Jak upéct krávu (2.10. - 20.10.)

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem BlackDragon, 2/10/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. BlackDragon

BlackDragon Imperátor fóra

Ahoj farmáři,

na dnešní den 2.10. připadá Světový den hospodářských zvířat, 20.10. nás čeká Den stromů. Rozhodli jsme se tyto dva svátky spojit do jedné soutěže, v rámci níž můžete dát průchod své fantazii.

Světový den hospodářských zvířat se slaví v den narození Mahátmy Gándhího. Tento den je na protest proti nešetrnému zacházení s hospodářskými zvířaty a jejich chovu ve špatných podmínkách. Den stromů se slaví po celém světě už od poloviny 19. století. V tento den se po celém světě konají akce jako například různé prohlídky parků, arboret apod. a má připomenout jak důležité pro naší planetu lesy a stromy jsou, že díky nim se udržuje příznivé bioklima pro život člověka.

Jak už napovídá název soutěže, budeme se zabývat tím, jak upéct krávu. Od 2.10. do 20.10. čekáme na vaše povídky na téma ”Jak upéct krávu za použití jednoho stromu. Soutěž končí 20.10. o půlnoci, příspěvky, které dorazí po tomto datu, budou ze soutěže vyřazeny.

Součástí soutěžního příspěvku musí být ID vašeho účtu. Maximální rozsah povídky je 2000 znaků včetně mezer, počet znaků si můžete ověřit v textovém editoru (např. MS Word). Příspěvky bez uvedeného ID a příspěvky přesahující povolený rozsah budou ze soutěže vyřazeny. Každý hráč má možnost soutěžit pouze s jedním příspěvkem, členové moderátorského týmu se soutěže nemohou zúčastnit.

S ohledem na zkušenosti z minulých soutěží, v nichž měli možnost hlasovat o vítězích samotní hráči a někteří se snažili prostřednictvím svých multiúčtů ovlivňovat hlasování, rozhodnou o vítězích členové moderátorského týmu. Rozhodnutí týmu je konečné, nárok na výhru nelze vymáhat.

A co můžete vyhrát?
    1. místo - bonus +100 % BZ a +100 % TBZ na 48 hod., 1x mazlíček dle vlastního výběru hráče
    2. místo - bonus +100 % BZ a +100 % TBZ na 36 hod., 5x párty lístek
    3. místo - bonus +100 % BZ a +100 % TBZ na 24 hod., 1x bedna s nářadím XXL

Všechny soutěžní příspěvky vkládejte přímo v tomto tématu.

Toto téma slouží pouze pro vkládání soutěžních obrázků, jakékoliv komentáře, dotazy či diskuze budou vyhodnoceny jako Off Topic a řešeny v souladu s pravidly fóra. Volně debatovat o soutěži a jednotlivých soutěžních příspěvcích můžete ZDE.

Těšíme se na vaše příspěvky.

Váš moderátorský tým

2. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Miluji hádanky, křížovky či přesmyčky. Vlastně jakoukoliv hru se slůvky. A díky našemu rodnému jazyku k tomu mám dostatek možností, čeština je nádherný jazyk a to se s vámi budu hádat klidně do morku kosti.
    Například, když manžel, přítel, syn, strýc, synovec, bratranec, děda, no dobrá, zkrátím to. Jakýkoliv muž na naší planetě hlesne, že „má rýmu“, tak zároveň podvědomě sděluje své psychické rozpoložení. Přečtěte si prosím sdělení pozpátku a vyjde vám 100% holý fakt.
    Nebo pokud se vrátím zpět do školních lavic, tak první co mi vyplave na povrch je slovní hříčka: Kobyla má malý bok.
    Jedna z dalších hádanek, které se mi připletly do cesty, byla: „Jak upéct krávu za pomocí jednoho stromu“.
    Buďme při zemi, upéct krávu není zas tak složité jako upéct vola. Dobře, vybrat toho správného vola není velký problém. Pojďte a nahlédněte se mnou do statistických údajů. Dohledala jsem, že na jednoho normálního obyvatele v České republice, vychází sedm volů. A celosvětově je to ještě o třináct procent více.
    Co si budeme povídat, voly potkáváme všude a nedej bože, když se zastavím za vraty sportovního stadionu v neděli odpoledne. Zde je celé stádo volů, pokud tedy nepočítám dvě jedenáctky upocených, rudnoucích, nevrlých volů co se honí za kulatým nesmyslem, doprovázených třemi zebrami. Zde bych si vybrala raz dva. O tom žádná.
    Horší by bylo, vybrat ten správný strom. Pokud se opět vrátím ke krávě, tak zde mi stačí pouze jeden strom, zatím co u vola, bych potřebovala minimálně dva ne-li tři stromy.
    A to nepočítám, kdybych místo vola omylem zvolila býka, člověk nikdy neví. Dá se říct, že tři pětiny býků jsou převlečeni za voly s nízkým sebevědomím. Opět jsem čerpala ze statistických údajů.
    Ale abych se vrátila k pointě této hádanky. Jak upéct krávu?
    Jak už jsem na začátku zmínila, není to nic složitého, stačí se zastavit na jakékoliv plovárně, rozhlédnout se a kdejaká blonďatá kráva se upeče sama, třeba na vrbě.

anickamalirka ID: 420 96 171
    pozn. pod čarou: jedná se opravdu jen o fikci ;)

3. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Musím říct,že to jde přátelé,a není to nic těžkého.Nejprve je zapotřebí najít vhodné zvíře,nekupujte
    starou krávu,pekli by jste ji možná i týden.Je důležité změřit u zvířete jak délku tak výšku.
    Zajít za řezníkem,kde předložíte svůj požadavek.On už bude vědět co má dělat.
    Vybrat statný letitý strom,dostatečně vysoký a široký v základu.Poprosit místní dřevorubce o pokácení
    a odvozu dřeviny o vesnici dál,kde Vám z něj v milíři za určitý poplatek udělají dřevěné uhlí.
    Zajít za kovářem,požádat o sestavení poměrně většího grilovacího zařízení.Nezapomeňte ukázat papírek se zapsanými
    mírami zvířete o kterých se zmiňuji výše.Pokud se kováři protočí panenky,nic neříkejte,trvejte na svém požadavku.
    Vyzvednout topivo,naloženou krávu,dovézt obrovský gril.Vše nachystat na rožnění,ale zde bych ještě ráda napsala,
    že by bylo dobré opět požádat statné dřevorubce o spolupráci.Je třeba maso otáčet,a nějaký motor od cirkulárky přeci nepřichází v úvahu.Zajistit pitný režim,nejlépe sud piva a k tomu pořádný kus bašty,na nějaké obložené prťavé chlebíčky se Vám můžou
    dřevorubci víte co.......Sezvat rodinu,nebo přátelé,ale zde bych uvedla že o ně jistě nebudete mít nouzi,linoucí se vůně masa dokáže svolat třeba i celou ves,včetně další havěti,jako hladoví psi,kočky,případní bezdomovci,ale máte-li dobré srdéčko Vy se rozdělíte.

A když si navečer sednete s plným břichem na židličku,natáhnete si nohy,kouknete na tu haldu ohlodaných kostí,určitě Vám proletí myslí,zda Vám ta útrapa vůbec stála za to.A kolik peněz,shonu,nabylo by lepší kdyby ta kravka běhala dál po rozkvetlých loukách?
    Možná že by bylo lepší jen tak se v duchu uchechnout nad tím ,,Jak upéct krávu za použití jednoho stromu,,......

kerryhill ID: 477 435 14

4. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Jak upéci krávu? Rozhodně ne v Indii, tam jde o posvátné zvíře a když si lehne na koleje, zastaví se vlaková doprava v celé zemi. Přejet ji nelze, natož pak sežrat. To spíš přejet ten strom, když leží na kolejích. Hned máte třísky na podpal. A počkat si, až lokomotiva přejede slepici. Ta je povolená. Ani v našich zeměpisných šířkách není snadné upéci toho přežvýkavce. Stačí jen nahlédnout do jakéhokoli řeznictví na ceny hovězího. O dřevě nemluvě. Doby, kdy byl téměř každý Čech amatérským dřevorubcem, již dávno minuly. Do lesů je přístup omezen, stejně jako kácení stromů, byť na vlastním pozemku. Nutno zajít k benzínové pumpě. Nikoli, abychom pekli krávu na benzínu, ale proto, že tam je dřevo k dostání. Normálně koupíte otep, vyjedete do přírody, tam na povoleném místě rozděláte o z dovezeného dřeva ohníček....To je jedna z vymožeností naší vyspělé civilizace. Ale zpět k té krávě: Nejschůdnější zřejmě bude přesvědčit vybranou krávu, aby vstoupila do politiky. Při různých slyšeních ji její straničtí kolegové budou grilovat. Může se však stát, že bude jaksi nehotová, nedopečená. V tom případě ji přimět, aby kandidovala na post poslankyně EU. V Bruselu ji ugrilují naprosto dokonale. Otázkou ovšem je, kdo ji pak bude žrát. Kdo to vyžere - na to už je odpověď snadná.
    pechfógl ID 38080629

5. hansicek

hansicek Expert fóra

Ako (takmer) upiekli býka
    Býk plameniak Eimar bol beznádejne zaľúbený do kravej krásky Fridy. Tá zbožňovala kvety mesačnej rosy, ktoré kvitnú iba počas splnu. Eimar sa rozhodol konečne získať si Fridine srdce tým, že jej podaruje kyticu jej obľúbených kvetov. Nanešťastie sa o tom dozvedel zákerák Borsty, ktorého podvody Eimar prednedávnom odhalil a Borsty sa stal na farme vydedencom. A teraz dostal šancu pomstiť sa za svoje poníženie. Pomsta najlepšie chutí chladená, ale tá Borstyho bola doslova ohnivá. Stačilo vyčkať do najbližšieho splnu, keď sa býčí Rómeo vyberie pre darček pre svoju Júliu. A potom hneď ráno Borstyho kamarát tiger Kublaj obvinil Eimara z čarodejníctva a praktikovania voodoo. Dôkazy boli jasné: Eimar behá po nociach po lese a zbiera ingrediencie pre svoje čary. A už je jasné prečo dúhová sliepka už znáša iba obyčajné biele vajíčka, prečo krava mliečneho koktailu dojí už iba obyčajné mlieko a prečo dúhovej rybke vybledli farby. Príčina je jasná-Eimarove čary. A jediný spôsob ako to napraviť a zrušiť čary je upáliť ho na dreve Jablone temnej kráľovny, ktorá rastie uprostred cintorína. Dôkazy boli jasné, Eimar aliby nemal a Kublaj sa už zalizoval na kus pečenej hovädzinky. Eimara zamkli a udernícka bobria skupina sa už vyberala pre jabloň, keď sa na farme zjavil rozospatý netopier Rocker. Celý deň dospával koncert Metallicy a o udalostiach na farme netušil. Novinárska kačica ho však hneď uviedla do obrazu. A vtedy si spomenul, že v inkriminovanom čase letel ponad lúku, kde mal Eimar zbierať ingrediencie na svoje čary. Ako adrenalínový pilot, lieta vždy so zapnutou gopro kamerou, takže spustil záznam, a všetci videli Eimara ako si na lúke zberá kytičku kvetov pospevujúc si zamilovanú pesničku. Takže sprisahanie bolo odhalené, bobry zrušili drevorubačskú brigádu, Eimara prepustili a ospravedlnili sa mu. Kublaj si musel nechať zájsť chuť a nikto sa s ním už na farme nebavil. A navyše kravia kráska dojatá Eimarovou snahou prijala jeho pozvanie na rande.

hansicek Id: 51297330

6. zonicka1

zonicka1 Pisálek fóra

Tam kdesi ďaleko na okraji brala leží kúzelná krajina.. Na poliach tam rastú kostené kríky a náhrobné kamene, upírie paradajky majú úctyhodné rozmery a na polia namiesto slnka svietia desivé tekvice. Práve tu sa kedysi odohral náš príbeh. Jedného dňa, keď pršalo ako z konvy a starostlivá mama vrana prikrývala svoje deti v hniezde na chápadlovej vŕbe svojimi krídlami, oblohu preťal blesk. A čo čert nechcel, rovno do chápadlovej vŕby. Nastal chaos. Vŕba vzbĺkla netopiere bezhlavo leteli preč, strašidelná bobria píla kvílila a pri tom vresku padala vŕba zasiahnutá bleskom. Plamene šľahali a chápadla vŕby sa zomkli akoby sa chceli chrániť pred plameňmi. Mama vrana sa ešte viac prikrčila v hniezde a ostala v zovretí vŕbových chápadiel. Na to všetko neveriacky pozerala teta kravička. Na tú hrôzu sa pozeralo viacero podivných tvorov: krík, ktorý ešte viac vypúlil svoje oči, rastlina hrôzy, ktorá sa ešte viac zhrozila, fľakatá hrôza, ktorej fľaky úplne zbledli. Avšak jediná stará kravička začala konať. Vbehla medzi vŕbové chápadlá a svojim rohom vyhodila zaseknuté hniezdo von z plameňov. Keďže však bola stará, potkla sa a sama spadla do horiacich chápadiel. V tom vyšľahli plamene a vŕba začala horieť ešte silnejšie. Plamene úplne pohltili kravičku a čím boli vyššie, tým viac z nich vylietali žiariace svetlušky rodiace sa z ohňa. V každom svojom svetielku niesli kúsok života našej kravičky. Dodnes ich môžeme vidieť a to nielen v kúzelnej krajine. Po večeroch a nociach svietia na lúke zvieratkám i zvláštnym tvorom, aby sa už nikdy viac nepotkli a nespadli.
    Toto všetko sa stalo už dávno, no tento príbeh o nešťastnej kravičke upečenej v plameňoch horiacej chápadlovej vŕby a zrodení žiariacich svetlušiek si dodnes po večeroch rozprávajú mozgovice a vypúlené oči. Krvavá papraď len prikyvuje, veď rástla blízko vŕby a odvtedy je celá červená od ohňa. A čo vŕba? Na druhý deň sa stalo niečo zvláštne. Lúka bola celá posiata malými chápadlovými vŕbami, ktoré rýchlo rástli a bujneli.

zonicka1 Id: 51280947

7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Já jsem krávu nikdy nepekla, u nás se přední hovězí vaří, případně zadní dusí, roastbeef si dám raději v restauraci... Ale můj strýc, který byl kdysi v Lybii za prací, budovali dálnici z Tripoli na alžírské hranice a potom s jinou firmou vrtal studny na Sahaře, tak on byl u pečení krávy. Na beduínské svatbě, kam byl jako předák pozván. Jenže tam se zabil velbloud, kráva, ovce, něcojakokrocan, něcojakokachna, něcojakoholub. Potom se to samostatně nadívalo vším možným i nemožným, vkládalo do sebe a peklo. A ten strom u toho určitě nebyl, protože na Sahaře dávno nejsou. Tam se topí trusem a bodláčím. Takže asi nesplňuji zadání. Všechno by prý bylo jedlé, jen kdyby jako hostovi nevkládali jednotlivá sousta do úst packama, které vodu dlouho neviděly. Můj strýc je pán ze staré školy, slušně vychovaný. Místními zvyky zocelený. Spolkl, zapil a dál už mohl jíst sám. A liboval si.
    Já krávu určitě péct nebudu, nemám les ani chov, stačí mi naše letní sluníčko a já.
    Y_n_O Id: 28695988

8. mamba54

mamba54 Stará škola

Jak upéct krávu za použití jednoho stromu je divná otázka. Docela jednoduše. Na farmě mi pobíhá dost krav, ....obyčejných, hnědých, bílých, kraví kráska a dokonce i mléčná kráva..., stačí si jen vybrat, je fakt, že takový býk plameňák by byl asi lepší, má přece jen něco navíc...takové smažené býčí koule, to by bylo něco ;).:D..
    Pak si seženeme strom, nejlépe břízu, oloupeme jí kůru, protože jako správní farmáři víme, že hoří i mokrá, a dáme se do zpracování dřeva, a jejda zůstali mi jen dvě třískyo_O, tak z jedné uděláme sirku a z druhé párátko, aby nám ta kráva nezůstala mezi zuby. Vlastně né, sirku škrtáme, raději budeme podpalovat třískáním křemenů o sebe, takže si ze sirky uděláme druhé párátko, však máme ruce dvě, ne!? Zapálíme tedy oheň a krávu narazíme na dřevěný kůl, ajaj já zapomněla, nemáme už dřevo, takže to je jasné, krávu za pomocí jednoho stromu neupečeme, potřebujeme stromy dva.
    PS. Jestli si někdo myslí, že to jde jednodušeji, jako že se kráva sama upeče na slunci, anebo že by ji upekli v Bruselu (chachá naše krávy nemají správně zahnuté rohy dle směrnic EU, takže žádné pečení a už vůbec ne na veřejnosti a bez povolení) tak se mýlí, toto je jediný správný způsob…i když trošku nevyšel;):pxD

mamba54 Id: 50111998

9. farmář1970

farmář1970 Rádoby autor

Městem Farmerama vane čerstvý a svěží vítr za doprovodu dopoledního svitu slune a v místní škole jsou děti jásotem bez sebe, že konečně mohou jít domů. „Kampak, kampak, mládenci? Nikam nespěchejte, neboť jsem si pro vás připravil speciální domácí úkol“, povídá pan profesor na trojici nadšenců. Max, McClint a Ozzy se na sebe s údivem podívají a Max se poté táže pana profesora: „Smím se zeptat, pane profesore, za co jsme tento domácí úkol dostali?“ Profesor se na Maxe usměje. „Správná otázka Maxi. Vzhledem k tomu, že jsi společně s kolegy zapomněl na domácí cvičení ohledně světového dne hospodářských zvířat a stromů, které jsem vám včerejší den zadal, rozhodl jsem se vás zaúkolovat, oproti ostatním, dnešní den.“ Ozzy vběhne před pana profesora. „Omlouváme se, pane profesore, ale my už máme na dnešní den naplánovaný krásný odpolední piknik, doprovázený sbíráním kaštanů a žaludů v podzimním lesíku, nedaleko řemeslnické čtvrti.“ Profesor se nyní usměje na Ozzyho. „To vůbec nevadí Ozzy, neboť tento úkol je spíš taková hádanka pro mládence, a když se vám podaří tuto hádanku rozluštit, máte u mě čerstvě upečenou dýňovou paštiku s jahodovými muffiny.“ „Jupííí“, poskakuje s radostí Max, který se čerstvě upečeného koláče a muffinů nemůže dočkat. „A jak zní ta vaše hádanka?“, zeptá se McClint pana profesora. „Dobře mě poslouchejte mládenci - Jak upéct krávu za použití jednoho stromu?“ Trojice se na sebe zmateně podívá. „A proč bychom měli péct nějakou krávu a ještě ze dřeva jednoho stromu?“, povídá McClint. „Mohu vám trochu napovědět - Když hádanku si přeříkáváš, zmateně ti zní. Když ale před sebe se podíváš, smysl je přec v ní. Život je nespočetný dar a ty musíš ho chránit rukama tvýma. Když podzimní slunovrat nepřijde ti v zmar, tu krásu samotnou spatříš očima svýma.“ Ozzy, Max a McClint se procházejí po městě, za odpoledního vánku čerstvého a chladného větru v korunách opadávajících stromů a lámou si hlavu nad hádankou, kterou jim položil pan profesor za domácí úkol. „Jak můžeš upéct krávu, aniž by si připravil o život strom a zároveň krávu samotnou?“, ptá se Max ostatních. „Co kdybychom se zašli poradit s Jůlinkou? Ta nám určitě poradí?“ „Tak dobře“, odpoví Ozzy a McClint. Když ale dorazí k Jůlinčinu sovímu stromu, není po ní ani stopy. Rozhodli se proto, že jí půjdou hledat po okolí, načež při hledání narazili na Elliota Labuťáka, nacvičující si své vystoupení na blížící se Halloweenskou párty. „Zdravíčko Elliote, nespatřil si někde v okolí Jůlinku?“ „Bohužel chlapci, Jůlinku jsem dnes ještě nespatřil.“ Trojice se chytá za hlavu a pokračuje v hledání. Mezitím potkají kolemjdoucí kočku Kadabru s košíkem plný až po okraj tajemných slunečnic, která si to s radostí štráduje na Strašidelný hřbitov k Jackovi do obchodu. „Zdravíčko Kadabro, nespatřila jsi někde Jůlinku?“ „Zdravíčko Maxi, omlouvám se, ale Jůlinku jsem nikde neviděla, ale můžete jít se mnou k Jackovi na strašidelný hřbitov, zda není tam.“ A tak trojice mladých poutníků vyráží s Kadabrou za Jackem na strašidelný hřbitov. „Áááá, známá tvář ke mně přichází“, povídá s úsměvem Jack.“ Zdravíčko Jacku při krásném hrůzostrašném úplňku. Nemáš ještě pár netopýřích květin a pár lístků flekaté hrůzy za košík tajemných slunečnic?“ Samozřejmě Kadabro, jsi mým věrným zákazníkem a rádo se s tebou obchoduje. A co můžu udělat pro vás mladíku?“ Ozzy při pohledu na samotného hrůzostrašného obchodníka Jacka strachem zkoprní. „T-t-t-t-to je Jack.“ V tom přiběhne k pultu místo Ozzyho McClint a povídá: „Omlouvám se Jacku, ale Ozzy má velké fobie ze strašidel od chvíle, kdy jsme se společně v lese setkali s tajuplným monstrem, což byl nakonec jelen s parohy zamotanými v ostružinách, který nás požádal o pomoc a od té doby je Ozzy menší strašpytel.“ „Nic se neděje mladíku. A co bys ode mě rád koupil?“, s úsměvem ve tváři pohlédne Jack na McClinta. „Popravdě jsem se chtěl zeptat, zda se u vás nestavila sova Jůlinka? Celé odpoledne jí hledáme, ale nikde ani stopy.“ „Jůlinka? Tu jsem spatřil u farmářského kola s Ervínem Špekem“, ozve se McClintovi ze zad. „Pan Alchymista Ziegfried. Mockrát děkuju.“ A Max, McClint a vystrašený Ozzy se loučí s Jackem, Kadabrou a Ziegfriedem a míří přímo do města ke kolu štěstí. „Buch buch buch“, ozve se na zelených, cihlově rámovaných dveřích kola štěstí. V tom se mezi dveřmi objeví Jůlinka s Ervínem, kteří trojici s radostí přivítají. „Jůlinko, hledáme tě už celé odpoledne“, ozve se Max. „Opravdu? A s čímpak potřebuješ pomoc Maxi?“, odpoví Jůlinka. „Nevíme si rady s hádankou, která zní: Jak upéct krávu za použití jednoho stromu?“ Jůlinka a Ervín, držící teplý hrnek bylinného vývaru, se usmívají a Jůlinka povídá: „Máte zrovna štěstí chlapci, neboť tato hádanka je spjata s dnešním říjnovým dnem, díky kterému si můžete uvařit léčivý bylinný vývar ze stromu Kowhai na veškerou nemoc, která vás právě sužuje. Zrovna jsem dnes přišla Ervínovi připravit „Pečenou krávu“ na jeho kašel a rýmu.“ V tom se Max, McClint a Ozzy zarazí. „Cože? Pečenou krávu?“ Trojice na sebe nechápavě pohlédne, ale Jůlinka jim vše vysvětlí a hoši se radují nad rozluštěnou hádankou. „Takže hádanka je spjata se stromem Kowhai, který se, při zapadajícím slunci na podzimní říjnový den, zbarvuje do tvz. „hnědě pečené“ barvy a lze z ní připravit „Pečenou krávu“, což bylinný vývar, který vyléčí kteroukoliv nemoc?“ „Přesně tak mládenci. Chcete, abych vám také jeden připravila? Určitě je vám po té dlouhé pouti chladno.“ A Max, Ozzy a McClint neváhají a usedají ke stolu s Jůlinkou, Ervínem a s jejich teplými hrnky „Pečené krávy“ a plně si jí vychutnávají plnými doušky, až na Maxe, který se nemůže dočkat, až si smlsne na čerstvě upečené dýňové paštice a jahodových muffinech od pana profesora.

Hráč: farmář1970
    ID: 1470900

10. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

”Jak upéct krávu za použití jednoho stromu"

Tady na bláznivé Farmeramě je přeci možné vše. Máme strom s kravským mlékem, pečeného krocana, obří stromy, které dávají super hnojivo, super krmivo a zuzi, tak proč by zde nemohla být pečená kráva za použití jednoho stromu?
    Stačil by na to třeba jeden maxi strom, který by nám přivezl Expres vláček a po 64 hodinách zrání by vypadla ze stromu jedna krásně pečená kráva. Její použití? Tak na to bychom taky přišli, třeba by to mohlo být maxi super hnojivo pro stromky, kterým by se zkrátila doba růstu na polovinu a to na 64 hodin. A proč bychom takových maxi stromů nemohli mít více? Takový maxi strom s navoněným hrochem? Ten by mohl zkracovat produkci zvířat na Bahamaramě na polovinu času.
    A jéééje, takových bláznivin bychom mi hráči, dokázali vymyslet habaděj. Hlavně to, co by bylo k užitku. Dokonce by mi nevadilo malé zpoplatnění Expresu, kdyby nám dovezl vždy to, co by nám na farmě pomáhalo. Třeba super obrovské hnojiště kdyby nám přivezl.

Ale vlastně to moc není povídka, ale pohádka, tak snad mi to bude uznáno ;) Hráč: evoku57 Id: 36102614

11. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Ako upiecť kravu za pomoci jedného stromu? Žiadny problém, receptov je veľa. Prinášam vám jeden z nich.
    Potrebujeme: 1ks strom, 1 ks továreň na papier vysokej kvality, 1 ks tlačiareň na peniaze (najlepšie na euríčka), 1 a viac bankových účtov. Poznámka: v prípade, že nám tieto ingrediencie chýbajú, budeme si musieť peniaze zarobiť "poctivou" prácou. Ďalej potrebujeme 1, alebo aj viac kráv a jedného šikovného býčka.
    Ako na to? Prípravná fáza:Strom vytneme, odvezieme do továrne na papier (ak chceme byť ekologický, môžeme využiť aj zber papiera - aj ten má základ v drevnej hmote). Papier mimoriadnej kvality dodáme do tlačiarne.Na peniažky nám do neho pridajú tajné ingrediencie a rôzne farbivá. My však máme záujem len o farbu ružovo fialovú. Potlačia ju písmenkami a číslicami - pre nás sú prioriné číslice 5 a dve 0. Ide nám predsa o Eurá v najvyššej nominálnej hodnote. Peniažky vyzdvihneme z tlačiarne a vložíme na jeden, alebo viac bankových účtov.Bankový účet a k nemu prislúchajúce benefity (karty a pod.) zveríme šikovnému býčkovi.
    Fáza pracovná: Býček sa obzrie po svete a nájde kravičku. Tú pozve na kávičku, potom na večeru, kúpi nejaké handričky, nesmie zabudnúť na kytičky a hlavne na šperky.Nevyhnutne kravičke musí ukázať, že jeho konto je mimoriadne plné. To už sa kravička začne pomaly, ale isto opekať. Ak býček kravičke zaplatí aj nejakú recykláciu - plastickú operáciu a spestrí to dobrými výkonmi v oblasti telesnej výchovy, kravička sa začne pripekať. Ak prihodí nejaký bytík, kravička je na mäko a šup s ňou na tanier. Tento postup býček môže zopakovať niekoľko krát a môže týmto spôsobom upiecť niekoľko kravičiek.
    Upozornenie: Ide to len dovtedy, kým býček nenarazí na kravičku, ktorá upečie jeho a tým pádom výpek z jeho tučného konta zmení majiteľa.No a takých šikovných kravičiek je v našich zemepisných šírkach tiež dosť.

LubicaKrakova Id: 13083152

12. šebejda

šebejda Baron fóra

Mno, konečně jsem dostal ten správný nápad , jak tu krávu upéct. Ale zaspal jsem, akce skončila před týdnem. Díky bohu jsem si toho všimnul dříve, než jsem tady rozepsal svůj příspěvek. Přesto, mimo soutěž. Možná jste si milé hospodyňky všimly, že když děláte guláš z toho gulášového nej, čili z kližky, někdy vám maso nezměkne, i kdyby jste se rozkrájely. Je to tím, že každá kráva má tzv. odrazovou nohu. To neznamená, že skáče flopem přes laťku. Znamená to pouze jediné, že jednu ze svých nohou používá více, než ty ostatní. Před mnoha lety mi toto prozradil jeden řezník. Pakliže nekecal a je to pravda, tak já bych tu krávu usmažil na stromě s kravským mlékem. Když už se musím patlat s pečením celé krávy, tak mne nenapadá vůbec žádný jiný strom, který by tak velké boží hovado dokázal ugrilovat xD.

13. BlackDragon

Ahoj farmáři,
    máme pro vás vyhodnocení soutěže. Na 1. místě se s 8 body umístila zonicka1, na 2. místě se 7 body kerryhill a na 3. místě se 6 body mamba54. Odměny máte připsané na svých účtech, kromě mazlíčka za 1. místo - napiš mi v tomto tématu, jakého sis vybrala.
    Všem výhercům srdečně blahopřejeme.

anickamalirka a vilm4 tohle ocenili.
  14. zonicka1

zonicka1 Pisálek fóra

Dakujem, poprosila by som nočnú moru.

vilm4 a anickamalirka tohle ocenili.
  15. mamba54

mamba54 Stará škola

Děkuji moc za odměnu, jsem moc ráda, že se můj příspěvek k této zapeklité otázce líbil:)

vilm4, anickamalirka a duna.duna1 tohle ocenili.
  16. BlackDragon

Ahoj, máš ji přispanou na účtu.

vilm4 tohle ocenil(a).
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.