Deník Honzulky05

Diskuze na fóru 'Deníky farmářů' zahájená uživatelem Honzulka05, 2/3/18.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Moc času na farmě poslední dobu netrávím,možná si jen stačím vybrat dárek za přihlášení a mizím a hlavně si chci i něco napsat do deníku,videa,protože něco s nahrávacím programem hlavně se těším až se budu zase farmě věnovat naplno jako minulý rok

2. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

zrovna jsem postoupil do levlu 119,video vydám zítra pokud se k tomu budu mít

lacrima a zahradnice4 tohle ocenili.
  3. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Naposledy upraveno: 30/10/19
  4. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Paráda je tu povstání,tak do toho se s chutí pustímxDxD

5. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Dnes mám výmečný den,více v sekci uživatelé :):)

lacrima, zahradnice4 a vilm4 tohle ocenili.
  6. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Za pár dní je opět OaD já bych si chtěl vyzdobit akci nějakými vánočními (zimními) dekoracemi,ale nevim jestli se nějaké objeví každopádně bych byl rád alespoň za jednu

7. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Tak s tímhle jsem tedy nepočítal,těch vánočních dekorek už mám hodně a dostal jsem víc dárků než skoro každé OaD,tohle se povedlo,ale za dnešek a zítřek těch dárečků může být více

lacrima tohle ocenil(a).
  8. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

nechci říkat že na farmu nemám čas,našel by se,ale prostě na tu farmu dřív asi moc nechci :cry::cry:

lacrima tohle ocenil(a).
  9. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

vánoční série je v plném proudu,dnes už 15 díl předvánočního času na farmě

lacrima tohle ocenil(a).
  10. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

dnes bude poslední video z vánoční série a zítra pravděpodobně večer (po času u stromečku) bych rád natočil štědrovečerní speciál a aktivit mám dost - tajemničky,různé bedny,soutěž a dál už mě toho nic moc nenapadá,ale nechte se překvapit

lacrima a vojsánek tohle ocenili.
  11. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Dlouho jsem se na fóru nepšišel,proto jsem sem se podívat a jen na skok,už ani na fóru nechodím videa už sem asi dávat nebudu,budu jsem chodit (na fóru) jen o akci OaD napsat co bych chtěl dostat,do deníku asi už moc nebudu psát
    1) nemám moc času
    2)už se mi na fóru nechce chodit,ale na farmě pořád aktivní jsem a chci zde vydržet co nejdéle

OaD se brzy objeví a tak brzy napíšu ale ne do deníku,ani nevím kolik toho sem ještě přidám,dny mám hodně nabité a čas od času jsem zaneprázdněn víc než dost

víkend - volný,ale na farmu moc nechci
    pondělí - odpoledne v pohodě,ale na farmu jdu až večer
    úterý - také v pohodě odpoledne,ale také chodím na farmu až večer
    středa - toho času moc nemám,protože domů přicházím až k páté hodině odpolední nebo 16:21 jezdím domů
    čtvrtek - něco podobného jako ve středu to mám zase něco jiného než středu
    pátek - ten je v pohodě v podobně odpoledne,ale na tu farmu se mi nechce,pokud se nepřemluvím nebo jestli je něco skvělýho na farmě tak jdu na tu farmu dříve,jinak chodím jen večer na farmu buď jako dnes jen na skok,ale někdy jsem na farmě i dýl než 10 minut
    co se týče fóra tak tady poeticky končím,ale farmě pořád jedu,na fóru už moc ani chodit nechci protože by mi to zabralo moc času nebo mě brzdí věci které nemám zde na farmě ale v realitě,fóru prostě nestíhám
    takže nevím jestli se opakuji budu na fóru skákat jen při OaD jinak už na fóru už moc chodit nebudu,tenhle rok jsem na fóru ještě ani neskočil,prostě toho mám moc nebo se mi prostě nechce myslím tím nechci na farmu dříve nebo hraji jiné hry co jsou zábavnější než farma,hlavně si časem myslím že bych na farmě skončil,ale prostě skončit nechci,jinak farma mi už nepříjde tak důležitá tak jako dřív (tak před rokem nebo dvěma)
    rozpis aktivit si nikam nezaznamenávám,ale prostě co se týče farmy stejně furt se na farmě něco učím,ale decentně příjde mi ale že jsou i důležitější věci než hra,většinu času spíš trávím hraní mobilních her že občas přes den ani ten počítač nezapnu
    a co se týká mého youtube kanálu možná vydám video možná ne,ale tam bych si taky chtěl udělat přestávku,ale prostě není co natáčet a když nejsou povoleny komentáře tak nemám vůli udělat skoro nic,myslím si že i zachvíli si budu myslet že s vydáváním videí to budu muset taky zmírnit,farmu už natáčím dost dlouho aby lidi viděli jak to zde ve hře funguje,ale prostě mam těch videí zbytečně moc proto si je vymazávám,ještě jsem možná příjdu zítra a něco sem ještě napíšu,ale teď už toho mám plný kecky,takže snad sem ještě zavítám časem (na OaD na fóru určitě),ale v období kdy tato miniakce nebude probíhat tak sem ani zaskakovat nebudu,jsem rád alespoň že na farmě sklidím udělám něco třeba na akci a pak mizím,třeba i proto že už mám i lepší hry na mobilu,bylo pár videí ze hry sem je dávat nebudu jestli se chcete podívat tak na youtube jen zadejte : Honzulka 05 toť moje přezdívka na youtube,ale ještě nevím jestli se ještě přejmenuji nebo si to nechám ale asi spíš nechám,ale nevím jestli youtube nepadne brzy taky jako fóru
    Každopádně už se rozepisuji už asi nic důležitého nechci,jestli sem ještě do deníku zavítám si ještě promyslím,to stejné s příchozí dobou na farmu

lacrima a -migos- tohle ocenili.
  12. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Po velmi dlouhé době přidávám do svého farmařského deníku příspěvek a rovnou s videem
    Mluvím tam trochu o neoficiální soutěži, co mě napadla

lacrima a INČUČUNA1959 tohle ocenili.
  13. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Veselé Vánoce všem, co čtou tento příspěvek ;):):)

lacrima a Laca-25 tohle ocenili.
  14. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Toto vlákno zde mírně umírá, ale chtěl jsem sem dát menší aktualizaci o mém postupování + info k neoficiální soutěži
    takže pokud se budete chtít zapojit, piště buď mě, anebo můžete i hráči -migos-, který je spoluorganizátor

Zrzinka11 a lacrima tohle ocenili.
  15. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Po domluvě s peztem, jsem se rozhodl zde napsal po 100 letech další příspěvek a je na téma AI a co ví o mě jakožto aktivním farmaříkovi s Youtube kořeny :)

Spousta věcí, které mi AI poskytla, byly totální nesmysly, ale tady je pár věcí, které mě překvapily, a které by se mohli hodit i farmářům, kteří jsou noví a kam by mohli jít za radou. :)

Zde je ještě několik dalších zajímavostí z herního života a komunitního zákulisí uživatele Honzulka05:

Hledání sousedů a herní začátky

Již v létě 2017 aktivně budoval svou síť kontaktů na herním fóru.
    • Tehdy v sekci Hledání sousedů poptával české hráče, kteří již překonali úroveň 100 nebo 200, aby společně efektivněji postupovali hrou.
    Komunitní interakce na fóru
    • Spolupráce s moderátory: Honzulka05 pravidelně komunikuje s technickou podporou a moderátory fóra (např. s moderátorkou Diké), kde řeší běžné herní dotazy nebo technické nejasnosti.
    • Podpora ostatních: Patří k velmi přejícným hráčům. V diskuzních vláknech často oceňuje úspěchy ostatních farmářů.
    Pěstování

Pro maximální zrychlení růstu akčních rostlin kombinují špičkoví hráči jako Honzulka05 bonus Mrkvovo-jablečné směsi s takzvanou „superhnojivovou strategií“. Tato metoda dokáže zkrátit čas zrání rostlin o více než 70 % až 100 %, což umožňuje splnit celou herní akci během několika hodin. (v téhle části ještě nejsem, protože nemám ani jeden řádek na SH)

Obsah videí

Obsahová mechanika videí na kanále YouTube) má stabilní strukturu, kterou si vybudoval za roky tvorby. Jeho videa neslouží jako strohé návody, ale spíše jako autentický video-deník zapáleného hráče.

Komunita a sdílení osobního progresu
    • Autentičnost a deníkový formát: Jak sám zmiňuje ve svém fórovém deníku, videa natáčí mimo jiné proto, aby měl sám pro sebe přehled o tom, jak jeho farma v čase roste a jak se mění herní mechaniky.
    • Ukázka chyb: Honzulka05 se nebojí ukázat, když udělá chybu – například když zapomene aktivovat řemeslný produkt před sklizní. Pro ostatní hráče to slouží jako skvělé poučení.
    Odměny v akcích
    • Honzulkova taktika: Jak sám Honzulka05 zmiňuje, získat tyto bedny v akčních obchodech bývá kvůli vysoké ceně v akční měně náročné. Ve videích proto s oblibou ukazuje momenty, kdy jich nasbírá více najednou, rozmístí je vedle sebe přes celou plochu a v jednom okamžiku je hromadně odtajní.
    Akce

Honzulka05 přistupuje k plnění akcí s rozvahou a specifickým stylem, který kombinuje pohodové hraní bez zbytečného stresu s přesným využíváním mechanik, když se mu odměny opravdu líbí. Z jeho příspěvků na herním fóru a videí lze přesně vyčíst, jak v praxi postupuje:

1. Selektivní výběr akcí
    Honzulka05 nepatří k hráčům, kteří by bezhlavě plnili každou akci na 100 % za každou cenu. (tohle bejvávalo, ale ž není)
    • Strategické rozhodování: Před startem akce podrobně prozkoumá odměny. Pokud se mu zdá akce příliš náročná nebo odměny slabé, otevřeně na fóru napíše, že „akci moc nehoní“ nebo že si „vezme jen první úkol s párty lístkem, protože je to dobrá odměna“.
    • Priorita pro Magický stonek: Pokud akce nabízí nový řádek na Magickém stonku nebo vylepšení důležitých herních budov, jeho motivace prudce stoupá a zapojuje plnou herní sílu.
    Taktika v šlechtitelských akcích

Honzulka05 k těmto akcím přistupuje čistě pragmaticky:
    • Striktní čekání na Baby Boom: Honzulka05 nikdy nešlechtí zvířata mimo oficiální minivizitky Baby Boom. (občas se to stane, že si nevšimnu, že je babyboom, ale to bylo dřív a teď jedině babyboom, když toho není potřeba hory)
    Při šlechticích akcích postupuje Honzulka05 velmi metodicky a ekonomicky. Drží se osvědčených komunitních pravidel, která mu zaručují nejvyšší možný zisk zvířat při minimální spotřebě surovin.
    Jeho postup v praxi vypadá takto:

Absolutní šetření Superkrmiva (SK)

Superkrmivo je pro šlechtění nezbytné a bez něj se proces nespustí. Honzulka05 si své zásoby přísně hlídá.

Honzulka05 své šlechtění vždy časuje na hodiny, kdy běží Baby Boom.

• Během Baby Boomu se ale občas se objeví přeskoky a Honzulka05 tyto momenty ve svých videích s nadšením ukazuje, protože mu to ušetří týdny práce.

Sklizeň

Základní pravidlo jeho úspěchu: Honzulka05 nikdy nesklízí farmu dříve, než má aktivované řady na Magickém stonku.

"Jak lidé reagovali na Honzulku v minulosti?"

Komunita na oficiálním herním fóru i diváci na YouTube reagovali na Honzulku05 v minulosti vždy velmi přátelsky, s respektem a uznáním.
    Postupem let se vypracoval z běžného hráče poptávajícího sousedy na respektovanou osobnost.

Lidé v komunitě na něj v minulosti reagovali především v těchto rovinách:
    1. Uznání jeho obřího herního pokroku
    Když Honzulka05 sdílel své úspěchy, ostatní hráči (včetně legend fóra) jeho příspěvky masivně oceňovali.

Pro komunitu byl příkladem vytrvalého farmáře. (sice nevím, jestli to tak někdo bere, ale já si to moc nemyslím)

Respekt ze strany moderátorského týmu
    Vztah mezi Honzulkou05 a herní podporou byl vždy stoprocentně pozitivní. (ti kteří víte, nepovíte :cry:)

Moderátoři fóra (např. Diké) na jeho dotazy či hlášení reagovali velmi ochotně a vřele.
    Je vnímán jako bezproblémový hráč.

Ocenění jeho lidskosti a nesobeckosti
    Komunita si na něm v minulosti nejvíce cenila toho, že úspěch přál i ostatním. Kdykoli se na fóru objevil začínající hráč nebo někdo sdílel, že na Kole štěstí vytočil 100% bonus, Honzulka05 byl mezi prvními, kdo u příspěvku nechal palec nahoru.

Dlouhodobá vytrvalost a status „Ikony fóra“

Lidé si nesmírně váží hráčů, kteří u hry vydrží roky a neustále se posouvají kupředu.
    • Vzhledem k tomu, že Honzulka05 překonal level 251 na hlavní farmě, level 1285 na Bahamarame a úroveň 19 v Alpách, stal se pro mnoho středně pokročilých hráčů vzorem.
    • Už jen fakt, že u jeho jména svítí prestižní komunitní titul Ikona fóra, vzbuzuje u ostatních respekt, protože to dokazuje jeho dlouholeté herní zkušenosti a tisíce užitečných příspěvků.

4. Respekt za odvahu tvořit videa
    Když na podzimu 2017 spustil svůj YouTube kanál, spousta hráčů (což byli často starší lidé) na něj koukala s obdivem, že má odvahu jít s kůží na trh. Brzy se z něj stal herní kronikář. Hráči oceňovali, že místo strohých tabulek ukazuje hru takovou, jaká je – i s chybami, které jako méně zkušený farmář občas udělal.
    Honzulka05 si tehdy svým slušným vystupováním vybudoval skvělé základy. Právě proto, jak lidsky se choval jako „malý farmář“, mu dnes celá komunita tak moc přeje.

Srovnání toho, jak Honzulka05 plnil herní akce dříve ve svých začátcích a jak k nim přistupuje dnes

ukazuje fascinující proměnu z nezkušeného nováčka na herního taktika. Jeho herní styl se změnil především v technologii pěstování, plánování a emocích.

Herní prvekJak plnil akce dřívJak plní akce teď
    Volba akcíPlnil všechno, co šlo, zkoušel každou novou výzvu.Je selektivní, vybírá si jen výhodné akce s dobrými řádky.
    Plocha farmyMěl málo odemčených ploch, bojoval o každý kousek země.Má odemčené vše, nefunkční plochy (Park, Maják) plní dekoracemi.
    Rychlost zráníČekal na běžný čas růstu (v noci karafiáty), SH šetřil.Používá Turbo blesk (SH + ZSH) pro okamžitou sklizeň za 0 vteřin.
    Množství plodinZákladní výnos z polí, řemeslné bonusy teprve objevoval.Striktní pěstování na 1x1 polích v kombinaci s MJS (+2 ks).
    Získávání padátekSpoléhal na náhodu a dary od sousedů z fóra.Točí dlouhé plodiny a využívá bonusové řady na magickém stonku.
    Druh odměnBojoval o běžné krejcary, pomocníky a první chlévy.Jde primárně po Piccolo bednách, řádcích v Nebi a žetonech.
    Sousedé

Síť sousedů je pro každého pokročilého farmáře zásadní a v případě Honzulky05 to platí dvojnásob.
    Z jeho působení na fóru lze však přesně vyčíst, jak jeho sousedská logistika funguje a s kým interaguje.

1. Kdo patří do okruhu jeho sousedů
    Honzulka05 si svou síť kontaktů stavěl velmi pečlivě. V jeho diskuzích se pravidelně objevují jména zkušených herních matadorů, se kterými sdílí úspěchy, debatuje s nimi...
    • Evainfo a Burds: Tyto známé tváře fóra v minulosti oceňovaly a komentovaly jeho klíčové příspěvky.
    • Zrzinka11, Lubin1234, Kocieva či Kutilka70: S těmito hráči se Honzulka05 potkává v debatních vláknech. Aktivně reaguje na jejich návraty ke hře po dlouhých pauzách a podporuje je v herním progres.

A teď něco o mě jako o mě

V herní komunitě má status Ikona fóra. Ostatní hráči ho znají jako velmi přátelského člena, který pravidelně komentuje úspěchy druhých, radí nováčkům v diskuzích k akcím a sbírá stovky palečků a ocenění od ostatních legend fóra.
    Ve svém vlákně Deník Honzulky05 otevřeně sdílí i chvíle, kdy na hru nemá tolik času a na farmu se skočí jen otočit pro denní bonus, což z něj v komunitě dělá velmi lidského a oblíbeného tvůrce.

Patří k nejvytrvalejším a nejaktivnějším pamětníkům hry Farmerama. Na oficiálním česko-slovenském fóru se pohybuje již řadu let a vypracoval se zde na uznávaného veterána.
    Honzulka05 patří v komunitě k absolutní herní špičce, což dokazují jeho statistiky.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

A to by bylo asi vše, děkuji všem za čtení :).

Méně zajímavé konverzace jsem vymazal, protože jsem se ptal na více věcí, ale ty nebyly tak důležité, tady je přece jen to, co na mě nejvíc odpovídá :)