ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. LmaminkaK

LmaminkaK Pilný autor

Krásný večer všem,dneska byl zase den k ,,zulíbání,, ,problémy s bříškem,takže podle doktorky omezit smažené,nesmím brambůrky a vůbec se lépe hlídat,no hezký,pak letět s číčou na očkování,byla moc hodná až moc,ted se schovává na mě naštvaná a pak se bude lísat k někomu jinému....Jdu zkusit někoho ,,ulovit,, na farmičce....S těmi divočáky přeji,at to dobře dopadne....

2. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji hezký večer.
    No , tak jo .... odpadla jsem . Horečka , rýma , polehávat nelze dlouho,
    nemocných nás je moc. Včera jsem vždy jen na chvilku pohajala....zase
    kolem vnoučat , až odpoledne, když přijel syn, jsem si lehla a řádně se
    potila. Snacha marodí také , tak už jsme sestěhovaní u mě v domě, abych
    k nim nemusela lítat a neprochladla ještě víc. Večer jsem do sebe nalila
    grog , vypila citronovou šťávu doma mačkanou ...co vše se mi sevřelo ani
    nebudu psát, za to by byl doživotní "banán". Za noc jsem se dvakrát převlékla
    a ráno už to bylo o něco lepší, ale hlava mi třeští, tělo mám bolavé jako bych
    prošla mlátičkou , ale teplota je zažehnána (prozatím). Farmu jsem docela
    šidila , ale když je člověku zle , nemá chuť na nic. Stejně mám vše dávno
    hotové, vlastně ještě týž den, kdy akce začala, tak nešlo o nic než nakrmit
    zvěř , ale i tu bych klidně nechala hlady řvát nebo vlastně kuňkat, vesměs mám
    po plochách žabinec. Na farmu jsem ale musela kvůli dárkům , to bych si
    neodpustila, neposlat dárečky. Chtěla jsem si jet zítra nacpat paysef, ale tím
    pověřím syna, nevytáhnu půlky z domu a z teplíčka , potřebuji být brzy fit.
    Děkuji za zprávy na farmu a za dárky.
    Za dnešní povzbudivé letadýlko děkuji dasa1143 a Milce66 za milé psaníčko.

3. mituli

mituli Polobůh fóra

Vidiš,vidiš babo,to si furt myslíš že ti je dvacet a ono prdlajs.Zlatíčko to ani jinak dopadnou při tvém kolotoči nemohlo:inlove:přeji ti brzké uzdravení,vlastně vám všem.

4. pajaable

pajaable Orákulum fóra

mituli .... máte pravdu ctihodná dámo ! Dvacet bych brala ...to jo.
    Anebo vlastně raději ne , třeba bych nepotkala lišáčka.

:p
    Holky a kluci, ctihodné stařenky a dědečkové , mám dobrou zprávu.
    Jedna ztracená farmářka se našla, ozvala se a jistě se ozve i sem,
    do závislákova. Začaruje a uklidní vaše strachující se srdíčka....

:inlove:

5. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

To je dobře, že se našla :D

6. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Teda to jsou ale věci,drzost těch štětináčů snad nezná mezí.Osobně jsem se s tímto zvířetem nesetkala,
    vím že jsou i tady na východě,ale rozhodně v menším množství,než tady píšete Vy ostatní.Poptala jsem se kamarádů
    jaká je nejlepší ochrana,a bylo mi řečeno toto: oplotit pozemek ovčím sítovým plůtkem a zapnout elektriku a je
    po problému.Až teď mi došlo,proč mě ti divočáci ještě nezorali pole s brambory xD,pasu ovečky v sítovém oplocení,
    asi proto.No,za skoušku to stojí,tak toliko má malá rada.
    Lidičky zlatí,žeňte ty zákeřné bacily ven ze Závislákova,až se za nima bude prášit:D,doporučuji se zahrabat do peřin,
    hodně odpočívat,ale vím že to tak vždy nejde.
    Marodi šetřete se,moc to nepřehánějte s prací,však ona Vám neuteče,přeji Vám všem brzské uzdravení a hodně
    sil v boji s nemocema.A Vy to zvládnete,držím Vám všechny palečky.
    A jako každý den i dnes blahopřeji všem oslavencům.
    Krásný večer,pá,pá

7. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

Ahoj všichni :inlove:, hlásím návrat z pracovní cesty za Velkou louži....snažím se zresuscitovat, nesnáším USA - hnusný jídlo, hnusný kafe a když si tam člověk dá dort a cigaretku, dívají se na něj jak na největšího hříšníka, co zkazil svět :(.Takže musím dohnat absťák svých drobných neřestí a pak se začnu zase věnovat farmě....
    Zatím tu čumím jak puk, co všechno jsem prošvihla, ale nevadí 8)

8. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Pekný večer všetkým.
    LmaminkaK, pechfógl, Viky007, evainfo, pajaable - a ešte aj ostatní marodi. Prosím, vyliečte sa, veď to tu už pomaly nevyzerá ako v Závislákove, ale ako v Lazarete. Skúste všetky tie "babské" lieky, skúste riadne lieky, len už, prosím, VYZDRAVTE. Dokonca skúste aj autosugesciu - cítim sa lepšie, je mi lepšie, je mi skoro dobre, je mi dobre, hurááá som zdravá. Dobre sa mi radí, že? Ja viem, že sa to ťažko ovplyvňuje.
    Dnes "odkväcla", aj moja nevesta- mamina. Letela som na pomoc. Katarínka naprosto úžasná. Aj keď jej mamina má strach z kojenia (tak to bolo aj pri Maroškovi), má pocit, že malá vypapá málo a má pri kojení bolesť (bradavky), snažím sa ju do kojenia tlačiť všetkým možným. Hovorím o výhodách - vždy pripravené, vždy teplé, bez práce, bez zohrievania a následného chladenia... Neviem, akoby ste vy poradili, ale ja som jej už vravela, že ak má také bolesti pri kojení a nedokáže odhadnúť, či si Katarínka vytiahla dosť, nech odsáva a dá malej piť z fľaše s drobnými dierkami v cumlíku.Mliečka má podľa mňa dosť. V noci po kojení - ktoré vraj trvalo 5 hodín, lebo si myslela, že malá neťahá a keď sa poriadne prisala, zaspala, vytlačila ešte 70 mliečka.Skúste napísať babskú radu, ako na to. Ja som deti kojila cca 9 mesiacov - bez problémov. Ale bolo to už dávno a neviem, čo poradiť...Veľmi nechcem, aby jej dávala umelú výživu.
    Ináč, je úžasné, ako sa také bábätko mení z hodiny na hodinu. Už reaguje na hlas, očičkami hľadí na človeka, akoby ho chcela spoznať úplne do hĺbky. A tie jej grimasy. Keď spinká, akoby si premietala život všetkých jej predkov.Jasné, prežívala som to aj pri mojich deťoch, ale to je už hrozne dávno. Prežívala som to aj pri Maroškovi ( dokonca som bola prvá, ktorú ocikal, prvá pri jeho prvej kakinke doma, prvá na ktorú sa usmial, a čo mi asi nevesta nezabudne, prvá, ktorej dal legitímnu pusu.)Lenže vtedy to bola radosť z prvého dieťatka v rodine po viac ako 36 rokoch. Katku viac sledujem, viac zisťujem jej emócie. Pri Maroškovi som mala skôr tie emócie ja.Mám ich aj pri Katarínke - je po dlhom čase prvou slečnou v rodine, ale akosi si ju viac uvedomujem, jej osôbku,vidím ako rastie zo dňa na deň, ako chytá rozumček. Asi je to pri všetkých deťúrencoch inak...
    No to som sa zase rozpísala. Prepáčte.
    Gratulka postupujúcim aj k sviatkom všetkým. Mám vás rada.
    Ľubica

9. Trepifajksl

Trepifajksl Polobůh fóra

Gratuluji všem borcům k úspěchům na farmě.
    Marodi - zapějte si chorál "Ktož sú boží bojovníci" a ty bakterie, bacily a viry ve svaté hrůze zdrhnou! Samozřejmě to podpořte citronovým nápojem. Sevře se, pravda i to slovo, co nám chce EU zakázat, neb obsahuje ř. Hele já bych francouzům a anglánům zatrh ty jejich slova -jinak se to píše, jinak se to čte. U nás napíšeme(budu slušný) kadibudka a čteme kadibudka. A ne jak oni. Víte, jak by se ty cizí jazyky učily, kdyby byly psány češtinou: adventure=edvenčr?!Hotovka! Hned by jsme si zapamatovali, že to je dobrodružství či příhoda.Jsem po práci umordován, jak po maratonu. Ani o obědě jsem neměl klid na sklizeň. Za zádí vedení(a tím nemyslím jen elektřinu). Taky proběhla kontrola spotřebičů - kolegyně má nyní rádio v Ústí a může se rozloučit s prémiemi. Den s velkým, ale velkým B. Jdu to zaspat. Čauky
    Jaj Lubica, a nerostou Katarínke už zoubky? Kdysi jsem kdesi četl, že už se to může stát a maminy pak nechtějí kojit.
    Čarodějko, taky ráda dobré papu? Já miluji úplně jednoduchá jídla- třeba chlebík s máslíčkem, k tomu olomoucké tvarůžky a třeba kefír. Pravda, pak je trochu sprint, ale zdravý!!!!!

Naposledy upraveno: 13/10/16
  10. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Je to nádhera zase vidět červené srdíčko a vědět, že naše čarodějka007 je zase zpět!!! Přeji pěkný večer a viděla jsem delfínky, tak přeji pajaable a celé její rodině ať bacily brzy vyženou. Dopletla jsem pro vnučku svetřík, tak ještě přišiji knoflíčky a zítra můžeme slavit. Ještě musím zabalit Šmoulu do modrého papíru,, přála si dostat modrý dáreček. Jdu dokončit dílo a popřeji všem dobrou noc!;););)

11. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Trepifajksl -

no nie som si celkom istá, do pusinky som jej prst nepchala a bez takejto kontroly to nemôžem ani potvrdiť, ani vyvrátiť:D
    Ináč, čarodejka, som rada, že si sa ozvala. Akosi si tu chýbala. A nie len tu, ale aj v iných vláknach. A koniec- koncov, ako sama uvádzaš, z poza tej mláky pre nás nič dobré neprichádza. Dokonca aj tá strava je obmedzujúca. A cigaretky? Najprv nás na ne naučia a potom nás za ne hanbia. Potvorníci. Ale my sa nedáme. Keď dostaneme chuť - tak si pofajčíme. No nie?

Naposledy upraveno: 13/10/16
  12. nezmarka.cz

nezmarka.cz Velvyslanec fóra

Ahoj Lubica, pokud to bolí proto, že jsou rozpraskané bradavky, tak doporučuji vhodnou hojivou mastičku. Může to být i špatnou technikou kojení a to by bylo dobré třeba kontaktovat laktační poradkyni, nebo něco podobného. Přeci jen by bylo škoda přestat jen tak.

13. mituli

mituli Polobůh fóra

čarodějka007-vítej:inlove:

14. medved222

medved222 Analytik fóra

Přeji pěkný večer,
    Lubica, dcera měla podobné problémy, v porodnici jim na bradavky doporučili Bepanthen Plus, ale pouze na trhlinky, nesmí se mazat velká plocha a může se normálně kojit. Jinak si musela koupit tu přesnou kojeneckou digitální váhu a kontrolovat denně, jestli vnouček přibývá na váze (měl velký pokles v prvních dnech po porodu). A protože šla váha nahoru, řekla jí paní doktorka, ať se nezabývá tím, kolik vypije. Na pití z lahvičky pozor, protože pokud by to teklo líp, než od mamky, nechtěla by Katarínka pak od ní pít vůbec.
    Čarodějka, to je dobře, že už jsi zpátky. I když jsi nebyla můj mentor, načerpala jsem velmi mnoho informací a rad z tvých příspěvků v nejrůznějších vláknech. Díky za ně.
    pajaable, rychle se uzdrav, bez tvého milého půlnočního rozloučení a ranního uvítání je tu pošmourno, chybí tu to sluníčko.

15. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Dievčatá, nemyslím, že bradavky má rozpraskané. Skôr je to pocit bolesti pri saní. Bepantol som jej už pri Maroškovi kúpila - nepomohol.Skôr by to chcelo niečo na "umŕtvenie" bradaviek. Ale také asi nieje , aby to neublížilo drobke. No budem sa snažiť, aby kojila čo najdlhšie, aj keď to bude fuška. Nemôžem niečo rozkazovať, bola by som zlá svokra,musím ísť na to radami, jemným presviedčaním a čo ja viem čím všetkým.Drobenka krásne priberá (aj bez váhy je to evidentné) pekne rastie- je neuveriteľná zmena zo dňa na deň. Ja to vidím. Ak nie som s ňou 1 deň, vidím krásny pokrok na ten druhý...

16. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Medvídci , děkuji moc , budu se snažit bacily vypudit třeba i komínem...
    hezké sny.
    :inlove:

17. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné dobré ráno, tma, že by se dala krájet! Toto období nemám moc ráda...ráno dlouho tma a večer brzo tma.Včera se mi podařilo rozšířit výrobnu o dvě místa. Pracujícím přeji, aby ten den jim rychle v práci utekl a mohli si užít nastávající víkend a nám důchodcům pěkný pátek a ať si ten víkend také pěkně užijeme! Pa pa....;););)

18. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] hezké ránko závisláčkům, jdu jen kouknout ... už zase do práce až do neděle. Citronek do čajíku a nějakou medicinu sebou [​IMG] no snad už bude líp ... tam máme teploučko a při tom fofru snad i zapomenu smrkat :D.
    čarodějko: je fajn tě zase vidět [​IMG] ...
    Hezký a pohodový dník, určitě nakouknu jak se daří u nové akce, sama nevím jestli sazeničky koupím :p

19. lumat85

lumat85 Osvícený autor

Dobré ránko i ode mne......hlásím se do klubu " Lazaret". Můj moribundus se změnil na zápal plic, tak ležím a snažím se říkat si: je mi líp, je mi líp, je mi líp. Ale popravdě se to nějak táhne.

Lubica: Tobě jsem ještě ani nepogratulovala ke Katarínce. Ať je holčička zdravá a máte z ní jen radost, a to po celý život.

Já si to babičkovství taky plně užívám, Jakub nám roste jako z vody a je to naprosto pohodové, rozesmáté miminko. Za týden bude mít 5 měsíců, bože to letí.....A k tomu kojení. Moje snacha si hned týden po porodu pozvala laktační poradkyni. Špatně kojila, dělaly se jí v prsech zatvrdlé bulky. Určitě by poradkyně poradila i Vám. A k té flaštičce... snacha sice Kubu pouze kojí, ale když hlídám přes noc a nebo i déle, tak prostě nakrmit musím. Koupila jsem v lékárně v porodnici lahvičku, která simuluje kojení. Mlíčko z ní neteče samo, má membránu přes kterou musí prcek pěkně tahat, je sice dražší, ale vyhovuje nám. Takže Jakub plynule přechází z prsa na lahvičku a nemá problém.

Všem Vám gratuluju k různým postupům, já se těším na blížící se stovku ( ještě asi 24 mil), na Baha postupuju celkem pravidelně.
    Jdu si zase lehnout, chvilku sedím u PC a už se zase orosuji.

20. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Pěkné podzimní ráno. Vás marodů teda je :sleepy:, chce to hodně vitamínů, čajíčky a klid v teplých peřinách. Já dnes cestuju na sraz ze školy, doufám že se cestou bacilům vyhnu a vrátím se v pořádku.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.