Mini-akce: Obchodování & Darování / Diskuze

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem pajda361, 24/7/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. Bezejmenný

Bezejmenný Ikona fóra

Já zase úplně miluju přízpěvky typu "Sháním růžově chlívky. Domluva poštou a rovnou i napište co za to" Já jak tydýt ztrácím čas tím že napíšu laboratorní práci o růžových chlívkách abych zjistil že 1) nick neexistuje .... 2) když napíšu co za to chci, v 99% případů dostanu odpověď že zrovna tohle jak naschvál nemá ... 3) ani po páté holubí poště nejsme schopní se na čemkoliv domluvit, protože on sice chce růžové chlívky, ale nejraději zadarmo nebo za 1 dekorativní Smrk.

Už jsem jakékoliv snahy v O&D vzdal. Nemá to cenu. Nebaví mě listovat 933 stránkami nabídek od "vychcánků" a už mě ani nebaví číst ty požadavky co se oběvují tady na fóru, protože hned dotyčný píše i 5x za den jestli nemám ještě něco navíc, že by to potřeboval.

RT by tuto akci mělo buďto už definitivně zrušit, nebo celou komplet přepracovat aby se konečně udělal pořádek v nabídkách.

2. doben

doben Ikona fóra

Na začátek bych rád všem poděkoval za dárky a za bezproblémové výměny. Toto OaD bylo pro mě jedno z nejlepších za poslední dobu a to hned z několika důvodů. Nejvíce tomu přispěla možnost měnit Neonového medvěda, kočku a psa, jelikož tyto dekorky perfektně oživily celou akci. Konečně totiž máme kromě JC a kaštanových dekorek další dekorky, které by si svou hodnotu měly udržet. A to z toho důvodu, že u nich nejde pouze počet BZ/TBZ, jako tomu je např. u Křeččí pasti, kterou velmi pravděpodobně nahradí v budoucnu lepší dekorka. Tyto dekorky totiž poskytují bonus, který při dostatečném počtu dekorek vede k tomu, že můžete zkrátit čas růstu na nulu. Tudíž je tu další možnost, jak si kromě kaštanového řádku a JC pomoct s padátky při akcích. Další důležitou věcí, která má vliv na hodnotu dekorek je to, že jsou mezi hráči pouze v omezeném množství. Jelikož je na 100% zrychlení růstu potřeba 18 nebo 20 dekorek, tak je ve hře momentálně dostatek dekorek maximálně pro pětinu hráčů. Abych to uzavřel, tak vzhledem k častým výprodejům dekorek je přidání těchto neonových dekorek do OaD velmi významnou změnou.

Druhým důvodem, proč se mi toto OaD líbilo byli samotní hráči. Až na jednoho experta, který zde byl již několikrát zmíněn jsem snad nenarazil na nikoho, kdo by měl nesmyslné požadavky nebo prostě chtěl co nejvíce věcí poslat jen tak. Sám využívám taktiku ,,Sháním to a to, napište mi herní poštou.", kterou nad mým příspěvkem zmiňuje Bezejmenný. Za sebe musím říct, že to funguje dobře. Většina nabídek totiž bývá rozumných a jsme schopni se domluvit. Pak jsou nabídky, které pro mě třeba nejsou v danou chvíli natolik výhodné, aby mi stálo za to danou věc shánět, tudíž je odmítám. Ovšem takových bylo tentokrát minimum. Množství příspěvků v akčním vlákně mě tentokrát motivovalo k tomu, abych zkusil oslovit i hráče z jiných zemí, se kterými jsem provedl výměny ve vzducholodi a musím říct, že se to tentokrát opravdu vyplatilo. Nejen, že jsem si zopakoval angličtinu, ale zjistil jsem, že se tímto způsobem dá taky velice dobře obchodovat.

Na závěr bych se ještě chtěl vyjádřit ke hledání ve ,,vzducholodi". Osobně nemám už dlouho potřebu prohlížet všechny nabídky. Tudíž si vždy jen vyfiltruju to, co zrovna hledám. Navíc ty nejzajímavější nabídky tam stejně dlouho nevydrží, tudíž je nejlepší kontrolovat posledních pár stránek s novými nabídkami. Už jsem si zvykl, že pokud chcete něco sehnat ve vzducholodi, tak musí vaše nabídka převyšovat ostatní, jinak moc velkou šanci na úspěch nemáte a toto OaD nebylo výjimkou. Proto radši upřednostňuji obchodování s hráči z fóra nebo přímo s konkrétními hráči z trhu pomocí herní pošty.

Jak jste už určitě pochopili z předchozích odstavců, tak za mě si toto konkrétní OaD odnáší palec nahoru a i nadále zůstane mou nejoblíbenější miniakcí. ;)

3. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Praktikuji darování, jasně, že ne bezhlavé. Rozdám co mám navíc a nechci nic :D
    Moc děkuji za překvapivé dárky od Večernice, babickaivetka a matlafous123, mám z nich radost. Všem ostatním za popcorny.
    Věřím, že i míčová dekorace bude časem k sehnání třeba v podobném obchodě jako u rybáře.

Stránkami nelistuji, zadám jen to, co mě zajímá nebo jen určitou skupinu (jestli v ní není poklad).

Naposledy upraveno: 29/7/19
  4. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Doben,výborně.. pěkně jsi to shrnul, ale mám obavu, že přece jen ten popis bude pro nás hodně nepřehledný. Pro nás co neřeší.A ta dekorka ,která to dotáhne na hřbitově na mega denně hned tak asi něčím lepším nebude nahrazena;)

Honzulka05 a Pitrýsek47 tohle ocenili.
  5. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Jestli je to tak, že budu při akci (nebo u každé akce s předstihem) dělat na některé ploše místo pro 20 neon. dekorek,
    protože pro trvalé ponechání na ploše nemají dost BZ, ještě se zásobím krmivem a pak umístím xyz stájí,
    a budu je zběsile sklízet po dobu 1 hodiny a pak je zase uklízet, tak tudy moje farmářská cesta nevede.
    Ať je to jak chce, děkuji, nechci. Zdá se mi, že by to byl ještě větší opruz než stěhování regimentu JC.

Tato akce OaD byla pro mě o ničem. Nic mimořádného jsem nesehnal, jen něco málo podaroval.
    Za tu otravu s jedním neskutečně dotěrným hráčem (kromě fóra otravoval i poštou) nestála.

Edit
    Už si vážně nepamatuji, kdy jsem na padátka musel použít kaštanový řádek
    s pohopoli. Farmařím si svým normálním tempem, SH nenakupuji a používám
    ho s rozmyslem.
    Těm, kteří jsou snad zděšení, že bez neonek medvěda, kočky a myši už nemohou dál farmařit, říkám, že klidně mohou.
    :D

Naposledy upraveno: 30/7/19
  6. Angelica190

Angelica190 Perspektivní autor

Tato O/D byla moje první a jsem z ní nadšená :) Získala jsem spoustu chlívků a stromů, které mi chyběly pro plnění úkolů v družstvu za což bych chtěla poděkovat všem laskavým dárcům, kteří neváhali nabídnout a podarovat i více věcí, přesto že sama jsem nemohla na oplátku nic moc nabídnout ( spíš nic než moc) :) Jmenovitě tedy ještě jednou děkuji Pitrýsek47, Dáda324, Ivca1111, ašada01, Zoufálkov, -Martiina-, tonda333, Cindy210178, -buldozer2000-, jarda.drak6 a snad jsem na nikoho nezapomněla

7. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

dobene, sice je výhoda padátek ze zvířat, je to jediná příležitost, ale těch akcí na to je opravdu maličko a taky bych to jako Mikeš nepodstupovala, zbytečně zanést plochu dekoracemi, na jejich uzrání čekat do druhého dne a pak sklízet a sklízet a mít nastřádané krmivo. To samé by mohlo být i s kočkama a o ty takový zájem nebyl.
    Já tentokrát OaD skoro nevyužila, jen jsem sháněla jednu dekoraci pro souseda a to se podařilo, z čehož mám největší radost a dárci ještě jednou moc děkuji, hlavně za to, že nechtěl modré z nebe
    ;)

Honzulka05, marketka47 a vladca tohle ocenili.
  8. vladca

vladca Stará škola

Mne sa táto OaD páčila, mám druhého Nokyho (prvého som kúpil ... jediná moja investícia za €) ... hneď po otvorení som za neho dal 2x škrečkolapku + som vymenil nejaké nové stromy za ružové stajne.
    Samozrejme tých ponúk je tam veľa nezmyselných (typu Noky za 40medových/mliečnych stromov a pod.), podrobne prezriem ponuku iba v prvý deň a posledné 3-4 hodiny. Medzi tým len cielene čo mi treba 2-3 krát skontrolujem ...
    Chcem ešte jedného Nokyho zohnať (nebaví ma ho prehadzovať medzi plochami), aby bol nastálo na divej lúke ... uvidíme pri Ďalšom OaD čo za neho, keďže škrečkolapky sa minuli :p
    EDIT: ááále zabudol som na strom kananga :sleepy: ... ani neviem ci sa dá zohnať cez OaD, mam upg a nemam zaklad

Honzulka05 tohle ocenil(a).
  9. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Myslím si že neonový dekorace (medvěd,myš,kočka) jsou,po kaštanovým řádku to nejlepší ve hře.Je úplně jedno jestli si padátka naklikám z pohodlných polí, či nově z vylepšených chlévů.A pokud mně to u polì trvá pár minut,u chlévů to nebude o moc delší! A 20 dekorací klidně fláknu někam na hlavní a 15 minut po začátku nějaký budoucí akce,bude hotovo a mohu si pěstovat co chci! A navíc při správně navoleným bonusu budu o pár tisíc kousků zvěře bohatší!Žádnou nevýhodnost nevidím?!?:music: Akorát to bude pro pár vyvolených,protože dekorek je jen omezené množství.:(

Honzulka05 a doben tohle ocenili.
  10. GordonSargent

no nevím...;) ale aby jsme se jednou nedočkali jak vypadá správná příprava na akci. Na hřišti pro mazlíky uvolním místo pro dekorky medvědů. Na hlavní dám 4O neonových stájí a na louku vyšlechtěnou kytku. Po začátku akce spustím kaštanový řádek a mezi volnými políčky a chlívky stěhuji citrony. Tím získám padátek na několik akcí dopředu. Na ostatních plochách zatím za pomoci SH dokončuji akční kytky... ne, děkuji, raději ne:oops:xD

11. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Ovšem za předpokladu, že padání z medvědů bude příznivě nastaveno.
    Od koček a myší bych moc padátek neočekával.
    Říkáš, že budeš o pár tisíc kousků zvěře bohatší?
    Nemáš, doufám, na mysli, že za těch 15 minut po začátku akce.
    :DxD
    Kolik vejde stájí na všechny plochy farmy bez těch 20 dekorek (=10 polí 2x2) jsem nepočítal.
    Prozraď, co tě stálo v OaD těch 20 dekorací? Že by mi třeba o příštím OaD stálo za to
    zrušit řádek.
    A to, že ty dekorky lze umístit jen na Farmu, Div. louku a Mýtinu, je k jejich velké škodě.
    Kaštanový řádek je mnohem praktičtější a mi momentálně bohatě stačí.

Edit
    Aha, to jsem netušil, že máš tolik neonových, růžových, červených či oranžových
    stájí medvědů (či myší a koček).

12. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Zatím mnè to nic nestálo,protože je ještě nemám!o_O Nebyl čas,bo sem to zjistil pozdě a navíc v pracovním procesu.
    A že bych byl o pár tisíc kusů zvěře bohatší je snad jasný.Použil bych kuklu,nějakej zvířecí bonus do slotu.Když oranžovej chlív dá 2 ks zvěře,růžovej 3,neon 4 to celé krát počet chlévů krát počet otoček a seš třeba na 6.000 kusech za pár minut.

13. libakos

libakos Titán fóra

Možná jsem jedna z mála ,ale jestě nikdy při OaD jsem o nic neprosila ,tedy aspoň co si pamatuji,jen rozdávám.Bohužel někteří nováčci ani nepoděkují.Jejich škoda,příště nic.Co létá vzduchloď, kouknu co potřebuji ,pokud je nabídka rozumná využiji.JC moc nemám,přesto jsem jednoho poslala za růž.výrobnu guána,nedařila se vyšlechtit.Dekorace pod 5000 BZ nahrazuji těmi co dají bedny , protože mi z beden padá BZ a BBZ víc než z nějaké dekorky.Možná jsem špatný farmář, zato mě farmařit těší i když někdy taky pěkně naštvexD

Honzulka05 a Peto121 tohle ocenili.
  14. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

A na hřiště pro mazlíky ;)

15. maurehata

maurehata Osvícený autor

Ja treba kastanovy radek nemam, v te době jsem mela pauzu. Mam par vyslechtenych rostlin, ktere umim tocit za par min, max. desitek minut, ale uvolneni neonovych dekorek vitam. Mam jich ted sedm (zkraceni 35%), radek z te medvědí neonove akce mi da dalsich 10, na stonku mam dalsi radky na 15 % zkraceni, řemeslné produkty dalsich 15. Jestli se nemylim, jsem v tuto chvili na 75 % zkraceni, coz je ale u medvedu porad docela dost casu. Vyresilo by se to asi castecne SK, ale ne kazdy ho chce takto plytvat. Jde mi o to, abych staje stihla v dobe pusobeni dekorací aspon jednou otocit. V dalsi akci OaD bych chtela ziskat jeste tech chybejicich 5 dekorek, ale tusim, ze lehky to nebude. A taky se trochu bojim, aby v tom absolutnim zkraceni času nebylo nějaké ALE. Většina z nas, kdo uz tehdy spekuloval nad tim, ze pokud se budou dat dekorky menit, bude to terno, vsadila na medvedy a tak jich je a bude dle mne nedostatek. Ale výhody to ma, ne ze ne. Krome citelneho navyseni poctu zvere i dostatek hnoje, investice do krmeni je porad všehovšudy zanedbatelná oproti treba SH, ktere je treba pri pouziti kastanaku.
    A ja teda mam i misto na dekorky, mazlikovy park mam stale ze 2/3 prazdny.

16. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

kaolín11: Že se vůbec snažíš něco vysvětlovat.... copak nevíš, že když někdo něčemu nerozumí a nebo to nemá, tak je to určitě špatný a je to k ničemu ,-) Třeba připomínky jako kolik se vejde chlívů, že musíš mlít krmivo, že dekorace zaberou místo.. atd... atd.... nech je při tom... každý hraje tak jak umí a jak mu to vyhovuje. Mmch ještě sem tady nezahlídl jako klad takovou drobnost, což mě celkem překvapuje .... a to produkci hnoje ,-) Prostě pro někoho je kaštaňák "modla"...., ale co když ho někdo neměl... teď dostal šanci na jiný způsob. A to nemluvím o tom, že ke kašt je třeba SH.... obr taky nemá každý.... a tak by se dalo pokračovat....

EDIT: Ještě někdo zapoměl připsat chytám na brnk ,-) Ale chválihodné je, že si to uvědomuje a dokáže si to přiznat... teda krom toho posledního ,-)

17. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Skali - děkuji a to jsem se v FAQ na všechny ty dekorky díval.

No jo, to je tak, když jsem natvrdlý, ničemu nerozumím, jsem hloupý, co hloupý, debilní, nic nemám, jen závidím
    a modlím se ke kaštaňáku, který téměř nepoužívám.
    A hlavně, nejsem nenažraný.
    :DxDxD

Edit
    Skali

Oprava - docvaklo mi to, díval jsem se na akci "Neonové výběhy" a tam je
    uvedeno, že jen Hlavní farma, Divoká louka a Lesní mýtina.

Někteří z nás asi ani netuší, co znamená chechtající se smajlík a honí si své
    ego za každou cenu.
    Když nejásám s davem a nedělám s ním íá (protože nepotřebuji to, co dav)
    jsem vyvrhel farmářské společnosti.

18. doben

doben Ikona fóra

Nechtěl jsem zde všechny výhody těch dekorek psát záměrně, jelikož jsem při příštím OaD chtěl sehnat i kočky a myši, ale když už to tady Casey práskl, tak není co tajit. :p

O možnosti zkrátit čas u chlívků na nulu se tu již spekulovalo u té neonové akce, kde přišly tyto dekorky. Bohužel to nakonec nešlo kvůli omezení počtu. Znovu jsem o této možnosti začal uvažovat při zavedení dekorky Postřikovací umění, ovšem nakonec se ukázalo, že nefunguje tak, jak jsem od ní očekával. S tím souvisí i to, že bonus těchto dekorek se nejspíš sčítá jen s bonusem toho neonového řádku. Pokud místo těchto dekorek budete chtít použít např. řemeslné produkty nebo jiné řádky na zrychlení růstu u zvířat, tak to nejspíš nebude fungovat.

Zatím jsem osobně tyto dekorky testoval jednou. Při OaD jsem si sehnal 23 neonových upgradů pro medvědy a myslím si, že to bohatě stačí. Co se týče toho počtu, tak nezapomeňte, že máme zvěřince, tudíž se vám jich na plochu vejde celkem dost a rozhodně tak můžete docílit většího počtu stájí, než velkých polí při použití kaštaňáku. Doporučuji opravdu používat neonky kvůli výnosu. Pokud totiž použijete neonovou motýlí kuklu a bonus vyšší výnos z chlévů +100%, který bývá jako odměna v akcích nebo úkolech a padá z bedny z bonusy, tak bude výnos z jedné neonky 9, což už je celkem znát. A to nemluvím o možnosti vytočit bonusy na KŠ. Během chvilky jsem tak při testování naklikal přes 3000 medvědů.

Jako největší výhodu oproti kaštaňáku beru to, že není potřeba SH ani žádný prémiový herní prvek, tudíž záleží jen na počtu krmiva. Dokonce to jde udělat i tak, že si dáte nejlepší upgrady do jednoho zvěřince a můžete klikat ručně. Sice je to o něco pomalejší, ale nemusíte při tom používat ani pomocníky.

Co se týče příspěvků v tomto vláknu, tak musím říct, že od jedné osoby jsem příspěvky tohoto tipu očekával a jedna osoba mě celkem zklamala, ale to se stává.

evoku podle mě byl největší zájem o medvědy, protože spousta lidí je sháněla na výměnu za něco jiného, jelikož nevěděli, proč je o ně takový zájem. Třeba u nás na trhu nebyl zájem ani o medvědy do té doby, než jsem za ně začal nabízet JC a Křeččí pasti. Navíc pro spoustu lidí jsou z těchto tří zvířat nejlepší volbou, jelikož mají nejdelší dobu růstu a druhou nejvyšší protihodnotu.

19. GordonSargent

Casey, obešla jsem se bez kaštanového řádku, když bylo potřeba tak jsem párkrát otočila desetiminutové růže. SH mám dostatek ze stromů. Do nedávna jsem ani nestěhovala citrony. Máš pravdu, ať si každý hraje jak chce, ale ... kolik z nás je, že si můžeme pořídit JC, nakoupit a vyměnit takové množství JC a medvědů abychom si hned druhý den pěstovali do stodoly? Pokud vím, akce netrvá 24 hodin. Co mě vadí, že vzniká dojem, jako by to bez kaštanového řádku, citrónů a nově i medvědů nešlo a někteří se na to odvolávají. O nic víc nejde. A na hnůj mám skluzavky :)
    Doben, možná že máš spoustu medvědů, ale ani jeden medvědinec Ti neudělá mega denně, škoda že už jsem je poslala do světa. Za pár křečků bych je vyměnila.;)

Honzulka05 a Y_n_O tohle ocenili.
  20. alderonka

alderonka Aktivní autor

Ahojte,
    tak o tých neonových dekorkách s bonusom som nevedela (akcia na ne bola počas mojej trojročnej odmlky). Škoda, že som o tom nevedela skôr, asi by som O&D využila lepšie. Aspon sa mám na čo tešiť nabudúce...
    Díky doben za tip, určite to využije viac hráčov.
    Ja som sa zatiaľ tešila z nenápadného vajíčka a čarodejníckych domčekov.
    Jedného Nokyho som darovala, lebo mimo toho v strome múdrosti sa mi s nimi nechce pobehovať, väčšinou stoja v lište.
    Prajem fajn hru a už teraz sa teším na ďalší O&D. ;)

Honzulka05 a doben tohle ocenili.