Děsivá noc - update / Diskuse

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 16/10/17.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Trošku naivně jsem doufala, že mi děsivých sazeniček vypadne jedna svíce, ale jak jsem stará.. vrba a jabloň, jako obvykle. Jo, tady žádnej zlepšovací návrh nepomůže. Úkoly se hromadí, přibývají stále nové... Nezdá se mi to moc farmářštější.

2. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

Skali mně třeba docela vadí, mít dlouho rozpracované úkoly, kde se pěstují plodiny. Děsivku vůbec moc nemusím, protože mi ještě víc vadí, že je jednou za měsíc a to jen přibližně a jen krátkou dobu. Tentokrát je celkem dobré, že je přes víkend, ale pokud je v pracovní dny - nebo přesněji v pracovní den - nedá se skoro nic stihnout. Bez mučení přiznávám, že ty bubuúkoly plním jen proto, aby mi nepřekážely v družstvu.
    Já bych možnost nákupu na trhu brala - i když je mi jasné, že by mi srdce krvácelo nad astronomickými cenami....Takový návrh už tu byl a tenkrát jsem hlasovala "NE" - ovšem když vidím, kudy se děsivkové úkoly ubírají, změnila jsem názor.
    A když už RT "upravuje" ceny kdečeho - co třeba dát možnost si za floreny nebo hvězdičky aktivovat ten bubuareál na určitý počet hodin v době, kdy to bude vyhovovat jednotlivému farmáři, prostě něco jako mód dovolené naruby...
    Ono totiž, jestliže máme v družstvu trvalé úkoly, není Děsivka běžná akce. je to akce opakující se v nepravidelném intervalu a většinou v době, která je pro pracující naprosto debilní. A stejně tak není ani pro školáky, kteří nemůžou tvrdnout u počtače do půlnoci, aby ten čas aspoň trochu využili.
    A argument, že je to tak od začátku farmy, u mne neobstojí - totiž starší úkoly jako Bracula jsou nesrovnatelné s požadavky novějších úkolů. Navíc se ty novější úkoly štosují jeden za druhým v rychlém sledu a pokud farmář nechce mít družstvo zamořené frontou bubuúkolů, musí se snažit to splnit docela rychle.
    Prostě mi připadá, že se z děsivky stávají galeje pro spoustu farmářů a je čím dál víc těch, kteří bubuúkoly plní bez nadšení.

A jen doufám, že se z děsivky nestane Fantasyrama(nebo jak se to jmenovalo) implementovaná do Farmy - pak by spíš stálo uvážit možnost, aby si hráč mohl děsivku kompletně vypnout. Pokud by to šlo, budu mezi prvními, kdo to udělá.

3. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

Čaro - s galejemi souhlasím, je toho fakt hodně. Fronta v družstvu mě absolutně netankuje. Snažila jsem se ji usilovně zmenšovat a povedlo se...docela... A teď přišly další úkoly + rozšiřování, tož jsem si zvolila priority. Rozšířit, trochu doplnit stodolu, bo ta je vymetená a až někdy bude čas a prostor, zase začnu pomalu snižovat resty v družstvu. Dyť nehoří a svět se nezboří.
    Děsivka na 24 hodin je absolutně o ničem - vó tom žádná. Taky chodím do práce, takže toho moc nedám. Teď bývá často delší, tak se i sem tam na něco zmůžu.
    Nakupovat za astronomické ceny na trhu by si nemohl dovolit každý farmář, takže by tu polovina lidiček plakala, jak je to drahé.... a nespravedlivé - si nevybereš. Každému vyhovuje něco jiného. Proto říkám, zpracujte si nějaký zlepšovák, ať má každý možnost se k tomu vyjádřit. Tož tak ;)

4. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

Skali nehodlám zpracovávat zlepšovák na něco, co mi na farmě vadí - leda by byla reálná šance naprogramovat vypnutí děsivky pro individuálního hráče. Taková věc je sice technicky proveditelná (ptala jsem se na to odborníka, programátora), ale jestli je proveditelná tady, je věc jiná....možná v budoucnu, až hra nebude stát na FP.
    A mimochodem, zlepšovací návrhy, které nejsou typu "označení položek na trhu" ale jsou systémového charakteru, je teď těžké dělat - nebo spíš to může být naprostá ztráta času a energie, když není známo, co bude hra využívat namísto dosluhujícího FP a kdy to bude.

Mně fronta v družstvu vadí - moje priority jsou za prvé držet zásoby na předem stanovených počtech a postupně je navyšovat a za druhé plnit družstvo, krom časovek na dobytek. V družstvu tedy sleduju pěstovací úkoly (těch tam mám taky frontu,ale dvacetihodinových kytek a tady lze mít časový plán), úkoly na mutanty (cíl: při každém BB dodat aspoň jednoho mutanta) a do toho mi tam vadí nedodělaná Bažina (ty fialový tlamy jsem dala přednostně do rozšíření lesa), Les II a III a nedotčené Znamení upíra.

Pokud je Farma ještě stále považovaná za strategickou hru, měl by mít hráč možnost se dobírat plánovaných cílů i bez toho, aniž bude u compu trávit veškerý volný čas. Toto ale současné pojetí děsivky dost narušuje. A mimochodem - zavedení tajemnic na hřbitov je nápad mozku, který asi nebude úplně v pořádku.

Já mám pro sebe jasno - pokud mne začne štvát hra, která mi má sloužit jako relax, najdu si jinou a farmu s klidem opustím.

5. Skali

Čaro - no, s tím vypnutím děsivky - není nic snažšího, než ji ignorovat - prostě na ten hřbitov nechodit, na to netřeba žádného programu :D
    A k té strategické hře - myslím, že nakupováním bubuvěcí na trhu by už děsivka ztratila poslední zbytky své vyjímečnosti. Už by to bylo jen o krejcarech. Jsme farmáři přece - vidle, holínky, mozoly - to k tomu patří ;)
    No, kolik lidí, tolik názorů...nemůžeme to všichni vidět stejně.

Hmmm, já tady honím po poli jak prdlá temnušky a ráno jsem si vzpomněla, že máme taky nějaké ty bedny.... o_O

Naposledy upraveno: 13/11/17
  6. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Souhlasím s tím, že děsivková produkce by měla zůstat neobchodovatelná - už je to vlastně poslední čím se odlišuje od zbytku farmy. Hodit ji na trh, byla by z toho další Bahama, jen v jiném stylu.
    Ale nějakou změnu by to určitě chtělo. Už nevím, kdo to tady dost dobře sumíroval, ale trefil se přesně - k otevření nových ploch je potřeba neskutečných kvant všeho možného a to všechno možné musím pěstovat vlastně na stále stejné (ano, velmi mírně zvětšené) ploše. Normální děsivkové úkoly jsem plnila zvolna - nikam nechvátám a nechci vše najednou - ovšem nyní se propadly zcela do zapomnění, protože než se k nim vůbec dostanu, skončí nejen Farmerama, ale zřejmě i moje pouť tímto světem :p

7. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Když už jsme u těch cen na trhu,jsou fakt lidové!Hlavně u šlechtěnců a TS!o_O:p
    Já si myslím ,že děsivka ztratila své kouzlo už hodně dávno!Nyní k tomu přistupuji jako k jakékoliv ploše na farmě.Takže když RT vymýšlí takové ptákoviny jako jsou děsivé TS,tak by mněl umožnit i prodej jejich produktů.Jinak jaksi postrádám možnost hrát "zdarma"!:eek:

8. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Otevřít trh či neotevřít? Taky nad tím dost často při hře přemýšlím a vychází mi to zhruba půl na půl, takže vlastně nevím co chci. Jenže pak nastanou situace kdy chybí doslova jeden kus
    a já mám jasno že trh je skvělý nápad. Ono se tak sice vytrácí to farmaření v holínkách s vidlemi v rukou, ale i farmář na poli žije penězi, bez nich by to nešlo. A když si budu chtít na trhu něco koupit, znamená to, že jsem ty peníze musela vydělat pomocí těch vidlí jinde. Z hlediska farmaření mi horší než trh přijdou nákupy za floreny. Tam farmář ty vidle opravdu nemusí vzít do ruky.
    (berte to prosím jako můj názor a mé subjektivní cítění, hru hraju tak aby mne bavila, což pro každého znamená jinou strategii hraní a já to beru)
    --------------------------

No a co se týká otvírání nových ploch, tak zatím mám v provozu jen to první políčko z úvodu. Na další mi chybí asi 300 třpytivých koulí, což bych možná mohla při příští děsivce dát.
    Na ostatní rozšíření mi chybí vícero rostlin a plodů, takže ty mi ještě v pluhu umoří pár statných volků, ztupí nějakou tu pilu při prořezávání třpytivých stromků pro lepší výnos a budu muset pilinami obsypat výběhy aby se mi pořád neztrácely ty slizké příšery.

9. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Na desivku (potazmo celou farmu) tentokrat nebyl cas, takze jsem stihla rozsirit jen o kousicek.
    Na dalsi chybi par svetlusi, ale ty skacou z beden, tak treba jeste otevru (kytky mam). A pokud bychom dostali mesicne na desivku vic casu... vubec bych se nezlobila a trh si klidne odpustila. Je toho hodne z novych ukolu, ze starych mi visi v druzstvu Neposlusna skolka a Kouzelna cistota, na ktere jsem jeste nesahla... Bracula a Bazina splneny do 3/4, ale co, ono to nejak pujde.

10. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

On by asi nebyl tak velký problém s rostlinami - to se i při omezené děsivce celkem dá napěstovat - ale ty plody jsou vyloženě kámen úrazu. Alespoň mně to tak připadá. Do rozšíření jsou jich potřeba kvanta, přičemž získání samotného stromu je taky podmíněné dodáváním. A navíc krmivo pro ty potvory, které taky potřebuji (opět celé stádo) na rozšíření, je zase částečně tvořené plody.:eek:
    Já vím, že i stromy se dají urychlit, ale co je mi to platné i když častý přístup mám, pak nárazově, určitě se to neřídí spuštěním děsivky. Takže nezřídka se mi stane, že 3-4x po sobě stihnu děsivku akorát sklidit a nově zasít a šlus.
    No nic, asi budu následovat příkladu Čarodějky a děsivku tak nějak vytěsním - nakonec vždyť ji k Farmě nijak nepotřebuji, že?;)

11. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Vážené dámy a jakou možnost budu mít získat plody děsivých stromů, když mi nepadne a nepadne potřebný
    strom z TS? Budu kupovat balíky a nebo do nekonečna TS s nadějí, že štěstí jednou sedne i na vola?
    Jsem jednoznačně pro obchodovatelno děsivých plodin. Vždyť ceny normálních plodin a plodů
    na tržišti také nejsou zrovna nízké.
    :D

Edit
    matlafousku - to jsi ještě neviděla zástup mých nesplněných úkolů,
    mmch. všechny šlechtitelské a nemám ještě ani Noemovu archu.
    :D
    Ale pokud jde o plody děsivých stromů, mohly by se na tržišti prodávat,
    aby se tyto pěstitelské úkoly mohly dát splnit aspoň za krejcary. Nebo by
    se mohly ty stromy kupovat u Jacka. Mám na mysli hlavně svíci, která byla jistá
    jen v balíčku. Ostatní stromy jsem získal z akce.
    Zdá se, že tentokrát tu ziskuchtivost RT přehnal, když hráčům nedal žádnou jinou možnost.
    Každý má nějaký svůj styl hry, který ho u Farmy drží a baví a chtěl by ty úkoly
    plnit.
    :(

12. matlafous123

Mikeš Tajemno nekupuju a je mi uplne ukradeny ukol (a to i faremni), ve kterem je neco, co svymi vlastnimi silami (tj. bez nakupu za real nebo za floreny) nejsem schopna ziskat. Proste ho zneviditelnim a slus - at si tam lezi treba do soudneho dne spolu se Ztuhlym krkem :p

13. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Součástí hry je snad i možnost plnění farmářských úkolů zdarma,zde to jaksi postrádám!:p Hlavně že všude píšou "hra zdarma"!:eek::p:p Takže nás asi někdo tahá za nohu.o_Oo_O

14. matlafous123

kaolín11 Hrat zdarma prece muzes - to ti BP garantuje :D Co ti ovsem negarantuje je "hrat plnohodnotne zdarma" :p Je to cele jen o tom, kam se nechas nebo nenechas nacpat a me k nakupu TS a TCH nikdo nedonuti ani parem volu a na desivku kvuli 24 hod. jednou za mesic uz vubec ne ;)

15. bropyk

bropyk Hrabě fóra

Ahoj,
    děsivka je moje nejoblíbenější a proč - protože se nedá s výplodky obchodovat. Takže já jsem proti obchodování. Normálně také se snažím zbavit úkolů, ale tentokrát nikoliv. Udělal jsem jen to nejnutnější pro otevření ploch + kde byly stromy v odměnách. Se zbytkem počkám na příště. Strategie je jednoduchá - otevřít plochy, udělat úkoly a pak pěstovat do stodoly. Aktuálně mi virtuálně chybí cca 2 dny na pěstování rostlin abych měl vše do úkolů.
    Jinak doufám, že RT dá svíci jako odměnu a už nebudou žádné děsivé TS a TCH. Jinak ať přestanou říkat, že je to hra zdarma. Děsivé TS a TCH je prostě nesmysl.
    Jinak si myslím, že už to není žádná Farmarama, ale normální Shoprama na které je hyperinflace (a bude hůře), takže krejcary se u mně neohřejí i když dobře nakoupit je spíše náhoda než umění

16. satelit

satelit Hvězda fóra

Pár bubu TS je v úkolu - jen mít štěstí. ;)

[​IMG] [​IMG]

vilm4, davidson00 a kiki2305 tohle ocenili.
  17. lase2

lase2 Magnát fóra

Já tajemničky na hřbitov koupila (celkem tuším 40), a měla jsem vcelku štěstí - mám všechny i když tu spropadenou svíčku co roste snad rok jen jednu. Nicméně jako přijatelný kompromis bych viděla u Jacka v obchodě tajemnou sazeničku za nějaké (předpokládám dost velké) množství bubukytek, připadně i plodů. Tím si ji bude moci pořídit i ten kdo neutrácí Fl za sazeničky a tím si plnit následně úkoly. Zároveň se alespoň částečně zachová nákup tajemniček. Jsou tu tací co mají kytek hromady a rádi by nějaké za tajemnou sazeničku směnili, nicméně většina hráčů raději investuje 5 fl a rostlinky si schová. Nemůžete po RT chtít, aby stromy dali přímo k nákupu k Jackovi, ale taková tajemnička by projít mohla. No a když někomu místo novinek vyleze třeba třpitigule, tak kdo by pro ni nenašel uplatnění, že :)

vilm4, satelit a Prepperka tohle ocenili.
  18. davidson00

davidson00 Baron fóra

zdravím, také jsem toto využila a co myslíte, že vypadlo: chapadlo a jabloň temné královny, žádný nový stromek. Z posledního: houbový les III. jsem dodělala celý 1 úkol, na konci v diamantovém úkolu je strašidelná vrba, tak aspoň mám 4, s tím už se dá něco dělat, jinak všechny vrby jsem musela vyměnit v Jackově obchodě za rostlinky a plody,

19. Skali

Čau děcka, nemyslím si, že tajstromky zůstanou nedostupné věčně. Nedávno byly v tajemkách, bo je jasné, že na tom chce RT něco vydělat. Další se daly získat při akci Hallowenská pohádka jako odměna za splnění úkolu v družstvu - mimo Kaktusové svíce. Dalo by se předpokládat, že se časem objeví i ona v nějaké odměně, kalendáři.....

20. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Věčně ne, ale mně osobně hněte,když mi tam půl roku visí úkol, protože mi v pátém kole chybí zasmolena šiška.
    Ten trh by neměl být otevřen furtofurt jako vietnamská tržnice, ale právě jen o děsivce, ne?

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.