FarmOraculum

Diskuze na fóru 'FarmOraculum' zahájená uživatelem FarmOraculum, 26/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. FarmOraculum

FarmOraculum Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

Farmou vítr pofukuje,
    listí stromů spadalo,
    sem tam snížek poletuje
    v kamnech honem zatopíme
    by se dobře chrupkalo.

Meluzína v komíně
    strašně divně skučí
    a zdáli jí pomáhá
    divoká smečka vlčí

Pomaličku, polehoučku
    krásný čas se blíží
    jak to poznám?
    Ale no tak, přece venku sněží

Bedny se nám budou hodit
    jsou v nich krásné dárky
    no a potom bednu prázdnou
    do kamen šoupnou

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

2. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Y_n_O Jestli sen neni snem a vsechno se semele tak, jak to zatim vypada, pak ocekam v TOPce odmeny, ze kterych si sedneme sborem na chybejici ocas tj. florenovniky, JC, obr stromy, krecci pasti na celou plochu parku, SK ve mlyne na Baha, pridani diamantovych a zlatych slotu a.... smarja, nezapomela jsem na neco? :music: Jo, uz vim- dojit si k doktorovi pro prasky xD

3. matlafous123
    děsně fandím tvému optimismu o odměnách - ale... halóóó vstávat :D

4. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Ynočko tak tedy hledám a hledám...
    Vidím nahoře jen vykulenou ovci, její dceru slepici a milence křečka?

Edit: Ahá už mně to došlo když jsem obrátil list...
    :D

5. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

matlafousko, i to je možné, jedni majitelé se s námi rozloučili s Královnou karnevalu, třeba se situace opakuje xD Potom si ale budeme florenovník, obrstromy a další vymoženosti připomínat jen při snaze se přihlásit na adresu farmerama . cz ;)

6. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

A jak je tu pěkně živo. Už teď mě topka baví :p

7. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

To vypadá, že budou dožínky na stejný styl jako loni, tam bylo hodně pěstování, ale nemuselo se pěstovat, dodávání do sudu bylo otevřené hned. A třeba nám dají pěstování i na bahamu a to by se dalo zvládat 2 akce naráz. Už se moc těším, nasyslíno mám
    ;):p:D

jirinasinova198, Honzulka05 a vilm4 tohle ocenili.
  8. Jara268

Jara268 Dozorce fóra

matlafousová, jestli se Tvá věštba splní, budeš přejmenována na Libuši. Bylo to ale krásné čtivo a ty představy...mladší by asi pronesli, teď to ber už jen ředěné :oops:..... Jára

9. FarmOraculum

FarmOraculum Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

Tygr (lat. Panthera tigris) je velká kočkovitá šelma žijící v Asii. Ze současných kočkovitých šelem je největší a díky charakteristickým tmavým pruhům na zlatožluté či rudo-hnědé srsti nezaměnitelný. Rozlišujeme osm až devět poddruhů. Z těch, které nebyly vyhubeny, je největší rozdíl mezi malým, velmi kontrastně zbarveným tygrem sumaterským a velkým, světleji zbarveným tygrem ussurijským. Tygr sumaterský má délku trupu od 140 cm, délku ocasu kolem 60 cm s váhou od 120 kg u samce a 90 kg u samice. Tygr ussurijský a indický naproti tomu běžně dosahují délky trupu přes 2 m, délka ocasu bývá až 90 cm a váha samců mnohdy více než 200 kg; samice jsou výrazně menší, dosahují váhy kolem 130 kg. Díky těmto parametrům je tygr po ledním a hnědém medvědovi třetím největším suchozemským predátorem. Loví myši, králíky a slepice. Jako běžné poddruhy stojící mezi oběma výše zmíněnými extrémy můžeme označit tygra čínského a tygra indo-čínského. Nejmenším poddruhem byl dnes již vyhubený tygr balijský.
    Tygři jsou obvykle samotáři. Jejich hlavní kořistí jsou velcí sudokopytníci. Obývají různé biotopy, od tropických lesů, přes stepi a mokřady až k severským tundrám. Původně areál rozšíření sahal od Kavkazu a východního Turecka do středoasijských stepí, od indického subkontinentu přes Zadní Indii a východní Čínu na ruský dálný východ. Areál také zahrnoval indonéské ostrovy Sumatra, Jáva a Bali. Dnes tygr obývá pouze malé zbytky původního areálu, tři poddruhy byly již vyhubeny. Podle odhadů v současnosti žije v divočině 3 0005 000 tygrů, většinou v národních parcích či rezervacích. Tygr je klasifikován IUCN jako ohrožený druh.

Šimpanz učenlivý (lat. Pan troglodytes)
    Šimpanz učenlivý (Pan troglodytes) je africký lidoop. Společně s bonobem je nejbližším žijícím příbuzným člověka a je mu ze všech primátů nejpodobnější. Nejbližším příbuzným šimpanze učenlivého je bonobo, s nímž tvoří společný rod. Srst má tmavou, lysé části těla bývají u některých poddruhů světlé. Dorůstá obvykle výšky 65-95 cm (šimpanz čago kolem 120 cm) a hmotnosti od 44 do 75 kg. Přestože se převážně živí rostlinnou stravou, doplňuje svůj jídelníček o termity, mravence a jiný hmyz také rádi baští banány a jablka. V některých oblastech tvoří část jeho jídelníčku i maso získané lovem (malé antilopy, kočkodani a mláďata paviánů).

Lev (lat. Panthera leo)
    Lev patří mezi tři největší africké kočkovité šelmy. Charakteristická je pro něj krátká a plavá až tmavohnědá srst, u samců doplněná mohutnou hřívou. Hříva se u samců objevuje mezi pátým a šestým rokem života a zprvu je světlá s přibývajícím věkem tmavne. Délka chlupů hřívy může dosáhnout až 24 cm. Barva, tvar a hustota hřívy je u každého jedince jiná. Nejlépe vyvinutá hříva pokrývá od temene hlavy celý krk až po předloktí předních končetin. Má i praktický význam, zastrašuje soky a při soubojích tlumí rány vedené na hlavu a krk. Barva srsti se uplatňuje při lovu, kdy dokonale splývá s prostředím. Dalším charakteristickým znakem je světle zbarvené břicho. Velikost zvířete je různá podle pohlaví. Samci dosahují délky 2,5 až 3,3 metru, samice 2,3 až 2,7 m, ocas má délku okolo jednoho metru a je zakončen černým střapcem, kterým lev odhání obtěžující mouchy. Důležitou roli hraje i při komunikaci jedinců ve smečce. Výška zvířete je jeden metr u samic a 1,2 m u samců. Hmotnost lva je značná (150 - 225 kg), lvice jsou lehčí (110 - 152 kg). Lev má jako ostatní šelmy kníry, které mají bílou barvu. Oko je hnědé či jantarové barvy. Nejdůležitějším nástrojem k lovu, mimo zatažitelných drápů, je chrup. Zuby jsou zasazené v mohutných čelistech a společně tvoří dobrý aparát k uchopení kořisti. Čistí si je zubními kartáčky Nejnápadnějšími zuby jsou 6 cm dlouhé špičáky. Počet celkové africké populace se udává od 50 000 po 200 000 jedinců, pravděpodobnější je však údaj první. V Indii žije asi 200 jedinců lva. Lev se dožívá v přírodě 15 let, v zajetí žije dvakrát tak dlouho.

Gazela Thomsonova (lat. Eudorcas thomsonii) je jedna z nejznámějších gazel. Své jméno získala po průzkumníkovi Josephu Thomsonovi a je známá také pod jeho přezdívkou „tommy“. Gazely Thomsonovy obývají africké savany a lokalitní pastviny, zvláště v Serengeti, oblasti Keni a Tanzanie, ačkoli je můžeme zpozorovat i v Etiopii, Somálsku a v Súdánu. Živí se především nízkou vegetací, senem a kukuřicí. Většinu k životu nezbytné vody získávají gazely Thomsonovy z potravy, což jim umožňuje delší dobu přežívat v oblastech, kde není žádná větší vodní plocha a ani lekníny. Je to menší druh gazely. Její tělo je štíhlé a je hbitá, rychlá a skáče jako koza.Samci mají větší a silnější rohy lyrovitého tvaru, samice mají malé růžky. Srst je krátká a tmavší než u gazely Grantovy, s kterou jsou si na větší vzdálenost podobné. Má zlatohnědé až červenohědé zbarvení, na bocích mají obě pohlaví tmavě hnědé až černé pruhy. Břicho a vnitřní strana nohou, jsou bílé. Bílá barva nepřechází přes kořen ocasu. Na horní straně čenichu má podélný černý pruh a kolem očí bílé kroužky navazující na bílé pásky po stranách čenichu.

10. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

xD tak tomu říkám tajenka, zkontrolujte zásoby ,-)

Edit: taková cizí slova jdou kolem mých uší ,-)))) ty můžeš kontrolovat ,-) je nová, ale asi se bude "něco" dodávat...

Naposledy upraveno: 20/11/18
  11. Y_n_O

Pitrýsku, já bych spíš zkontrolovala peněženku, CZ konto, paypal konto, paysafe lístky... ta gazela je nová 8)

EDIT: Pitrýsku, já můžu akorát kontrolovat průvan v peněžence, CZ konto omezené na povinné platby, paypal můžu max vysomrovat od dcery, paysafe taky nekoupím, tento měsíc mám fakrmakonto přestřeleno, díky balíčku s beruškou za 66 Kč. :)
    Třeba to bude odměna v Topce, to je momentálně nejaktuálnější akce...

12. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Že by šimpanz a gazela byly nové chlívky, a u tygra a lva upgrady? Ale je to divný, ta tučná slova asi něco znamenají. Jen nevím co. :sleepy:

vilm4, Honzulka05 a Y_n_O tohle ocenili.
  13. Y_n_O

Prepperka, to je asi další šifra, tuším nějaká mřížka, ale mi se to nechce hledat... čučím na serirály a občas sklidím a něco pomelu a něco někde najdu... probíhá pracovní proces a to mi mozek funguje jen na půl obrátek, tam to stačí... xD

vilm4 tohle ocenil(a).
  14. Honzulka05

Honzulka05 Titán fóra

Prepperka já tam vidím i lva krále Simba a geparda

vilm4 a jindrasofr tohle ocenili.
  15. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Honzulka - gepard (teda je to flekaté, ale proporce si to půjčilo od tygra) je jen na obrázku, v textu o něm nikde ani zmínky. A na lvovi se shodnem, taky o něm píšu, ale že bychom chovali přímo Simbu, o tom silně pochybuju. Ale na obrázku to disneyovský Simba opravdu je, to zas jó.

Y_n_O - já už se tu někde zmiňovala, že tajenky, šifry a jiná luštění mám moc ráda, ale luštit je neumím. A tohle je toho příkladem. Láká mně to, pořád dokola na to koukám, ale nevidím nic než obyč text s tučnými slovy.
    Asi by mě do týmu k Enigmě nevzali. :D

16. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Jinotaje nevidím,vidím(nikoliv město veliké) že asi budeme potřebovat myši,králíky,slepice(možná i anakondy),kozy,velké sudokopytníky(krávy?velbloudy?),banány,seno,jablka,kukuřici,lekníny,kníry,zubní kartáčky.Mám z toho jen ten knír a to vlastní,takže nehru,nehru!Ale moc mi nevěřte!

17. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

-pechfógl- : víš, co se říká, v jednoduchosti je síla ....

jindrasofr, Honzulka05 a vilm4 tohle ocenili.
  18. Trilian55

Trilian55 Pilný autor

Myslim ze tiger a lev dostanu dielne a mozno aj chov. Gazela a simpanz budu nove prirastky, simpanz bude mat krmivo z bananov a jablk, gazela zo sena a kukurice. Dedukujem zo zvyraznenych slov ;)

Naposledy upraveno: 21/11/18
    Zrzinka11 a vilm4 tohle ocenili.
  19. jindrasofr

jindrasofr Stálice fóra

Trilian55 - šimpanz už je vyšlechtěná opice ...

vilm4, Peto121 a Honzulka05 tohle ocenili.
  20. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Tiež si myslím,veď šimpanza už máme v opiciach,ako by to asi fungovalo spolu?

Edit:Možno to bude ten bonobo! A ja tam vidím aj spojenie lední medvěd....

Edit2: Pre leva dielňa a nové-gazela.

Naposledy upraveno: 21/11/18
    Tomi120 a vilm4 tohle ocenili.