archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. majolenka

majolenka Baron fóra

lacrima tohle ocenil(a).
  2. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

Další z řady komixových akcí..tentokrát musíme potěšit smutnou Bambuli..a uspořádat pro ni narozeninovou párty..

Jako vždy..sázíme a vypadává..navíc ještě musíme nechat dozrát na polích kapkejky..které dostaneme při denním přihlášení od Bambulky..žádná novinka..už jsme tak párkrát nechávali dozrát například sudy se zelím..či fotbalové..nebo hokejové?..to je fuk..fanoušky..

..
    sázíme Balónkové květy..docela se mi líbí..jsou takové veselé..

..na rozdíl od další plodiny.
    .Rebarbory..která je docela nevýrazná..no také co bych chtěla po rebarboře..že..?

a vypadávají nám ..
    komiksové knihy..a krémy..ty jsou na urychlení růstu cupcaků..

[​IMG] [​IMG]
    Velikost fotky: Originální

cupcaky..mimochodem velice zdařilé graficky..

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Co je potřeba:
    17500x balónkový květ, 7000x obrovská rebarbora, 950x komiksová kniha, cupcake v protihodnotě 17500 nebo min. 30 % této hodnoty, 1000x mrkev, 1000x okurka, 1000x rajčata, 20x prase, 25x králík

Co můžeme získat:
    1250x váš level BZ, 45x superhnojivo, 40x Zuzino superhnojivo, 1-3x mrkvovo-jablečná směs, 1-3x tajnůstkářský správce konírny, 1-5x Pomocníci - kupón na 3 hod., 2x nálepka, 3x dekorace, řada na magickém stonku

2 nálepky:

[​IMG] [​IMG]

dekorace:

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

řádek v nebi:
    doplním..až zaplním..

..začala jsem klasicky rozpěstováním..s použitím všeho dostupného..jinak v průběhu používám pouze mrkvovou marmeládu..začala jsem o něco později ..a mmnt..mám 2875ks rebarbory..a 2617ks balónků ..34 krémů..a 285 komixových knih..30XL cupcaků ve stodole..dalších 30 dozrává na poli..k akci jsem tentokrát vyčlenila všechna pole..sem tam mám nějaký strom..na nakiettě je to zhruba nastejno..12./9...ráno..mám 10687 balonků..5017 barborky..bohužel vypadávátka jaksi stagnují..pouhých 432..krémů 50..zatím jsem nepoužila..ve skladu mám 60xl cupcaků..a na ploše zraje dalších 30..myslím..že to docela jde..že možná dnes dodělám balónky..a na noc hodím poslední rebarboru..a pak pojedu dlouhodobky na vypadávátka..řekla bych ..že akce na pohodu..tedy alespoň pro mě..Je 15.9...k večeru..a já si můžu říct hotovo..no vlastně to jsem si mohla říct už včera..kdy mě dorostly poslední dortíky a dopadaly poslední komixy..dnes jsem to jen zkompletovala..nálepky v albu..dekorky mám na stonku..dávají sice 0,0nic..ale lepší než v liště..tajemné stáje..odtajněné..mám 2 x orla..půjdou do lišty..k těm 11-ti předešlým..a 4-tého mývala..nehodí se ani komentovat..Tak..a jeden den na oddech ..a huráá na Oktoberfest..

Naposledy upraveno: 1/1/16
  3. majolenka

majolenka Baron fóra

Začal sa nám nový rok a ako je zvykom, na začiatku nové, treba spraviť inventúru.
    Tak som sa aj ja rozhodla pre moju súkromnú vo Farmerame a keď sa bude rok 2013 chýliť ku koncu uvidím, ako som za tento rok hospodárila a čo som dosiahla. Ako sa mi darilo postupovať na farme, Baha a v remeslách.

Môj level
    84

Level na Baha
    23

Svoj prehľad začínam remeslami, nakoľko tu sa mi v poslednej dobe podarilo postúpiť na vyšší stupeň. Postup by mohol byť aj rýchlejší, len sa musím priznať, že dosť často zabúdam spustiť výrobu. A druhý dôvod je, že pomaly sa míňajú plodiny a tak som bola nútená prijať zásadné rozhodnutie a to "na určitý čas obmedziť plnenie zákaziek". Len neviem, čo na to moji zákazníci, niektorí už teraz boli nespokojní.

Toto bolo moje prvé remeslo. Ani si neviete predstaviť, akú som mala z neho radosť. Piekla som o stošesť a s veľkým zápalom, až do chvíle, keď som zistila, akú som spravila chybu. mala som si radšej vybrať mermeládnika, jeho produkty sú oveľa osožnejšie.

Časom som sa zmierila s mojou voľbou a teraz, keď som na vyššom stupni, už to neriešim.

Na rúbanisku ma dňa 26. 1úla 2012 čakalo milé prekvapenie. Na strome múdrosti pribudla nová runa. Mala som z toho veľkú radosť. Toto bolo niečo iné. Našla som tu dvere do ďalšieho remesla.

Neviem ako ostatní, ale mne sa v tomto remesle akosi nedarí. Vždy, keď si namiešam dáky nápoj, výsledný produkt sa mi práve nehodí. Tak toto remeslo trocha zanedbávam.

Tak toto remeslo sa mi podarilo získať kúpou licencie na jarmoku Renzo.

Pri tomto remesle som rýchly rozbeh, no na 4 stupni som sa zasekla.
    Potrebujem plodiny, ktoré sú náročne na čas a produkty - arašidové maslo a farebnú paletu / ktoré mi ubúdajú - už som si postavila viac výrobni /, proste ide to už oveľa pomalšie.

A za toto posledné remeslo vďačím mojej milej susedke Annacer.
    Bez jej PIN kódu, by som ho určite ešte nemala. Bol to krásny predvianočný darček. A ja jej nikdy neprestanem byť vďačná.

Mojou snahou je teraz čo najrýchlejšie dosiahnú stupeň, kde si budem môžem sama vyrábať JM - zmes a ružové želé.

A toto je remeslo, ktoré mi chýba a neviem, či ho budme niekedy vykonávať.
    O tom rozhodne čas a RT. Zabezpečím si ho jedine cez strom múdrosti a hviezdičky, alebo ak sa bude zase dať cez jarmok Renzo. Inú cestu nevidím.
    Počkáme a uvidíme
    .

lacrima tohle ocenil(a).
  4. majolenka

majolenka Baron fóra

[​IMG][​IMG]

Ako som už v denníku mnohokrát spomínala ide tu hlavne o šľachtenie. Ani jednu s týchto úloh sa mi nepodarilo ešte splniť.
    Ale poďme pekne po poriadku:

Bláznivý chov koní
    1 -3 splnená
    4 - 1,2 splnená
    5 - 6 splnená
    7 - 1 splnená
    8 - 10 nesplnená

Hijóóó
    1 - 3 splnená
    4 - 1,2 splnená
    5 - 1 splnená
    6 - 1,2 splnená
    7 - 1 splnená
    8 - splnená
    9 - 10 nesplnená

Šialený kŕdeľ vrán a Žiariaci šperk
    nesplnené - nepodarilo sa mi ešte aktivovať šľachtenie vrán

Magické putovanie
    1 - 2 splnená
    3 - 1 splnená
    /2 a 3 časť granátové jablko a z 1 stromu toho veľa nenazbierate /
    4 - splnená
    5 - nesplnená tu mi zas chýba vianočná guľa mám 1 stromček
    6 - nesplnená

Bláznivé kozy
    1 - 2 splnená
    3 - 1 splnená
    4 - 1,2 splnená
    5 - 1 splnená
    6 - splnená
    7 - 10 nesplnená

Invázia prasiatok
    1 - 6 splnená
    7 - 1 splnená
    8 - 1 splnená
    9 - 10 nesplnená

Mottopárty
    1 - 4 splnená
    5 - 1 splnená na ostatné mi chýba liči

Žiadny oddych
    1 - 2 splnená
    3 - 1 splnená
    4 - 1 splnená
    5 - 1,2 splnená
    6 - 7 nesplnená

Malí upíri
    1 - 6 splnená
    7 - 10 nesplnená

Kravy a teliatka
    1 - 6 splnená
    7 - 8 splnená 1
    9 - 10 nesplnená

Sliepky od tety Berty
    1 - 7 splnená
    8 - 1 splnená
    9 - 10 nesplnená

Musli bar
    1 - 6 splnená
    7 - 8 nesplnená kvôli liči

Húf zajacov
    1 - 5 splnená
    6 - 1 splnená
    7 - 1 splnená
    8 - 10 nesplnená

Črieda oviec
    1 - 6 splnená
    7 - 1,2 splnená
    8 - 10 nesplnená

Dracula
    1 - splnená
    2,3,4 - 1 splnená
    5 - 8 nesplnená

Strašidelný zámok
    1 - 1,2 splnená
    2 - splnená
    3 - 4 - 1 splnená
    5 - splnená
    6 - nesplnená

Párty v raji
    13 splnených
    14 nesplnená - chýba liči

Detská ZOO a Noemova archa
    tak tie už nedokončím - nie sú pre mňa aktuálne

Výstava a Chovateľská súťaž

chýba mi posledný 15 stupeň a ešte uvažujem, či ich ukončím, snáď neskôr
    Katalóg Fotto

aj tu sa mi do posledných dvoch akosi nechce - no uvidíme

[​IMG][​IMG]

lacrima tohle ocenil(a).
  5. majolenka

majolenka Baron fóra

Na strome múdrosti si vždy nechávam "pre strýčka príhodu" okolo 500 voľných hviezdičiek a ostatá používam pri aktuálnej potrebe.
    Na kmeni stromu mám už otvorené všetky runy.
    Ostávajú mi ešte:

na šľachtenie
    vrany, netopiere, prasatá, kozy a kone

nová rada zázračných obláčikov
    už mám neaktívnu len poslednú 5 radu

remeselnícka runa
    Wellness Guru a Majster nápojov, majster pekár 2 a 3 úroveň, Kvetinoví kráľ
    a Kúzlo alchymistu / nie je k dispozícii/

pomoc od vedľa
    vyšší bonus za level

Farmárska dovolenka
    dovolenkový modus

a posledný Žijúca legenda

lacrima tohle ocenil(a).
  6. majolenka

majolenka Baron fóra

A pokračujem v svojej novoročnej inventúre. teraz je na rade hmotný majetok - stromy a chlievy.

[​IMG][​IMG][​IMG]

Nemajte obavu, nebudem tu vypisovať všetky stromy, ktoré mám na farme.

Je ich veľa a z hlavnej ponuky mám všetky základné, xl a aspoň po jednom xxl z každého druhu. Zišiel by sa ešte aspoň jeden vianočný / mám len jeden /. Dosť veľa ich mám v lište.
    Ani so špeciálnymi stromčekmi to nevyzerá až tak zle, mám niektorých pomerne dosť o jarnom a dúhovom nebudem písať všetky sú na obláčikoch / veď dávajú BS /, ale môžem sa pochváliť:
    broskyňa 7 ks
    gaštan 4 ks
    zlatý listnáč 7 ks
    magnólia 7 ks
    ginko 4 ks
    voňavý strom 5 ks
    vajíčkový strom 8 x
    mirabelka 4 ks
    vianočný stromček 1 ks - darček od Pettule
    citrónovník 7 ks
    mliečny strom 3 ks a 2 som darovala
    baza 2 ks
    jarabina 2 ks

A tu sú tie, ktoré mi chýbajú. Sú to stromy z tajomných sadeničiek:
    slaný a sladký strom,
    kúzelný strom
    medový strom
    florenový strom
    marhuľa
    buk

A tu mi chýba

para orech
    hviezdny strom
    ale za to mám:
    granátovník 2 ks
    pistáciovník 2 ks

[​IMG][​IMG]

Podobne je to aj v tejto komunite. Veľmi veľa ich mám v lište a mením ich podľa stavu zvierat. Na farme ich mám na rúbanisku - je to moja malá chovná stanica.

Mám všetky základné chlievy / niektorých viac ako 10 / aj classic + a niekoľko classic ++ ako los, kačací rybník, kurník, kozí chliev, králikáreň, stajňa pre osla, stajňa pre moriaky, bobrí hrad a farebné / kurník žltý 3, oranžový 2, vranie hniezdo žlté i oranžové, ovčín žltý 4, králikáreň žltá 2 a oranžová 4, kravín žltý i oranžový 2 a kozí chliev oranžový 1.
    Všetky výrobne a niektoré aj farebné: striháreň angorákov oranžová 1, výrobňa mlieka žltá 1, liaheň vajec oranžová 1.

Medzi inventárom sa nájde aj niekoľko desivých
    desivá konská dielňa
    desivá rybacia dielňa

Zo špeciálnych chlievov mi chýbajú:
    obydlie pre medveďa
    losie pódium
    brloh pre škrečka
    vraní úkryt

Kedže na Bahararame je toho oveľa menej / pre malý priestor /, môžem napísať všetko čo vlastním. Ale aj tak veľa chlievov mám aj tu uložených v lište.
    Tak ide sa na to:
    voliera pre papagájov, voliera classic+ aj ++ a to 2 x,
    opičí výbeh, aj classic + aj ++
    výbeh pre leňochodov classic++ 2 x
    výbeh pre slony a classic++
    výbeh pre anakondy 2 x
    2 výrobne arašidového masla
    zberacia stanica peria

lacrima tohle ocenil(a).
  7. majolenka

majolenka Baron fóra

[​IMG][​IMG][​IMG]

Tak tu mám všetky rady obláčikov, ktoré sa dali získať z rôzných akcií, pár som si kúpila za floreny a zo Stromu múdrosti mi chýba ešte piata posledná a tú budem mať čo nevidieť.
    Jediné, čo má mrzí sú dve rady, ktoré nemám úplne, nakoľko sa mi nepodarilo úspešne dokončiť akcie:

Futbal vo Farmerame

Španielská akcia

lacrima tohle ocenil(a).
  8. majolenka

majolenka Baron fóra

Tak na tento šťastný deň sa vždy veľmi teším, nie je s tým žiadna práca, len vysadiť stromy a zbierať, a to je fajn.

Stromčeky sú vysadené, ešte použijem Renátkine turbo hnojivo, len škoda, že ho mám len 38 ks / ani nemusím písať, že časť s toho mi bola poslaná ako darček od annacer - ďakujem /

k tomu pridám niečo zo zásobárne na zvýšenie BS:

Ananasové pečivo - mám 2 ks/ a 1 ks ako darček od Julinky - ďakujem /
    Jablková marmedáda - tej mám 6 ks

viac produktov bohužiaľ nemám, ale aj toto trochu pomôže.

Myslím, že deň stromov mi priniesol dosť bodov skúsenosti,

len ma mrzí, že som si v tom zápale sadenia stromčekov zabudla sledovať stav BS.
    Škoda, že táto akcia nie je častejšie [​IMG] . Ale to by som chcela asi veľa. Vďaka aj za to.

lacrima tohle ocenil(a).
  9. majolenka

majolenka Baron fóra

Zase sa máme na o tešiť. Ešte nie je určené kedy, ale pribudnú nám na farmu aj Baha nové zvieratka.
    No nie v tajomných chlievoch / čo ma naozaj potešilo /, ale budú sa dať kúpiť vo farmárskom obchode.

A bude to :

Som zvedavá, ako bude vyzerať a aký osoh z nej bude. Len dúfam, že nebude napádať moje ostatné zvieratká. Istotne sa bude chovať pre kožušinu. Keď sa tak nad tým zamýšľam, už sa mi zdá, že nemám farmu, ale malú zoologickú záhradu, čoby mi až tak nevadilo, len keby bolo viac miesta. Už ani nespočítam koľko chlievov, dielni a stromov nečinne odpočíva v lište. Ešte šťastie, že pri niektorých akciách ich môžem aspoň na chvíľku využiť..

A na Baha nám pribudne ďalšie exotické zviera, ktoré sa bude chovať asi pre mlieko.

Len dúfam, že ostrov sa nám rozšíri, lebo už nemám predstavu,kde to všetko dám. Aj tak mnoho chlievov aj stromov je uložených v lište a vetrám ich len keď je dáka akcia /ako sú šťastné dni /.

lacrima tohle ocenil(a).
  10. majolenka

majolenka Baron fóra

od Julinky

lacrima tohle ocenil(a).
  11. majolenka

majolenka Baron fóra

od annacer

lacrima tohle ocenil(a).
  12. majolenka

majolenka Baron fóra

Vo Farmerame sa začalo šepkať, že sa pripravuje nova Bahamarama a tu je dôkaz. Objavila sa nová mapa.
    Ćo to bude, sa iste za krátko dozvieme. Všetci by privítali rozšírenie Baha. Naozaj je to tam veľmi malé a pri tom množstve plodín, stromov a zvierat, bolo by načase s tým niečo spraviť. Snáď to bude darček pre nás k 3. narodeninám? No uvidíme.

Naozaj som veľmi zvedavá a plná očakávania, ako to tam bude vyzerať a čo nové nám prinesie.

lacrima tohle ocenil(a).
  13. majolenka

majolenka Baron fóra

[​IMG][​IMG][​IMG]

Od 17.1 do 18.1. 2013sa na farme bude mlyn točiť o niečo rýchlejšie. A to samozrejme musím poriadne využiť. Bude mlieť od rána do večera a od večera do rána / ale to preháňam - v noci bude oddychovať, tak ako ja /. Ale budem sa snažiť nemlieť čo najviac krmiva do zásoby.
    Okrem toho je možnosť zakúpiť si turbo mlyn - zrýchlenie o 50% na dobu 30 dní alebo dlhší, za 75 florenov, alebo v banke za 1.99 €.

lacrima tohle ocenil(a).
  14. majolenka

majolenka Baron fóra

A je tu ďalšia akcia. Tentokrát bude posledný krát možnosť získať

Všetky uvedené chlievy už vlastným a pri mojej smole by som určite niektorý z nich získala, preto som sa rozhodla, že sa tejto akcie nezúčastním.
    Mám"

4 x jubilejný ovčín
    2 x hniezdo pre veveričky
    2 x motýlí dom
    2 x stajňa pre klokany
    a úplne mi to stačí, viac už nepotrebujem.
    Možno, keby som mala istotu, že získam medvede, tak by som riskovala, ale takto nie.

lacrima tohle ocenil(a).
  15. majolenka

majolenka Baron fóra

Na gazdovskom dvore je vždy práce dosť,
    lenivosť je tu nevítaný hosť.
    Sadiť, zbierať, polievať,
    o zvieratá sa postarať.
    Dojiť, kŕmiť, kydať hnoj,
    niekedy je to ozaj ťažký boj.
    Kúpiť, predať, plniť zákazky,
    bez rečí a hlúpej otázky.
    K tomu mnohé akcie,
    sú z taktiky dobré lekcie.

A tak akosi si ja predstavujem gazdovský dvor, ak by som nejaký mala, mohol by vyzerať takto:

Tentokrát som zabodovala, môj dvor sa páčil a tak som obsadila 3 miesto v našej TOP3SK

prezentácia súťažných fariem

gratulácie od Slniečka

od annacer

od Julinky

Všetkým by som sa chcela poďakovať za gratulácie, super darčeky, odkazy, poštu aj letecké pozdravy aj za krásne obrázky, ale hlavne za hlasy, ktoré ma vyniesli na 3. miesto.

lacrima tohle ocenil(a).
  16. majolenka

majolenka Baron fóra

Milá Anni, dovolila som si, spraviť pre teba obrázok na pamiatku k našej poslednej súťaží TOP3SK, nakoľko si bola mojim favoritom a aj ako malú pozornosť za darčeky, ktoré mi posielaš. Len dúfam, že čoskoro ti ich budem môcť vracať

A ešte jeden, nakoľko ten predchádzajúci sa mi veľmi nepáči, tak si môžeš vybrať

Nezabudla som ani na svoju ďalšiu milú susedkuJulinku, ktorá má tiež často obdarúva darčekmi, na ktoré ja ešte nemám ten správni stupeň, tak aspoň takto malá pozornosť.

lacrima tohle ocenil(a).
  17. majolenka

majolenka Baron fóra

lacrima tohle ocenil(a).
  18. majolenka

majolenka Baron fóra

Ani sa mi nechce veriť, že naša slečna FARMERAMA oslavuje 3. narodeniny. Ten čas naozaj veľmi rýchlo letí. A uvedomujem si, že čím som staršia, tým rýchlejšie.

A čo nás čaká pri tejto oslave?

Ako prve, všetci hráči dostali vernostný bónus a to podľa toho, ako dlho hrajú túto hru. Ja som dostala:

Nálepku
    Rad obláčikov
    Mliečny strom
    7 hviezdičiek
    55 000 x BS
    Kvetinového králika

Ale ako je to u nás zvykom, za všetko sa platí, tak aj my musíme zaplatiť a to pestovaním nových plodín /vlastne je to jedná plodina, len je obyčajná a delux/

Iskra
    15 000 ks

Iskra delux
    9.375 ks

Blahoželanie
    tieto sa dajú získať plnením úloh vo Farmárskej hale,
    alebo ich získame ako darček od priateľov.
    Nakoniec všetky skončia v debne, kde ich budeme hádzať spolu s plodinami a zvieratami.

19. majolenka

majolenka Baron fóra

small
    tovar v protihodnote 5 000 + 10 x blahoželanie

3 x Ďalší pokus
    60 BS x level
    3 500 grajciare
    1 x Ananásové pečivo
    1 x Dyňová marmeláda
    5 x Obchodná licencia
    5 x Darčekový poukaz
    5 x Výmenný prostriedok
    10 x Jarmočné žetóny
    Kupón na kombajn 1 h.
    1 x Broskyňa
    Šťastná krava

médium
    tovar v protihodnote 25 000 + 25 x blahoželanie

1 x Pavučina
    150 BS x level
    15 000 grajciare
    1 x Mrkvovo - jablková zmes
    2 x Dyňová marmeláda
    12 h Pomocníci
    1 x Svišť Ruda
    1 x Citrónovník
    5 x Ďalší pokus
    10x Renátkine ultra hnojivo
    Ospalý hosť

large

tovar v protihodnote 50 000 + 35 x blahoželanie

250 BS x level, 35 000 grajciarov
    2 x Mrkvovo - jablková zmes
    3x Dyňová marmeláda
    1x Dom pre medveďa
    48 h Pomocníci
    1 x Králik Hopsatko - najmi si suseda
    1 x Farmárska mačka
    1 x Broskyňa
    1 x Ginko
    1 x Jarabina
    1x Dúhový strom
    Kupón na kombajn 24 h.
    Narodeninová mačička

A zase je to všetko o šťastí, len na ňom záleží, aký darček dostaneš. Ja už mám obavu, že pri mojom nešťastí to nedopadne práve najlepšie. Určite to budú tie najmenej potrebné veci a predmety, ale čo, aj na tie sa teším

20. majolenka

majolenka Baron fóra

Keď už máme tie narodeniny, tak niečo na pobavenie, pre prípad, že Narodeninové piňaty nebudú vychádza tak ako by mali. Mňa to naozaj pobavilo.

lacrima tohle ocenil(a).
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.