Nové sochy na ostrově BAHAMARAMA (18.4.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 15/4/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. rampusak

rampusak Veterán fóra

O tom jaké to je s novou Bahamou začít od nuly něco víme, po já nevím od zavedení nového systému tak po asi dvou měsících vznikla hokus farma a od té doby jsme tam level asi 54 ale sklizeň jen jednou denně bez úkolů, vysvobozením bylo pohopole od levlu 60, do té doby věčně plevel. Pořád se tu zdůrazňovalo jak je to fér a jaké byly začátky od začátku ale se sedmi políčky a jen cukrovou třtinou a pak hned vanilkou se fakt moc rychle nepostupuje. Budete si dělat screeny stodoly kdyby se to náhodou nekontrolovatelně zvrhlo jako právě dokončená akce Rychle s farmou do kopru? Já asi ano i když domluva s podporou je na dlouhou dobu a nebude mi to nic platné si myslím, přemýšlím jestli ty desetitisíce plodit co mám nemám hodit na trh, kdyby mi udělaly neplánované stále točící se kytky nálet na zásoby a všechno se někam propadlo? Pro ty co mají stonek je i on dost velkou pomocí, denně to hodí pěkných pár tisíc BBZ a to nemluvím o parku, takže banány budou a my nebudeme ale nerada bych přišla o vše ještě před tím než mi někdo vrazí před čumák souhlas s VOP a já už s tímhle chaosem souhlasit chtít nebudu ;)

Ještě k těm nováčkům, při akcích kde jsou dvoje dekorky se mi stalo, že mi systém do školy přidělil dvě nová kuřata, jména farem a teď to upravím ale dejme tomu franta1 a franta2, náhoda??, hned poslali oba bedýnku s bodíkama a potom se oba nevím ale asi nedobrovolně odhlásili, dříve byly cedule že kuře mentora opustilo nebo se mýlím??, při každých TS farmy okolo levlu 8-9 a dál už nehrají. Já myslím že tolik nových hráčů už do hry nepřichází, a dost kuřat do položí ještě před 40. levlem.

2. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

Monča*** já hraju necelé 3 roky a baha jsem aktivovala 2 dny před tím uragánem z RT a změnou na Opičí chrám a čuměla jsem na to jak jojo :D. Naštěstí tehdy fungoval chat a několik hráčů mi hodně pomohlo, jak radou, tak nějakým tím řemeslným produktem. Začátky byly krušné a dobře si je pamatuju, takže se snažím svým kuřátkům vysvětlit, co je čeká a jak si s tím nejlíp poradit. No a teď toho tam bude o trochu víc....

Trepifajksl a y.z.y tohle ocenili.
  3. Monča***

Monča*** Komisař fóra

čarodějko gratuluji k tak fajn kuřatům.Já teda na ně nemám štěstí, věčně jsou zamrzlé ve třetím levelu a zásadně nekomunikují. To by pak byla radost pomáhat. Bohužel mám štěstí jen na kuřata s farmami jen naoko a ta o rady nemají zájem.

A na opičí chrám jsme asi čučeli všichni,jako na každou novinku.Ale zvykli jsme si,co nám zbývá,když jsme takový závisláci xD.

4. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Ahoj ve spolek,

tak osobně jsem zvědavý co s Bahamaramou chtějí provést, protože momentálně se jí dostalo nastavení, které je dost podobné tomu co měla farma ze začátku (tedy před přidáním levelu 101 - 200). Pokud jsem nikde neudělal chybu, tak při počtu 1982 ZB na aktivaci všech soch a předpokladu, že ZB získám pouze za postup v levelech, tak úplnou aktivaci Chrámu dosáhnu v 397. levelu. Tím pádem zde skoro neexistuje prostor na přidání nějakých novinek. Protože jiný zdroj ZB defacto neexistuje. Sezónní akce nebo dekorace, které se již nedají získat, neberu jako zdroj ZB, ale jako bonus, který by měl hráči umožnit rychlejší postup, ale rozhodně ne jako regulérní zdroj, zaručující možnost odemknutí sochy.

5. čarodějka007

pajdo, hlavně ať se na baha neobjeví TCH.....další dobytek už vážně není potřeba xD

-petřík10- tohle ocenil(a).
  6. Baroland

Baroland Ikona fóra

Každý jsme začínaly od píky. Prostě kdo chce mít vše,musí být v +- Baha 400 Lvl,nebo aspoň v 280 a mít štestí na akci s Královnou.No,to štěstí musí být dvojité,samotná Královna by nestačila,ještě je potřeba ji dokončit předčasně,aby jejích darů využil delší dobu.
    Z druhé strany musím poznamenat,že i když jsem zde téměř od začátku,nevidím v tom vyhodu.Tehdejší začátky byly velmi pomalé, jak na BZ/BBZ,tak na krejcary.Těžko účet narůstal když se slepice prodávala za 8 kr. Kdo nastoupil o 2-3 roky později,lehce nás dohnal,takže i dnešní nováček má šanci brzy vybudovat rentabilní farmu.

pajdo dovolím si částečně nesouhlasit. Baha se teď "třídně" rozdělila. Budou ti,co mají malý lvl.(čili otevřeno minimum chrámu),
    pak jsou ti co mají střední lvl (otevřenou většinu)
    ,jako další dlouhohrající co mají lvl vysoký otevřeno vše dosud,ale Královnu bud nemají,nebo mají,ale nachytali minimum ZB.
    A nakonec dlouhohrající co měli vysoký lvl a ještě k tomu využili Královnu naplno.
    Mě osobně v pondělí ještě nějaká stovka ZB zbyde,takže Misí kde musíme dát zlaté šlechtěnce pro pár ZB si vůbec nemusím všímat.

Naposledy upraveno: 17/4/16
  7. pajda361

Baroland: nejsem zastáncem toho, že by začátečník měl mít vše do pár měsíců po začátku hry. Jen si myslím, že přidáním novinek se dost podstatně uzavřela možnost dalšího rozvoje Bahamaramy. Tedy, pokud zároveň RT nezavede nějaký jiný, stálý a všem hráčům dostupný zdroj ZB.

8. čarodějka007

pajdo no já se právě bojím, že ty novinky budou TCH....na to netřeba banánů :(

-petřík10-, skalara.v a silviec tohle ocenili.
  9. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

jj, ještě taky nemáme u všech stromů XL a XXL varianty - další prostor pro "rozvoj" xD

Trepifajksl, -petřík10- a skalara.v tohle ocenili.
  10. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

čarodějka007: Ahoj... vždy se musím pousmát, když čtu jak to mají dnes "nováčci" těžké.... teď už vím proč to píšeš. Dle infa kdy si se dostala na Baha a od kdy hraješ. Tak si představ jednu plochu na Baha.... než tě na ni pustí, tak si pěkně dlouho zalétáš. Až ji máš otevřenou, tak pěkně točíš třtinu.... žádný další plochy, žádný marmelády na TBZ, nic na +1 nebo +2, bez mazlíčků, bez dekorek na TBZ, bez stonku a tak bych mohl pokračovat... Kdo se plahočil za liči ví o čem mluvím a kdo dosáhl na staré Baha mombín, tak by měl být uveden do síně slávy :-D

11. Květa54

Květa54 Vycházející hvězda fóra

Přečetla jsem si tu spoustu šikovných postřehů. Takže přidávám jeden i já. Týká se to dekorek v parku a na ostrově pokladů. Asi před dvěma měsíci jsem shodila všechny dekorace z ploch (vyjma těch za krejcary, ZB, mazlíčků a pod.) a pak zkoušela, jestli dávají TBZ nebo jen obyčejné BZ a podle toho umisťovala. Bohužel v liště je u jednotlivých dekorek jen počet bodů, které dávají, nikoliv že mohou dávat i TBZ. Je to škoda, mnoha lidem by to asi pomohlo. Takže buď vyhledat někde v ofíku nebo jednu po druhé dávat na ostrov a podívat se, jak na tom ona dekorace je. Samozřejmě začít těmi nejvyššími (v přepočtu na políčko 1x1), protože když jich máme hodně, už se všechny na plochy nevejdou. Tím pak z nich dostaneme maximum, protože v parku nám dávají bez ohledu všechny jen BZ. Takto mi dává každý den při ranní sklizni park kolem 100.000 BZ a ostrov pokladů kolem 120.000 TBZ + další nadílka během dne. Ze stonku je pak po ránu kolem 300.000 BZ i 300.000 TBZ + další během dne, takže to docela přibývá. Faktem zase je, že v 299. lvl na BAHA je potřeba "hezkých" 7 milionů TBZ! Pokrok do dalšího lvl. mi trvá 7 až 10 dní. Tedy + 5 ZB a banánek z dekorky "Chrám zlatých banánů", to není zrovna rekordní přírůstek.
    O řemeslných produktech, které u nižších levlů dost podstatně zvyšují postup do těch vyšších, se už psalo. Docela se divím, že u nás na trhu je ještě spousta mangopomerančového smoothie a za slušnou cenu. Mít málo ZB, tak se tam vrhnu a zkoupím, co jde. Musí být samozřejmě k dispozici krejcarové konto, ale když se šikovně prodává, tak to není problém.

rampusak citace: "... že mi systém do školy přidělil dvě nová kuřata, jména farem a teď to upravím ale dejme tomu franta1 a franta2, náhoda??, hned poslali oba bedýnku s bodíkama a potom se oba nevím ale asi nedobrovolně odhlásili..."

Tak obdobnou zkušenost mám i já. V dobré víře jsem si zažádala o kuřata, dostala jsem tři, ale akorát jim denně posílám já dárky, kurníky, králíkárny, výrobny a oni mně ani bodík, který je nic nestojí. Takže funkce odsouzená k zániku. Já kdybych ve svých začátcích dostala takové dárky, to bych si výskala :) a byla chlebodárci vděčná. Předtím jsem měla jedno vzorné kuře a tomu posílala i jiné dárky, abych mu pomohla. Kdežto teď, kdy tato kuřata stojí už měsíc na 3. resp 4. a 6. lvl. mě moc k pomoci neinspirují a uvažuji, že s nimi skončím a na další už nemám náladu.

Tak RT a hlavně nám přeji, aby zítřejší začátek na obohacené BAHA proběhl poklidně, aby se vše podařilo no a ať se ZB muchlují a množí ;)!

12. čarodějka007

Casey27 já si to umím představit, dostalo se mi podrobného vyprávění farmářů-zakladatelů. A taky si pamatuju, jak mnoho z nich vyhlíželo mombín jak vzdálené vrcholky hor, aby mohli splnit úkol....a taky ty zmatky s přepočtem bodů po přechodu na Opičí chrám. Mě teď připadají ty postupy rychlejší - jenže když vlezeš do prázdného chrámu a vidíš to množství soch, máš pocit, že to nikdy nedáš....Navíc teď je dobré i to, že si můžeš částečně vybrat, co kdy aktivovat, to na staré baha nešlo - já na to teda trochu doplatila, když byla akce, kde se dodávali velbloudi (nebyli aktivovaní a nebyly ZB), ale ten chrám je určitě lepší než původní systém.

13. Monča***

Monča*** Komisař fóra

Pajdo-darda,to tvoje spočítání.To je docela na depku.

Jestli jsou všichni tak hraví a i když se budou snažit,bude nováčky rozčilovat i zástup úkolů v družstvu,které se nedají nikam odložit na potom a pak je zpětně přesunout do aktivních. Na baha relativně pomalý postup,úkolů hafo. Z vlastní zkušenosti-zapisovat si,který mám rozpracovaný,abych pořád nehledala.

Možná je tohle jen zastírací manévr,aby si hráči mysleli,že se něco děje.Ale vlastně nic závratného to není.Vytvoří pár nových stromů,kytky už se pěstovaly v akcích,každý měsíc tajemné stromy a stáje a pokud dají do družstva nový úkol, odměny jsou prakticky stejné dle vzoru,např.ty šlechtící. Tam se mění jen to zvíře,odměny jsou ve všech naprosto stejné.

Květa54-i já jsem tohle nedávno absolvovala.To že není vidět kolik dávají i BBZ mi taky vadí.Zas je fakt,že ty novější už dávají skoro všechny,na rozdíl od těch po těsném zavedení nové baha. Ale já mám v liště takových dekorek,že už se v nich ani nevyznám.A tak jsem taky stavěla a zase bourala a stejně jsem to nebyla schopná roztřídit podle mého přání.
    A taky mám spoustu kytek z kola štěstí,které se hodí na ostrov,ale mě už se prostě nehodí a nemůžu jimi ani potěšit někoho jiného!!!!

14. pajda361

Je to naprosto stejné, jako když jsi začala v roce 2010 hru a myslela si, že ten level pro poslední možnou rostlinu nikdy nedáš.

15. Baroland

Baroland Ikona fóra

pajdo o tom rozvoji / uzavření Baha právě píši. Prostě Jak pro koho. Většina se může rozvíjet (délka hraní nehraje roli) a někteří dlouhohrající ji sice nemají úplně uzavřenou,ale hodně,hodně stíženou. V lvl 300 trvá i pár týdnů další postup,tudíž další rostlina za 42 ZB je otázkou i několika měsíců.
    Casey,než mě řekneš,že mezi lvl 300-301 je jen pár dnů...já mluvím o těch co nemají hru vychytanou na 100%. Jak již jsem psal,mě osobně spoustu ZB ještě zbyde.

Trepifajksl, -petřík10- a švestinka tohle ocenili.
  16. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

přesně tak, souhlasím - já ještě létala jako blbec, sbírala letecké body, pak točila třtinu a mombín - to bylo slávy, to jsem si připadala jako velkej borec! xD
    teďmi to připadá snazší i pro nováčky, vidí, co mají před sebou, mohou volit, co si odemknou ... ale asi je to věc názoru, každý prostě myslíme jinak "zahnutě" :p

Trepifajksl, -petřík10- a Janké861 tohle ocenili.
  17. pajda361

Barolande, právě že nepíšeš nebo respektive nereaguješ na to o čem píšu já. Jestliže platí, že veškeré běžné vybavení hry je dostupné bezplatně a zároveň platí, že věci zavedené přes chrám jsou běžné vybavení hry. Tak musí též platit, že toto vše můžu aktivovat jen za ZB získané pomocí postupů v levlech a těch je 400. Tedy nám pro další novinku na Baha zbylo nějakých 18 ZB. Víc se jich pokud jsou mé počty správné získat nedá.

-petřík10- tohle ocenil(a).
  18. Baroland

Baroland Ikona fóra

Moni,a co s těma úkolama co nedávaj žádný (rozumný) odměny ? Většinou na nové TCH zvíře,nebo TS strom. Ty mě tam zavazijó nejvíc.
    O hvězdičky nestojím a abych do nich cpal drahé novinky,na to su lakomé. (že barko,souhlasíš ?)

pajdo,ty nečteš mě. Teoreticky máš pravdu,jenže zde byla Královna a ta vše ..a teď nevím,jestli mám napsat posunula,nebo rozhodila.
    Takže tvá teorie platí jen pro hráče od Královny dál,nebo těch pár,co ji nesplnili.

Trepifajksl a -petřík10- tohle ocenili.
  19. čarodějka007

Baroland ani ne, jsem v jiné situaci než ty - o hvězdičky stojím, protože nemám doplněný SM, mám v něm teprve 6980 kousků a jen 128 volných, sice mi tam chybí aktivovat jen ty kraviny od řemesel, které už mám na stupni 5, ale prostě není plno. Ráda bych vyklidila družstvo, ale furt to nějak přibývá, od mutantů mám uzavřené jen kukačky a slépky a u všech ostatních mi chybí jeden nebo dva nejvyšší stupně. Pak tam mám ještě Hrady z písku a Polívku a pochopitelně kus Noemovky a celé Flotto. Ty časovky tam určitě budou trčet jako poslední xD

20. pajda361

Barolande: neplatí od královny dále, platí i před Královnou a platí pořád. Prostě běžně dostupné části hry mi musí zaručit otevření bezplatných a běžně dostupných prvků hry. Sezónní akce a prémiové (placené) vybavení jsou jen bonusem, které mi může umožnit rychlejší získání těchto prvků. Na farmě ti to zaručuje dosažení levelu a na Bahamě ti to prostě musí zaručit možnost získání ZB postupem v levlech nebo získáním z jiné stále a všem hráčům bezplatně dostupné části hry.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.