archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. majolenka

majolenka Baron fóra

pre Anni za jej sálu pomoc

2. majolenka

majolenka Baron fóra

Dlho som rozmýšľala, aké rozprávky vybrať. Bolo ich hneť niekoľko. Pyšná princezná, Macko PU, Kráska a zviera, Snežná kráľovná, O psíčkovi a mačičke - ako piekli tortu / tu sa však vyskytol malý problém, nemala som mačku / a nakoniec som vybrala tieto:

O perníkovej chalúpke- tak tu sú tie zmeny veľmi okaté. Ježibaba sa rozhodla zatepľovať. Perník išiel dole / o posledný sa práve delia Janko s Marienkou /, ale to nie je všetko. V rámci šetrenia / veď také zateplenie niečo stojí /, vyhodila pec a teraz varí v kotli.

Z kozy a jej 7 kozliatok sa stali bezdomovci. V rámci reorganizácie prišla o prácu, exekútor jej zhabal dom a teraz sa musia skrývať pred vlkom v lese. Aby si polepšili, spravila si opatrovateľský kurz a chodí do Rakúska opatrovať chorých.

Janko Hraško sa stratil v hrachovom poli, mapa mu je tu na nič a na dôvažok si mobil zabudol doma.

Mrázika poslali na dôchodok / vraj mladí nemajú prácu / tak sa z dlhej chvíle dal na veštenie a záujemcom vešti z gule.

Ako vidíte aj rozprávkové bytosti majú svoje starosti. A toto je moje z rozprávky do rozprávky.

Aj keď je mi už nemálo liet,
    rada sa vraciam do detských liet,
    keď rozprávky hrali prím
    a dobrý zvíťazil nad tým zlým.

Tam škaredý na krásavca sa zmení,
    hlupák zmúdrie a chorý je vyliečený,
    mŕtvi tu ožívajú a podliaci skamenejú,
    proste neskutočné veci sa tu dejú.

vladimirkrajci
    sinka86
    karolinada

a

kmaja

gratulujem víťažstvu TOP3

Aj do FARMERAMY rozprávka zavítala,
    krásne príbehy tu zanechala,
    príbehy staré, ale aj nové
    a krásne prekvapili mnohé.

Aj u mňa sa rozprávka na krátko zastavila,
    štyri rozprávky mi tu zanechala,
    príbehy staré a dobré známe,
    priniesli 4. miesto v našej TOPke.

3. majolenka

majolenka Baron fóra

Ovečka Bambuľka samá sedí,
    čas je jej nepriateľ, pomalý letí
    a tak celý deň koláče vypeká
    dočká sa konečne dobrého človeka.
    Päť dní čaká za prestretým stolom,
    obdarí vás zákuskom aj milým slovom.

Navštívte Bambuľku, nech nie je sama,
    je to milá dobrosrdečná dáma.
    Radá sa rozpráva, rada sa smeje,
    navštívte ju, nech jej smutno nie je.
    Za vašu návštevu a krátke posedenie,
    čaká vás odmena, milé prekvapenie.

Ja si ten čas isto nájdem
    na kus reči ku nej zájdem,
    posedím si, koláč zjem,
    za to darček dostanem.
    Za spoločnosť z vďačnosti,
    dá mi zopár drobnosti
    .

4. majolenka

majolenka Baron fóra

Španielská akcia

V októbri sa Farmerama vybrala do ďalekého Španielska. Od 15.10. do 23.10. sa stretneme so známym Don Quijotom, ktorý, ako je to o ňom známe bude statočne bojovať s hôrzostrašným nepriateľom - veternými mlynmi.
    A to vám vravím, nebude to ľahký boj, nepriateľ je nebezpečný" a vo veľkej presile. Z tohto boje si donesie veľmi veľa zranení, modrín a na ich liečenie budete potrebovať liečivú rastlinu -kosatec[​IMG].
    A čo ostáva nám farmárom, nič, len pustiť sa do sadenia a pestovať túto rastlinku, snáď nášmu hrdinovi pomôže.
    Okrem toho z polí budú vyskakova ťzvitky[​IMG], ktoré potrebujeme pri plnení úloh vo farmárskej hale. A je toho dosť, čo treba odovzdať:

645x zvitok
    16 500x kosatec
    1 150x proso
    70x orechy
    40x slivky
    1 250x zemiaky
    400x jahoda
    15x prasa
    650x ostružina
    20x ovca
    1 378 uhorka
    1 300x rebarbora
    200x paradajka
    12x krav

Ach Don Quijot, tie vaše výlety k veterným mlynom nie sú práve najlacnejšie.

No a aké nás za to čakajú odmeny?

BS a grajciare, SH a turbo hnojivo, SK
    kôň, Haflingský kôň, Shetlandský poník
    parfum a pomocníci

nálepka

vlajka[​IMG]

Španielsky rytiersky kôň[​IMG]

Nedarilo sa mi v tejto akcii a mrzí ma hlavne ten španielsky rytiersky kôň, kvôli ktorému nebudem mať aktívnu radu obláčikov.

Spravila som chybu, mala som si najprv splniť túto úlohu a potom ostatné. Chýbalo mi 70 zvitkov. Náš smutný Don asi stratil inšpiráciu, tak ich bolo pomenej. Ale čo, život ide ďalej.

5. majolenka

majolenka Baron fóra

2. časť

V druhej časti akcie boj nášho hrdinu pokračuje. Rany a škrabance pribúdajú, sem tam sa objaví aj nejaká hrča a tak tentokrát sa bude sadiť známa liečivá rastlinka aloe vera [​IMG]a na zmiernenie opuchov a modrín, ako všetci vieme pomáha ľad a tak sa budú v meste v pravidelných intervaloch objavovať vrecka s ľadom[​IMG]a tých bude Don Quijot potrebovať neúrekom. Tak s chuťou do práce.
    Som veľmi zvedavá, ako tento boj dopadne.

A je tu DON Quijot,
    čo miloval život,
    a ešte jednú krásnu ženu
    prenádhernú Dulcineu.
    Pre jej lásku šiel sa byť,
    veterné mlyny chcel poraziť.
    Čo myslíte, že sa stalo,
    na slávu sa nevolalo.
    Skutočnosť je to či sen,
    vyslúžil si hanbu len.
    A čo Dulcinela milá,
    posmech si z neho urobila.
    Smutne jeho príbeh končí,
    nám sa však otvorili oči,
    teraz už to všetci vieme,
    nad veternými mlynmi nevyhrajeme.

A čo ešte potrebujeme pre splnenie akcie?

430x vrecko s ľadom
    80x jablko
    1 000x kukurica
    300x klinec
    275x drevo
    1 200x zeler
    800x chmeľ
    55x ovca
    30x hruška
    65x moruša
    45x čerešňa
    65x koza
    35x kačka
    Okrem už klasických odmien za našu prácu, ako sú SH, SK, Turbo hnojivo, Hviezdičky, parfum, BS môžeme ešte získať:

Víťazný mlyn[​IMG]

Paella pre všetkých[​IMG]

a Nálepku Don Quijot II:[​IMG]

plnením tejto úlohy neboli žiadne problémy a podarilo sa mi ju ukončiť pred termínom 22.10.2012 večer. Jedine ľutujem neukončenú prvú časť, kvôli čomu nemám aktívnu radu obláčikov.

6. majolenka

majolenka Baron fóra

Ovocná záhrada, farmára to pýcha,
    na lavičke pod stromom sa tak voľne dýcha.
    Kedy je najkrajšia? Ťažko povedať.
    Na jar, keď má kvetinový šat?

Snáď v lete, keď svieti do zlatá,
    či na jeseň, keď je plodmi obsiata,
    alebo v zime, keď ju halí biela perina?
    Vždy je krásna a vždy je iná.

Neviem, ako je to u vás, ale ten čas je neúprosný. Ženie sa svojim uponáhľaným krokom, neberúc ohľad na nič a nikoho. Dva týždne preleteli ako voda a ďalšia súťažná téma našej TOP3SK je už minulosťou.
    Mala som v nej opäť šťastie a zase som skončila na 4. mieste/ tesne pred stupňami víťazov /, čo mne osobne zvlášť nevadí / možno trošíčka /, baví ma, keď je čas vytvárať obrázky na zadané témy.
    V tejto sa na prvé tri miesta dostalie zzra, Blanka a rika. Keďže som mala trocha času, spravila som pre ne obrázok.
    Tu je

Milá anni ďakujem

7. majolenka

majolenka Baron fóra

27.10. - 29.10.2012

Tak tu bude moja reč krátka,
    vzala som to veľmi skrátka.
    Šľachtenie sa nekonalo,
    v práci sa pilne pracovalo.
    Večer už na to nebola chuť,
    musela som na BB zabudnúť.

Ak ma ešte napadne dáky rým,
    tak to určite doplním.

8. majolenka

majolenka Baron fóra

Tentokrát som to mala jednoduché, vrhla som sa na pestovanie plodín, ktoré budú potrebné do splnenia úloh pre Halloowen a dokonca som si v obchode kúpila aj desivú stajňu pre kone.

9. majolenka

majolenka Baron fóra

Po roku ho tu máme zas obávaný, ale aj očakávaný HALLOWEEN. A čo si tentokrát pre nás naša Farmerama pripravila?

Nové plodiny a nové úlohy. Tentokrát to bude:
    mozgovica

a pliesňová huba

a okrem toho nám už známe plodiny z desivky:krík s vypúlenými očami a mucholapka podivná. Pri zbere bude vyskakovať hororčervík[​IMG], ktorý spolu s pestovanými plodinami odovzdávame na námestí v meste.

A aké odmeny na nás čakajú?

netopieria jaskyňa,
    vranie hniezdo
    vranie hniezdo žlté
    vranie hniezdo oranžové
    nálepka
    a ako vždy SH, SK, turbo a špeciálne hojivo, BS, pomocníci na 20 hodín a samozrejme nesmú chýbať hviezdičky
    Tak s chuťou do práce a nech sa krásne bojíte.

10. majolenka

majolenka Baron fóra

Moja milá susedka annacer práve oslavuje druhé výročie farmárčenia. Prajem jej veľa úspechov ale hlavne zábavy pri tejto hre. Nech z nej má ešte dlho potešenie. Je to zo zištných dôvodov. Nerada by som prišla o "super" susedu, len vďaka ktorej dokážem splniť niektoré akcie a ja jej za to budem stále vďačná - ďakujem anni.

Milé SlnieckO, gratulujem k výhre o naj denník. Som veľmi rada, že ťa písanie neprestalo baviť a stále sa mu venuješ. Mnohí to vzdali, čo je škoda, lebo sme tak prišli o naozaj vydarené dielka. Želám ti veľa úspechov pri farmárčení, nech tvoj denník prekvitá a je stále plný tvojich nápadov a krásnych obrázkov.

a ešte jedna gratulácia pre moju milú susedku Julinku. Aj keď na fórum už tak často nechodí, vždy sa poteším, keď vidím jej zelené svetielko. Pre mňa to znamená, že sa ešte nevzdala a aj keď nie tak často ako ja, príde na farmu a poteší darčekom. Jul gratulujem a vydrž do tej 100, aj keď je to stráááášne veľa.

11. majolenka

majolenka Baron fóra

12. majolenka

majolenka Baron fóra

Po dlhšom čase vám mňžem otvoriť ďalšie dvere do môjho sveta snou a fantázie.
    Nech sa páči"Vstúpte"!

13. majolenka

majolenka Baron fóra

Tak táto akcia sa pre mňa nezačala práve najlepšie. Deň pred začatím, som sa pustila do jesenného upratovania na farme a všetky chlievy a výrobne som presťahovala na divú lúku. No a viete si predstaviť moje zdesenie, keď som si prečítala zadanie úloh v novej akcii.
    Neostávalo mi nič iné, len opäť všetko presunúť na rúbanisko. Trvalo mi to do polnoci, no nakoniec som to zvládla a mohla som sa pustiť do práce.

A čo ma čakalo? Nová plodina kocúrnik obyčajný [​IMG] a pri zbere vyskakuje plyšová myš [​IMG]

Vo farmárskej hale na mňa čakalo 6 úloh o troch častiach. Bolo treba dodať, tak ako vždy pri takýchto akciách požadovanú plodinu, ovocie, zeleninu, zvieratá a samozrejme plyšové myšky. Akcia sama o sebe nebola náročná na čas, nakoľko doba rastu bola pomerne dlhá a myslím, že sa dala v pohode splniť.

Za moju námahu a snaženie som dostala zaujímavé odmeny a to hlavne

ihrisko pre mačky

lovec myší

nálepka

a ďalšie už obligátne odmeny ako:SH, SK, Renátkino super hnojivo, grajciare, BS, parfém, hviezdičky, pomocníci a k tomu pár vrán, magnólia a pavučiareň.Pomerne vydarená akcia a nemám k nej žiadne výhrady. Ďakujem FARMERAMA.

lacrima tohle ocenil(a).
  14. majolenka

majolenka Baron fóra

A ako sa to u mňa stalo pravidlom, opäť 4 miesto (alebo piate, - s Papuľkou sme mali rovnaký počet hlasov, ale ona mala viac prvých miest ). Som veľmi rada za vaše hlasy a všetkým ďakujem.

a tiež mojej milej susedke annacer za krásny obrázok.

A tu máme našich víťazov. Kaja, Vladimír a Sinka srdečne gratulujem a malá pozornosť odo mňa.

a nezabudla som ani na Papuľku a jej, či naše štvrté miesto.

lacrima tohle ocenil(a).
  15. majolenka

majolenka Baron fóra

Od 11. do 12. novembra 2012 nás čaká krátka jednoďňová akcia pri príležitosti sviatku našich susedov. Takéto akcie mám najradšej, Sú splnené v priebehu pár minút a odmeny nie sú na zahodenie.
    Takto to bolo aj teraz. Už v prvý deň som hravo zvládla prvé dve úlohy. Poslednú som si nechala na druhý deň, aby som si mohla aktivovať kombajn.

lacrima tohle ocenil(a).
  16. majolenka

majolenka Baron fóra

Aj vo Farmerame sa začalo vinobranie. Tohtoročná úroda hrozna bola veľmi dobrá. Slniečko sa nedalo prekonávalo a tak na farme rástlo hrozno plné sladkých bobúľ.
    Teraz stačí len zbierať zelené hrozno [​IMG] na sladkú hroznovú šťavu pre malých
    a červené [​IMG] na báječné víno pre dospelých. A pre dobré uskladnenie nám pri zbere budu vyskakovať kvalitné korkové zátky[​IMG]

A čo všetko potrebujeme, pre splnenie tejto akcie?

9000x Zelené hrozno
    10x Jablka
    725x Korok
    5400x Červené hrozno
    100x Ostružina
    150x Zemiaky
    25x Slivky
    200x Jahody
    30x Moruše
    35x Hrušky
    300x Brusnice
    40x Čerešne

Kto sa na svojej farme pustil do pestovania hrozna, toho čakali tieto odmeny:

hroznový inšpektor, degustácia vína, vlajka Portugalska- okrasné predmety

nálepka

čierny bez

a samozrejme, že nesmú chýbať už nám známe a stále sa opakujúce odmeny / je načase vymyslieť aj niečo iné /BS, grajciare, SK, SH, ultra hnojivo, vranie hniezdo, 20 x vrana, 2 x tekvicová marmeláda, hviezdičky.

Ani sme sa nenazdali
    a jeseň sme privítali.
    Z dožiniek nám ostalo len spomínanie,
    veď teraz nás čaká vinobranie.
    Hrozna všade záplava,
    čaká nás vína oslava.
    Slniečko svoje lúče doň ukrylo,
    od zelena do rubínová ho sfarbilo.
    Zbierajme bobule červené, zelené
    sú to posledné bozky jesene.

lacrima tohle ocenil(a).
  17. majolenka

majolenka Baron fóra

Len tak pre istotu, som si kúpila 2 chlievy a viete, čo tam bolo?
    2 x svišť.
    Po tomto "úspechu" som už viac nepokúšala šťastie a radšej som si svoje floreniky ušetrila. Takže žiadne škrečky, orlie hniezdo a vraní úkryt.

lacrima tohle ocenil(a).
  18. majolenka

majolenka Baron fóra

Postupne nám do hry pribudlo niekoľko noviniek:

Farmársky dom

A tu sa predstavujú naši zákazníci, ako som si ich tak prezerala, zistila som, že Ferko Líška ma ešte nenavštívil. V čom to asi bude?

Stodola

Koleso šťastia

a hneď sa mi podarilo vytočiť jabloň xxl

Novinky

Pošta

patrí sem aj album s nálepkami

a samozrejme aj Foto

lacrima tohle ocenil(a).
  19. majolenka

majolenka Baron fóra

Tak a som zase o krok bližšie najprv k 90-ke a potom k vysnenej stovke, Zdá sa mi, že teraz to ide o trocha rýchlejšie a to hlavne kvôli novým zákazkám. Dá sa tam získať dosť bodov.
    A tak verím, že už to pôjde ako po masle.

Milá annacer veľmi pekne ďakujem za lietadielko aj obrázok.

Nebola som sama, kto vystúpil o schodík vyššie. Aj moja milá susedka annacer je o krok ďalej. Srdečne gratulujem.

lacrima tohle ocenil(a).
  20. majolenka

majolenka Baron fóra

Je tu ďalšia s mojich obľúbených akcií a to od 22.11. do 23.11.2012. Bez námahy more bodov. Stromčeky sú na farme, už len zbierať.

lacrima tohle ocenil(a).
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.