Obří vír (1.3. - 6.3.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 28/2/18.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Lyzarka

Lyzarka Velvyslanec fóra

Krásné sobotní ráno, do rána nám zase u nás nasněžilo, sluníčko svítí .....[​IMG][​IMG][​IMG], ale radši k akci....

Akci jedu na 5 plochách, na Křišťálových vodopádech jsem nechala stromy z tajemnic, neb farma musí také z něčeho žít, vždyť ten hnůj je tak drahý..... I když teď už ho nedávám a nedávám ho ani na děsivé plodiny, takový jsem škrt.
    A protože jsem včera akční skoro všechny napěstovala, tak jsem na noc dala delší žlutou růži a na Bahamku kafe. Z celé farmy ráno při skllizni vypadlo 384 pádel. Těch mám už celkem 1.789. Vzhledem k tomu,že jsem jela bez přípravy a ráno před akcí farmu sklidila, tak to je celkem slušný výsledek a o pádla strach nemám.
    Teď jsem zas dala dlouhou, protože do večera nebudu a nevím, jestli se mně podaří někde sklidit. Ale akční chybí už jen z 384 políček, takže asi nejspíš zítra a nebo ještě možná večer až sklidím po návratu lískováky nebo lilek na Bahamce.

2. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Pádel po ránu 1208 a to na noc byly jen lískáče a habanero.
    Ale slepice - joj, to je zlatý důl xD Na jednom z dvojčat jsem před chvílí prodala 100 bobků za čtvrt mega. Na tamním trhu jsou ceny 2x vyšší než na tom druhém. Ale ručně obstarat 88 slepičáren, tj. nasadit, nakrmit, napojit, sklidit, vykydat, zrušit a zas položit pole na akční - no to je dřina. A to celé 2x. Teď až do odpoledne budu asi pryč, ale pak je nasadím znovu. Bude na plody do pohárů.

3. Tassadar11

Tassadar11 Imperátor fóra

Padla dobry, padatka to dohnalo, ale to pestovani, to je otravny... na nejaky hnuj nemam prostor, nicmene neco jsem z prebytku prodal, to jo...

Vypadavat ma 406 padel/den, v tuto chvili ma byt 741 (nebo chybet 1289 ), mam 1371 (chybi 659 ), mam 67% hotovo.
    Stav travy : idealne 8096 kusu (4440/den ), mam 10840 z 22200 (48% ).
    Zatim uplynulo 36% casu, zbyva 76 hodin.

4. stěby

stěby Hvězda fóra

Obtížnost akce: nízká. Po ránu před sklizní farmsčot akční i hopsátek ve žlutém hávu :wuerg:. Po sklizni už se zase hory zelenají, ale je to na pytel, a to se na farmě fakt neflákám a mám v plánu 4 sklizně denně.

Postupně jsem se úspěšně zbavil závislosti na farmě a KFC a od příští akce si budu už jen vybírat, jestli vůbec začnu a kolik toho v akci udělám. Honit se kvůli stonku s pár BZ už nepotřebuju, a bedna s jedním něčím jednou denně mě taky nepoloží na krovky. Takže budu mít spoooustu volného času třeba na knihu, nebo konečně i na juniora, který se blíží jednomu roku a je s ním čím dál tím větší sranda ;).

P.S.: toto je drobný příspěvek do ranku postů typu "ono to nepadá!!!!!" :p:p:p:p:p:p:p:p:p

5. Kolomajzník

Kolomajzník Obyvatel fóra

stěby- já jsem na tom podobně, akorát ty vnoučátka mám dost daleko , ale když tu jsou tak jde farma bokem :) a knížek jsem i při čekačkách na farmě přečetla spoustu, KFC se mnou lomcuje jen když se mi akce moc nedaří... :p a nebo hned na začátku, než se to rozjede ... :)) a propooo- padá ,ale málo... :p

6. alexandrakerulova00

alexandrakerulova00 Hvězda fóra

:) este 520 padatok a bude hotovo,akcnu som mala napestovanu hned v prvy den,njn s bonusmi to ide super xD,takze pockat na padatka a huraaa -farma pojde do normalu,teraz sadim dlhodobky,takze to cakanie je hruuuza :cry:
    este ze je akcia na desivke ;):),tak to nie je az tak zle,aj tam to ide pekne,vsetky plochy otvorene-no radost hrat :)

7. Honzulka05

Honzulka05 Titán fóra

dnes by jsem ještě asi 2x sklidil a měl bych splněnou část akce

8. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

chybí poslední tři úkoly - na jeden 13 pádel, na další cca 3000 kytek a na poslední všechna pádla ... zaseto je, jdu se nadlábnout a jestli pak ta pádla nevypadnou, tak ... budu čekat dál xD

9. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] ... hezký dník z Obřího víru :) taky mi došly pádla a chybí ještě 547 kousků. Tentokrát jsem přepěstovala jen 242 akčního plátna, které mi asi nenechají .. se mi fakt líbí :p. Ještě kousíček [​IMG] .. nasazené dlouhodobky a snad zítra bude trochu času. Přeji všem hezký víkend a hodně pádel ;)

10. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Hotovo, byla to pohodová akcička;)řádek již v nebíčku pracuje na 100%:p

11. evicka435

evicka435 Obyvatel fóra

tak za 3 dny mi vyskákalo 935 padátek a přesně za 3dny mi má vyskákat ještě 1240,tak co dělat abych nemusela dokupovat????No asi budu pěstovat čtyřlístky ,snad pomohou ke šťastnému konci,nechám se překvapit,to mám ráda

12. -Zojja-

-Zojja- Pisálek fóra

Zdravím moji spoluhráči na farmě, já už opravdu nevím, co mám dělat. Chci se Vás zeptat, jak to děláte, aby vám padátka padala, protože já to mám vždycky tak, že napěstováno mám hodně, ale padátka prostě nejdou.Třeba teď od začátku akce mi vypadlo jen 600padátek a to jsem tu každou chvíli. Jedu teď na celé farmě a baha ty nejmenší políčka s mrkvovo-jablečnou. Při sklizni dávám ještě k tomu buďto datlí hnízdo nebo divokou veverku jako bonus, dřív jsem dávala cukino jablečný koláč, ale zjistila jsem, že to asi nefunguje, taky jsem dávala jarní věnec, ale přišlo mi, že to není vůbec platné.Sklidila jsem teď vše a vypadlo mi jen 36pádel, je to normální?Na noc dávám karafiát a na baha meloun. V jiných akcích mám i třeba celou jednu plochu plnou jednoduchých stromů a často se mi stává, že nesplním, protože nemám akční padátka nebo je to jen tak tak :( Už farmu pomalu vzdávám, protože si říkám, že to stejně nemá smysl
    :( Jak to děláte vy?

13. Bezejmenný

Bezejmenný Ikona fóra

Takových těch velkých vařeček, no víte, takový to, jak tím takhle ve vodě, to víte co ne, tak těch mám 310.
    Těch pletených kvítek mám 1600 + zasazený na všech plochách.
    Vypadá to dobře. Po tédle sklizni hodím na všechny plochy dlouhatánský kvítí (za 6 hodin mi končí MJs tak toho využiju a ušetřím na okamžité aktivaci) a zítra ráno - pokud mi manželka dovolí opustit vyhřátý pelíšek - budu pokračovat v akčním navyšování. Jestli počítám dobře, tak 3 otočky na všech plochách a měl bych mít hotovo.

14. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

-Zojja- Jakou mas legendu? Jinak zkus prostudovat toto vlakno a zkontrolovat, jestli delas opravdu vsechno, dle doporuceni :)

15. zemanka01

zemanka01 Analytik fóra

Tak ještě jedna sklizeň, a mám napěstováno, a pak ještě vyšašit něco malinko přes 900 pádel. To bude v pohodě, nasadím čtyřlístek, a ono to vylétá :)
    Zbourala jsem jen plochy na Baha, na farmě je všechno při starém, abych mohla dál plnit družstvo. Akce docela na pohodu, což se nedá říct o děsivce. Tam mám velké obavy, že ty naběračky prostě nenasbírám.
    Ale času zatím dost, takže zatím z toho žádné trauma nemám :D

16. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

-Zojja-
    můžeš zkusit třeba něco jiného než karafiát - ne každému z něho padá. U mě funguje líp třeba dlouhodobá zelenina (cibule, pórek...někomu artyčok, špenát...). Dobré je vyšlechtit si takovou plodinu ve skleníku - na zkrácení doby růstu (pak takovou rostlinu otočíš 2x za den...třeba cibule za cca 10,5 hodin není k zahození). Dobu růstu si můžeš zkrátit také produkty od alchymisty nebo z mixéru (SPA manager)...
    Jarní věnec, cukiňák apod ti k padátkům nepomůžou (jen budeš mít vyšší přísun BZ).
    A hodně důležitá je příprava před akcí - buď stromy v základu (20 h růstu) nebo pidipolíčka s co možná nejdelší plodinou.
    No a pak je ještě možnost použití SH na velká pole nebo pohopole a točit nějakou plodinu (zase vyšlechtěnou ve skleníku - láska k SH...)
    Link na Jak na vypadávátka ti dala matlafous123, já ti přidám ještě link na debatu o skleníku (oboje je velmi užitečné prostudovat).

17. -Zojja-

-Zojja- Pisálek fóra

• Nepiš více příspěvků za sebou. Pokud chceš něco dopsat, použij tlačítko "upravit". Děkuji, Skali
    Děkuji moc za vlákno, určitě prostuduji. Živoucí legendu mám 27%

Skali *** odstraněná zbytečná citace
    Skvělé, moc děkuji

Naposledy upraveno moderátorem: 3/3/18
  18. zahradnice4

zahradnice4 Baron fóra

Ahoj, po druhém dni akce:
    kytí 20 209 ks
    pádla 1 170 ks

Naposledy upraveno: 3/3/18
  19. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

-Zojja-
    Příspěvky jsem ti sloučila. Nevkládej jich více bezprostředně pod sebe, hodnotí se to jako multipost. Pokud potřebuješ ještě něco dopsat, použij u původního příspěvku možnost "upravit" . Příspěvek se otevře a ty tam můžeš dopsat, cokoli potřebuješ.

A pokud reaguješ na příspěvek bezprostředně nad tvým, nedávej odpověď s citací nebo zbytečnou citaci odmaž (to zase kvůli zahlcování a přehlednosti fóra). Ideální je začít psát do prázdného příspěvku a dotyčného jenom oslovit.
    Děkuji

evainfo, milostivas a Helena1313 tohle ocenili.
  20. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

-Zojja- Predpokladam, ze ji mas vlozenou na strome... Urcite bych ji dodelala do 30% (i kdyz tech 27 je podle testu dostacujicich k dokoncovani akci) a zacala se venovat skleniku. Zkraceni rustu plodin ti usetri mraky casu a treba se zkracenou plodinou (a jak pise Skali, neni treba se drzet zabehnuteho karafiatu, protoze ne u kazdeho dava nejlepsi vysledky) ziskas i 2x tolik padatek, protoze tu dlouhodobku proste otocis vickrat. Osobne mam ve sklenikovych slotech vsechny bonusy na pokraceni artycoku + k tomu pridam elixir osudu (krati zeleninu o 4%), zaleju, pohnojim a vychazi mi artycok kolem 10ti hodin, takze ho otocim 2x denne jedna dve, kdyz je potreba. Navic se k nemu obcas povede vymixovat u Spa manazera dalsi bonus na zkraceni (10,20,30%) a to je pak uplne o necem jinem, nez cekat na obycejny karafiat hodiny a hodiny. A kdyby bylo uplne nejhur, mam u nej i lasku k SH, takze ho nastrkam na velka pole, zaleju SH (ta spotreba neni u velkych poli tak velka) a za neco pres hodinu ho sklidim a z kazdeho pole mi vypadne jedno padatko.

EDIT: A jeste bych dodala jedno: Jestli nemas JC nebo obrstromy na SH, nechtej se srovnavat, co se poctu padatek tyka, s nekterymi hraci tady na foru. Bud si stahni farmscot nebo sleduj prispevky Tassadar11 - uvadi u nich prave statistiky farmscotu tady na foru a srovnavej/kontroluj sve vysledky podle nich.

Naposledy upraveno: 3/3/18
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.