Malí pomocníci (1.6. - 6.6.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 31/5/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. lilikru

lilikru Pisálek fóra

Farmáři hraji delší čas stávám i v noci a místo do 7 končí 6 a zas nemám stonek hotový štve mě to ne dívím se že sousedi končí

2. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Svým klasickým stylem, tj. nebourat farmu, jsem akci splnil v neděli večer. Neměl jsem prachovky,
    ale napěstováno jsem měl dřív. Nemusel jsem kromě klasického rozpěstování použít žádnou mimořádnou
    taktiku s SH. Na plochách jsem nechal 12 výroben a 10 stájí. Právě z nich to padalo nejlépe.
    Nechal jsem i 108 stromů na farmě a 109 na Bahamaramě
    (včetně XXL a 5 jabloní a ty jsou jak známo na vypadávátka slabší)
    Legendu mám jen na 28/30 a v noci zásadně nevstávám, dávám
    delší plodiny.
    Bylo mi celkem jedno, jestli splním nebo ne.
    Tím samozřejmě nechci říct, že to tak mají dělat všichni.
    :D:D

Edit
    Oprava počtu stromů na celkem 217 ks.

Naposledy upraveno: 8/6/16
  3. kristinabesinova

kristinabesinova Vážený autor

Mikeši schvalujem,
    ja som sa na túto akciu pripravila :)
    všetko som zbúrala a len som pestovala:music:
    a teraz vidím že zbúrať farmu sa nevypláca;)
    v pohode by som misiu splnila a takto mi chýbalo viac ako 100 prachoviek:cry:
    čiže nesplnené:oops:

4. ivuse65

ivuse65 Pisálek fóra

• Nevkládej více příspěvků pod sebe. Necituj příspěvek pod který píšeš.
    Mám stejný problém,a to už u druhé akce, hrách dopadl stejně. Ale jedna moje sousedka je úspěšná vždy. Ale taky vstává denně v 5 a spát jde po půlnoci.Vždy včas sklidí i zaseje. Tvrdí, že to tím není, protože myslí, že je to jen mou neschopností, já to ale tak nevidím, pochopitelně má farmu také vyklizenou a přes noc sází dlouhodobky, hotová je vždy o den i dva dříve.A protože mně zase nevyhovuje takovýto režim dne, tak holt hraju, jak to jde. Možná by bylo lepší ty sázící akce nedělat, nebo jen někdy.Co ty na to?
    Vykašlem se na sázící akce, zkusíme jen ty, kde se nemusíme honit za akčními a vypadávkami.

Naposledy upraveno moderátorem: 7/6/16
    petaM2001 tohle ocenil(a).
  5. Skeewe

Skeewe Stálice fóra

ivuse65, možná se pletu, ale měl jsem dojem, že tahle hra je o pěstování, tak co vlastně chceš při těch akcích dělat aby to bylo "dobré"?

řádek jsem aktivoval už v neděli a akce mi přišla pohodová, souhlasím s Tvou sousedkou ohledně diagnozy na lenost, stačí jen trochu taktiky ale to snad nebudu zase opakovat, přečti si vlákno jak na padátka a co se týče 6ti hodinových akčních plodin, když chodím do práce, je to výhodnější než něco na kratší dobu, stíhám v klidu.

p.s. jinak když chci připsat další "poznatek" nezakládám příspěvek hned pod svůj předchozí, ale upravuji jej, ale to jen tak mimo :)

p.p.s. co se týče levelu, s akcí nemají problém ani dva moji sousedé, kteří nedávno začali a naopak mají radost z další akce

6. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

No jo, to znám ... sem taky tak kdysi chystala farmičku na akci :) ... píšeš, že jsi se připravila (všechno zbourala a jen pěstovala) ... a není to tím? Neboj, se příště zadaří, když si vezmeš rady zdejších hráčů. No ostatní nadávající na tuto i jiné akce, že nestíhají, to snad trkne a více budou sledovat děje na foru :p. Některé akce "supr" a některé "na nic", ale jsou to stále akce a ty určitě všichni chceme splnit. Kdo né může jen pěstovat, nebo šlechtit. Vždyť skvělých akcí bylo posledně taky docela dost, že jo :p. Jen chci říct, že určitá taktika při akcích je stále stejně důležitá :sleepy:, ať je akce lehká, střední, nebo těžká ... a to se nám přece líbí ... nebo né?

ivuse65: ... bych asi trošku tvoji sousedku poslouchala ... ti třeba dá rady, které nevíš ... i já se učila a určitě si v druhých názorech vezmu svoje plus :) ...

Naposledy upraveno: 7/6/16
  7. Trepifajksl

Trepifajksl Polobůh fóra

Ahojky, nedá mi to: jel jsem původně jen pro stonek, ale když mi tak dobře padalo, proč nepěstovat dál. Farmu jsem fakt neboural, jen na hlavní jsem uložil pipinky a kukačky ke spánku. Zbytek - takřka samé složeniny, protože jablka, švestky, moruše, pomeranče a parfémy potřebuji neustále. Nesledoval jsem stále, co která plocha dá, to už mi nebaví. Ale na začátku jsem byl zvědavý - takže nejvíce mýtina, kde je mix výroben a chlévů, pak divoška, kde byly žabky a prasátka a nějaké další chlévy a na zbytku plochy- 96 polí byla akční - taky měla dost. Hlavní, kde byly jen stromy a akční byla nejslabší. Na ostrově jsem rovněž neboural a tam byl prales se svými chlévy rovněž úspěšnější. 2 x jsem na noc dal střednědobky, protože jsem sklízel kolem jedenácté večer, ale na padátka to kupodivu nemělo ten vliv, co dříve. V tom se projevilo to nynější skrblictví... Citrony jsem tentokrát měl takřka akorát. Po splnění akce jsem zasil svoje oblíbené borůvky, co je tak rád bere alchymista a najednou to padalo, jak kdysi sníh... Akce splněna komplet, ale je fakt, že asi o nějakých 36 hodin později, než jindy. Projevilo se docela velké množství plodiny i slabší padavost úklidových prostředků... Zapomněl jsem dodat, že i na mýtině a divošce jsou stromy na vykrytí jinak plonkových ploch(obr stromy a pod).
    ;):):p;):)

8. bropyk

bropyk Hrabě fóra

Ahoj,
    nedá mi to se přidat do diskuze zda farmu bourat či nikoliv. Akci jsem dodělal, ale navíc jen něco málo přes 200+200 padátek. Na akci farmu kompletně bourám a během akce zase zpět do normálu (chlévy a stromy)- kvůli maximálnímu využití MJS. SH používám jen pro rozpěstování. Souhlasím s názorem, že do akce je třeba jít s nějakou taktikou, ale hlavně jí případně přizpůsobit aktuálnímu stavu. Dále souhlasím, že v této akci padátka padala méně z rostlin než všeho ostatního.
    Na závěr si myslím, že je úplně jedno zda tady něco napíšu jako radu, že ti co nadávají tak budou nadávat pořád, ale změnu dělají těžko. (Teď nemám na mysli nižší levly kteří to mají obtížnější). Holt komu není rady tomu není pomoci

9. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

bropyk: .. jasně a vím, jak to myslíš :) ale na psaní kristinabesinova jsem reagovala s tím, že začínala se s bouranou (prázdnou) farmou (alespoň to tak píše) a jen pěstovala akční. Při spuštění akce žádné stromy, možná vysoké chlévy a nejdelší rostlinky. Možná se mýlím a pokud ano, je chyba ve výšce levelu, stonků, legendě a absenci sklízení. I když zde stále čtu od nižších levelů, že akci zvládli. Na akce má vliv spousta věcí a vážně záleží na hráčích, jak se s tím poperou a i jejich možnosti. Taky někdy začnu bourat chlévy a jiné, když vidím, že nestíhám ... no jsou to výjimky, nebo vím, že pracovně nemůžu na net. Si jen myslím, že přípravu na akci každý bere jinak.

10. zelenamys

zelenamys Perspektivní autor

Tak ani tentokrát nevynechám sdílení své zkušenosti z akce, přestože jsem akci celkem odflákla z důvodu nedostatku času. Farmu jsem měla připravenou maximálně, na hlavní několik chlévů s potřebnými zvířaty, na mýtině všechny stromy, co mám, na baha tři chlévy, jedna výrobna, všechny mé baha stromy a jinak jsem všude pěstovala citrony. Na rozpěstování jsem použila SH, jinak už ne, nemám ho mnoho. Napěstovat bych stihla, ale padátka nepadala...vím o tom, že mám málo výroben, chlévů a stromů, ze kterých by to padalo hodně, ale nechce se mi nic kupovat, spíš čekám, až budou nějaké tajemné. Také nemám živoucí legendu. Obdivuji Sovinku za to, jak pečlivě řeší strategii hry. Jsem o něco vyšší level a takhle moc to tedy neřeším. Když stihnu, bude to super, když ne, stihnu nějakou příští akci, kam spěchat. Hlavně farma není nejdůležitější věc v životě a za poslední týden jsem měla mnoho důležitějších věcí na řešení, tak šla farma stranou a splnila jsem jen asi polovinu úkolů. Nicméně akce mi přišla fajn, vděčná jsem zejména za kupony na pomocníky, protože ušetří spoustu času, kterého mám teď opravdu pomálu. :)

11. babina51

babina51 Veterán fóra

Já mám zase stromovou taktiku t.j.stromy mám na všech plochách jen na mýtině chlévy tentokrát žáby.Jak akce začne tak stromy sklidím a podle počtu akčních sázím na dvou nebo třech plochách na ost.stromy nechám/obyč. dávají nejvíc/.Na mýtině nechám chlévy nebo nasázím vyšlechtěné růže.Na noc při 4hod. dávám dlouhodobky.Osvědčily se mi lískáče,cibule,špalda-trvá moc dlouho,ale každý má jinou taktiku.
    FA98,,BAHA303

12. ell1956

ell1956 Komisař fóra

U mě mýtina jen chlévy, výrobny a stromy, divoška podle potřeby a hlavní většinou rostliny a stromy, mýtinu nebourám nikdy, tu jen měním podle potřeby zvířat a když není akce přidám pár chlívů i na hlavní, zatím mi to funguje a akce dodělám, tentokrát jsem zbytečně přecitronovala, ale i tak to dopadlo skvěle, na noc dávám lískáče, cibuli, borůvky a růže, karafiáty mám ve skleníku komplet, ale většinou mám nedostatek hnojiva, tak s ním šetřím na rospěstování akčních, no a padátka neřeším už jak dříve, dlohodobky, chlévy výrobny a stromy to zvládají v pohodě, to jen já mám adrenalin, že to nedám, tentokrát jsem taky dokončila ráno a odpolko to končilo.......nic nenakupuji, protože mi to nefunguje, ani podpora nepomohla a i tak vše zvládám, pobavím se, odreaguji a je mi fajn;):)

13. Sovinka

Sovinka Velvyslanec fóra

Zelenamys, ahoj :), prosím tě, akci jsem řešila asi jen proto, že tuto jednu jsem měla možnost víceméně celou naplno odehrát. Asi v duchu "píle nese ovoce" jsem si myslela, že když se dobře připravím, naplánuju a máknu, že to na výsledcích uvidím. Předchozí akce jsem taky různě nestíhala, jak tu píše mnoho lidí, některé dny vůbec, jiné dny 1-2x denně, proto jsem si myslela, že nyní uvidím jasný rozdíl, že ta píle má větší vliv, než se ukázalo, že ve skutečnosti má. Moje výsledky tentokrát a výsledky předtím, kdy jsem jednak byla nižší level, jednak jsem skutečně akce hrála jen tak, jak jsem stihla navštívit počítač, byly dost srovnatelné.
    Takže já jsem si z toho odnesla asi tolik, že jednak každý hráč má úspěch s mírně jiným postupem, jednak ač ta padátka jsou značně výbušné téma, neb ten, komu to padá, pokládá toto za samozřejmé a storky od lidí, kterým to nepadá, může dokonce označit za lenost, malou píli nebo ošizenou přípravu atd., tak ten, komu to nepadá, si zase myslí, že jeho farma je proti jiným nějak znevýhodněná - přes tyhle protichůdné vlny zde je jasné všem, že náhodný faktor v tom je víc než výrazný a že tohle se dá ovlivnit jen souhrou mnoha věcí naráz, které se podle mého názoru musejí opravdu vychytat pro každou farmu sólo a hodně to bude i o intuici hráče, aby rozpoznal, se kterou strategií naráží do zdi, ač jiný na ni dává ruku k ohništi.
    Já už teď vím, že nasazovat se naplno nemusím, další akce budou, ale já na ně nebudu mít ten čas a prostor, co vyšel souhrou okolností tentokrát, takže co bude, to bude a opravdu jsem vyzkoušela, že ani vysoké nasazení mě cíli blíž nedonese, pokud tam není i cosi navíc, co nemám plně pod kontrolou, takže si to aspoň nebudu vyčítat, že snad neúspěch je tím, že je to ošizené a tak. Vím, že tím to opravdu není :) Poctivou přípravou před akcí nic nezkazím, ale není samospasitelná, napadat to nemusí, tentokrát u mě třeba úplně propadly stromy, minulou akci to z nich viditelně padalo, tentokrát z jabloní, že jsem nestačila zírat, ostatní stromy nedaly téměř nic - je to jen příklad, myslím, že mi porozumíte.
    Hra nás má bavit, ale každý k tomu přistupuje podle své nátury. Já jsem zvyklá řešit situace naplno, tohle mě baví, proto jsem se do toho taky tak napřela, vyzkoušela a pro jednou myslím stačilo. Zkušenost víc než dobrá a - pokud bude další akce pěstovací, sama jsem zvědavá, jestli lážo plážo přístup nebude mít skutečně mnohem lepší výsledek. Pokud ano, moje plus, víc v mých možnostech teď nebude. Přeju všem krásnou hru, ať nás to hlavně baví a těší. ;)

EDIT: Matlafous, co se týče Legendy u mě, různě jsem tu zmiňovala, že zatím nemám, poháry mám 11%sklizeň a 7%chov, při akcích poctivě stěhuju a zlepšuju podle možností. Četla jsem tu i názor, že stěhování pohárů nenese nic navíc, že až Legenda dává ten bonus spolehlivě, tak to jednou uvidím, teď nemám jak si to prověřit a radši poctivě stěhuju, tím doufám nic nezkazím. Tohle je jasné, že zatím nemůžu srovnávat s hráči, kteří Legendu mají a poháry na vysoko vytuněné a o tom žádná. V době akce je toto pro mě konstanta, to nejde změnit extra rychle.

14. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Je vcelku zajimave procitat diskuzi k teto akci - kdekdo se tu opira o nahodny faktor, odlisnosti farem, ruzne typy strategii atd.... ale to zasadni prakticky nikdo nepisete! Jakou mate legendu?! Muzete byt klidne lvl 98, ale pokud mate legendu na nule, padat vam to nebude!

Sovinka U tebe jsem tuto informaci pochytila a vyse uvedena poznamka neni reakci na tve strategicke postupy (omlouvam se, jestli to tak vyznelo). Btw kdyz ctu, jak si s farmou lames hlavu, zkousis a premyslis, tak klobouk dolu! ;) Je mi jasne, ze to nejde hned (kor chovatelske pohary jsou brutalni), ale mluvim spis ted o hracich, kteri si sem prijdou zanadavat jednou vetou (aneb vsechno je na bobek, uz to nema cenu hrat, na akce kaslu, budu stavkovat, je to o penezich atd.) a nasledne se opet odporouci do vecnych lovist... to je takove dost zbabele.

EDIT: Do poharu, potazmo legendy se vyplati investovat - vydelavat, prodavat, nakupovat bodove vyhodna zvirata (podle trhu) a cpat to tam o 106.

15. Lida7373

Lida7373 Stará škola

matlafous123, poháry mám já splněné už léta letoucí, jakmile šli dát do pryč, letěli do legendy, hned jak to spustili v plné síle. ještě nedávno jsem si myslela, že kdo je lv. 90 a víc, tak to má dávno, hotové.....a ono ne...jak to tu čtu....divné......a pak skučí, že nemají vypadávátka.

16. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Legendu plním hlavně z trhu. Není problém vydělat, ale kupovat zvířata po jednom je fakt vopruz. Mnohdy koupím raděj dražší, ale aspoň 100 kusů najednou než klikat po jednom.
    Momentálně mám 25% z 30. Je to znát i když není celá, postřikovačů i prachovek zbylo přes 250 od každého.
    Edit: tak už 26% :music:

Naposledy upraveno: 8/6/16
  17. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Lida7373 Jj, taky me dost udivuje, ze nejsou vyjimkou hraci, kteri farmari x let, na foru jsou jako doma a pritom o legende jak kdyby nemeli nejmensi poneti.
    Jak pise krakoramaja - od 25% uz je legenda sakra znat (az to chvilemi cloveka svadi k lenosti a rika si, proc do toho cpat dal, kdyz uz akce s dobrou pripravou plni). Legendu mam 30/30 uz nejaky ten patek. Toto byla ale prvni akce, kterou jsem nemela chut dokoncit (nakonec jsem ji stejne udelala komplet) a prvni akce pri ktere jsem sklizela v poklidu cele dopoledne tzn. ve 14:00 bez jakekoliv pripravy, v prubehu akce bez dlouhodobek a s padatky jsem nemela problem ani chvili (vzdy jsem cekala jen na dozrani kytek).

krakoramaja Gratulace a uplne se vidim, jak jsem taky u plneni legendy na trhu prskala, ze tam porad musi cpat nekdo levna zvirata po jednom kusu, jak padlej na hlavu xD

18. flexka

flexka Hrabě fóra

Asi si každý musí najít svou taktiku - mám legendu 30/30, na každé ploše stabilně jednoho JC a s padátkama jsem na knop. Padají mi jen z chlévů, takže protože jsem dopěstovávala minulou akci, nestihla jsem dát chlévy a výrobny a bylo to znát fest.
    Moje taktika je směs výroben a chlévů všude a okolo stromky jak ty základy, tak i xxl upgrady - jako příprava, pak zbourám stáje a výrobny, dám pidipole, stromy nechávám a pěstuju akční. Dlouhodobky na noc nepoužívám, nepadá mi to z nich. Jakmile mám všechno akční, vracím chlívky a výrobny na dopadání padátek. Jelikož jsem nestihla tentokrát přípravu, tak mi těsně dopadaly prachovky, ale chyběly asi 4 nebo tak nějak saponáty - což je kolem 40 padátek. Jelikož jsem neměla v plánu plnit celé, tak mi to extra nevadilo, ale je to takové memento, že je možné, že i v levelu 95 akci neudělám kvůli padátkům. (jasně, ještě můžu ty JC migrovat, měnit chlívky, vstávat v noci, ale zase mám hranice, je to hra a ne životěně důležitá věc)

Trepifajksl, krakoramaja a TheMikev2 tohle ocenili.
  19. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Tak už 27 %, právě jsem dodělala výstavní pohár [​IMG]
    Sice to pár krejcarů stálo, ale jistota padátek při akcích za to stojí.
    Mám radost, zase jeden cíl mám za sebou :D

20. Trepifajksl

Trepifajksl Polobůh fóra

Legendu mám 29%. Ta třicítka je extra brutální, chybí mi splnit asi třetina. Vím, že kdybych zplundroval konto a trh, že to mám hned, ale rád si vše dělám po svém... Alespoň mám důvod mít zvířátka na ploše, teď jedu nejvíce baha zvířátka - tukani, pandy, tygři, mravenečníci. Červená pandička zatím jde do úkolu, plameňáky nemám, proto ta ostatní zvěř padá do hladového jícnu poháru číslo třicet. Ostatně mám nachováno tolik zvířat, že kdybych je nasázel do poháru, mám hotovo. No jo, ale co když přijde akce, do které je budu potřebovat? A tak hezky polehoučku plním a padátek jsem měl navíc kolem dvouset od každého. To stačí, ne?

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.