FarmOraculum

Diskuze na fóru 'FarmOraculum' zahájená uživatelem FarmOraculum, 26/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. myš59

myš59 Vévoda fóra

pořád melu SH a pořád ho mám nějak málo,těch devět hodin je opravdu dlouhá doba:(A skleníky se melou jen na farmě,škoda

2. FarmOraculum

FarmOraculum Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

Vduše tenac, hbdua, rej
    zas nám chlívi bdue hej
    Vcnázá nvěáštva k nám mříí
    oěmndmai hřýí

Krovlnáo, ty´s Síčlnuko
    přdeej nám své dray
    mi ti za to bemude
    tčiant až do úavny

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

3. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

A hele chudá příbuzná naší královny, ale do tohodle půjdu :)

4. Trilian55

Trilian55 Pilný autor

Královna se blíží, proto zahoď co tě tíží :music:
    kdo má koš, ať tančí sambu.
    S košíkama v ruce
    další level prudce
    protančíme jen,
    budem chytat sladce
    smát se jen od srdce
    jupí výskat jen xD

5. Honzulka05

Honzulka05 Titán fóra

Karnevalová královna měla by být i nějaká Karamelová královna nicméně už se těším

bursuk59, jindrasofr a vilm4 tohle ocenili.
  6. FarmOraculum

Karneval v Riu
    Karneval v brazilském, Riu de Janeiru je světoznámý festival, při němž městem chodí velké průvody extravagantě oděných tanečníků a tanečnic pohybujících se v rytmu samby. Akce se koná každý rok na přelomu února a března a navštíví ji denně okolo dvou milionů lidí
    První zmínky o karnevalu lze datovat do roku 1723, slavnost byla do Brazílie zavlečena patrně jako obdoba evropských pohanských slavností konce období před půstem. Až do počátků 20. století dostávala velký prostor evropská kultura, takže se během festivalu hodně hrál a tančil valčík, polka či mazurka. Postupem času převládla tradiční brazilská samba. Každoroční pořádání festivalu přerušila druhá světová válka. K obnovení každoročního pořádání festivalu došlo v roce 1947.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Kouličko, a co alegorické vozy? Jak skončí jeden karneval, každá škola samby začíná stavět nový na příští rok, proto my musíme prvně vystavět vozítko a pak se teprve rozjede průvod a můžeme lapat dárky :)
    Ano, už mlčím ;)
    Asi to letos zkusím, když to zase nebudou spouštět na několikrát...

8. Honzulka05

Honzulka05 Titán fóra

Ta pověst o karnevalu by mě nějak měla naučit bude to poučné do školního předmětu,nějaké ty věci o karnevalu jsem ani nevěděl

jindrasofr, vilm4 a kiki2305 tohle ocenili.
  9. FarmOraculum

Pokračování zajímavostí o karnevalu

Místo a termín
    S karnevalovými akcemi se lze v době konání festivalu setkat po celém městě. Nejdůležitější část festivalu se ale odehrává na místě zvaném Sambodrom. V roce 1984 byl postaven podle návrhu brazilského architekta Oscara Niemeyera. Úsek určený pro karneval měří 700 metrů a pojme 90.000 návštěvníků. Akce se koná vždy od pátku do středy, přehlídka vítězů tanečních soutěží se pak jako vyvrcholení odehrává v sobotu po konci karnevalu. Termín je pohyblivý, řídí se tím, že poslední den karnevalu vždy připadá na Popeleční středu, což obvykle bývá na konci února nebo na začátku března.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

10. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Kouličko, nepodsouvej nám, že tanečníci jsou extravagantně oblečení. Z fotek, filmů i vlastních zážitků víme, že nejsou oblečeni téměř vůbec.... někdy ku prospěchu, jindy ku škodě věci. Jen je to jako s ktálovnou a jejími odměnami - obojí menší a menší....xD

11. Beznoska

Beznoska Velmistr fóra

Karneval v Riu? A co Vítězný únor?Já myslel že budou padat rudé vlajky,budeme mlít srpy a kladiva a vono prd.:p:wuerg:

12. -pechfógl-

Malér je v tom, že význam Vítězného února jaksi světové hráčské veřejnosti nevysvětlíš - zkus, aby to pochopil Brazilec, Nor nebo třeba Japonec...

13. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Jak došlo k úpravě akce nikdy už jsem plného koše nedosáhl a tím myslím že je lepší dodlabat dědovu mísu, třeba to půjde lépe?
    Tak že ať si koule vetne košík kam chce...
    :D

Naposledy upraveno: 5/3/19
  14. Y_n_O

Jondy, koulička za nic nemůže, jen informuje, takže to "vetkne kam chce" příště pošli do Německa nebo Číny 8)

15. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

To by bylo slovy klasika: jako v křivolaké lučiště se obracet
    Však já vím, koule sem koule tam to znám, koule za nic nemůže je prý i základ vesmíru...
    :D

16. FarmOraculum

Inspirace
    Podobné karnevaly probíhají v mnoha dalších brazilských městech, mezi ty nejslavnější patří karnevaly ve městech Salvador, Recife a Olinda. Další festivaly se pořádají i v ostatních zemích Jižní a Střední Ameriky.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Páni a paní, vím, jak se ruší žal,
    já tíhnu duší jen k lady Carneval.
    Páni a paní, dříve já jenom spal,
    Já, kdysi kartám vášnivě podléhal,
    teď už se modlím jen k Lady Carneval. ​

17. doben

doben Ikona fóra

Březnové akce

Šipky
    Tuto minihru jsme tu měli naposled při Septemberfestu.
    Vaším úkolem je trefovat se do určitých míst terče.

Šlechtící akce - Blázni do zvířat
    Budou se šlechtit ptáci, plazi a členovci.
    Odměnou bude nové zvíře - perlička a žluté a oranžové upgrady vlčího doupěte.

Pět 24hodinových úkolů na baha
    Tato akce bude nejspíš podobná akci Velké zatmění, akorát bude trvat jen 5 dní.
    Jak je patrné z názvu, tak během 5 dní se objeví postupně 5 24hodinových úkolů v družstvu,
    ve kterých budete moct získat upgrady na speciální dekoraci.
    Každý úkol bude vyžadovat jinou akční a jiná padátka.

Děsivá akce
    Možná dostaneme 2 děsivá skladiště.
    Akce se bude nejspíš podobat akci Farmářská výuka,
    akorát bude probíhat v měsíčním světě.

Dům plný pokladů
    K této akci zatím moc informací není,
    tudíž sem vkládám můj krátký překlad.

Kapitánka Berta zaslechla o pokladech ukrytých v jednom z letních domků, které patří rodině Sylvie a rozhodla se je navštívit v její nepřítomnosti. Budeš mít kuráž se k ní připojit?

Následuj kapitánku Bertu při hledání pokladu! Chceš mít svůj vlastní poklad? Vem si tyto košíky a získej neuvěřitelné odměny!

Sázej Havajskou květinu a sbírej 2 druhy padátek během sklizně. Nakresli mapu ve mlýně.
    Poté začni hledat poklad! K otevření barevných dveří potřebuješ správné klíče.

Vidíš tyto trampolíny? Otevři dveře, aby ses podíval na další poschodí domu a získal více odměn!
    Spousta beden se speciálními odměnami čeká, dokud si je nevyzvedneš. Našel jsi je všechny?

Prohledej každý pokoj a používej trampolíny pro vstup do dalších pater!

Karnevalová královna - verze s květinovými košíky
    Ke hraní minihry jsou potřeba košíky, které získáme v akčním úkolu v družstvu nebo ve mlýně,
    kde je vyrobíme z akční rostliny a padátek.

Baha update
    4 nové rostliny, 4 nové stromy a 3 upgrady pro lenochodího mazlíka

18. -pechfógl-

Zajímalo by mě, jestli se RT donesl krásný český výraz z herecké branže "utírat si nos židlí", tzn. přehánět herecký projev. I pokud ho neznají, v poslední době se jim to daří plnit vrchovatě.:p

19. Honzulka05

Honzulka05 Titán fóra

doben takže mi to nebudeme mít zobrazeno v oficiálních oznámeních naplánoval jsi nám půlku března teď vím na co se připravit

vilm4 tohle ocenil(a).
  20. Y_n_O

Královnu i nové sochy (rostliny a stromy) nalajnovala už matlafouska, ještě než zahodila vidle a holínky; i to trojité vylepšení bungalovu... stačí se podívat o pár příspěvků nazpět...
    Za ostatní nové informace děkuji.

Naposledy upraveno: 24/2/19
    bursuk59, jindrasofr a MatysekKamilek tohle ocenili.