Protěžové údolí / Diskuse

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 6/12/22.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Když je bouřka, tak nesázím, nejlepší řešení, při ostatním počasí to jde ;)

2. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Tak ten hríb...

akoby zázrakom dozrel,ale vziať úrodu som nemohol,leboooo...

..znovu si ide svoje. :cry:A ten jeho kamarát tam bude asi dva dni.:oops: Milé RT,čo tak hodiť celé počasie niekam do hnoja????

3. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Pěkně nám strouhli protihodnotu u děsivých plodin!:wuerg:
    Když už nám to tak pěkně "vylepšili" ,mohli by už konečně začit dělat něco na mobilních zařizeních.Ono naklikat ručně potřebnnou protihodnotu je pěknej vopruz!:p To nemluvím o výrobě zahradnickejch odznaků!:cry:

4. jan.svatek

jan.svatek Titán fóra

Tak to by bylo...

Zakázky Stromy
    Zakázky Plodiny

A co tam máte dál, pánové?;)

Těším se na další Náves...

evainfo

Pravdu díš - i mým cílem je Slunečnicové údolí... či vlastně Slunečnicový vrch
    - nějak jsem byl zmaten tím umístěním - na vrších jsou ty alpské stromy a plodiny a Farmerama (a s tím Slunečnicovým vrchem) je vlastně v údolí... zřejmě proto jsem to nazval "údolím".

Peto121
    Toto vzniká tehdy, kdy systém usoudí, že jsi dlouhou dobu v nečinnosti nebo jsi se přihlásil do Farmeramy před více jak 12 hodinami, a to i když aktivně hraješ.
    Jediné funkční řešení spočívá v odhlášení a opětovném přihlášení do Farmeramy (vypozorováno během hraní)...

evoku57

No za bouřky by farmář na horské mýtiny opravdu snad raději ani lézt neměl (ty blesky a tak)...
    Bohužel dochází k automatickému rozšíření polí a rozhází se tak možnost získání bonusů k sousedním mimodruhovým plodinám (to máš asi na mysli).
    Já to začal řešit tak, že seji reverzním způsobem (nikoli zleva nahoru doprava, ale shora doleva dolů - vždy si napočítám 4 políčka) - je to sice zdržení, ale nic lepšího mě dosud nenapadlo. Jako "systematik" jsem rád, když používám ověřené a vyzkoušené metody (zde hřiby na "sudé" linie polí a kolem další plodiny tak, abych co nejvíce využil +2 z pole). Některé změny mě neuklidňují, spíše mě prudí...

Naposledy upraveno: 16/7/23
  5. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Tak u tohoto úkolu (lipnice a hřib) jsem zůstala stát, protože jsem minula všechny odznaky a tak zatím jede jenom Alpská růže ;) a
    druhá strana taky hotová :p ... no přesto jsem svůj názor nezměnila, že se lopotím v těch zahradách většinou za deště a hromů-blesků jen kvůli Slunečnicovém vrchu o_O xD

6. radyn.m

radyn.m Komisař fóra

Alice se z návsi zdekovala, další úkoly nemá. Horší to bude se Šedákem, další rozšíření plochy až ve třiadvacátém lv -.-.
    Je to počasí vůbec k něčemu dobré, když čtu jak nadáváte na problémy?
    Zatím jediný, co se týče počasí, mám aktivní pouze první runu vřesovcovitých. Tož jde počasí poněkud mimo mne :D, ať si bouří jak chce.
    Na odznaky zvysoka guáno, vše cpu zákazníkům pro zisk ABZ. Do recyklomatu pro změnu láduju bukvice, těch mám přehršel. Na rozdíl od kmenů na prkna.
    Nicméně RT byly se spuštěním dalších lv přes dvacátý rychlejší než jsem čekal. Takže su teď teprve na začátku 21tého, bo jsem na Alpy poněkud dlabal ke konci xD
    Ps: s tou úpravou protihodnot to fakt přehnali :cry:

7. Bokonon

Bokonon Obyvatel fóra

Souhlasím s radyn.m, že ta devalvace protihodnot je skličující, téměř fialová. Nejvíc to zřejmě zasáhlo materiál ze hřbitova.
    V oznámení bylo, že se většina protihodnot zboží zvyšuje. Já ale nenašel nic, kde by to zvýšení bylo zajímavé. Existuje nějaká porovnávací tabulka protihodnot před a po devalvaci?

I tak je ale hřbitovní materiál nejlepší volbou. Jenom by to chtělo nechat hřbitov trvale zpřístupněný.

Naposledy upraveno: 16/7/23
  8. Dob

Dob Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Bokonon nakonec se nejvýrazněji zvýšila protihodnota zvířat (kromě děsivých). Jejich aktuální protihodnota je přibližně 10x vyšší než původně. Protihodnota předmětů v Alpách se řídí podle doby výroby, nikoliv podle klasické protihodnoty. Toto předtím pro děsivé předměty a produkty v důsledku chyby neplatilo, proto je ten rozdíl tak výrazný.

9. kaolín11

Včera večer jsem vyrobil poslední zahradnickej odznak 2, tím rozšířil sklad odznaků a mám prozatím rozšířeno vše dostupné!8)
    Jinak mně to začíná silně nebavit.Nejenže velmi často v recyklaci krom bodů ABZ,choděj "potřebnější" věci,ale jak je utáhnutý vypadávání předmětů,je fakt už trapný!:p Nyní ze sklizně plodin ani jeden věneček.Těch 50 FL raději vyhodím komínem,než podporovat tuhletu hodně vyčůranou taškařici!:p
    Jak nám bylo bez Alp lépe..............:cry::oops:

10. jan.svatek

jan.svatek Titán fóra

kaolin11
    ad Jak nám bylo bez Alp lépe...
    Na druhou stranu nás to zase nutí přemýšlet (i jinak nežli na Farmě či Baha) a to taky není k zahození.
    Zejména nám, jejichž dvouciferný věk začíná minimálně pětkou, to může jedině prospět... :p;)

11. kaolín11

To by mně zajímalo jak tě to nutí přemejšlet?!?
    Vždyť je to jenom o hodně tupým pěstování.Snad ještě tupějším,než na farmě! Tam se alespoň mohu(pokud bych chtěl) kochat animacema dekorací,chlívků...atd.....Zasít pole nastřídačku,zvládne snad i cvičenej papoušek.Tedy poku cheš využít nějkej bonus navíc.

Máme opět bouřky.Ani sem se raději nepokoušel zjistit,je-li už vše v pořádku a rovnou sem sázel ručně z prava doleva.Hlavně,že mám pořízený pomocníky!:wuerg:
    Znova žádám tvůrce Alp,aby mi popsal výhodu energického rozrůstání.Stále to nějak nedokážu pochopit.:cry: Chtěl bych tuhletu funkci mit možnost deaktivovat!:p To má bejt jako výhoda,že si rozhodím celou plochu,vzniknou jiná malá políčka,o čase se ani nebudu bavit!:p Tohle nemá ze strategií nic společnýho,akorát to dovede pořádně nasštvat.Abych neustále hlídal počasí.Navíc na mobilních zařízeních, ani nejdou osadit všechna pole ručně,tak ti nezbude než ten kombajn použít!!(teď chci slyšet oblíbené,,farma je určena pro počítače,,!)
    Achjoooooooooooó
    Lépe už bylo!:wuerg:

12. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Venčeky a košíky zbieram na jednu dodávku 3 dni !!! Florény do toho hádzať nebudem a tým pádom nesplním požiadavku a nemám body! :eek: Všetko je to o tom,že ak nemáš tovar,daj florény,ak už nemáš florény,tak si ich kúp za real.Jednoduché a výnosné. -.-

13. kaolín11

Zdravím
    Dotaz
    Jen se chci zeptat.Když už teď vyseju lipnici s houbama jestli v momentě,kdy dojde k aktivaci počasí slunečno,dojde i k aktivaci bonusů u těchto vysetých plodin?!? Ptám se jen tak pro jistotu.Předem moc díky za info.;)

14. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

kaolín11
    Asi ano, aspoň u bouřky tomu tak bylo, schválně jsem si to otestovala přes noc, a zasadila jsem s mezerama a ráno bylo v bouřce vše zaplněno.

15. jan.svatek

jan.svatek Titán fóra

Musím vždy popřemýšlet, co mě případně čeká, pokud se spolehnu (či si spíše nevšimnu) na počasí...xD
    Nemá smysl o tom moc diskutovat - prostě jsem se zařídil podle zásady reverzního setí (zprava shora dolů) - taky si více cením toho, když mohu sklizeň aspoň trochu naplánovat.
    V podstatě mi hřiby slouží jako vycpávka kvůli navýšení úrody sousedům, sklízím je jedině tehdy, když je potřebuji (do zakázek). Do odznaku (**) využívám Střevíčník pantoflíček (osévám jej na noc), který má jednak vyšší protihodnotu a jednak na něj působí ty hřiby ze sousedních polí...
    Přes den jedu jen Alpskou růži, což má za následek velké množství pěstovaných Meruněk alpských v alpském stromořadí (nepotřebuje se na ní řezivo a ono to jde i bez višně dostat se k odznaku (*)).
    V důsledku Alpských luk mám zcela rozešité Alpské stromořadí (flikuji to různými stromy, jak se dá). Plním jen něco (obecně platí, že nám dost zkrouhli padátka kategorie Různé - už si ani nepamatuji, kdy naposled jsem musel něco z této kategorie odstraňovat, před novou plochou tomu tak bylo téměř denně).
    Ber to tak, že se RT zřejmě moc nelíbil ten sprint několika z nás "chtivých farmářů", takže nám do toho hodili vidle čili postavili různé nástrahy... a zaobalili to mazáním medu kolem úst povídáním báchorek o tom, jak moc je výhodné využívat služeb měnícího se počasí.

EDIT

Mám dojem, že jednou na mě jeden Střeviční pantoflíček ze zakázky juknul - když jsem následně při tvorbě odznaku (**) zjistil, že vstupuje do jeho tvorby (s protihodnotou 90), ihned jsem se rozhodl jej aktivovat.

Naposledy upraveno: 17/7/23
  16. kaolín11

jan.svatek
    Díky za info stím střevíčníkem!;) To mně vůbec nenapadlo,že by z něj šly dělat odznaky 2!
    Jinak,už sem od trhovců dostal v odměnách vše,ale střevíčník ani jeden! Je to tak v pořádku?!?:wuerg: Nezapomněli to tvůrci naprogramovat?!?:cry:

dodatek:
    nevím jestli je moudré, takhle veřejmě debatovat o výhodách střevíčníku.Mohlo by dojít k úpravě protihodnoty s omluvou,že to byla chyba,takhle jsme to neplánovali!xD

17. Dob

Dob Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

kaolín11 pokud má plodina k dispozici bonus k počasí a ještě nebyl aktivován, tak se aktivuje jakmile dané počasí nastane. Výběr plodin a stromů, které se dají získat za zakázky, se liší podle levelu.

18. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Bohužel nemůžu pěstovat lipnici protože na ni nemám lvl. TaK- NĚKDY NA VÁNOCE-SNAD-:cry:xD

19. kaolín11

[​IMG]8)
    Po restartu
    Zřejmě vše v pořádku!
    Škoda že nefunguje i u hřibů!:cry:
    Jinak,nějak mi nefunguje v kládání obrázků přes: https://1iq.cz/
    Po menším úsilí,se mi to podařilo přes: Hosting obrázků - imgway.cz

jan.svatek
    Trochu jsem bloumal nad těmi bonusy a napadlo mi že dám na řady 1,3,5 zmíněný střevíčník a na sudé řady houby v kombinaci s lipnicí!Myslím si že při současném slunečném počasí by měl být výnos u střevíčníku 7ks.Tak to za hoďku ověřím.;)

dodatek:
    bohužel nefunguje to.Vůbec tomu nerozumím.Houby by měly dát +1 sousedním rostlinám a trávy bonus slunečno - vyšší sklizeň na pole.Tak fakt už nevím.:cry:
    Proč to tedy nefunguje?!?
    Dodatek 2
    Pokud někdo používá Synchronizovač plodin je nejvýhodnější počkat až dozraje první políčko a poté jej teprve použít! Dojde pak k okamžité sklizni celého záhonu!:) Jelikož ale synchronizovač chodí opravdu po skromnu,lze využít jenom občas (nebo raději je šetřit na horší časy).:cry:

20. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Mám to podobně, taky si myslím, že by protěž měla mít 7 (hřib + 1 a slunečno + 1)
    a díky za radu s imgway, taky mi 1iq nefunguje ;)

Zrovna včera jsem měla opačný problém, zoufale jsem čekala na vypadnutí viz. obr.
    a pořád ne a ne vypadnout a teď co vyhodit?.... něco padá málo (těžko se toho zbavovat) a něčeho je potřeba hodně do dodávek trhovcům (taky není dobré se zbavovat) musela jsem se zbavovat sběračů ovoce:cry: Sklad s různým, je za mě nedořešený :oops: