archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. majolenka

majolenka Baron fóra

Ďalšia téma našej mini súťaže bola Strašidelný les a bol to môj nápad, ako víťazky predchádzajúceho kola. Zvolila som ju preto, že bola podľa mňa jednoduchá a ľahká.

Toto bol môj súťažný obrázok a musím poznamenať, že som ho tak trochu odflákla. Čakala ma týždenná dovolenka a moja myseľ bola už úplne inde. Tak sa ani veľmi nečudujem, že som nedostala ani jeden hlas.
    Zato víťazné obrázky sa celkom vydarili. Ja som fandila Mody, Julinke a annacer, no dopadlo to trochu ináč:

1. miesto Julinka
    2. miesto Monča
    3. miesto mousička

tak im srdečne gratulujem a pre účastníkov mala pozornosť

a k tejto téme ešte milý obrázok od pašminy

2. majolenka

majolenka Baron fóra

Na Bahamarame som sa za mesiac dostala na level a teraz sa pýšim ďalším novým titulom

Je to v celku zaujímavý titul, no v praxi si vôbec neviem predstaviť, ako by som na ňom jazdila. No Farmerama je zázračná krajina a tu je predsa možné všetko.

Ono sa povie:
    "Jazdec na morských koníkoch."
    Ale tých nenájdeš visieť na kríkoch.
    Do mora sa treba potápať,
    šťastie je, že viem plávať.
    Keby som tak šťastie mala
    a poriadne veľkého si osedlala.

[​IMG] [​IMG]

Nebola to ľahká vec,
    no podarila sa nakoniec
    Navštívila som niekoľko mori,
    videla krásne, strašidelné tvory,
    vraky lietadiel i starých lodí,
    korálový svet i ako sa perla rodí
    Nádherne som si to užila
    škoda, že to bola len fantázia.

3. majolenka

majolenka Baron fóra

Komiksová zábava ide do ďalšieho kola. Naša sova Olívia si tiež spomína na narodeniny, predovšetkým na Renátkin veľký pád. Našťastie sa jej nič nestalo. Tak hor sa do ďalšieho dobrodružstva!
    Sadiť budeme kytice[​IMG]10.000

a na poliach zbierať fotografický film, [​IMG] 1.000

aby sme mohli v mlyne vyvolať fotky [​IMG] 500.

K tomu pridáme rastliny a zvieratá - množstvo a druh bude závisieť od výšky levelu.

Za pomoci albumu sovy Olívie si vytvoríme kúsok po kúsku dejiny svojej farmy. Dúfam, že nás výsledok očarí.

Aj keď som sa bála, hlavne poslednej úlohy, veď ako som čítala, niektorí tam museli dodávať neuveriteľné množstva plodín, ja som mala šťastie.
    Okrem už spomínaných kytíc a fotiek som dodala
    63 zajace, 770 brokolica, 2200 zemiaky a 156 včely,
    čo sol hravo zvládla.

Za pomoc som nakoniec dostala:

1600 x level BS, 25 x super krmivo, 50 x super hnojivo, 15 x Renátkino super hnojivo, 1 tekvicovú marmeláda, 1 MJZ, nálepku, 3 dekoráciu na obláčiky.

Akcia splnená v pohode 18. marca 2014

4. majolenka

majolenka Baron fóra

Každoročne je 22. marec vyhlásený za Svetový deň vody.

Voda. Pre nás úplná samozrejmosť, bez ktorej sa nezaobíde ani jeden deň. Máme jej dostato na pitie, kúpanie, zavlažovanie, umývanie riadov, upratovanie domácnosti a častokrát ňou bezdôvodne plytváme. Neuvedomujeme si, alebo zabúdame na to, že v niektorých krajinách voda takou samozrejmosťou nie je. Aké by to bolo žiť bez dostatku vody? Nemôcť sa napiť a už vôbec nie umyť sa či oprať si oblečenie? Nevieme si to predstaviť, pretože my sme to nemuseli zažiť. Sú ale krajiny, kde ich takýto problém s dostatkom čistej pitnej vody sprevádza denne. Chcete im pomôcť? Chcete urobiť dobrý skutok?

Na podporu tohoto dňa od 17.3. je možné si zaobstarať dekoráciu

Studňa

ktorej cena bude 1,99 € alebo 1,59 € pri platbe cez SMS.
    Studňa dá 250 BS a 10 jednotiek vody každých 12 hodín.
    Tento predmet môžete zakúpiť opakovane a položiť ho môžete len na hlavnú farmu.

Kúpila som si jednu studňu. Aj keď mnohí mali pripomieky, že dáva málo BS aj vody. Ja som to nesprávila kôli tomu, ale pre seba, v snahe trocha pomôcť, aj keď to je len mini kvapka v mori.

5. majolenka

majolenka Baron fóra

Od 19. do 20. marca na farmu zavítala ďalšia desivá nos.
    Pri tejto akcii som sa veľa nenarobila. Bola som v práci, tak som posadila duchov a náhrobné kamene, dvakrát pozbierala a hotovo.
    Snáď sa mi podarí splniť nejakú úlohu v hale.

6. majolenka

majolenka Baron fóra

[​IMG][​IMG][​IMG]

Dnes k nám zavítala JAR. Tak som sa dočkala. Toto je moje najobľúbenejšie ročné obdobie.
    Jarný slnovrat - dni sa predĺžujú a noci krátia a je stále teplejšie. Zimné kabáty, čiapky, čižmy odpočívajú v skrini a čakajú na ďalšiu zimu.

Bol oslavou návratu svetla, časom hier a súťaží, plazením a predstieraním bitiek. Bol to čas súťaží, ochranných i očistných rituálov ale i čas nenásytnosti, obscénnosti a udobrovania sporov. Mnoho zvykov oslavujúcich Slnko bolo priamo s tým spojené. Zapaľovanie vatier, spúšťanie horiaceho kolesa alebo obchádzanie dediny s fakľami na koni alebo bez koňa. Statky sa v tomto čase metlou alebo posvätnou ikonou tri krát dookola obchádzali, aby sa vytvoril magický kruh, ktorý mal chrániť proti chorobám a zlým vplyvom.

Tradične sa čistili a zdobili domy a stodoly, pripravovalo sa slávnostné jedlo. Piekli sa zváštné bochníky a krmil sa nimi dobytok na ochranu pred nečistými duchmi. Jedávali sa kozuli, cestoviny v tvare dobytka, kôz a pod., ktoré zabezpečovali rozmnožovanie stáda. Ozdobovali sa vajcia, ktoré sa gúľali o zemi za účelom preniesť ich plodnosť do zeme. Obvyklé "kolísanie", ktoré sa v tomto čase vyskytovalo sa považovalo, že taktiež posilní hojnosť a plodnosť dedinčanov.

Pripravovala sa soľ pre nastávajúci rok a používala sa na očisťujúce a liečivé účely. Rituálne kúpanie sa uskutočňovalo pred východom Slnka a nasledovalo vydymovaním pomocou dymu z borievky (jalovec).

7. majolenka

majolenka Baron fóra

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Onedlho to opäť príde. Deň bude rovnako dlhý ako noc. Pretože niečo také sa vyskytuje len 2x do roka, túto udalosť treba poriadne osláviť – samozrejme akciou! Táto akcia je pomerne náročná a skôr pre skúsených hráčov. Treba pomôcť našim myšiam zo Syrového opusu vyrobiť ich tajný syr.
    Na to treba vysadiť :

mesačné kvety [​IMG]
    základný čas 6 hodín potrebujeme vysadiť3.000

ranné zore [​IMG]

základný čas 4 hodiny - potrebujeme vysadiť17.500

a zbierať žiariace kužele [​IMG]1.250

Okrem toho musíme ešte dodať:

600 x bazalka, 20 x jablka, 35 x vlažský orech, 36 x moruša,
    45 x slivka, 30 x hruška, 38 x žalude,
    30 x sliepka, 22 x králík, 25 x prasa, 45 x krava, 38 x kôň,
    8 x kozie mlieko, 10 x vajcia

Hor sa teda na syr a nesmiem zabudnúť: Je to prísne tajné!

Za splnenie 7 úloh, ktoré sa plnia v hale [​IMG]

môžme získať tieto odmeny:

204.000 BS, 79.100 grajciare, 7x hvězdička,
    2 x Obydlie pre myš, 1 x žlté, 1 x oranžové, 1 x Syrárňa,

nálepka

Nechcelo sa mi veľmi začať túto akciu. Bola pomerne náročná na vypestované plodiny / to by sa ešte dalo zvládnuť / a hlavne na vyskakovačky / pri ktorých mám vždy dosť problémov /.
    Ani odmeny neboli pre mňa lákavé / myši mám a odpočívajú v lište /, snáď len nálepka a výrobňa syra, by stala za námahu.
    Ale keďže som zatiaľ úmyselne nevynechala ani jednú akciu, tak som sa aj keď nie práve s nadšením pustila aj do tejto. Plodiny sa mi podarilo napestovať bez väčších problémov, no zasekla som sa na kužeľoch. Dostala som sa po štvrtú úlohu a tú som skončila. Nepodarí sa mi nazbierať 350 kužeľov a tak som akciu ukončila a začala sa venovať bežnej farmárskej práci. Žlté myši išli do lišty a nálepka do albumu.

8. majolenka

majolenka Baron fóra

Julinka, ako víťazka predchádzajúceho kola vymýslela veľmi zaujímavú tému.

Dlho som si lámala hlavu, čo s tým. Nakoniec som sa rozhodla pre
    Keď farmu ovládne mamon
    - na farme vládne bohatstvo, zlato lenivosť a v okolí burina, neporiadok, zamorené ovzdušie,demonštrácie a postrácané zvieratá.

Srdečne blahoželám víťazom

Monča
    Pašmína
    Maťo

9. majolenka

majolenka Baron fóra

Od 29. do 31. marca vo Farmerame vypukla ďalšia populačná explózia.
    Malo to len jeden háčik. Ja som sa na nej nezúčastnila.
    Nebolo dosť super krmiva a bola som v práci. Tak som si povedala, že na 4 hodiny, ktoré som mala k dispozícií sa mi to ani neoplatí a radšej si počkám na ďalší. Snáď bude viac krmiva a budem mať voľno.

10. majolenka

majolenka Baron fóra

Apríl poľom preletí
    seje žitko pre deti.
    Kabáty sme odložili,
    tvár slniečku nastavili.
    Kvietkov plná záhrada
    a hneď je lepšia nálada.
    Ako štvrtý v poradí,
    deťom pri hre poradí.

11. majolenka

majolenka Baron fóra

S postupom na Baha prišiel ďalší a zaujímavý titul

veľmi interesantný a inšpiratívny a už si viem predstaviť, čo by som asi robila. Snáď sa mi podarí objaviť nového živočícha, či rastlinku.

12. majolenka

majolenka Baron fóra

Nakoľko bola mierna zima a skoro žiaden sneh rozhodli sa Tiky opice z Bahamarami to napraviť. Mali na to svoj zvláštny spôsob - dažďový tanec. No niečo sa pokazilo / asi tancovali príliš náruživo / a bol z toho lejak. Teraz nad celou zemou Farmerama prší, koniec je v nedohľadne, všetko je pod vodou - hotová druhá potopa sveta. Museli zavolať na pomoc ponorku. Tá už začala vyzdvihovať plávajúce zvieratá, ale nemôže ich pozbierať všetky naraz. Väčšina zvierat nedokáže pod vodou prežiť veľmi dlho bez potrebného vybavenia, preto buď rýchly a nahromaď potrebné vybavenie, aby si im pomohol, než ich bude môcť ponorka vyzdvihnúť.
    Pestujeme Bublinovú riasu[​IMG]
    doba rastu 8 hod. -potrebujeme 14.000
    zbierame plutvy[​IMG]
    potrebujeme ich750

Dodávame v hale v misii
    celkom7 úloh

K tomu je potrebne dodať:
    1.250 x pšenica, 550 x mrkva, 500 x zemiaky,
    60 x jablko, 30 x vlašský orech, 30 x moruša, 25 x čerešňa,
    25 x sliepka, 35 x králik, 40 x koza, 40 x ovca, 30 x prasa, 40 x krava, 30 x kôň

Čo sa dá získať:
    201.500 BS, 83.700 GR,
    60 x SH, 25 x Renátkine turbohnojivo, 35 x SK, 35 x Renátkine špeciálne hnojivo,
    1 x skrinka s náradím XL, 2 x skrinka s náradím XXL,
    1 x tekvicová marmeláda, 2 x Pinkie Pie koláč, 1 x mrkvovo-jablková zmes,
    2 x pomocník - kupón na 12 hod., 2 dekorácie, nálepka

Akcia ukončená 7.apríla 2014
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

13. majolenka

majolenka Baron fóra

Trochu v predstihu nám začala ďalšia desivá noc.
    Nakoľko v obchode som nenašla nič, o čo by som mala záujem, pestujem plodiny na doplnenie zásob. Snáď sa mi podarí splniť úlohy v hale:

Bracula- tak tu som naozaj veľmi pozadu, mám celú splnenú len prvú úlohu a v druhej až štvrtej len prvú misiu
    Strašidelný zámok- tak tu je to trochu lepšie, splnené 1, 2 a 5 úloha, no a v druhej a štvrtej som sa zasekla na druhej časti.
    Tak snáď sa pohnem ďalej.

14. majolenka

majolenka Baron fóra

[​IMG][​IMG]

Keď je takáto akcia, trápi ma strašná dilema "kúpiť, či nekúpiť" a ako skoro vždy podľahnem a pár kúskov kúpim.
    Bolo to takto aj teraz. Celkom som kúpila / ale až na poslednú chvíľu / 5 chlievikov. Váhala som s kúpou, nakoľko ešte sa mi nepodarilo / okrem svetlej vínimky - motýlikov, čo bolo už strašne dávno /, získať špeciálny chliev. Mám ich skoro všetky / ale to len vďaka dobrým priateľom /, okrem losieho pódia a holúbkov. A aj teraz, ako vždy som dúfala, že konečne prelomím smolu a podarí sa mi vytúžený úlovok.
    No a tentokrát som mala šťastie. Získala som:
    2 x medvedíka čistotného - šiel hneď do lišty k ostatným trom
    1 x orlie hniezdo - aj to putovalo do lišty
    1 x bociany a to bola neskutočná radosť, ako by som vyhrala prvú cenu v športke
    1 x chovný rybník oranžový

snáď sa mi konečne podarilo prelomiť smolu.

15. majolenka

majolenka Baron fóra

Po dlhšej dobe sa naša Julinka rozhodla obnoviť súťaž fariem TOP3 a myslím, že sa jej to podarilo. Bola to spoločná česko-slovenská TOP-ka a účasť bola prekvapujúca.
    Témou tejto bola

samozrejme, že som sa zúčastnila, vď to bola moja obľubené súťaž a vôbec nezáležalo na odmenách.

Najviac zabodovala
    Julinka
    Boruvka
    Monča

srdečne im gratulujem a malá pozornosť pre víťazov:

Každý rok k nám prichádza, hoc nevoláme ju
    Vdýchni! Cítiš? Tú vôňu jari.
    Ten tajomný zázrak, keď slnko teplejšie žiari,
    keď vidíš trávu rásť a nove púčky na konári.

Prvé hlávky kvetov vánkom budí,
    nech vôňou sviežou preniknú do spánku ľudí.
    Za ním vietor hladí nové lístie stromov,
    nech štebot vtáčat prenikne do našich domov.

Hlasom rozospatým pracovité včielky volá
    k rozkvitnutým lúkam i do zasiateho poľa.
    Vietor zvíta sa zas so sviežou vodou,
    nech napiť sa dá stromom plných kvetou.

I v tmavom lese všetko znovu ožíva,
    celý svet sa rôznym hlasom ozýva.
    Každý víta novú jar, nový deň,
    človek, zviera, lúka, či holý peň.

A ešte obrázok

Nesmie chýbať prezentácia od Fialky, naozaj sa vydarila

16. majolenka

majolenka Baron fóra

Veľká noc - symbol jari, nám dáva jasne najavo, že zima je definitívne za nami a jar už pevne sedí na tróne, aj keď to niekedy tak nevyzerá. Slniečko teplejšie hreje, lúky sa nám krásne zazelenali a ožili farbami jarných kvietkov. Stromy si obliekli biele šaty a všade je počuť roztomilé štebotanie. príroda aj ľudia ožívajú.
    Aj na mojej farme je rušno. A teraz ešte viac. Stala sa totiž hrozná nehoda. Veľkonočný zajac si zlomil nohu a nemôže sa pohnúť z Veľkonočného ostrova, treba mu pomôcť. Zastúpia ho moje zajačiky.
    Aby sa im lepšie pracovalo sadím na poli ich obľúbenú
    ďatelinu [​IMG]
    potrebujem jej 27.500 a pestuje sa všade
    počas zberu bude vyskakovať
    farba na vajíčka [​IMG]
    celkom 900 ks
    a veľkonočné vajíčka [​IMG]
    celkom 800ks
    Aby sa stihla všetka práca potrebujeme k tomu ešte 150 zajačikov.

Čo môžem za svoju námahu a pomoc získať?
    25 x super krmivo, 25 x Renátkine špeciálne hnojivo,
    30x Renátkine turbohnojivo, 50 x super hnojivo,
    1 x mrkvovo-jablková zmes, 3 x pomocník - kupón na 3 hod.,
    5 x tajomná sadenička,
    15 x hviezdička,
    nálepka,
    2 dekorácie

[​IMG] [​IMG]

Keď tak pozerám, koľko mi toho treba vysadiť / sadím len na Hlavnej farme, Divej lúke a Baha - odmietam zbúrať chlieviky na Rúbanisku / a aké sú odmeny, veľmi sa mi do toho nechce. Čo sa mi podarí to bude. Chcela by som hlavne sadeničky, nálepku a ostatné sa uvidí.

No tajomné sadeničky zasadené a vyrástli mi z nich:
    orech xl
    citrón
    vajíčkový
    tie šli rovno do lišty
    buk - ten sa zišiel, mála som len jeden
    pínia - tá mi spravila ozajstnú radosť, ešte som ju nemala

Akcia splnená 23. apríla 2014, ale nie som spokojná. Táto ma vôbec nezaujala a som prekvapená, že sa mi ju podarilo splniť. Už má nebaví stále opakovať to isté.
    Už je načase, aby RT vymyslel niečo nové. Ani neviem po koľkýkrát sa opakujú tie isté úkony aj odmeny. Žeby došli nápady?
    Túto akciu nehodnotím práve najlepšie - sklamala ma.

17. majolenka

majolenka Baron fóra

Dnes sa mi podarilo konečne postúpiť do 89. levelu. Ide to čím ďalej, tým pomalšie. Kde je ta vytúžená 100-vka, to sa ešte načakám
    No som tomu rada, konečne môžem plniť ďalšiu úlohu v hale pribudla mi nová kvetina - begónia.

Ďakujem moje milé susedky:
    Nikka
    markisz
    Tina
    Kika
    za holúbkov
    Julinke za lietadielko

a krásny obrázok
    :

18. majolenka

majolenka Baron fóra

[​IMG][​IMG][​IMG]

Slniečko nás nežne hladká,
    po dvore motajú sa žlté kuriatka.
    Vo váze bahniatka, zlatý dážď,
    Veľká noc je tu zas.
    Želám ženám vody more,
    šibačov, nech nie sú choré.
    Mužom, nech sa zabávajú
    na alkohol si pozor dajú.
    Veselé prežitie týchto sviatkov
    bez nehôd a nedostatkov.

Prajem vám nezabudnuteľnú a veselú Veľkú noc.

Od Julinky

[​IMG][​IMG]

19. majolenka

majolenka Baron fóra

Toto boli ďalšie akcie v apríli, no na týchto som sa nezúčastnila.

20. majolenka

majolenka Baron fóra

História vyhlásenia tohoto dňa siaha do roku 1969, keď predovšetkým John McConnell začal volať po vzniku medzinárodného dňa Zeme . Prvý Deň Zeme bol oslávený v San Franciscu.Táto oslava bola pravdepodobne myslená nielen ako ekologicky zameraný sviatok, ale aj ako ľavicovo orientovaný happening bojovníkov proti vojne vo Vietname. Kampaň s týmto sviatkom spojená, si kládla za cieľ preniesť otázku ekológie do politických kruhov. Cieľom bolo zvýšiť energetickú účinnosť, recyklovať odpadky a hľadať obnoviteľné zdroje energie.Táto akcia mala veľký ohlas práve medzi študentami. V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na dopady ničenia životného prostredia a rozvíjajúcu diskusiu o možných riešeniach. V poslednej dobe bola niekoľkokrát vyslovená myšlienka, že by sviatok bolo lepšie posunúť na letný slnovrat, pretože by pekné počasie prilákalo viacej ľudí. Nezdá sa však pravdepodobné, že by sa našla vôľa meniť už zabehnutý dátum.

Zem - to je naša matka a živiteľka. Znesie toho veľa, ale mám veľké obavy,
    že jej pohár trpezlivosti sa pomaly napĺňa a hrozí, že pretečie. Veď sa stačí pozrieť, čo všetko jej robíme, ako ju bezohľadne devastujeme a systematický ničíme. veľa toho berieme a málo dávame a vraciame. Nadchádza čas na zamyslenie ak chceme, aby naše deti a vnuci mohli raz stať na krásnej zelenej, lúke plnej kvetov, s plných pľúc dýchať čerstvý, svieži vzduch, počuli zurčať čistý potok, plný rýb a z diaľky k ním doliehalo tiché šumenie lesa a veselý štebot vtákov.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.