Sladký domov (15.11. - 23.11.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 14/11/17.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Baroland

Baroland Ikona fóra

Ach jo, tak já vám to objasním.
    Na trhu něco stojí 800 kr a víc. Pan AA tam dá 10 nabídek po 10 kusech za 400kr.
    Pak BB 10 nabídek po 1 kusu za 380 kr.
    A čeká se na Běžného -(dělá to tak každý druhý) prodejce, který nelistuje na 2-3-4 stranu,ale uvidí momentální cenu. Aby rychle prodal nabídne za ještě menší (-350). Ideální jsou takoví,co dají moc kusů a pro jistou ještě sníží více cenu (-320).
    No a pak ten AA/BB jde a vykoupí všechny levné nabídky až do původních 800kr.

Já procházím stále trhem a snažím se býti rychlejší než ten AA/BB.xD
    Tím,že vykoupíte tyto kusové nabídky,celou strategii rozdrbete.

2. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Jo, a prodáváme potom za lepší, i když nikdy asi nedostanem nazpátek to, co jsme utratily... ;) Ale rozdrbeme strategii pro vykuky...8)

3. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

Baroland tvé vysvětlení má logiku, ale ne ve všech případech. Jsem přesvědčená, že některé nicky opravdu fungují jako regulátoři - protože se ty otravné jednokusové nabídky pravidelně objevují nejenom u běžného zboží, ale i u novinek, kde většina lidí prodává jednoduše tak, že dá maximální možnou cenu a ví, že prodá....a nezkoumá nejnižší nabídku

Já ty jednokusovky většinou nekupuju, ale taky je nepodhazuju xD

4. Baroland

Baroland Ikona fóra

Y-n-o, trh je otázkou nabídky a poptávky,nebo to raději řeknu jinak: Každý chce draze prodat a levně koupit,ale každý nákupující má určitý limit který je ochoten zaplatit. Když budu mít nabídky pod můj limit,skoupím vše a trh se bude hýbat. Když bude cena velká,nikdo (nebo jen minimum) nebude chtít nakupovat a trh bude stát - To to nejhorší pro obě skupiny.

čaro, každá strategie je určitý risk a u některých musíš něco obětovat.Na "starých"položkách nic takto neztrácíš,u "nových" musíš pár kusů obětovat za levněj.Bohatě se tě to vrátí až tam někdo dá více kusů pod tuto "upravenou" cenu.

Naposledy upraveno: 19/11/17
    tydýtková a matlafous123 tohle ocenili.
  5. Y_n_O

Baro, já nemám moc tučné konto, tak tím vykupováním pro sebe (a snad i ostatní na mém trhu), držím cenu. Nekupuju, prodávám. Kdybych kupovala, jsou mi ti tajtrlící, co jdou pod cenu, vítaní.

tydýtková, matlafous123 a Krakenka66 tohle ocenili.
  6. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Asi mám trochu štěstí a po odchodu hispansko řecké komunity je tam spíš anglo saská, tak nějak jsme si to rozparcelovali a nepletem se navzájem do kšeftů, ty kusovky skoupí někdo jiný a pokud je tam někdo, kdo jede ve stejném "oboru" klidně počkám a nepodrazím ho, prodám za dobrou cenu o chvilku později, žádnou konspiraci za tím nehledám

7. Baroland

Baroland Ikona fóra

Y-n-O,Držíš prd a né cenu. Podívej se jak dlouho tam ty položky jsou.Někdy po 180hod i propadnou.Na co je vysoká cena,když ji nikdo nekoupí.Já sleduji stále hybridy a za poslední rok jsem neviděl,že by někdo koupil zlatého za 35-75 mega- všechny propadli.

čarodějka007 tohle ocenil(a).
  8. Y_n_O

Já jdu na cenu aktuální. Ono jak jsi psal, nikdo se nedívá 2-3 stránky zpátky. Ale to je kolikrát pár minut a cena je o polovinu nižší... Howgh. 8)

matlafous123 tohle ocenil(a).
  9. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

GordonSargent nejde o konspiraci... Já mám trh, kde jsou "panikáři" - takže když není co dělat, vyberu si nějakou komoditu, skoupím komplet všechno a pak prodávám za opravdu zajímavou cenu ;). Je ale potřeba si dobře vybrat jak komoditu, tak vhodnou dobu, taky mi to už nevyšlo a prodělala jsem (sice ne moc, ale naštve to). Dobře to funguje u rychloobrátkových plodin a některých plodů a produktů - jednou se mi takto povedlo během jednoho dne vydělat na paletách skoro 50 mega xD

10. doben

doben Ikona fóra

Měl bych jeden dotaz. Ve FAQ je uvedeno u dekorace dřevěný dům toto: bonus +50 % BZ ze sklizně na měsíčních plochách po dobu 1 hod., což chápu tak, že by se to mělo týkat také sklizně dekorací na ploše Strašidelný dům. Jenomže ve hře je napsáno toto: Více BZ z děsivých rostlin, stromů a stájí. Bonus: 50% Trvání 1:00 h.
    Takže jak to tedy je, bude mít dekorka Dřevěný dům vliv také na dekorace, které budou umístěny na ploše Strašidelný dům?

lase2 tohle ocenil(a).
  11. anvan

anvan Dozorce fóra

Tak je to přesně tak, jak jsem psala na začátku diskuze. Zlatá bedna vyplivla opět nečekaných 8 ponožek (ultrahnojivo). :(
    To je odměna nebo trest? Proč tam vůbec takové mizerné odměny dávají - vždyť ta protihodnota, kterou musím vložit, je obrovská. Tímto mi fakt vezmou všechnu chuť se TOPky účastnit..

12. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

doben - zeptám se. Ale já to vidím stejně jak v přehledu dekorací ve FAQ, tak v popisu akce - o stájích, výrobnách a pod...nikde nic nevidím.
    Tohle je z popisu akce (1. strana)
    Dřevěný dům (Drevený dom) - umisťuje se na měsíční plochu Strašidelný dům
    - co 12:00 hod. 2000 BZ a bonus +50 % BZ ze sklizně na měsíčních plochách po dobu 1 hod., velikost 1x2

a tohle je z FAQ - přehled dekorací : bonus +50 % BZ ze sklizně na měsíčních plochách po dobu 1 hod

Edit: aha - přímo ve hře máme něco jiného:
    Takže, vydrž, zjistíme, jak je to ;)

evainfo a doben tohle ocenili.
  13. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Hlavně, že nebude mít vliv na funkci... ,-)) ještě není konec ,-)
    Jdu se podívat na sumář, to bude překvapení.
    K trhu se vyjádřit nemůžu, nesleduji ho.

14. doben

doben Ikona fóra

Skali měl jsem na mysli tohle:

15. Skali

No, už jsem se k tomu taky dopídila, ale momentálně ti to nejsem schopná říct. Pokud to zjistím, dám ti vědět :)

16. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

Skali: A to ještě doplním, že na začátku akce bylo u Dřevěného domu ve hře uvedeno info bez doplnění děsivých rostlin, stromů a stájí, takže se to tvářilo jako 50% ze všeho ,-) Takže museli to info okno upravovat ,-)

evainfo, Skali a doben tohle ocenili.
  17. Skali

doben - už to mám potvrzeno - na dekorace to nepůsobí. Skutečně je to podle toho tooltipu - rostliny, stromy, stáje.

DANKA722 a doben tohle ocenili.
  18. doben

doben Ikona fóra

Skali tak to teď nevím, jestli jsem rád, že to vím, protože v tom případě jsem tam házel tolik protihodnoty úplně zbytečně, alespoň už tam nebudu nic přihazovat.

19. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Čarodějko, to musel být pořádný "slejvák" u nás jen poprchává, ceny až na drobné odchylky jsou stálé, prodejci si drží své ceny... a když se mně něčeho nedostává, však zítra je taky den a mezi tím se trh vzpamatuje;) nějaké bedničky jsem taky vyzvedla, za vloženou protihodnotu se prvních pár se ještě trochu vyplatilo, ale když už se navyšovala hodnota dodané protihodnoty, tak se mohla navyšovat i hodnota výher:)

DANKA722 tohle ocenil(a).
  20. Skali

doben - chápu ;) (aspoň mě nemusí mrzet, že jsem začala své zásoby zvolna rozpouštět na trhu)

doben a Koulička1 tohle ocenili.
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.