ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

I ty jeden mlsný kočičáku :)) tož potěšils mě i já tě potěším :)) Děkuji Ti z celého srdce, hnedle se mi dýchá lépe :))
    Apropó včera jsem jela vyzvednou synka z oslavy a jak už je venku tma, tak jsem při nasedání do auta jaksi neodhadla vzdálenosti a řachla jsem se do hlavy :D až se rozsvítilo na celé parkoviště.. au au... hlava bolí, boule roste, kdo se směje nevyroste ;)
    Hezkou neděli ;)

Edit:
    kočičáku kočičí:D koukám, že jsme si souzeni, tak kdyby se náhodou uvolnilo místo, tak víš kde mě hledat :))) Boulím zdar!! :))))

Naposledy upraveno: 16/10/16
  2. mituli

mituli Polobůh fóra

A do prčic,tak se tady kochám,čtu,lituju a málem mě shořel oběd v troubě.No od kuchařky se tohle rozhodně nečeká,asi stárnu.No a ještě ke všemu mi jede zet s dětma na oběd,dcera je bezmocnici:oops:.Ipřez málem připálený oběd vám přeji dobrou chut a hezkou neděli.:inlove:Prosím pošlete ty bacili do pryč,nebo se nevyléčím,jo a náhodou nepotkal někdo moje vrtačky????Už tři neděle jsem žádnou neviděla pá anicko-foukám

3. Viky007

Viky007 Baron fóra

Hezké odpoledne,
    Praha hlásí sluníčko a hezký podzimní den.
    K obědu kuře a la kachna na zelí, b.+ housk. knedlík, dorazil i zájezd(dcérka), ale jen papala a nechtěla s sebou ani vzorek:D. Tak nám zbyl oběd ještě na pozítřek.
    Vyhlašuji vzpomínkovou anketu(dcérenka má ve špitále zase jakýsi večírek s převleky) - jak vypadal pionýr? Já tvrdím : bílá košile či halenka, tmavomodrá sukně ev. kalhoty, červený šátek na krku, na odznaky si již nevzpomenuxD. Kdo mi pomůže?:sleepy::sleepy:
    Jinak mi napadalo 6 vrtaček, seženu architekta, přepočítáme naše možnosti zvířat, ev. výroben a jdu do stavby:D.
    Pechfógl - ozvi se jak je, buď sem nám nebo holoubkem, víš že jdeme na ty pokemony:), musíme být cajku.

4. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Já jsem to dotáhl jen na malou jiskřičku, co šla za svým cílem.
    Málo jsem se snažil, nestal jsem se pionýrem. A tak netuším, jakou barvu měla
    košulenka tenká. Svazáci měli bleděmodrou.
    :D

V té době jsme hromadně slibovali:
    My jsme malé jiskřičky,
    jdeme za svým cílem.
    Každý z nás se bude snažit,
    aby se stal pionýrem.
    :D

5. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Krásnou neděličku.
    Tak jsem ráno stačila zakoupit floreny kvůli prodloužení bonusu BZ,
    sklidit a vypadl internet. Uvařila jsem a vypadla makat ven. Tam je tak krásně.
    Sluníčko se snaží, hřeje , kočičky si za oknem nahřávají kožíšky, motýlci si
    na zahradě hrají s paprsky, já to miluju. Jen doufám, že to není letos naposledy.

:p
    anickamalirka .... nešikovné maso musí pryč ! Ne, nyní zcela vážně - foukám
    ti bolístku a buď více opatrná. Pozdravení pro tvé marody a ty bacilům nepodlehni.

;)
    Viky007 ... tu máš kroj.

a v 60. létech to byl takový...s bílou košilí...

vrtačky... všechny jsem použila na rozšíření zvěřince a výrobny a stav je 0.
    Už týden nedošla na sklad žádná nová....že by Rt přitáhlo kohoutky?

Jdu něco slupnout a pak makat a pak se projet s mojí koňskou láskou.

6. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

xD Slibuji dnes přede všemi, jako jiskra jasná, chci žít pro svou krásnou zemi, aby byla šťastná :p
    Já mám dojem, že košulku jsem měla bleděmodrou. Možná se to měnilo. Už je to tak dávno xD

7. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

Ahoj, ahoj, ahoj
    letím jen okolo, mám jen jednodenní pauzičku, než zase odfrčím o kousek dál
    :D:D:D

Ale musím splnit slib a dát sem jednoduchý a rychlý receptík

Rychlá - levná večeře

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:
    4-5 uvařených brambor (ve slupce), 10dkg nivy (může být i více), 15dkg šunkového salámu, 1 vejce, 1 kelímek smetany,sůl, pepř, kmín.
    POSTUP PŘÍPRAVY:
    Uvařené brambory nakrájíme na kolečka, vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, okmínujeme. Poté na brambory poklademe na nudličky pokrájený šunkový salám a posypeme nivou. V misce rozkvedláme vejce se smetanou a zalijeme s tímto brambory! Dáme zapéct cca 15 min.
    Podáváme se zeleninovou oblohou dle libosti,

Samozřejmě, že při větším počtu strávníků, vše tak nějak násobíme 1,2,3,4,5 x .
    8)8)8)
    někdy je to opravdu, ale opravdu na cestě únavné
    :p:p:p

8. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Nejdříve se nosila bílá , pak kroj prošel proměnou a košilka byla bleděmodrá.

Amalka1070 .... děkuji za recept , u nás se něco takového dělá
    s uzeným a říkáme tomu Francouzské brambory na smetaně. Dobrota.
    Vy jste stále na cestách, světoběžníci . A jak to má malý se školou ? Nebo
    ještě nechodí?

A já se tak nacpala, že si nyní dám nejdříve kávu a teprve pak půjdu makat.
    :p

9. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

pajaable : jojo závozník 1.9. řádně narukoval do 1. třídy, baví ho to, zatím samé jedničky, no je holt chytrý a krásný po taťkovi :p , tak zatím musím courat sám, včera jsem dorazil z Holandska, zítra frčím do Paříže.
    ale po cestě mu chutná, táta prý vaří výborně
    8)8)8)

10. pajaable

pajaable Orákulum fóra

No páni, na první třídu je tedy chlapák ...no, bude pořádně stavěný
    mužský jako taťka . A také je velký šikulka. Bude také světaznalý,
    takže děvče, které ho uloví , bude mít na koho být pyšné !
    Jste kluci prostě úžasná dvojka. A ty se na těch cestách opatruj !

11. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

Tak on měl odklad, včera oslavil 7. narozeniny. Je opravdu ve třídě největší.
    jedno malé selfíčko z Alp
    8)8)8)
    a od 5 let je členem SHD

12. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Je opravdu kus mužského ...jak jsi psal - po tatínkovi.
    ;) Sluší vám to !

13. mituli

mituli Polobůh fóra

Fešáci-vařit to umí,doma to pořád není-idealní manžel:inlove::p

14. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Tak, právě jsem dopekla chlebíček :inlove: Voní po celém bytě :inlove: Receptík používám od pajaable, akorát po zaznění tónu pekárny (která za mě těsto míchá) přidávám nejenom kmín, ale i osmahnutou cibulku (dvě) :D. A už peču v troubě, bo z tý pekárny to prostě není ono. Tata chrochtá blahem, dítě na to valí oči a já slintám jak bernardýn :p

15. medved222

medved222 Analytik fóra

Přeji pěkný podvečer,
    tak jsem se doplazila ze zahrady a jdu nejdřív sem, než zase odpadnu.
    mamča a Medvánek, gratuluji k postupům.
    anickamalirka, jsem moc ráda, že tě máme za sousedku, ale dárky mi neposílej, nechej si je pro svoje dřívější sousedy a já mám taky teď sedmičku spolehlivých sousedů.
    skalara, ten chlebíček voní přímo z obrazovky, recept by to chtělo zopakovat, snad se dá vyrobit i bez pekárny. Včera a dnes jsou tu kulinářské hody, tak přidám bleskovou mňamku z cukety. Mladá cuketa může být i se slupkou, starší zbavit slupky a jader a nastrouhat na kolečka, mleté krůtí (nebo vepřové) maso orestovat na trošce oleje, promíchat s cuketou a rozložit do zapékací misky či pekáčku, nesolit a nekořenit. Vše se zalije Maggi nápady- Zapečené brambory se šunkou, rozšlehanými ve smetaně, a dá se péci. Před koncem pečení posypat strouhaným sýrem, ale nemusí to být. Na 2 menší cukety dávám 0,5 kg masa, 250 ml smetany a 1 pytlík Maggi (není tam glutaman ani konzervanty). Brambory nebo jen chlebík a zeleninový salát jako příloha.

16. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkný dobrý večer po krásném slunečném podzimním dnu! Na zahradě se pracovalo pěkně, sluníčko svítilo, ptáčci štěbetali, kytičky jsme zazimovali, čerpadlo z jezírka vyndali, co spadalo jsme pohrabali. Šlo nám to pěkně od ruky, přišla dcera s vnuky, více rukou...tak to jde lépe. Nad skvostným chlebíkem jsem jenom zaslintala, určitě dobře chutná, jak pěkné vypadá. Jsem ráda, že Amálek alespoň na skok mezi nás zavítal, víme, že je v pořádku a popřejeme mu mnoho šťastných kilometrů. Jeho receptík na rychlovku, tak na ten se už dneska těším. Zítra bude k obídku. Doufám, že marůdkům je již lépe a všem milým děkuji za gratulace a přeji pěkný večer!!! ;););)

17. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Neměl pionýr v odznaku vlajku s plamenem? A slib byl v žákovské knížce.
    Amálku, tak to jsem se zasmála. Přes kopírák, pane? Přes kopírák?

18. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Dobrý večer,
    na žákovskou se nepamatuju, ale tohle byl odznak
    Amálku, vy jste se synem úplně stejní, jste správní kluci, oba dva. Recept vyzkouším, díky.

[​IMG][​IMG]

19. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Medvědíku, určitě to jde i bez pekárny, ale takhle je to bez práce :D Receptík od Evy přikládám :
    1 PL kmínu
    2 KL soli
    2 PL červeného vinného octa (pohltí příchuť kvasnic)
    7 g suš droždí (dávám trošičku míň, bo mi to lezlo z pekárny ven)
    500 ml vlažné vody
    450 g pšeničné mouky chlebové
    250 g žitné mouky chlebové
    1 KL cukru moučky
    2 PL oleje (dávám jednu, bo do toho vmíchám ještě ty dvě osmažené cibule dozlatova).
    A jako drobnou vychytávku přidávám 2 PL suš. směsi na bramborák (chytne to takový šmak voňavý)
    Když je pekárna s prací hotová, vytvořím bochník a šupnu ho na plech na pečpapír, přikryju utěrkou a nechám 20 minut kynout. Pak chlebík potřu (1/2 hrnku vody+ 1 PL octa) a šoupnu do vyhřáté trouby na 250°C - na 5 minut. Potom teplotu stáhnu na 180°C
    a peču 40 minut. Každých 10 min potírám.
    Jinak receptů na cibulový chleba je na netu hafo, ale přijde mi, že tam dávají hrozně moc droždí. Takže jsem žádné pokusy nedělala. Tenhle je osvědčený a mňamkózní. Druhý den je fuč a můžu péct znova xD

20. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Tak dneska mě počasí přímo šokovalo,tu mlhu by nám mohl závidět i Rákosníček :D.
    Dopo jsem šoupla ušáka do trouby,jsme si s dědkem pošmákli a odpo jsem se svalila na gauč a dala si
    šlofíka.Přičítám to nedostatku kofeinu,nebo že by mě skolil celotýdenní shon?Kdo ví.
    Téda Amálku,děkuji za jednoduchý receptík a Tvému malému závozníčkovi blahopřeji k narozeninám.
    Moc hezké fotečky,máš proč být na synka pyšný,je to kluk jako buk (u nás by řekli : chlap jako Gorol),
    a spolu Vám to náramně sluší .
    Sklarko děkuji,žes sem hodila ten receptík,už ho budu stahovat a pro jistotu si jej opíšu ještě do mé
    kuchařky,kde mám jen receptíky od Vás závisláků.
    A opět jsou zde postupující a já Vám všem nadálku alespoň potřesu pravačkou,jste borci,príma hru.
    Hezký zbytek víkendu.
    pá,pá

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.