archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. majolenka

majolenka Baron fóra

Moje obavy sa potvrdili. Prerábala som to ešte niekoľkokrát a to nespomína, koľko krát som prenášala celý denník.
    Toto je ale naozaj naposledy. Už mi dochádza trpezlivosť a chuť.

2. majolenka

majolenka Baron fóra

Pomocníci za polovičnú cenu - no nekúp to. Moja najobľúbenejšia zľava. Ak som doma, vždy si kúpim. Ale kupujem len

kombajn

a sejačku [​IMG]

paholka si robím sama

3. majolenka

majolenka Baron fóra

Keďže som bola víťazkou poslednej TOP3SK, / chcem sa vám ešte raz všetkým poďakovať za vaše uznanie a hlasy, ktoré mi pridelili prvé miesto v TOP3SK, veľmi si toho vážim a mám z toho radosť. Ďalej ďakujem za gratulácie, obrázky, lietadielka a poštu /, bolo na mne vymyslieť a ponúknuť ďalšiu tému k našej súťaži. Po dlhom rozmýšľaní a vyberaní / mala som niekoľko tém / som sa rozhodla pre

Ako ste si iste všimli naša Farmerama sa nám za tie roky krásne rozrástla, pribudli nové priestory, budovy, remeslá, ale niečo nám tu chýba, niečo pre potešenie oka aj duše Galéria.
    A tak nová téma je Galéria. Tak sa dajte s chuťou do práce, dajte krídla svojej fantázii a tvorte obrázky a malé umelecké dielka s kvetou a plodín. Nemusia to byt hneď majstrovské diela, stačí motýlik, kvietok, srdce, maľované vajíčko, strom, list, či dáke zvieratko, alebo aj obyčajný nápis, slovo, meno vytvorené z toho, čo ponúka farma. A viem že na to mnohí máte, isto si spomínate na mnoho takýchto výtvorov ešte pri starej TOP5.
    Prajem vám veľa šťastie, kopec nápadov a more fantázie.

A tu je malý prehľad súťažných fariem / len škoda, že sa ich prihlásilo tak málo - naša galéria sa veľmi nerozrastie /

prezentácia od fialky

A tu je niečo pre víťazov

4. majolenka

majolenka Baron fóra

od annacer

5. majolenka

majolenka Baron fóra

Nový podpis

Musím sa pochváliť, aj keď sa chválim "cudzím perím!, ale mám prekrásny podpis, veď posúďte sami

a za to "cudzie perie" vďačím mojej milej susedke Julinke. Je to krásny podpis a spravila si mi s ním veľkú radosť a ja ti z celého srdca zaň ďakujem.

6. majolenka

majolenka Baron fóra

Počas tejto desivej noci ma čaká len jediná úloha a dúfam, že už ju aj úspešne splním a to je odomknúť šľachtenie vrán. Už mi toho veľa netreba, tak snáď konečne budem úspešná.
    Ale nebola som a to pre môj omyl, alebo lepšie povedané hlúposť. Namiesto mozgvice, som vysadila na políčka 1x1 plesňovú hubu, čím som prišla a o vzácny čas a tak na šľachtenie vrán ešte potrebujem 432 ks mozgovice.. No čo poviete na porazenie.

7. majolenka

majolenka Baron fóra

Aj keď to tak nevyzerá, ale máme tu jar. Tohto roku si ale trocha prispala. Tuhá a nevypočítateľná zima ju asi zaskočila, tak si povedala, že ešte chvíľu ostane doma v teple.

Jar už prišla a či nie?
    Tak otázka teraz znie.
    Raz vraj áno, potom nie.
    Kto mi na to odpovie?
    Dosť už bolo zimy, mrazu,
    vidieť chcem ja kvietkov krásu,
    slniečku nastaviť tvár,
    ach, nech je konečne jar
    .

8. majolenka

majolenka Baron fóra

9. majolenka

majolenka Baron fóra

10. majolenka

majolenka Baron fóra

11. majolenka

majolenka Baron fóra

A ako my môžme prispieť k tomu to významnému dňu, aspoň takto virtuálne? Čaká nás, ako je už zvykom vo farmárskej hale 6 úloh -
    strieborný, zlatý a diamantový.

Nepestuje sa žiadna akciová plodina, len pri zbere vyskakujú z polí

vedierka s vodou /potrebujeme ich 500 /[​IMG]

a keďže nepestujeme žiadnu plodinu, je zrejmé, že sa bude dodávať zo stodoly.

A budeme potrebovať:

zvieratá
    ovce 40
    ryba 20
    prasa 80
    opice 40
    slon 35
    anakonda 20

ovocie
    jablká 90
    hruška 20
    orech 90
    plodiny
    ovos 800
    fenikel 250
    fialka 900
    jahoda 600
    kel 600
    gerbera 400
    pivonka 200
    nevädza 400

a hľuzovka 10

No a čo napísať k odmenám, len to že "Stará klasika"

18 x SH a SK
    9x pokus na kolese
    2x dyňová marmeláda
    2x MJZ
    6x hodvábnička
    skrinka s náradím XXL
    kupón pomocníci na 12hod.
    36x hviezdička
    102.600 BS,
    55.860 grajciarov
    a nesmie chýbať nálepka

Celkom príjemná a pohodová akcia. Splnila som ju v predstihu. Bolo by to skôr, len na vedierka s vodou som musela čakať.

Dňa 25. 3. 2013 hlásim splnené.

12. majolenka

majolenka Baron fóra

Voda, aké krátke a jednoduché slovo. Používame ju deň čo deň, nešetríme ju, je pre nás samozrejmosťou. U nás je jej "zatiaľ" dostatok, tak sa k nej správame macošský, bez rešpektu a zodpovednosti. Veď jej je dostatok v riekach, jazerách, rybníkoch aj v daždi, či snehu.
    Nikto si neuvedomuje, čo sa môže stať, ak sa náš vzťah k nej nezmení.
    Bez vody nebude nič, žiaden život, kvietky, stromy, prosto nič, len púšť a vyschnutá zem.

A keďže som už dávno neotvorila ďalšie dvere do môjho sveta fantázie, teraz je na to príležitosť. Ponúkam ďalší príbeh

Tak otvorte[​IMG]a vstúpte.

V jeden krásny, jarný, slnečný deň, vysoko v horách sa narodila riečka. Ako malý a zvedavý potôčik zo začiatku nesmelo, no potom čoraz rýchlejšie hnaná nedočkavosťou a zvedavosťou pustila sa spoznávať svet.

Tiekla lesom, zelenými lúkami i poľom. Bola prekvapená krásou kvetín, stromov, pestrosťou motýľov. Po večeroch rada počúvala rozprávanie sťahovavých vtákov o zázračnej, teplej krajine, plnej vody, kde slnko ráno vychádza, v noci sa tam chodia kúpať hviezdy a palmy unaveným vlnám šepocú svoje uspávanky.

Veľmi túžila dôjsť k tomuto miestu - k moru a tak sa vydala na dlhú cestu, svet sa jej zdal nádherný, jej zvedavosť rástla, chcela toho vidieť viac a tak prišla medzi ľudí. Tešila sa na nich, bola šťastná, keď ich videla odpočívať vo vŕbových zátišiach svojich brehov, ticho sedieť a uspávať sa pohľadom na jej hladinu, či len tak sa prechádzať a obdivovať jej priezračnú vodu.

Začala mať rada ľudí, chcela im slúžiť a pomáhať / kým sa dostane do svojho vytúženého sveta /. Rozbehla sa s nedočkavosťou ďalej. Veselým žblnkotom zdravila deti, ktoré si stavali hrádzu a púšťali papierové lodičky a o kúsok ďalej pokropila rybárov, ktorí s vážnymi tvárami a upretým pohľadom hľadeli do vody. Milovala hru s mlynským kolesom ale najviac sa tešila na večeri, keď sa jej na hladine odrážal mesiac a hviezdy a ona sa mohla pozerať na milencov, ktorí držiac sa za roky postávali na jej brehu.

[​IMG][​IMG]

V takých chvíľach bola veľmi šťastná a tak tiekla ďalej a ďalej.

No čo to? Zrazu, akoby prišla do iného sveta.

Na brehu, kde mali sedieť zaľúbenci a a ticho si hľadieť do oči, sa povaľovali plastové vrecia plné odpadkov a more plechoviek.

A prečo už jej voda nie je priezračne čistá, vteká do nej niečo tmavé a zapáchajúce?

Prečo na svojom dne namiesto rýb nachádza čudné jej neznáme veci / kolesá, sudy, kočíky, časti nábytku, chladničky, pneumatiky, kontajner a dokonca aj časti auta?

Prečo si ľudia na miestách,ktoré im s láskou pripravovala na oddych a relax umývajú svoje špinavé auta?

Prečo si už na jej brehu vtáky nestavajú hniezda a nedávajú svojim mláďatám prvé hodiny plávania.

Tak tieto otázky jej nadali pokoj, nerozumela tomu. "Ľudia, prečo mi to robíte!" Už netiekla tak radostne a rýchlo Začala sa báť, báť ľudí. Tak rada by sa vrátila tam hore, kde začala jej cesta. Opustila ju radosť a nadšenie, tikla pomalšie a pomalšie, bola viac a viac špinavá. Už nemala odvahu a chuť tiecť ďalej. Smutne pozrela na krásnu modrú oblohu, kde si práve oblaky vraveli :"Fuj, aká škaredá rieka" a to už bolo priveľa. Iba vzdychla a zašepkala:" Prečo?!" a umrela. Už neuvidí svoju vysnívanú krajinu, nepočuje ako šumia palmy. Nedokončila svoju cestu. Ostala po nej len tmavá, zapáchajúca brečka, bez života.

Je to smutný príbeh, ale stačí, keď sa prejdete po brehoch našich riek a uvidíte, že je pravdivý. Len ten koniec nie je až tak strašný - zatiaľ. No ako si nebudeme vážiť vodu, ten prameň života a umrie aj posledná rieka, umrie život, lebo bez vody niet života.

Naposledy upraveno: 11/9/14
  13. majolenka

majolenka Baron fóra

Dlho som rozmýšľala a mala som v pláne akciu ignorovať, veď nikdy mi nepriniesla to, čo som očakávala a po čom som túžila. Vždy to boli len obyčajné chlievy.
    No kúpila som si floreny za dve SMS, vôli Mega BS a tak som ich všetky minula na nákup tajomných stajni, v pevnej viere, že konečne prelomím tu dlhotrvajúcu smolu. Tak dnes postavím 3 a zajtra 2 chlieviky a uvidíme.
    A je to tu. Prvá várka - totálne sklamanie

2 x netopieria jaskyňa
    a 1 x ohrada pre losy

Počkám na druhú a keď dopadne podobne s kupovaním tajomných stajni som nadobro skončila.

1 x farbiareň
    1 x výbeh pre skunka

žiadne medvete, alebo xl o líškách ani nehovorím. Tkaže dodržím slovo a končím s touto akciou. Všetky chlievy už pekne zapadajú prachom v lište a vyvetrám ich jedine na ich šťastný deň.

14. majolenka

majolenka Baron fóra

Mám za sebou ďalší stupienok v remesle Marmeladár. Ale ešte mi toho veľa chýba, aby som si mohla vyrábať mrkvovo - jablkovú zmes, je to presne 40 tisíc bodov. Kedy sa ja toho dočkám.
    A toto sú moje nové recepty:

A všimli ste si toho stavebného majstra? Ja áno, len som si nevedela predstaviť načo tam je. A čakalo ma v remeselníckej štvrti poriadne prekvapenie.
    Na novom stavebnom pozemku sa usilovne pracovalo.

Čo to len môže byť, dáka prístavba v malmeladovni? Tak toto som si zo začiatku myslela. A aké bolo moje prekvapenie, keď som zistila, že na novom pozemku stavajú

Ešte nevyzerá tak pekne, ale už plním prvý stupeň a to je hlavné. Čakali ma v ňom recepty:

A toto je moja Remeselnícka štvrť a som rada, že konečne je úplná, sú v nej všetky remeslá.

15. majolenka

majolenka Baron fóra

16. majolenka

majolenka Baron fóra

17. majolenka

majolenka Baron fóra

Veselú Velkú Noc vám prajem
    Pre všetkých

18. majolenka

majolenka Baron fóra

Jar už prišla a či nie?
    Tak otázka teraz znie.
    Raz vraj áno, potom nie.
    Kto mi na to odpovie?
    Dosť už bolo zimy, mrazu,
    vidieť chcem ja kvietkov krásu,
    slniečku nastaviť tvár,
    ach, nech je konečne jar.

19. majolenka

majolenka Baron fóra

Veľkonočná otázka

Vajíčko červené, vajíčko zelené,
    dnes každé vajíčko je pekne sfarbené.
    Kdeže tie vajíčka odtiene vzali,
    veď farbu hnedú len spočiatku mali.
    Možno dnes sliepočky farbičky zjedli,
    možno kurz výtvarný v kuríne viedli.
    Možnože slniečko má takú moc,

vajíčka farbí vždy na Veľkú noc.

Už rýchlo sa blíži Veľkonočný pondelok,
    a vajcia sa obliekajú do farebných košieľok.
    Ej, krúťte sa, kolovrátky, ej, krúťte sa, praslice,
    už sa vajcia obliekajú, aby z nich boli kraslice.
    Na stole bahniatka a veľké dobroty,
    príde aj láska, vykroč jej oproti!

20. majolenka

majolenka Baron fóra

Vraj je tu jar, len neviem, kde sa pred nami skrýva. Vonku zima, sneží, aj stromy prestali pučať a po kvietkoch ani stopa. Každý už má zimy plné zuby ako sa hovorí, ale jej je to asi jedno a ona sa drží zubami nechtami medzi nami. Nálada je pod psa, všade okolo počúvam hundranie a všetkým chýbajú teplé slnečné lúče a ani samotnej jari sa nechce do tej zimy, tak si leží v kvetinovej postelí a sníva o bzukote včiel a pestrofarebnom tanci motýľov.

Takže tohtoročná Veľká noc bude o niečo chladnejšia a ja dúfam, že nie aj smutnejšia.

Aspoň že vo Farmerame jar nemešká a je plná vône jarných kvietkov, šumu lístia a štebotu vtákov. Takže tu bude veselá Veľká noc. A čo nás čaká.?

Budeme pestovať sedmokrásky a máme na výber

sedmokráska[​IMG] a sedmokráska deluxe[​IMG] rozdiel je v dobe rastu / 4 a 8 hodín /, v protihodnote / 5 a 8 / a v v celkovom množstve, ktoré treba na splnenie úloh / 25.000 a 15.625 /. Treba si len vybrať, ktorú budeme pestovať. Je možná jedna zmena za darmo.Za ostatné si priplatíme 16 florenov,čo je naozaj na uváženie a je tu ďalší spôsob získania florenov pre RT. Tak ja im určite nič nedám a rozhodla som sa pre variantu 1.Mám 3 dni voľno, tak mi viac vyhovujú sedmokrásky s dobou rastu 4 hodiny.

V meste, tak ako minulý rok hľadáme vajíčka rôznych veľkosti a rôznej hodnoty.
    Celkom ich musíme nájsťv protihodnote 3.000.

Keď sa k tomu pridá
    100 kačiek
    25 prasat
    60 koní
    35 kráv

a všetko sa odnesie na námestie

môžeme povedať "hotovo" a inkasovať odmeny:

rada obláčikov
    10 hviezdičiek
    20 super krmivo a 50 super hnojivo
    20 Renátkine špeciálne hnojivo a ultra hnojivo
    kupón pomocníci na 12 hodín
    nálepka

a 3 dekorácie na okrasku

Akcia ukončená 1. apríla 2013.

Bola som prekvapená, že sa mi akciu podarilo splniť a to ešte v predstihu, veď boli sviatky a je aj iná zábava, ako sedieť pri počítači a k tomu som bola v práci. A musím podotknúť, že som sa ani veľmi neponáhľala. Odmeny ma zvlášť nenadchli / okrem cukrového stromčeka - ten ešte nemám a super krmiva - to sa zíde pri šľachtení /, tak keď som ich získala, ďalej som to už nechala voľne plynúť. Nesmiem zabudnúť ani na MJZ od annacer, ktorá mi veľmi pomohla - ďakujem.[​IMG]

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.