FarmOraculum

Diskuze na fóru 'FarmOraculum' zahájená uživatelem FarmOraculum, 26/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. Ahoj -pechfóglinko-
    omyl ;) zákaz vstupu do středu "krajiny" (do jeskyně) se týkal malých pasáčků (bez brnění a zbroje) Souhvězdí.... cesty... no obrázky od Koule s tím moc neladí ;)

Honzulka05 a vilm4 tohle ocenili.
  2. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

No, od tebe to v tom brnění sedí, ty můžeš i na Island. My pasáčci a farmáři....xD

3. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Tak ale súhvezdie brontosaura???To je kde?To by gulička nenapovedala,alebo....na farme sú možno aj také súhvezdia8).Ten vták,to by už šlo.
    Edit: Pri oboch zvieratách sú domčeky,tak možno hvezdárne;).

Páči sa mi,že sú tu aj space-maníci,tiež ma hodne zaujíma to nad nami (okolo nás).

Naposledy upraveno: 14/3/19
    Honzulka05, Jonsdorf a vilm4 tohle ocenili.
  4. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Peto121
    Nad námi není zcela přesné, to že okolo nás je už jiné kafíčko.
    ;)

My všichni jak tu jsme žijeme v Mléčné dráze (galaxii)
    Zde se nachází naše slunce a jeho sluneční soustava, již jsme jako zázrakem součástí.
    Kam naše oči a ty nejlepší dalekohledy světa dohlédnou jsme zatím jediní (inteligentní jedinci)
    Zda jsme jediní inteligentní jedinci v celém vesmíru neví zatím vůbec nikdo.
    (Inteligentní)
    to vím zcela přesně, zatím nejsme, ale mnozí si to myslí.
    To co člověk dokázal a denně dělá by bylo v pořádku, dělá ale mnohem více co v pořádku není.
    A v tom je zatím člověk neopakovatelný na 100%
    Proč jsme tady není jasné, zda je to náhoda nebo záměr někoho jiného nevíme?
    Kde jsme přišli na svět je jasné, kam směřujeme to také víme.
    Už také víme i jak to bohužel dopadne...
    :sleepy:
    Ale jaká to bude akce se budeme muset nechat sákra překvapit.
    :):D:)

5. FarmOraculum

FarmOraculum Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

Stále jenom dumáte,
    obrázky moc vážně berete
    kolem nás je spousta kvítí
    na než Slunce krásně svítí
    počtěte si, poučte se
    co na Baha vlastně roste

Lablab purpurový
    Lablab purpurový (Lablab purpureus), někdy uváděný také jako dlouhatec lablab, je jediný druh rodu lablab rostlin z čeledi bobovitých. Je to popínavá rostlina podobná fazolu, pocházející z tropické Afriky.
    Lablab je pěstován v tropech celého světa a částečně i v subtropech jako luštěnina, zelenina, krmivo nebo zelené hnojení. Zralá semena obsahují jedovaté kyanogenní glykosidy a jedlá jsou až po tepelné úpravě. Zelené lusky se podobně jako u fazolí konzumují jako zelenina.[1] V čínské medicíně jsou semena lablabu používána při průjmech, nechutenství a zvracení.[6]
    V českých květinářstvích a obchodech se semeny lze občas semena lablabu zakoupit.
    Vodní hyacint
    Tokozelka vodní hyacint, neboli tokozelka vzplývavá, či tokozelka nadmutá, nebo tokozelka tlustostopkatá (Eichhornia crassipes je vodní rostlina z čeledi modráskovitých, známá též pod obecným označením vodní hyacint. Je to rostlina rostoucí na povrchu tropických a subtropických řek, jezer, rybníků a dalších vodních ploch. Řadí se k nejnebezpečnějším invazním druhům rostlin.
    V našich podmínkách ji lze pěstovat v akváriích, nebo i ve venkovních zahradních rybníčcích za předpokladu, že je v zimě uchovávána v uzavřených místnostech, s dostatkem umělého světla, nahrazujícího krátký denní svit.
    Díky rychlému množení vodní hyacint vytváří souvislé vzájemně propletené porosty, které jsou dokonce schopny unést člověka. V ustáleném stavu porostů tokozelky dosahuje hmotnost rostlin až 50 kg/m2 a na hektaru vodní plochy mohou být až 2 miliony jedinců. Kořenový systém vytváří příznivé podmínky pro rozvoj vodních larev, zejména moskytů, což představuje značná zdravotní rizika. Kromě toho je útočištěm pro některé druhy mlžů, roznášejících parazitární nemoc schistizomózu.

Hoja masitá
    (Hoya carnosa), též známá pod názvem voskovka masitá, je listový sukulent. Roste často epifyticky. Je oblíbenou pokojovou květinou a nejčastěji pěstovaným druhem rodu hoja.patří mezi tradičně pěstované pokojové rostliny. Využívá se k ozelenění stěn, často se nechává splývat z nábytku. Díky svým květům velice esteticky působí na květinových stolcích, oknech nebo policích. Tato rostlina je oblíbená díky své trvanlivosti v interiérech. Není příliš náročná, proto se jí nemusí bát ani pěstitelští začátečníci.

Ženšen pravý (Panax ginseng)
    Ženšen pravý (Panax ginseng, syn. Panax schinseng) je druh rostliny z čeledi aralkovitých (Araliaceae). Někdy bývá nazýván též všehoj ženšenový. Léčivá droga zjednodušeně nazývaná asijský ženšen, čínský ženšen a korejský ženšen též pochází z této rostliny. Ženšen pravý patří k nejznámějším exotickým léčivým bylinám. Je to vytrvalá vzpřímená bylina dorůstající výšky 30 až 60 cm. Podzemní část je tvořena mohutnou kořenovou hlavou nepravidelného tvaru, z níž vyrůstají 1 až 2 řídce rozvětvené mrkvovité kořeny, dosahující délky až 20 cm a tloušťky až 3 cm.
    Působení ženšenu na lidský organismus je velmi komplexní. Výsledky odborných studií, kterých bylo již publikováno velké množství (v rešerši z roku 2009 je jich uváděno 411[7]), prokázaly působení na oběhový systém, na centrální nervovou soustavu, na soustavu žláz s vnitřní sekrecí nebo imunitní systém. Adaptogenní efekt ženšenu je přisuzován změnám v absorpci kyslíku tkáněmi a přechodné změně v metabolismu cukrů a tuků.

Korálovec
    Korálový strom - Zarděnice pestrá (Tygří dráp, korálovec) - Erythrina variegata - Středně vysoký strom (6 - 9 m) pěstovaný v tropech jižní Asie. Zajímavé jsou listy, v mládí také trny pokrývající kmínek a řapíky listů, ale hlavně květy, které se objevují zjara ještě před olistěním a které připomínají svými tvary, ale i rudými barvami schránky mořských korálů. V našich podmínkách můžeme korálový strom pěstovat jedině jako přenosnou rostlinu s tím, že od května do září ji můžeme mít venku, po zbytek roku v místnosti. Snáší dobře i seřezávání a tvarování. Na zimu částečně opadává, proto rostlina nepotřebuje světlo. Ideální teploty pro růst jsou 18 - 27°C, přes zimu stačí teploty kolem 10°C.

6. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

No hned tam jedu, ale kde to krásně slunce svítí..?
    Srandičky, srandičky, srandičky!
    Venku nesvítí ani měsíček.

7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Tak už su chytrá jak rádio, ale patřičné spoje neseply, furt vím pšouk 8)

EDIT: akce na Baha... ale to nejde, to by mohli hrát jen ti vysokoleveloví, co mají chrám sakumpikum otevřený.... Nový úkol? To by šlo, ale k přírustkům z chrámu už cosik je na plnění... ale zase jen pro ty vysokolevelové... vzdávám to, ani nebudu nikde hledat, prostě počkám a bude pořešeno... :)

8. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

To bolo len na odľahčenie?:DTie rastliny snáď pestovať nebudeme?

9. Y_n_O

Peto121: však nemusíš, když nechceš plnit družstvo... a já už z toho mám z mozku květákový mozeček ... :oops:

10. bursuk59

bursuk59 Veterán fóra

No já už je pomalu pěstují do zásoby;) Z nápovědy kouličky nejsem vůbec moudrá, budeme muset holt počkat ,až to bude;)

EDIT jééé "bursí" jsem už dlouho neslyšela....

Naposledy upraveno: 15/3/19
  11. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Bursí...
    Tak já to vím zcela přesně!
    Bude to nějaká akce, která nás přeci vůbec nezaskočí...
    No ne?
    Vždy přípraven!
    :D:D:D

12. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Y_n_O - To ja som myslel ten guličkin príspevok #5125,vyplašila ma,pretože tie nové rastliny na baha ešte nemám všetky otvorené:p Každý deň mi totižto tie pažravé potvory opice vyžerú banány zo stodoly>:( a na mojom dvore sa im nejak nedarí!;) V družstve, akciách a na krmivá mi treba toho toľko,že desivka by musela byť aspoň mesiac a to by som aj motyku zlámal,čo by som sa každý deň po poli plahočil!:D

Edit: Ako gulička vraví - ani ryba,ani vták... tak žeby vtákopysk?

13. Y_n_O

Peto121: však proto jsem v té mé skoroúvaze psala. že by to byl úkol jen pro vysokolevlové farmáře...
    ptakopyska máme dávno, i s výrobnou, tudy cesta nevede...

14. FarmOraculum

FarmOraculum Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

Chceš-li vědět více
    koukni do učebnice
    možná savec možná pták
    jo už je to tak

Měří asi 1 metr a váží přes 10 kg. Jeho hlavní biotop jsou lesy v sušších pobřežních oblastech ostrova. Snůška činí pouze jediné vejce.
    První zmínka pochází z roku 1598 od nizozemských námořníků. V následujících letech začal být loven jak námořníky, tak decimován novými, nepůvodními druhy, zatímco jeho přirozené prostředí bylo ničeno.

15. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Tak to asi fakt bude ten ptakopysk :oops:

16. Y_n_O

MatýskoKamilková: Nee, jak jsem psala, toho už máme; ostrov je Mauricius, zvíře blboun nejapný...

Já bysem než dronteho brala tu modrou známku... ale originál, jak našli Rychlošípáci v bedně na půdě u kostřičky sběratele...

17. -pechfógl-

Chybka Y_n_O, Rychlošípáci našli jen tu kostřičku a dopis na rozloučenou, v němž se loučí se životem, protože omylem spálil řečeného Mauricia. Maxmilián Dráp se chudák jmenoval (zajímalo by mě, jestli slovenský překlad opravdu zněl Maxmilián Pazúr nebo je to pustá pomluva). Ten dodo mě taky napadl, ale vyhynulé druhy jsme snad ještě neměli....

18. Y_n_O

Pechfóglinko, omlouvám se znalci, anabázi na Maxmiliána Drápa s osvětlenou kachličkou si pamatuji... I to, že z prodeje známek zaplatili pohřeb té kostřičce... Jen jsem chtěla ostatní popíchnout k lovení, co ta modrá známka je... ;)

A vyhynulé druhy... to asi byl ten Brontík, co nás měl upozornit. Njn, bláznivá farma, tady jde všechno... no všechno nejde... databáze občas mají problémy... 8)

vilm4, Honzulka05 a Peto121 tohle ocenili.
  19. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Y_n_O: ehm... brala bych spíš toho ptakopyska...
    + -pechfóglová- : Rychlé šípy jsem četla... ale nepamatuji si skoro nic. Foglara jsem četla ráda, ovšem nejradši mám Chatu v jezerní kotlině. :p
    Dronte, neboli dodo... :sleepy: jsem zvědavá, jak se jim povede... činčila se nepovedla:oops:

20. -pechfógl-

Já z Foglara milovala právě nejvíc ty Rychlé šípy, ty psané knihy byly takové "sošné", jako správnej žižkovskej grázl jsem někdy měla pocit, že ty vzorňáky ufackuju. Jo, pak ještě Hoši od bobří řeky, to byl takový první dotek lesní moudrosti. Ale pokračování Strach nad Bobří řekou už vyjít nemělo.
    Co se dronteho týče, prý kdesi v depozitáři Národního muzea našli ve škatuli neúplnou kostru, ale není prokázáno zda patřila opravdu dodovi. Zato z té v Kodani prý se podařilo extrahovat živou DNA. Možná by se dal zkřížit se žijícím příbuzným holubem... To by se pak dala napsat Cesta blbých ptáků, že "JÁ"?;)