Sladký domov (15.11. - 23.11.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 14/11/17.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

A já bych zase zrušila nemožnost citovat příspěvek, pod který bezprostředně píšu. Protože už párkrát se mi stalo, že dotyčný pak svůj příspěvek smaže a ten můj vypadá mimo mísu. Když se mi to stalo včera s bbowlingem a dnes s matlafous123, tak to normálně naštve, protože pak vypadám jak tydýt, který si nahání počet příspěvků (to by mě tedy ve snu nenapadlo).
    A když už oba příspěvky byly skryty moderátorem, tak by se tam aspoň mohlo třeba objevit místo původního textu - smazáno moderátorem z důvodu bla bla bla.

Edit: Topky se účastním pouze jako divák (ať nejsem mimo téma, že?)

2. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Zdravím ve spolek,

já Vám přidám pohled z druhé strany. Mnozí z Vás toto fórum navštěvují od začátku a pamatují různé přístupy různých moderátorů. Vím, že i vedení jehož jsem členem v minulosti volilo raději užší mantinely diskuse. O důvodech se tu nebudu rozepisovat. Upřímně řečeno někdy mám chuť se k tomu vrátit, protože někdy žasnu nad tím co se tu dočtu,(ale nakonec to víte sami nejlépe co se tu dočtete). Někdy mám dojem, že neexistence chatu je na škodu, protože někteří k tomu využívají toto fórum. Bohužel je těžké se zpětně vracet k utažení mantinelů, protože by to tu bylo plné nářků na to, že tam a tam se to smělo a teď se to nesmí a zase tu bude boj mezi hráči a modíky. Berte to tak, že fórum bude takové jaké si ho sami uděláte a je jen a jen odrazem Vás hráčů a zdejší komunity a ta se samozřejmě mění a tím se mění i fórum.

Tak a teď nevím co tím chtěl básník říci nebo spíše napsat, ale snad v tom někdo z Vás něco vyčte.

3. -Zdenka

-Zdenka Vážený autor

Ahojky, mám docela hodně volného času a už jsem se na moderátora chtěla přihlásit, ale když to tu pročítám, tak nemám odvahu. Velká poklona, obdiv a díky všem moderátorům . Jste nejlepší :inlove:

4. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Ještě dovětek: obecně co mi trochu na tomto fóru vadí a co si myslím, že tu chybí je něco co začalo v minulosti pokusem o rozhýbání témat o strategiích využití čehokoliv v debatní části fóra např. Vypadávátka jak na ně... atd. Tyhle strategie se hodně mění a dnes už jsou tato témata dost zastaralá. K tomu, ale přeci nepotřebuje komunita moderátory, to si můžete psát sami. Moderátor to může klidně upravit a sjednotit do nějakého úvodního příspěvku nebo příspěvků, ale nemusí to vše vymýšlet. Stačí že musíme vymýšlet FAQ. O FAQ vím, že není ideální, ale je to jakýsi kompromis mezi možnostmi tohoto fóra, možnostmi lidského mozku a potřebami hry a hráče. Možná má někdo jiný nápad jak to celé sestavit dohromady, ale to jak to je dnes je prostě něco co se mám zdálo jako uživatelsky a správcovsky nejpřítulnější.

Tak a teď k TOP 1000/2000/3000, jako každý rok jde mimo mně, není to protože by bylo málo zásob, ale protože na to nemám nervy. Prostě jsem měkej to stále sledovat a hlídat, abych náhodou nevypadl. Nasyslené quilty jsem odevzdal a tím to pro mně zhaslo, nakonec je to jen hra já ji mám stále více jako odpočinek, adrenalinu si užiji díky RT dost.

5. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Mimochodem, taky se z několika důvodů cítím být potrefenou husou, ale například, proč se tato debata vede u akce Sladký domov? Myslím, že tu jsou nejméně dvě vlákna, kde by se snesla líp. A za sebe: Dobrá, jsem ukecaná, někdy nemístná, jsem tu ze subjektivních důvodů často, ale kvůli nějakému srandovnímu ocenění to rozhodne není. A komu záleží na odbornosti a preciznosti, měl by být šéfredaktorem listu Economist, případně NYT.
    pajda361: A od toho tu moderátoři mimo jiné jsou, aby navrhovali změny, inovace případně likvidaci nefunkčních, zastaralých vláken?

6. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Přicházím sem ještě ujistit některé diskutující, kterým leží na srdci můj osud
    i ty, kteří mě pořád hladí jen proti srsti,
    že jsem se naštěstí vždycky těšil a stále těším dobrému zdraví a nikdy jsem
    si, na rozdíl od některých, kteří musí být za každou cenu středem vesmíru,
    nechodil na fórum ulevovat svému duševnímu pnutí.

Mí drazí a odvážní topkaři ze sousedství, držte se, nedejte se a už neklesejte na mysli
    ani v Topce.
    :)

Naposledy upraveno: 20/11/17
  7. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Tak a topku vzdávám, chce to moc. Chviličku radosti z umístění mám za sebou a tím končím.
    Všem co bojují držím palce.

8. iDavis

iDavis Baron fóra

Základom podnetu, ktorý sa teda aspoň má javiť základom, od hráča @bbowling , ktorého správu som ešte pred skrytím stihol prečítať je teda fakt, že v porovnaní s pár rokmi dozadu sa na fóre znížila úroveň diskusie, čo doplňuje argumentom inej kvality moderátorov. Som na tomto fóre od roku 2010, (vtedy ešte nie ako iDavis tak si ma možno mnoho ľudí nepamätá) a tak by som sa k tomu rád vyjadril.
    Základný rozdiel ktorý si asi neuvedomil je, že pred pár rokmi v československej komunite fungoval jeden server, volal sa GamFan. Pre túto hru mal slúžiť ako neoficiálne fórum, pretože vtedajšie pravidlá tohto oficiálneho fóra zakazovali akúkoľvek debatu mimo hry, takmer akékoľvek príspevky nepodávajúce spätnú väzbu k téme. Hráči, ktorí chceli niečo mimo hry riešiť tu boli odkazovaní na toto externé fórum. Moderátori teda mohli byť vtedy úplne rovnakí ako teraz, aj v tom že sa rovnako riadili pravidlami, ale tie sa zmenili. Z tohto fóra sa po čase stalo poloprázdne miesto zatiaľ čo na Gamfane to žilo, a tak sa asi rozhodli spraviť aj z tohto fóra miesto, na ktoré sa hráči budú radi vracať nie len kvôli oficiálnemu podavaniu feedbacku ale aj kvôli normálnym diskusiám, keď aj mimo hry. To muselo ale znamenať rozšírenie mantinelov, ako @pajda361 vyššie spomenul, avšak moderátori samotní s týmto naozaj nič nemajú. A z vlastného hľadiska môžem povedať, že teraz je to omnoho lepšie ako to bolo vtedy, keď bolo fórum istými moderátormi až príliš dusené.
    Pokiaľ ide o ocenenia, s ich zrušením nesúhlasím. Pokiaľ niekomu záleží na množstve ocenení, je to možno práve to čo ich motivuje písať konštruktívne a zmysluplne, namiesto krátkych bezvýznamných príspevkov.

Na druhej strane táto debata naozaj priniesla do tejto témy aspoň nejakú tú vyššiu aktivitu, ktorá je oproti tej minulej TOPke výrazne nižšia. ;)

9. ezzra

ezzra Hrabě fóra

pekny podvecer vsetkym..tak premna TOPka skoncila ako som tam nahadzala par latiek a nejake prebytky len kvoli bednickam s ktorymi som bola spokojna..tie odmeny boli fajn...ale uz dalej nejdem..aj malo casu..a moj nazor premna tie odmeny za take kvantum niesu adekvatne...tak si budem dalej syslit...a ked tu ostanem ten jubilejny 7 rok..a bude nieco skutocne vynimocne v odmenach,tak potom to vsetko tam nahadzem..

vsetkym prajem,aby sa udrzali v TOPke,ktori sa zapojili a sli do nej a su spokojny co ziskajuxD

A nerieste veci co su vam k realnemu zivotu nepodstatne a majte sa radi,,prichadza pomaly cas advetny..

a keby niekto z trhu BC..pisnite..;)odmeny mate tiez prichystane:p

iDavis..presne stebou suhlasim a tych BANOV co som dostala,len ked som vysla s temy..ha ha

10. Kolomajzník

Kolomajzník Obyvatel fóra

Vůbec nevím, kdo koho urazil a o co vlastně jde, plně jsem se soustředila na výlov rybníka "U modrého mečouna" :p , ale celkem si myslím, že by bylo škoda ,kdyby forum ,jako takové nebylo, velmi mi pomáhají rady, nápady a nejrůznější řešení, na která bych sama nepřišla ,od jiných hráčů. Sem tam jsou lidé nervozní i nepříjemní , ale povětšinou vtipní a některé mám velmi ráda, patří mezi ně taky "pajda ". To že se příspěvky hodnotí mi připadá naprosto zbytečné a celkem k ničemu to není.
    Tahle akce je pro mne nehratelná, nemám takové zásoby, ale držím palce všem ,kdo do toho šli :)

11. Bezejmenný

Bezejmenný Ikona fóra

Mě je to jedno. Když takové věci někoho baví, tak ať si je užije.

Akci mám splněnou, takže už jen nakukuju a divím se co je to tady za nepořádek. kdo začala a proč je to špatné, už stejně nemá smysl řešit, čily beru Ervína a jdem na procházku.

bursuk59, kiki2305 a Boty tohle ocenili.
  12. bbowling

bbowling Hvězda fóra

iDavis - bylo to spíš takto:

Kdysi byla dvě fora, české a slovenské. Na českém to žilo bez ohledu na přísný dohled moderátorů a na slovenském to postupně umíralo do doby než byla obě fora sloučena.

Gamfan.eu nebyl od moderátorů doporučován od počátku své existence, ale až od doby, kdy to tam někdo tzv. postavil trochu do latě. Neboť do té doby se zde kšeftovalo s farmami za reál peníze, dalo se zde dostat k cheatům jak oblbnout kombajn, tak jako pěstovat krejcary na farmě. Bohulibá funkce tohoto fora byla pouze v tom, že se zde hráč dostal k informacím co možná bude nebo o čem pravděpodobně bude další akce. Jediné stránky, které byly doporučovány byly farmarime.ic.cz, které zalozil pajajezek, jako bývalý moderátor, kde byly soutěže, farmsčot a další věci k farmě, ale nenašel jsi tam cheaty apod. jako na gamfanu. Později byl gamfan doporučen k přesunu farmářských deníků, který využilo jen pár hráčů neboť deníky jsou stejně opět zde. Mrkni se tam a uvidíš, poslední příspěvek je starý cca 2 roky - sekce Co se kde šustne. Dnes toto supluje Farmoraculum, kde se dozvím, že v roce 1967 měli v místě XY super jahodový koktejl :p

Jedinou chybu, kterou dnes vidím a tu jmenoval i pajda je zrušení chatu, který dnes suplují diskuze, ze kterých se pak stává změť nesmyslů. Běžně dochází k tomu, že dobře míněná informace zapadne mezi výkřiky o třech slovech. Tohle dříve nebylo a myslím, že je to chyba. Banů atd. jsem dostal kdysi bezpočet a za menší prohřešky, které dnes v pohodě procházejí. Když se dnes podívám na určité jedince, tak ti by byli v klatbě až do smrti :p

Zmínka k akci ... tak kde je ten stále očekávaný nástup hráče SkyViewerOnFarm .... jestli to tam začne házet před koncem tak ostatní nemají šanci, protože to servery nedají ....

13. Baroland

Baroland Ikona fóra

Vys.kašlete se na tyto žabomyší války,stejně je to jen bouře ve sklenici vody a přestaňte to omýlat furt dokola.
    Fóglová to píše jasně, na to je jiné vlákno -vše možné,nebo důchodci. Tam se takové ootiny ztratí.

Znovu připomínám,že mám trh AQ,tak se sakra zapojte ! ♥ xD

14. michnaj

michnaj Pilný autor

Barolande tak ráda bych ti pomohla, ale jsem bohužel trh BC, to tu sakryš není nikdo z trhu AQ pro farmáře v nouzi?:cry: A k akci: Tazvenuse sousedko do toho!!!!!!!!!!!!:D

15. tazvenuse

tazvenuse Veterán fóra

Těšila jsem se na to, jak to zde bude žít, jak se vždy komunita semkla, vtípky, hecování..Říkala jsem si, o tom je tahle hra..Je to letos jak klub důchodců co vzpomíná na minulý časy...Zřejmě moje poslední Topka..Kdo tam jste , držte se, mě už je to tak nějak jedno jak dopadnu..

16. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Hezký dník všem :) a teď nevím, jestli jsem tu při zpětném čtení rozhořčené diskuze správně ... asi jo .. je to stále sladý domov ;)Tak TOPku zvládám jak to při práci jde a včera jsem naházela i něco na trh ... ze žalu :oops: už jsem smířená s tím, že zůstanu někde uprostřed a získám jen dvě odměny a stejně jako jiné i mě překvapilo, že se popisek jedné z nich během hraní změnil :( ... no jo jo ...
    Tak dnes jsem odkryla tajemné chlívečky a místo dalšího krokouška do mé Baha-ZOO jsem získala kromě ospalých lenochodů slůně potřísněné žluklým máslem o_O [​IMG] hmm ... hezký večer a TOPkařům držím palečky, mrzí mě že tu ve středu nebudu při tom fofru :D

17. liduška14

liduška14 Pilný autor

Tak sousedi už to vzdali,no a já asi taky brzy vypadnu.Rozmýšlím se,jestli tam ještě něco hodit,nebo ne.

bursuk59 a evainfo tohle ocenili.
  18. larelay

larelay Analytik fóra

Myslím, že se na fóru odráží i to, jací hráči dnes hrají a jak hráče hra baví (a jaká hra je). Dřív jsem jásala nad vonícím stromkem, tuším byl první sazeničkou, dnes ani nevím, co mám v liště. Jsme snad nadšení z akcí, které se recyklují, je tu nad čím jásat, o čem vtipkovat? A co se týče toho spamování, toho dřív bylo možná víc než teď, jen spamovala elita, mezi kterou se nikdo příliš nepletl. Tvrdší podmínky tu byly ze strany vedení a moderátorů, jsem ráda, že je to už pryč. No, evidentně to někomu chybí, když tu dělá pořádky :)
    Přišli noví hráči - a myslím, že tu právě to hecování bylo a moc se mi líbilo, i když to nebylo hecování kolem prvních příček, je to důležitý? Baroland tu prosí opakovaně, ať mu někdo něco šoupne na trhu, a kde jsou ti úžasní podporovatelé a úžasná komunita? Já si to pamatuju trochu jinak, než bbowling. Ale ano, bylo tu víc srandy, a inteligentní, kdyby k tomu šel zvuk, tříští se sklo v oknech (to jako vážně). No já osobně nežiji v minulosti.
    Ona i zamilovanost, o které se říká, že je skoro psychotická, jednou (většinou) pomine, a přijde "tvrdá" dřina na vztahu. Tak ti "dospělí" tu nechávají blbnout "děti", ale vypadá to, že toho dětského žvatlání je tu pro někoho příliš moc. A mně se líbí a můžu u toho jen vzpomínat, jak jsem já kdysi byla pro hru nadšená.
    K TOPce. Zatím to nevypadá na takový masakr, jak se ze začátku zdálo. Osobně se nebojím, že bych se v první 500 neudržela, a to jsem se nijak zvlášť nepřipravovala. Spíš je zajímavé, že je tentokrát tak dobrá odměna...je to až divné. Tak nás tlačí všechny do té dvoustovky, možná že to pak půjde snadněji ukončit, když nebude kam stoupat :) A bude klid, ani fórum nebude. Snad to všichni zvládnou vydýchat :)

19. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Toz jsme si to vyrikali, tak nam uz konecne vy, kdo sem nepisete, predvedte tu strategickou, inteligentni a vtipnou debatu, jako za starych, dobrych casu ;) Cekam na to osobne od rana a marne :music:

20. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Na trhu. A není žádný troškař, pere tam karafiáty po desítkách tisíc o stovku níž, než je momentálně nejnižší cena. A už jsem ho tam v průběhu topky viděla několikrát. A ovoce Tamarilo dokonce o 200 méně. Taky 9999.
    Prodané hned doplňuje na 10 nabídek.
    Edit: Makadam po 5 tis., eben 9999. Vše o 150 - 200 nižší cena.

Trepifajksl a kiki2305 tohle ocenili.
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.