" :D

[​IMG] [​IMG]

Jen těch 330 na baha ještě nemám, ale to nevadí,
    se budu o to víc snažit :D
    Po nechtěném ponocování je akce hotová a by to chtělo
    ještě vybírat další odměny, bych se nezlobila.

Y_n_O: .. s tím koněm máš vážně pravdu. Když jsem byla na slovensku
    a první roky bydleli u hranic. Jednou v zimě, v době honů se manžel rozhodl
    projet na naší kobylce (on-začátečník) a ona už byla docela krotká :p
    Vyjeli někdy po ránu, kobylka vběhla kolem oběda vesele do stáje,
    samozřejmě sama xD a manžel přiběhl domů
    pozdě odpoledne,
    naštvaný a se slovy: "Tu bestii už nechci nikdy vidět."
    No vrátili se mi oba dva :D :p ...

Tak přeji hodně cukrátek pro ty potvůrky ... pěkný a pohodový dník,
    sem od zítra v práci, tak supr, že je to hotové.
    A něco pro zasmání :D

Naposledy upraveno: 27/10/16
  12. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

krakoramaja - opravdu nelehký úkol. Naší babi koupila dcera **odstraněna reklama** (pro seniory). Válí se v šuplíku, a babi radši používá starou černobílou nokii po dědovi. Má velký tlačítka i písmenka. Největším kamenem úrazu bývá babičku naučit ovládat menu. Ač jsem se snažila mnohokrát a stále snažím, je to marný. Takže když přijedem, první co uděláme, že jí vymažeme zprávy. Ona si je většinou přečte, ale už nesmaže a staré telefony mají malou paměť (9 zpráv tušim). My sice své aktivity omezujeme jen na volání, ale operátoři píšou...Je to těžké... Uvidíme, co ta Andulíí, až se dokodrcá.

Naposledy upraveno moderátorem: 27/10/16
  13. flexka

flexka Hrabě fóra

Tak holky a kluci, jdu se pochlubit tématickým podpískem, Astridka mi udělala velkou radost, podařilo se mi ho dokonce i nainstalovat, tak se kochejte! :p

S telefony a seniory je to těžké, můj tata měl velké ruce a po 80 dost neohrabané, tak jsme koupili takový ten stolní velký, do zásuvky - mobil-nemobil. Bylo to super, že se nemusel nabíjet, dobře se mu ťukalo a vlastně to byla taková pevná linka s mobilním tarifem. Normální tlačítkový nezvládal mačkat. Vždycky minimálně 2 tlačítka naráz. Mamě je 80, je šikovná, maže zprávy, používá telefon dobře, má klasický modernější tlačítkový, ale problém je ten, že čas od času je nedostupná, bo zapomněla strčit do nabíječky a všimne si, až když chce ona volat a druhá věc, že zásadně chodí na nákupy, na zahradu bez telefonu, mobil je to a trůní na svém místečku na skříni. Což mě štve, protože nikdy člověk neví, kdy ho bude potřebovat (no je to v rodině, jak jsem si užívala tu bahnitou skluzavku, tak ten můj taky ležel doma na stole a kdybych si nožku zlomila, tak čekám na dešti hooooodně hodin).
    Asi to rozsekne Andulí, má největší zkušenosti a určitě dobře poradí, my si tu zatím zateoretizujem...

14. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji hezký čtvrtek.
    Dnes žádná velká pojížďka , jen sjedu koupit něco malého a budu
    se věnovat domácnosti a farmě . Akce hotová na 46%, s čímž jsem
    spokojená, když vezmu v úvahu, že teprve ode dneška se mohu akci
    věnovat naplno. I ty obludky lezou na plochy o něco lépe.

Telefon pro seniory.... kupovala jsem sestře , sehnala jsem ho i mojí
    špatně se pohybující kamarádce a spokojenost byla. Čísla velká,
    barevný displej též velký. Na zadní straně SOS tlačítko , dokonce možnost
    k navolenému číslu do paměti přiřadit i foto, takže dotyčný senior ví, kdo
    mu volá a nemusí luštit na dispeji , že mu volá třeba "piškvorek"...hihi.
    Telefon má stojánek do kterého se postaví a nabíjí se, tím pádem se senior nemusí
    mordovat s nějakým zastrkáváním nabíječky. Jde o ....značku přes holuba ,
    objednávala jsem ho tehdy na internetu a nebyl drahý, myslím kolem 900 Kč.
    U sestry byla spokojenost velká , vzhledem k jejímu srdíčku ho dost často
    použila kvůli tísňovému volání. Ani nevím, kdo ho teď má. Kamarádka je s
    ním také spokojená , je špatně pohyblivá a je jejím velkým pomocníkem.
    Aligátor jsem zvažovala, ale neměl dobré recenze.

A mažu do kuchyně , dodělávám ptáčky. Pa....

flexka ... hezký podpis

Ještě k těm seniorům...teď jsem si vzpomněla, že jedna babka
    dole ve vsi měla od pečovatelské služby takový přívěšek - pager,
    ten dostala od pečovatelské služby . Když se něco dělo , mačkala a její
    oznámení se objevilo na záchranné službě, u policajtů .Tak nevím,
    anickamalirka by měla vědět, jestli se tyto pagery ještě osamoceným
    seniorům dodávají.

15. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Pruhovanáááá :))) už jsem tady :)))
    holky máte pravdu, nějaké ty zkušenosti i mám ;)
    klienti převážně používají staré nokie, ty jsou ohledně výdrže velmi dobré. Ale osobně bych volila tento:
    Aha zřejmě nelze napsat typ telefonu na fóru - napíšu na farmu holoubkem cca kolem 850ti kaček
    Zajímavá je funkce SOS (nouzové volaní), která je dostupná pod velkým červeným tlačítkem na zadní straně mobilního telefonu. Jste-li v nebezpečí nebo potřebujete pomoc svých blízkých či lékaře, stačí stisknout a držet po dobu několika vteřin tlačítko SOS na zadní straně telefonu. Telefon začne automaticky vytáčet přednastavené číslo a odešle na něj textovou zprávu. Telefonu lze dálkově sledovat polohu a stav.

A teď trochu k farmičce ;)
    napěstováno již od včera, čeká se na padátka, nehrotím, ono to dopadá z nejhoršího dohoním přes kaštánky ;) hotovo 58%

k novým řádkům ve hře, bohužel nekoupím :D při pohledu na svůj účet s zbývající zůstatek 120 kaček jsem to vzdala :D nejprve nakrmit rodinu!!!!

A k tomu krmení.... :)))) vyhotovila jsem jídelníček jako v Pelíškách :D s odpočtem do úterka to nějak vydržíme :))))))))
    dnes - domácí chléb curry se solí, rajská omáčka s masovými kuličkami v pětilitráku a těstoviny, čočková polévka
    zítra - domácí chléb s cibulí a solí, langoše, česnečka
    pozítří - pokud čornu u mamky brambory (jako že jo :D :D :) pečené brambory s dušenou mrví a volské oko, domácí chléb kmínový a se solí
    popozítří - zeleninové rizoto, dýňová polévka, domácí chléb možná už nebude ani ta sůl :D :D :D
    popopozítří - vymetu špíz a snad vyjde na jeden koblížek co zdrhne do světa :D a "sežere ho pajaable - liška jedna podšitá" :))))) (vtíííp) vidím to na palačinky :D
    popopopozítří - heurééééka záloha :D :D a bude MASOOOOOO!!!! :D

vzhledem k nedostatku financí doma začal pracovní tábor !!!!! Všichni makat !!!!!

[​IMG] [​IMG]

Hezkýýýý den ;)

pajaable - ano pagery jsou dostupné v sociální sféře, stačí se optat třeba na diakoniích či centrech pro terénní služby :)

16. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Já mám taky Aligatora pro seniory. Předtím jsem měla chytrej telefon, kterej byl tak přechytřelej, že se z něj nedala poslat SMS. Tak jsem si řekla, že tlačítka jsou prostě tlačítka a když zvládl aligátora prezident Zeman, dokážu to taky. No - možná, že jsem si ho vybrala i proto, že je červenej.;)
    Když jsem dělala recepční (no-vrátnou) v penzionu s pečovatelskou službou, měli tam senioři poplašné náramky, kterými se dovolali do recepce. Bylo to trošku na budku, ani jednou to nebylo použito k záchraně seniora, buďto to zmáčkli omylem nebo se převalili ve spánku nebo, to nejčastěji, příbuzenstvo pravilo: Jé, co to máš? To se mačká? A poplach. No, senioři mají náramky dodneška, ale už tři roky jim nikdo neměnil baterie.
    Včera jsem vstávala v noci a šla spát v noci, takže jsem to zalomila až do 10.30. Vřele doporučuji, aniž bych chtěla provokovat. Jenom mi příšerně otekly oči, vypadám jak mandarin. Takže jsem šoupla zrcátko pod ubrus a vše je vyřešeno.
    Anickamalirka: Navrhuji ještě luštěninu nebo polívku s chlebem. Ovšem můj syn, když jsem servírovala párek s hrachovou kaší, se vyptával: Co jsem zase provedl? Věděl, že je to za trest, zpravidla po třídních schůzkách.

17. anickamalirka
    ano, děkuji, že jsi si upravila příspěvek v souladu s pravidly fóra. Prosím své rady a tipy na telefony pro seniory si vyměňujte herní poštou.
    pajaable
    prosím uprav si podpis v souladu s pravidly - podpis má 200 px+ řádek. Takže buď řádek s textem pryč nebo upravit podpis.
    Děkuji.

18. pajaable

pajaable Orákulum fóra

anickamalirka.... já věděla, že o těch pagerech budeš něco vědět , šikulka.
    Alespoň nebudu za tou babkou muset jet....hihi.
    Myslím, že si naše kamarádka krakoramaja vybere !

Papání hotové, jdu servírovat . Přeji všem dobrou chuť k obědu.
    Aby nám dobře chutnalo , jednoho napomínáka...hihi. Ale vážně, děkuji
    za upozornění, vyměněno než nějak upravím velikost.

19. pajaable
    blesková práce. Děkuji :)

20. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Jůůů, nechtěla jsem dělat reklamu :cry:Kokodýla ji teda teta koupila, nóó, kokodýla (a teď doufám, že to není žádná značka xD)
    (mi trochu hrabe - asi ty bobule :oops:)
    Uvaříno by bylo od včera - zapečené brambory s mletým pleckem a brokolicí. Cibule, rajč. protlak a česnek nesmí chybět. Zalité vejci a navrch sýr :D Mňam:inlove:
    A když docházejí prašule, udělám omáčku na špagáty (s gothaje) a taky mňam;) Nebo čočku s bulíkem, ev. párek k tomu :D
    A zahuštěné polévky s chlebem taky bříška zaplácnou;)
    [​IMG] - tohle bych jí ale radši nekupovala (možná vhodný dárek pro tchýni)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.