archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. majolenka

majolenka Baron fóra

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG][​IMG][​IMG]

Celý kultúrny a filmový svet sa pripravuje na 85. odovzdávanie prestížnych cien Americkej akadémie filmových umení a vied v Hollywoode.
    Ale či je Farmerama horšia? Aj my máme svojho Oxcara a to 2. ročník. Privítame ho úlohami vo Farmárskej hale.
    Po roku je tu zas. Čas očakávania, napätia, radosti aj smútku. Ovzdušie je
    plné emócii a zo všetkých strán k nám dolieha jediná otázka:"Kto vyhraje, kto bude mať to šťastie?"
    Bambuľka kučeravá hlava nervózne pobehuje hore-dole, veď má všetko na starosti, hercov, porotu, udeľovanie cien i samotnú Afterpárty a to nie je málo.
    Tohtoročný Oxcar je rozdelený do 3 samostatných častí. Ale je tu jeden háčik. Úlohy sa musia plniť postupne, trojstupňovo, ukončiť tretí stupeň prvej úlohy a až potom začať plniť ďalšiu.

[​IMG]Hviezdy a hviezdičky[​IMG]

V tejto časti / tak ako aj v ďalších dvoch / nás čaká 6 troj stupňových úloh,
    pri ktorých je treba odovzdať tovar -produkty z výrobní v celkovej hodnote 147.500
    a odmeny sú naozaj nad očakávanie. Pri tejto prvej časti to bolo:

72.800 BS
    38.620 grajciare
    15 x SK
    36 x SH
    17 x parfém
    36 x opica
    3 x čierna koza
    vysokohorská krava
    a nálepka

A už je tu tu!Udeľovanie Oxcarov. Napätie sa dá krájať. Červený koberec je pripravený, kameramani sú v plnej pohotovosti,[​IMG]
    fotoaparáty cvakajú o stošesť a samotní aktéri čakajú na výrok poroty.[/img], fotoaparáty cvakajú o stošesť a samotní aktéri čakajú na výrok poroty.

Aj v tejto druhej časti je potrebné splniť 6 úloh a dodať
    produkty, tentokrát v proti hodnote 400.000
    a ani tu nie sú odmeny na zahodenie:

15 x SK
    striháreň angorákov oranžová
    15 x Renátkine špeciálne hnojivo
    27 x SK
    40 x parfém
    6 x Mexická vrana
    19 x netopier
    výrobňa guána oranžová
    2 x zajac lyžiar

ak a je po všetkom. ceny sú rozdané. Niekto sa smeje, iný plače, alebo skrýva zlosť, ale más to nezaujíma - začína sa 3 časť

[​IMG]Afterpárty[​IMG]

Máme pred sebou poslednú časť úchvatného večera. Aj v tejto plníme 6 úloh pri ktorých dodávameprodukty v hodnote 611.000
    a odmeny priam vyrážajú dych:

3 x kupón pomocníci na 12 hodín
    50 x SK
    60.000 BS na Baha
    3 x Mrkvovo-jablková zmes
    85 x kôň
    Ródeo ranč oranžový
    2 x Ohnivý kôň
    Lietajúce prasa

Takže keď to spočítamza odovzdané produkty v celkovej hodnote 1.158.500som získala571.800 BS, 298.120 grajciarov, 108 x hviezdička a už spomínané veci.Čo poviete - super a to všetko som dostala ani nie za pol hodiny klikania myšou.
    Ešte šťastia, že mám na sklade dostatok produktov, takže splnenie tejto úlohy bolo pre mňa hračkou. Takže teraz sa už môžem naplno venovať zábave a tancu.

2. majolenka

majolenka Baron fóra

3. majolenka

majolenka Baron fóra

Len tak, aby sa nepovedalo / pre strýčka príhodu - ako sa hovorí /, som si kúpila v prvý deň 3 sadeničky
    a moja smola má samozrejme neopustila:
    1 x orech xl
    1 x dula xl
    1 x citrónový stromček

a musím povedať, že hneď skončili v lište

a na druhý deň ešte
    3 sadeničky a čo napísať? jedine, že žiaden zázrak sa nekonal:
    mandľovník xl
    dub xl
    a vajíčkový strom
    a zdá sa mi, že s nakupovaním tajomných sadeníc som nadlho skončila.

4. majolenka

majolenka Baron fóra

[​IMG][​IMG][​IMG]

Samozrejme, že som si hneď ráno cez SMS-ku pár florenikov kúpila. Robím to vždy, keď som doma, aby som mohla v&užiť 100 % BS

5. majolenka

majolenka Baron fóra

6. majolenka

majolenka Baron fóra

Konečne sa aj mne po dlhom čase ušiel nový darček od našej ovečky Kučeravej hlavičky. A to som si naň musela poriadne počkať.

7. majolenka

majolenka Baron fóra

Zase vieme niečo nové, poznajme jednu zaujímavú bulharskú tradíciu.

Všetci veľmi dobré vieme, že jarné počasie je nestále, teplo strieda chlad a to všetko má na svedomí jedna stará žena - Baba Marta. Lenže treba vedieť ako na ňu . Zbožňuje Martenice! Zvieratká už pripravujú talizmany z červenej a bielej priadze. Zdá sa, že práve teraz má zlú náladu - ozdobte vašu farmu, aby sa znovu radovala!

A keďže sa pomaly ale isto blíži jar je nutné jarné upratovanie, tak hor sa do práce - vyvetrať sklady a spraviť miesto pre nové plodiny, zvieratká aj produkty.
    Čo keď je na legende štipka pravdy? Preto neváhaj a s pusť sa s chuťou do práce.

A ako na to:
    Z polí budú vyskakovať malé bavlnené bielo-červené dekorácie,[​IMG]
    ktoré sa tradične nosia každý rok v marci.
    Treba ich celkom 425 ks
    a okrem toho si vyprázdnime sklad o tovar v protihodnote 47 tis. a ďalej:

2000 pšenice
    2800 prosa
    4000 zeleru
    4500 fenyklu
    60 jabĺk
    55 sliviek
    25 hrušiek
    35 zajacov
    50 oviec
    55 prasiat
    85 banánov
    75 papagájov

Neviem čo sa deje, ale máme tu ďalšiu akciu, kde netreba sadiť žiadnu akciovú plodinu, len dodávky priamo zo skladu, aspoň u mňa je to tak.
    Zásob požadovaných plodín dostatok, tak
    sa zameriam len na zber talizmanov.

Dúfam, že som to spočítala správne:
    162.700 BS
    88.310 Grajciare
    18 x Parfém
    32 x Super hnojivo
    4 x Renátkine SH a 10 x ultra hnojivo
    34 x Super krmivo
    10 x Hnedé prasa
    47 x Hviezdička
    2 x kupón pomocníci na 3 hodiny
    3 x MJZ
    nálepka
    dekorácie

Čože sa to vonku deje?
    Jar už kráča cez záveje?
    Slniečko nám krásne hreje
    a na duši tak krásne je.
    Tak len s chuťou do práce
    zima končí, nevládze,
    zbierať rýchlo Martencie
    nech jar od nás neodíde
    veď za chvíľu jej čas príde.
    Baba Marta, tá sa teší,
    pred ňou koma talizmanov leží.

Mne sa tak zdá, že asi na tej legende bude trocha pravdy. Veď stačí pozrieť vonku a už sa zdá, že jar pomaly, pomaličky a opatrne, ako by ešte váhala prichádza. Tak len neprestávať zbierať Martenice a za chvíľu ju tu máme.
    Ja sa neviem dočkať, milujem jar.
    Akcia ukončená, odmeny pripísané a mne neostáva nič iné len oslavovať a tešiť sa na príchod jari.

8. majolenka

majolenka Baron fóra

9. Crower

Crower Vážený autor

annacer a Best tohle ocenili.
  10. majolenka

majolenka Baron fóra

Konečne po veeeeľmi dlhom čase sa koleso umúdrilo a dovolilo mi vytočiť aj niečo iné ako hnoj, parfém či BS a to hlavnú výhru Morušu xxl.

11. majolenka

majolenka Baron fóra

Neviem, neviem. Trápi ma určitá dilema. Dať sa na šľachtenie, alebo ešte počkať. Chcela by som sa konečne dopracovať k šľachteniu vrán / ale na to potrebujem ešte jednú desivú noc /. Veď také šperky by sa mi zišli. Potrebujem ich k plneniu úloh.
    Ale má to jeden háčik. Málo super krmiva. S ostatným si veľké starosti nerobím.

Môj stav základných surovín potrebných k šľachteniu:

ružové želé - zásob mám na niekoľko akcií, za čo ďakujem hlavne annacer a Julinke
    zvieratá- tak tých mám dosť všetkých druhov
    super hnojivo - 227/ a to je málo/a po darčekoch od Julinky, annacer a Pettule / 239
    parfém - 3.338 / a s tým nemám problém

No a už je rozhodnuté, tentokrát šľachtenie vynechávam. Snáď sa mi za mesiac podarí nezbierať aj vyrobiť viac super krmiva a pustím sa s chuťou do šľachtenia vrán.
    Čaká ma lej jediná prekážka - Desivá noc a spustenie ich šľachtenia.

Ostatným prajem veľa úspechov pri šľachtení a veľa parádnych kúskov, ktoré vás potešia.

[​IMG][​IMG][​IMG]/

12. majolenka

majolenka Baron fóra

Moja predstava prechádzky po červenom koberci vyzerala asi takto. Dalo by sa to spraviť aj krajšie, ale chýbajú mi tie luxusnejšie ozdobné predmety, tak len s tým čo mám v lište, alebo na obláčikoch, či na okraske.

entokrát sa zadarilo, moja farma sa zapáčila a tak som obsadila 1. miesto.
    Bolo to po prvýkrát a mala som z toho naozaj radosť. Potešilo ma aj to, že moja milá suseda annacer, ktorá bola mojim favoritom, skončila hneď na druhom mieste a dokonca mi vyšiel aj ďalší - Darinka, ktorá bola tretia.
    Dievčence, srdečne vám gratulujem.

Ahojte

srdečne blahoželám oscarovým výhercom TOP3SK

1.miesto
    kmaja

2.miesto
    annacer

3.miesto
    darina 010457

4.miesto

petrišorka

13. majolenka

majolenka Baron fóra

Od Slniecka

Od Anni

14. majolenka

majolenka Baron fóra

V lese krásny domček stál
    závidel ho vraj aj kráľ.
    Zvieratka doň prichádzali,
    bývať v ňom si veľmi priali.
    Jedno, druhe, tretie...piate,
    prišlo dokonca aj desiate.
    Všetke sa doň pomestili,
    nevadilo im, že sa tlačili.
    Medveďovi sa tam bývať chcelo,
    ale miesta bolo málo,
    vyliezol si na strechu
    a tak spravil neplechu.
    Dom sa zrútil, bieda, hrôza,
    šťastie, že nikomu nič nestalo sa.

Bola raz jedna…
    … muška, ktorá si v lese postavila dom. Zvedavosť ostatných zvierat ich prinútila, aby jeden po druhom prišli k domčeku a opatrne zaklopali na dvere. Muška bola veľmi milá a ponúkla každému vo svojom novom dome príbytok. Všetci si žili spokojne, až pokým sa neobjavil medveď.
    Muška medveďa pozvala tiež do domu, ale pretože bol taký veľký, že sa nemohol ani pretlačiť dverami, rozhodol sa, že sa usadí na streche. Veď ako sa hovorí" Dobrých sa všade veľa zmestí", ale zabudla na iné"Treba vedieť, kedy prestať, či Všetkého veľa škodí". Pod medveďom sa ale strecha zrútila. Zvieratá v dome mali šťastie, že sa dokázali zachrániť .

A tak je zase na farmároch, aby zvieratka ratovali. Z poli sa budú okrem plodín zvierať
    tehly/ 700ks /

škridle/480 /

na postavenie domu, za čo nás čaká nie len vďaka zvierat, ale aj zaujímavé odmeny.

55 jablko, 35 slivka, 20 ,70 orech ,
    20 hruška, 700 slnečnica, 600 sója, 250 hrášok
    700 černica, 600 ,600 orchidea , 1200 rebarbora,
    700gerbera, 400 orgován, 1100 brusnica,
    750 tulipán, 500 huba

42 moriak
    22 prasa
    5 veverička
    40 krava
    30 pavúk
    15 papagáj

154300 BS
    30000 BS Baha
    83017 Grajciare
    42 x Super krmivo
    35 x Super hnojivo
    24 x Vrana 1 Vranie hniezdo
    36 x Renátkine turbo hnojivo
    24 hodín Pomocníci
    12 x pokus na kolese
    18 x Floreny

Nálepka

Oprava domu 3 časti

[​IMG][​IMG][​IMG]

Akcia splnená ráno 10. marca 2013. Aj táto patrila k tým vydareným, ktoré sa RT vydarili. Pohodová, bez stresov a neúnavného sadenia so super cenami.
    Ďakujem FARMERAMA

15. majolenka

majolenka Baron fóra

A to nie sú všetky, tých nepotrebných a nezmyselných po poliach poletuje oveľa, oveľa viac, vybrala som len tie najväčšie.

Aj keď som doposiaľ privítala väčšinu zmien od RT, tak o tejto to rozhodne povedať nemôžem. A to si neviem predstaviť, ako to vyzerá, keď sú na farme mini políčka. Tie ja používam dosť často pri rôznych akciách na sadenie akciových plodín a podotýkam že väčšinou si ich zbieram ručne. Pomocníkov kupujem len vo výnimočných prípadoch.

Ale aby som bola spravodlivá, pre mňa má tento nový systém aj niekoľko plus a sú to:
    o zvieratá sa postarám len za pár sekúnd,
    a pri zalievaní je ľahko rozoznateľné poliate políčko, takže sa nemôže stať, aby som na niektoré zabudla, len škoda, že tých mínusov je viac.
    Neviem, neviem, kam táto hra vlastne smeruje a kto ju bude nakoniec hrať a dúfam, že tieto zmeny nebudú definitívne a bude sa s tým dať niečo spraviť.

No a poznámka nakoniec. Ešte neprešlo veľa dni od zavedenia nových bublín a musím skonštatovať, že som si na ne zvykla / nie nadarmo sa hovorí, že človek si zvykne aj na šibenicu / a pomaly ich už ani nevnímam a prestavajú mi vadiť.

16. majolenka

majolenka Baron fóra

Prežite krásny sviatočný deň plný nehy, lásky, priateľstva a porozumenia.

17. majolenka

majolenka Baron fóra

Ak ma pamäť neklame, tak túto akciu som ešte nikdy nevyužila a asi ani v minulosti nevyužijem. Florenov nikdy nie je dosť a ja ich používam hlavne na nákup pomocníkov pri akciách.

Aj keď som sa zariekla, že s kupovaním tajomných sadeničiek si dám na dlhhhý čas pokoj, predsa som neodolala a 3 ks som si kúpila. A dôvod?
    Tak ten je prozaický. Na Bahamarame mám snáď trošku viac šťastia, tak som to vyskúšala / uvidíme /. A ešte v nemalej miere k tomu prispeli floreny, ktoré som získala splnením poslednej akcie. No a čo som získala?

1 x Para orech - ten som ešte nemala
    1 x kiwi xl
    1 x kakaovník xl

takže som spokojná a Baha má nesklamala.

Ďalšia z akcií, ktorým sa v denníku nevenujem, nakoľko tieto nákupné akcie sú pre mňa nedostupné. Dala som je sem len tak, aby sa vedelo, čo všetko sa v našej Farmerame deje. Ale je to dobrá vec pre mnohých, ktorí si to kupujú. Určíte im to pomáha rýchlejšie prechádzať levelmi.

18. majolenka

majolenka Baron fóra

Čo budeme pri akcii potrebovať? Ako som už spomínala bude to:

margarétka

vlčí / divý mak /

mramor

Už som si pár kúskov vypestovala a musím konštatovať, že na poli vyzerajú prekrásne a najmä vlčí mak je rozprávkový.

Všetko sa bude odohrávať ako vždy v meste na námestí.

za dodanie7 tis. ks margarétky-vlajka

11 tis ks vlčí mak - sochár

650 ks mramor - Parthenón III(upgrade)

obydlie pre škrečka

a ďalšie odmeny

21 x hviezdička
    25 x super hnojivo
    10 floreny
    1 x Pomocník - Kupón na 12 hod.
    20 x super krmivo
    3 x tekvicová marmeláda
    obydlie pre škrečky
    BS 570 x level
    a nálepka

19. Julinka11

Julinka11 Hrabě fóra

Akcička na pohodku, pokud je člověk doma a nebo má možnost se v práci přihlásit bez stresáků a noční vstávání.

Komiksy padaly dobře a díky sousedům jich bylo na ukončení dostatek. Děkuji všem, kdo si vzpoměl a poslal jej na mojí farmičku.
    Moc se povedla grafika cupcaků. Jsou k nakousnutí.
    Z Tajemných stájí, které jsem získala v akci 3 ks se vyklubali Holoubci, oranžový úl a červená stáj pro pštrosy, která mě překvapila snad nejvíc, jelikož jsem nikdy nic takového z tajemných nezískala.
    Moc se mi líbilo, že všichni měli stejné podmínky k dokončení ohledně cupcaků. Což velice chválím a uděluji této akcičce hodnocení 2.
    Proč dvojku?
    Pořád skoro stejné odměny, žádná fantazie, jenom opakování z předchozích akcí. Sem tam něco se vypustí a sem tam něco se přidá.
    Možná by nezaškodilo, aby odměna za splnění úkolu byla jenom jedna, zato bombová.
    Tak, aby přiměla i zarputilé hráče, akce plnit.
    A další, co mě mrzí, je čas stanovený na ukončení, ve kterém se nemyslí na hráče školou povinné a na pracující lid.
    Možná by nebylo na škodu, čas konec akce posunout na půlnoc.

Naposledy upraveno: 17/9/14
  20. majolenka

majolenka Baron fóra

Do tohto prístroja, či čo to vlastne je / neviem ako to nazvať - snáď barometer výkonu, či miešač odmien / sme dodávali dole vlčí mak, hore margarétky a do stredu mramor.

Uvidíme, ako mi to dopadne, nakoľko pestovanie je dosť náročné na čas a predo mnou je pracovný víkend. Neviem, čo sa mi podarí stihnúť. Zatiaľ všetky potrebné ingrediencie sú uložené na sklade.

stav k 14. 3. 2013
    margarétky - 6.523
    vlčí mak - 1.370
    mramor - 211

a predo mnou 3 dvanástky. Bude to ťažké. Snáď trochu pomôže MJZ od mojej milej ANNI, mini políčka a pomocníci.
    Aj napriek mojim miernym obavám / pre pracovný víkend /, akcia splnená a to v predstihu.

Bola naozaj vydarená a aj ceny stáli za tu námahu. Konečne mám škrečkov a aj floreny a hviezdičky sa zídu.
    Ďakujem FARMERAMA!
    Stav ku koncu akcie

margarétky 1015 ks
    vlčí mak 1133 ks
    mramor 105 ks

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.