Představujeme baha skladiště a farma skladiště / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 26/7/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. flexka

flexka Hrabě fóra

Nějak se mi ty baráky nelíbí, tak jsem zkusila výrobnu a mám tam plachty, deky, parfumerii a masky. Vrtačky jsou mi jedno, až těm pixlám přijdu na chuť, tak je třeba budu taky potřebovat...
    Nicméně jsem jednu objevila, takže celkem hledím, na to, že jsem tomu nevěnovala žádné úsilí, je to vpravdě zázrak, kdyby to šlo, hned ji někomu, kdo na ně čeká, podaruju.

K náhodě můžu říct jen jedno. To, co je ve hře, není náhoda. Sice má Hansicek naprostou pravdu, co se týká matematiky, jenže ono se ve hře nehází kostkou. To je ten problém.

Já si totiž procházím diskuze a vždy má něco (novinka na kole štěstí, jezevec v recyklomatu, vypadávátka na hřbitově, při šlechtění teď atd.) nějak nastaveno, že to přijde největšímu počtu hráčů třeba na každý 10., 30. a podobný pokus, pokud v cyklu protočí naráz dvoj, trojnásobek a výš toho čísla. No a pak je tu pár šťastlivců, kteří mají kratší opakování cyklu a pak pár chudáků (sleduju to proto, že k nim patřím), co bohužel větší. Toto mám na 100% potvrzeno a pokud mi někdo nevěří, ať si to při další akci tohoto charakteru ověří sám.

2. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Tak, je pravda, že náhodné číslo ve hře se získává jinak než při hodu kostkou. Z toho mála, co si ještě pamatuji ze školy - proces generování náhodných čísel počítačem je mnohem složitější, než klasické házení kostkou nebo točení ruletou. Jestli se nepletu (odborníci prominou ;)), nejde zde o skutečná náhodná čísla, ale o čísla pseudonáhodná (vycházejí z nějakého základu a jsou vypočítaná nějakým vzorcem).
    I tak jsem ale přesvědčena, že pro účely naší hry je rozdíl mezi nimi hodně daleko za naší rozlišovací schopností.

3. presov2000

presov2000 Zelenáč fóra

hram to dlho a zdasa mi ze hra ide dolu vodu ked tak bude pokracovat to asi ju skoncim hrat

petaM2001 tohle ocenil(a).
  4. šebejda

šebejda Veterán fóra

Tak vrtačky nám pomalu začaly přibývat:D. Jenom očekávám, kdy přijde veliký pláč nad tím: "Proboha, co mám dělat s tou hromadou vrtaček>:(. Dřevěná palice (nebo jak se to jmenuje) mi nepadla už nejmíň půl roku. A kde mám nahrabat tisíce prkenxD:D. Velice silně tuším, že se nepletu. Počkejte nějakou chvíli a určitě se tyto nářky tady objeví;).

5. bropyk

bropyk Hrabě fóra

Ahoj,
    vypadávání vrtaček se mi za poslední 3 dny trochu pozastavil, ale pro mne nejsou tak podstatné.
    Co se týče náhodného čísla tak jej nepřeceňujme ani nepodceňujme. Jednak nelze spojovat házení kostkou s vypadáváním čehokoliv v této hře. Pokud bych chtěl nasimulovat házení kostkou tak vezmu náhodné číslo (což je v každém počítači opravdu náhodné číslo od 0 do 1) vynásobím 6 přičtu 1 a celočíselná část je hod kostkou.
    V této hře je to trochu složitější (neznám přesný algoritmus, ale zkusím alespoň svůj pohled). Základem je náhodné číslo (0-1) toto číslo se upraví podle velikosti pole, délky základního růstu, bonusy (JC, legenda, stonek, ...) a dostanu číslo třeba od 1 do 100. Dalším parametrem je pravděpodobnost vypadávání (to určí RT). Pak je to jednoduché pokud vypočtené číslo je větší než pravděpodobnost tak něco vypadne pokud ne tak nevypadne nic.
    Určitě by bylo zajímavé vědět jak často generuje RT náhodné číslo (myslím, že to není pro každé pole ale ani jednou navždy pro hráče), ale jinak vypadávání se dá ovlivnit. Samozřejmě to co vypadává méně (vrtačky, dřevěná kladiva, včelí královna,...) mohou mít algoritmus ještě upravený (třeba na to nepůsobí bonusy nebo něco jiného -nevím)
    Určitě si myslím, že některé vypadávání (například akční) lze z větší míry ovlivnit. Vrtačky asi ne, takže si všichni počkáme a třeba opravdu začnete skuhrat nad ostatním nářadím, že ho nemáte dostatek - já mám dostatek a chybí jen ty vrtačky - tak ať padají do stodoly.

6. Tassadar11

Tassadar11 Imperátor fóra

Obavam se ze nahodne cislo je za cely server, tedy ne za hrace a uz vubec ne za kategorii... kdysi jsem se podilel na ladeni hry kde se dost veci generovalo nahodne, no a pri zrychlenym behu byly rozdily i tri rady mezi hraci... no dalo praci to vysvetlit, takze bropyk na to jde dobre ale spis staci rict, ze kdyz beru server jako krupier, tak to sedi, ma po milionu nahodnych cisel vsechno spravny pocty, treba 1% vrtacek... ovsem protoze to jsou navic nahodny hraci v kazdem okamziku, klidne muze mit nekdo polovinu z nich a zbytek druhou - tady absolutne nelze spojovat VYSKYT vrtacky s UMISTENIM - tedy 1% za server ano, 1% u hrace ne...
    Ale proc pisu - no koupil jsem za floreny o vikend Zverinec a splnil ukol (tedy prvni se slectenci, prvni s naradim a dva s plody+plodinami) a dneska koukam, ze ke 3 vrtackam mam dalsi 3 a tedy upgrade :)

7. hansicek

hansicek Velmistr fóra

bropyk: pekne napisane, tak nejako priblizne si mechanizmus padatok predstavujem aj ja (presny sa asi ani nikdy nedozvieme), len by som si dovolil poopravit tlacovu chybu "pokud vypočtené číslo je větší než pravděpodobnost" na: pokud vypočtené číslo je větší než 1-pravděpodobnost. Podlamna sa nahodne cislo generuje pri zbere kazdej jednej jednotky (policka, chlieviku), ak by to bolo napr. iba raz pre pole tak by vypavataka vypadli z kazdeho policka alebo zo ziadneho.
    mikeš: pokial bude u vrtaciek vyuzivana nahoda nikdy nebudu mat vsetci rovnako - nahoda nie je spravodliva. To by musel byt pre vrtacky pouzity uplne iny mechanizmus, napr. odpracovane hodiny: 100hodin behu megastavby= 1vrtacka, ale to z pohladu RT by bolo zbytocne zlozite, nakladne, zvysilo by to zataz podpory pri reklamaciach a kazda realizacia upravy casu by musela byt zodpovedne odkumunikovana hracskej komunite

8. dana9494

dana9494 Analytik fóra

Ha, ha, mám 1 vŕtačku, ako tu s radosťou píšete - slovom jednu - u-u-u, doteraz som vŕtačky neriešila, ale farmársky dav ma zlomil, takže tešíííííím :D:cry:xD. Kto vie kedy príde ďalšia? :eek:8)

9. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Vrtaček bude určitě dost, když to takto bude padat, rozpadá se to i u těch, co zatím nemají nebo vlastní pouze jednu. Myslím, že budeme naříkat ještě aby nám vypadávalo nářadí, nebo ho budeme draho kupovat, abychom vše rozšířily, přesně jak píše bropyk. Nebude jednoduché ani získání plánů, bo zvířata jdou s cenou dost vysoko.
    Raději se radujte s hrou, než naříkat. Život je ve všech směrech pro někoho víc nespravedlivý a k někomu vlídný, je to možná i tím, jak se na něj díváme a žijeme. Radovat se s každou novou vrtačkou je přeci taky radost, nemusím mít hned vše. Kdo si počká, ten se dočká. Vždyť tu hru hrajeme už léta a léta ji ještě hrát chceme

;)

10. bludička49

bludička49 Vévoda fóra

Tak asi se opravdu něco děje a ti nahoře sem tam poslouchají naše láteření ,tentokrát ohledně vrtaček.18.9 jsem tu psala,že nemám na žádné farmě ani jednu ,no a dnes mě padly dokonce dvě,takže celkem mám na všech farmách dohromady 6 kousků.Už to rozhodně vypadá líp.Jestli tak budou padat i nadále,tak to bude moc fajn. :);):):)

11. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Tassi, byl jsi ve správnou chvíli, na správném místě, u kompu;). Také se domnívám, že nejde ani tak o jednotlivé farmy a jejich " čísla " ale o servery. Už jednou jsem se tady o nich zmiňovala, i když v jiné souvislosti. A kdo hraje déle, už to má trošku vychytané, v čem se mu daří a s podivem se tak daří i jiným na stejným serveru.
    Čarodějko, sklízela jsem s make-upem, z holinek mě už vyzuli ,tak v lodičkách, ale z tepláků mě nedostanou - stále 3 vrtačky:D

Naposledy upraveno: 26/9/16
  12. Danielaa25

Danielaa25 Stará škola

šebejda - vypadávaní palic můžeš ovlivnit tím, že např.vyšlechtíš ve skleníku kosatec,květák- je tam pak 1000x vyšší šance,že vypadne při sklizni.

13. karbar

karbar Veterán fóra

Dnes vypadla šestá vrtačka.Rozšířila jsem zvěřinec.
    Mě to zatím stačí , ale vrtačky by mohly padat dále.Nemám šlechtěnce na plnění úkolů.

14. arnoblani

arnoblani Pisálek fóra

Asi se budu opakovat, ale dodnes nevím, jak taková vrtačka vůbec vypadá a to hraji vše ,co se dá :D

15. petaM2001

petaM2001 Titán fóra

hm tak jsem se zasekl na 3:oops:a já bych rozšiřoval až bych brečel:cry:

16. immortal67

immortal67 Expert fóra

včera rozšířeno,dnes dva kousky,začíná se mě to líbit.

dana9494 a petaM2001 tohle ocenili.
  17. kometak96

kometak96 Polobůh fóra

První vylepšení zvěřince je na světě (na farmě) ;). Vyskočila již 6. (šestá :D) vrtačka a mohlo se rozšiřovat o 2 místa, což je super. Teď jen, aby to padalo tak i dále a snad brzo další rozšiřování :).

18. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Ani prd, natož vrtačka. Ve stodole stále jen ty dvě :wuerg: Už se ani nevztekám :sleepy:

19. pinop70

pinop70 Pisálek fóra

Už tomu věřím, že vrtačky existují.Mám 1 zvěřinec + 1 na Baha už asi měsíc. Dnes vypadla první.
    Doufejme, že ne na dlouho poslední.

dana9494 a petaM2001 tohle ocenili.
  20. losiksobik

losiksobik Komisař fóra

hmmm videl nekdy nekdo vetsiho smolare? nevim jak, postupne se ve stodole shromazdilo 12 vrtacek. koukala jsem se na to na baha - a rikam si, ze bych tedy upgradovala vyrobnu, at si tam nastrkam sberny peri... nejsem ja blba a nekliknu na upgrade na baha? kde je to absolutne nanic? :¤(

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.