Halloweenská pohádka (25.10. - 31.10.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem sopti, 24/10/17.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. xhellax

xhellax Perspektivní autor

Štika : mluvíš mi z duše. Hraju tuto hru taky od začátku a už dlouho farmu jen udržuju ze setrvačnosti . Brzy mě přestane bavit i to.
    V noci vstávat, plnit nerentabilní úkoly a za všechno platit mě už dávno přešlo.
    Bavit se můžou snad jen začátečníci nebo závisláci.

2. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Ahoj, já se bavím pořád ,-))) obrázky jsou skvělé. Nevstal jsem v noci ani jednou, nejsem náměsíčný, odměny neřeším, za nic neplatím vybírám si čemu dám přednost (nejsem robot).
    xhellax každý zde je svým způsobem závislák ve větší či menší míře i ty svojí setrvačností ,-)

3. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Na vás ani náhodou, ale pokud bude kombajn dražší než 200, tak na Farmeramu ano. Bez turbomlýna se obejdu, bez pomocníků ne. Přeci jenom mám ID dost nízký, nezaměňovat prosím s IQ ;), ceny rostou a omalovánkami nájem ani jídlo nezaplatím. No, a říkat dcerám o kapesné, to je mi trochu žinantní :D
    Jsi lepší, mně do 99 chybí 47,5 mil.

Znovu jsem mrkla na první stranu a jak to tak vypadá, tak asi bych nejdříve splnila celý první úkol, čímž získám 210 žárovek (+ těch 5). 55 okamžitě použiju na otevření druhé plochy a obě z toho zbytku v pohodě oseju. Tudíž po první sklizni v pohodě otevřu už třetí plochu. Na další osev zbyde málo, ale na velká pole by to mohlo stačit. No uvidím ráno, teď už to propočítávat nebudu.

Naposledy upraveno: 24/10/17
  4. Katule008

Katule008 Veterán fóra

Tak jako vždy, chci stonek, ale zatím mi to není vůbec jasný, jen vím, že se zítra musím pokusit poprvé zasít....tak, aby mě nepřistihl šéf...

5. stěby

stěby Hvězda fóra

kutílek1929, krakoramaja - vezmete mě do klubu čekatelů? ;)
    Do akce jdu, chci strašistromy, bo nemám ani jeden z nabízených. A když u toho shrábnu i haluz, zlobit se nebudu xD:p.

6. hanynkach

hanynkach Pilný autor

Taky do toho jdu.Sice je to pro mě zatím docela komplikované a nesrozumitelné,ale zítra se uvidí.Zaseji a potom uvidím co dál.Stonek by jsem chtěla.Přeji všem ať se daří!!!!!;)

7. bodlinkaMici

bodlinkaMici Perspektivní autor

jak tak čtu, nejsem z toho jelen jenom já, ještě že tu jsou matadoři kteří vysvětlí a pomůžou, asi jako všichni, chci všechno, tak uvidíme jak to půjde

8. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Náhodou s tím placením - myslím, že minulá akce na téhle zvláštní ploše vůbec nešla dokončit bez nákupu košů (nebo něčeho, zkrátka za reálnou měnu). Tentokrát to je zase posun dobrým směrem, ne? :)
    Krákorko, proč bys říkala o kapesné? Až se Tě zeptají, co bys chtěla k narozeninám, řekni že paysafku :D

9. Druid.Panoramix

Druid.Panoramix Hrabě fóra

Přeji klidný a pohodový večer, slíbil jsem Pecuska007 přehled pěstování a sliby se mají plnit nejenom o Vánocích. Úvodem chci poděkovat slootr za perfektní přehled políček - ušetřil jsi mi tím spoustu času. U každé akce je důležité si přečíst co budu plnit a co budu potřebovat a taky to, co mohu dostat jinde jako podporu pro svoje snažení - a tady je to hodně důležíté - děkuji, Casey24, za skvělý postřeh.
    Takže obecné předpoklady: 1. co budu pěstovat?
    A) jedovatá žárovka - budu jich potřebovat 1700 - 975 na otevření ploch a 725 na splnění úkolu
    Do začátku dostanu 5 a za splnění 1. úkolu jich dostanu
    210, takže jich zbývá napěstovat jen 1490
    B) měsíční koření - budu potřebovat 1625 - 900 na 9 grimoárů a 725 na splnění úkolu
    Do začátku dostanu 100 a za splnění 2.úkolu jich dostanu
    350, takže zbývá už jen 1275
    2. kde budu pěstovat?
    1. plocha - otevřená od začátku, 5 políček 2x2 a 5 políček 1x1
    2. plocha - k otevření potřebuji
    55 jedovatých žárovek, 4 políčka 2x2 a 9 políček 1x1
    3. plocha - k otevření bude třeba
    190 jedovatých žárovek, 4 políčka 2x2 a 9 políček 1x1
    4. plocha - potřeba na otevření
    290 jedovatých žárovek, 5 políček 2x2 a 5 políček 1x1
    5. plocha - potřebuji k otevření
    440 jedovatých žárovek, 4 políčka 2x2 a 9 políček 1x1
    3. kolik času potřebuji na pěstování
    a) jedovatá žárovka - 5 hodin, po pohnojení vodou a hnojem zkrácení na
    3:40
    b) měsíční koření - 6:30 hodin, po pohnojení vodou a hnojem zkrácení na 4:40
    Takže jedinou proměnnou, kterou neovlivníme jsou pajdátka - dech života - která budeme potřebovat na grimoáry - celkem 72, případně na kouzelné jídlo pro ty, kteří budou urychlovat.
    Může nám pomoci splnění 3. úkolu za jehož splnění můžeme dostat
    11 dechů života a 6 kouzelných jídel.

Tak a teď postup prací:
    a) splním 1. úkol a získávám
    210 žárovek, aktivuji hned 2.plochu, zbývá mi 160 žárovek
    b) splním 2.úkol a získávám 350 koření a celkem mám 450 koření.
    c) splním 3. úkol a získávám 11 dechů života a 6 kouzelných jídel - mohu vytvořit 1 grimoár a zbyde mi 350 koření a 3 dechy života
    Tolik všeobecný úvod a teď troška matematiky.
    Předpokládám hypoteticky, že na velkých polích 2x2 budu pěstovat žárovky a na malých polích 1x1 měsíční kořen

Plochy č. Počet polí Zůstatek K zasetí Sklizeno Mám celkem Poznámka
    1 a 29 - 2x2
    14 -1x1
    160 žárovek
    350 koření
    9
    14
    45
    28
    196
    364
    3:40
    4:40
    1 a 29 - 2x2
    14 - 1x1
    190 žárovek
    350 koření
    9
    14
    45
    28
    235
    378
    7:20 - otevírám 3.plochu - zbývá 45
    9:20
    1, 2 a 313 - 2x2
    23 - 1x1
    32 žárovek
    355 koření
    13
    23
    65
    46
    78
    401
    11:00 - orientačně 01:00 26.10.
    14:00 - orientačně 04:00 26.10.
    1, 2 a 313 - 2x2
    23 - 1x1
    65 žárovek
    378 koření
    13
    23
    65
    46
    130
    424
    1, 2 a 313 - 2x2
    23 - 1x1
    117 žárovek
    401 koření
    13
    23
    65
    46
    182
    447
    1, 2 a 313 - 2x2
    23 - 1x1
    169 žárovek
    424 koření
    13
    23
    65
    46
    234
    470
    1, 2 a 313 - 2x2
    23 - 1x1
    221 žárovek
    447 koření
    13
    23
    65
    46
    286
    493
    1, 2 a 313 - 2x2
    23 - 1x1
    273 žárovek
    470 koření
    13
    23
    65
    46
    338
    516
    - otevírám 4.plochu - zbývá 48 žárovek
    1, 2, 3 a 418 - 2x2
    28 - 1x1
    30 žárovek
    488 koření
    18
    28
    90
    56
    120
    544
    1, 2, 3 a 418 - 2x2
    28 - 1x1
    112 žárovek
    516 koření
    18
    28
    90
    56
    202
    472

10. medved222

medved222 Analytik fóra

slootr, mám to rozkreslené stejně jako ty, jen dole u toho prostředního bloku mně vešlo o jedno velké pole víc. Ta velká pole ušetří osivo na začátku, pak je to jedno, jaká pole budou, čistý zisk z jednoho bloku bude 25. Ale nebudu přecházet na všechna pole 1x1, protože při přechodu by zase byla ztráta osiva. Opravte mě, jestli je to špatně.
    druidíku, šetřím každé zrníčko, mám tam i pole 2x1.

11. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Týýjóo tak to je analýza, z těch dechů už předem nedýchám ,-)))
    Tomu už vůbec na první pohled nerozumím, počkám do zítřka, ale určitě to hodně lidem pomůže. Jediné co mě jako klikaře těší, že jsou jen pole střední a větší ,-))

Edit: mozkové sušenky mě úplně odrovnaly ,-(

12. Jara268

Jara268 Dozorce fóra

Druide, moc děkuji, víš na co jsem si vzpomněla? Na Básníky...(první dovolená u moře - první dítě...) Nejsi náhodou makroekonom? Jára

13. Druid.Panoramix

medved222 - tak já jsem používal políčka 1x1 pro zjednodušení, protože při používání 3 typů políček v tabulce by mě asi omývali.... v reálu to může být i jinak. Děkuji Ti za připomínku.
    Trepíku - moc hezké od Tebe, děkuji, že jsi si všiml a nehezké od RT, že nechtějí využít plochy Farmy a Baha na další akce, ale chápu je, když čtu příspěvky jelenů, daňků a srnců. Ale tak čtyřikrát do roka by se taková akcička na všech plochách mohla konat, třeba u příležitosti Imbolce, Beltine, Lughnasadu a Samhaínu. Koneckonců, každý nechť si vybere to, co by mu sedělo..... poslední dobou se mi akce začínají zamlouvat, jsou takové komplexnější..... a teď ještě, kdyby se do toho zakomponovaly ty různé řemeslné výrobky, které můžeme udělat a jako odměnu stramy, které se daly získat v dřívějších akcích - to je moc dobrý nápad... já to rudé oko snad budu mít..... ještě mám ve stromech nějaké mezery a při pohobných akcích bych si je zaplnil - však stačí jeden,že?
    Omlouvám se, za možné početní chyby v tabulce.... nejsem zrovna excelentní počtář. Nikdo není dokonalý. ;)xDxD
    EDIT: Jara268 - bohužel Tě zklamu, nejsem, vystřídal jsem od ukončení školy 4 různá povolání, každé z jiného soudku, ale s ekonomií jsem nikdy neměl nic společného. Ale znám jednoho chemika z Bechyně........xDxD

14. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Abych neměla roztahané časy, tak začátek budu chodit sklízet po 4 hodinách, abych sklidila i domečky i rostliny. Škoda, že pak bude druhá rostlina, která trvá přes 4 hodiny, tam už se mi ten čas asi roztrhá nebo budu v té době sklízet i domečky, tedy déle než 4 hodiny. U kratších žárovek je to 5 sklizní, u delší jen 4. Propočítávala jsem i počet sklizní, i když už je to vyšší matematika, tak to mám bajvoko dané pohromadě i když vím, že to bude tak jak to bude a víc pro to nejde udělat. Mám obavy, že se rostliny na otevření ploch nebudou možné dávat postupně, ale naráz. Postupně by to bylo lepší, jak už psala Aničkamalířka
    :)
    Bude to zajímavá akce, fakt si musíme rozmyslet postup, s čím nejdřív začít a těm, co ho sem dali, tak velké díky - Slootr a ještě Bropyk, měla jsem o to míň přemýšlení
    a díky Druide, podle tebe jsem zjistila, že jdou i pěstovat obě rostliny naráz

15. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Tak už jsem akci trošku pobrala, zaseji, sklidím, splním, postavím a při tom ještě s výjimkou jediného dne budu chodit do práce a nebudu si moc přilepšovat farmářskými výdobytky, vlastně akce na pohodu:)
    babako, sousede drahý, chápu že je pro Tebe toto období náročné, ale my jsme přece za vrzající bránou a já jsem ji v pondělí konečně zabouchla, abychom měli klid a netrvalo ani dva dny a už je tam máme zasexD

16. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

medved222 - taky mi jich vyšlo 5. Když vezmu jako výchozí Slootrův obrázek, tak 13, 12 a 11 je v jedné úhlopříčce, místo žlutých 5 a 6 pak vyjdou červená. Zbydou 3 zelený a jedno žlutý.

Toto pro mě bude důležité na druhé osetí, kdy budu mít po otevření 3.plochy k dispozici jen 20 semen. Na noc pak dám tu dlouhou, pokračování pak ráno.
    Hmm, koukám, že už akci jedu, což? Nějak jsem se do toho zabrala a chytlo mě to xD

17. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Druid.Panoramix o_O Tyyyjoo, ze ty se ale dokazes vyradit s pastelkama a kulickovym pocitadlem... az mi z toho brada spadla xD;)

18. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

Krákorko - teď jsem si na chvilku fakt myslela, že počítáš hrášky - žlutý, červený, zelený...xD:eek:

19. Druid.Panoramix

To víš, hraběnko z Matlafousova, našel jsem na půdě starý sčot, tak jsem si to vyzkoušel, jestli jsem ještě nevyšel ze cviku.;) Počítám, že tabulka je tak na prvních 24 hodin a pak prý už to půjde samo....:):)

20. brnensky-zahradnik

brnensky-zahradnik Aktivní autor

Tak tomu zatím moc nerozumím,ale zkusím to. Uvidím,jak mně to půjde.
    Hlavně o víkendu mám volno,tak se tomu budu věnovat trošku víc.
    Co bude to bude :).
    Jinak všem přeju do hry hodně elánu-šup šup-hurá do toho a půl je hotovo :D.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.