archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. majolenka

majolenka Baron fóra

Zase otváram dvere do môjho sveta fantázie a ak máte čas a záujem , mám pre vás nový príbeh

Ľudskosť

Bola jedná mala farmárska krajina. Jej obyvatelia usilovne pracovali, obetavo sa starali o svoje farmy. Žili svorne, pomáhali si, povzbudzovali sa, posielali si darčeky. Spolu prežívali aj Dožinky, Vianoce, Valentína, Veľkú noc a veľa iných akcii, ktoré im ich panovník rád pripravoval, pre spestrenie ich jednotvárneho života. A tak v práci i zábave im prešiel rok. Práve sa chystali na prebudenie jari, upratovali farmy, stodoly, chlievy a polia, keď si všimli, že jar neprichádza.

Čakali, čakali . . . . . a nič. Boli z toho zmetení a prekvapení. Už to trvalo nejaký čas, keď sa bezradnému vladárovi zjavila víla Počasienka [​IMG]. Aj ona bola nešťastná. Jar už mala dávno chodiť po svete, no ona to odmietla. Vraj nepôjde do sveta, z ktorého zmizlo to, čo robí ľudí - ľuďmi. ľudskosť. Ľuďom bola na príťaž. Vzdali sa jej na ceste za úspechom, bohatstvom, kariérou a slávou. Počasienka povedala, že jar sa na svet vráti, keď sa presvedčí, že ľudskosť ešte existuje. Ak chcú, aby sa vrátila, musia jej ju doniesť. A keďže v našej malej farmárskej krajine ľudskosti bolo na rozdávanie, každý ochotne kúsok daroval. Keď sa jej nazbieralo dosť, víla ju odniesla jari. A tá bola veľmi, veľmi prekvapená. Neverila, že jej ešte toľko je na svete. A toho roku boli prekvapení aj ľudia na celom svete. Čudovali sa, kde sa na jar vzalo toľko lienok sedem bodkovaných a ešte viac, keď zistili, že potom už bolo bodiek len šesť, potom päť, štyri...[​IMG]Nevedeli, že každá bodka predstavuje kúsok ľudskosti, ktorej sa vzdali farmári jednej malej krajiny. A tak bodky ľudskosti začali padať na tento svet. Tak ak niekde uvidíte lienku, ktorej ešte nejaká bodka ostala, vezmite ju a podarujte tomu, kto to potrebuje. A keď budú na celom svete lietať lienky bez bodiek, bude jasné, že ľudskosť sa dostala do srdca každého človeka a svet je taký, aký má byť.

2. majolenka

majolenka Baron fóra

Máme tu ďalší spln mesiaca a s ním prišla desivá noc. Minule som získala šľachtenie netopierov a teraz som chcela Pavučiareň. Podarilo sa a už je aj na farme. Kedže v obchode už nie je nič, čo by ma zaujalo, budem sa od teraz venovať plneniu úloh vo farmárskej hale, poriadne som to zanedbala.

3. majolenka

majolenka Baron fóra

Nebojte sa - nezabudla som. Máme tu nový mesiac a novú tému k premene farmy.

Letná záhrada​

Tentokrát sa mi až tak nedarilo, ale to nevadí. umiestnili sa naozaj pekné záhrady a ja im srdečne gratulujem
    a niečo na pamiatku

4. majolenka

majolenka Baron fóra

od Matúša

Ahoj Kmajka prišiel som na návštevu do tvojho denníka veľmi sa mi páčia tie básničky, obrázky a popisy k akciám, ktoré tvoríš je vidieť, že si si s denníkom dala veľkú robotu a strávila pri jeho tvorbe veľa času celý tvoj denník je taký veselý a chcem ti ešte popriať, aby sa ti darilo pri akciách, v hre ale aj v reálnom živote.

5. majolenka

majolenka Baron fóra

Pri tomto BB, mojím hlavným cieľom bolo vyšľachtiť plamenného býka a potom podľa potreby zvieratka na plnenie úloh vo Farmárskej hale. Akosi som sa tomu poriadne nevenovala a už dozrel čas, dokončiť aj tieto úlohy / ono mi ich totiž už veľa neostalo, skoro samé na šľachtené zvieratá /.
    Býk už stojí v maštali a konečne aj pre mňa sa otvorilo nebo.

6. majolenka

majolenka Baron fóra

Kde sa vzala, tu sa vzala
    vrana ku mne priletela.
    V zobáku fazuľku mala.
    "Je pre teba", povedala.
    Zvedavosť mi nedala spať,
    zasadím je, nech môže rásť.
    Neprešla hodina, neprešiel deň,
    vyrástol mi mohutný fazule peň.
    Obláčik sprava, obláčik zľava,
    ozdobné predmety tam dám, sláva

Konečne aj na moju farmu priletela vrana so zázračnou fazuľou. Za krátky čas mi vyrástla vysokánska stonka s množstvom obláčikov. Ani minútu som neváhala a hneď boli plné okrasných predmetov.

Ale to až tak nevadí, taraz môžem pokojnejšie spávať.

7. majolenka

majolenka Baron fóra

Tentokrát nám Farmerama dala možnosť na farme usporiadať veľkú rodinnú oslavu v ruskom duchu. A ako je známe Rusko je výnimočná krajina, tak aj táto oslava má byť výnimočná.
    Nato budem potrebovať matrjošky[​IMG].

Každá je nádherne sfarbená, skrýva v sebe odmenu a zväčší moju rodinnú oslavu a pripraví i prekvapenie. Musím sa snažiť, aby som ich mohla otvoriť všetkých sedem, potom sa môžem tešiť na nezabudnuteľnú ruskú párky a skvelé odmeny.
    No aby to nebolo až také jednoduché, matrjošky sa otvoria až po dodaní určitého množstva sliepok, ale nie obyčajných, ale bláznivých / veď čo sa dá čakať od našich ruských priateľov /. Veď uznajte sami

matrjoška[​IMG]

baletka [​IMG]
    kozmonautka [​IMG]

čiapka [​IMG]
    a nakoniec kohút monokel [​IMG]
    Ešte si musím zabezpečiť špeciálne krmivo [​IMG]
    a samozrejme extra chovný domček [​IMG]

Rozhodla som sa pomaly šľachtiť, ale aj meniť sliepky obyčajné za matrjošky. Ide to pomaly nakoľko dochádza parfum. Som na piatom stupni a chcela by som dôjsť aspoň po obláčiky.
    A mám hotovo. Môžem vám s kľudným svedomím napísať, že sliepky už nechcem vidieť aspoň pol roka. Posledný deň som toho mala plné zuby a priznávam, že som si ich pár sto kúpila a ukončila úlohu.

Musím sa tu poďakovať svojej milej susedke annacer, ktorá mi pri šľachtení pomáhala posielaním ružového želé a parfumov a v značnej miere prispela k splneniu tejto úlohy Ď A K U J E M .

Tieto odmeny sa mi pripísali na moje konto.

Už mám sliepok ozaj dosť,
    viac nechovám ich pre radosť.
    Kŕmim, šľachtím, kydám hnoj,
    je to veru tvrdý boj.
    Dnes je koniec, to je krása,
    telo boli no duša jasá.
    Skončilo sa moje trápenie,
    odmena má za to isto neminie,
    od sliepok už pokoj mám,
    na kvety sa asi dám.

Na záver si neodpustím malú poznámku. Táto akcia má nenadchla, bola veľmi dlhá, nudná, nezáživná a jednotvárna. Ešte pár okamihov a narastie mi perie a začnem kotkodákať, ale aj tak sa už teším na ďalšiu, snáď má viac zaujme.

[​IMG][​IMG]

8. majolenka

majolenka Baron fóra

od marseb
    Milá MÁJINKO,

přišla jsem ti poděkovat za návštěvu
    a vzdát hold tvým hřejivým slovům,
    které plnými hrstmi rozdáváš všem lidičkám.
    Vroucné slovo a pochopení je ten nejkrásnější dar,
    co může člověk dostat, nelze jej ničím nahradit.

9. majolenka

majolenka Baron fóra

Na rúbanisku ma dňa 26. 1úla 2012 čakalo milé prekvapenie. Na strome múdrosti pribudla nová runa.. Mala som z toho veľkú radosť, nakoľko pre už spomínané dôvody som si neaktivovala dlho očakávané remeslo Kvetinár. Toto bolo niečo iné. Našla som tu dvere do ďalšieho remesla a to
    k Bahami-Spa-managerovi. Aktivovala som si ho za 150 hviezdičiek, čo bola hračka.
    V hale ma čakalo 5 úloh, ktoré boli splnené za 5 minút.

V remeselníckej štvrti mi vyrástla nová dielňa a s prvými elixírmi som sa pustila do práce. A musela som sa obracať, veď pozrite, už tam čakalo pár zákazníkov. Zatiaľ ponuka nie je najpestrejšia, ale časom sa to určite zlepší, len tých elixírov je akosi menej, len dúfam, že hostia zatiaľ neutečú.

[​IMG][​IMG]

10. majolenka

majolenka Baron fóra

FARMERAMA nám na toto leto pripravila veľa zaujímavého. Patrí sem aj VEĽKÉ LETNÉ LOSOVANIE, ktoré nám dáva zaujímavú možnosť vyhrať skvelé ceny.

Počas štyroch týždňov sa bude 1x týždenne
    losovať množstvo výhier – medzi nimi sú
    3 nákupné poukážky na nábytok (IKEA)
    laptopy, myši, podložky pod myši, čokoláda a mnoho iného.
    Ale najpodstatnejšie je, že v poslednom týždni sa bude losovať o luxusnú dovolenku:
    týždeň na skutočnej farme v hodnote 1.500 eur

Takúto výzvu sa nedalo neprijať a tak som vyplnila formulár a v meste cez

som sa dostala k stránke s týždennými výhrami. K ich získaniu sú potrebné losy, ktoré vyrastú na strome šťastia, ktorý ponúka
    pre nás dôležité lósy [​IMG]

ďalej body skúsenosti [​IMG]

a 300 grajciarov

Všetky tri stromy majú len jednu úrodu a potom sa vyparia.
    Zatiaľ som získala:

4 x 300 BS
    4 x 300 grajciarov
    a 6 x lós

no a aby ste vedeli, presne čísla vám už nenapíšem, nakoľko sa mi niekde stratil papier na ktorý som si to v rýchlosti písala. Viem len toľko, že som sa zúčastnila na všetkých kolách a nič som nevyhrala.

11. majolenka

majolenka Baron fóra

Moje letné prázdniny

Milý denníček, teraz ťa budem trocha zanedbávať, nakoľko ma čaká dovolenka a z Nemecka na mesiac príde dcéra, tak že nebudem mať toľko času, no sľubujem, že ak si nejaký nájdem tak sa budem snažiť aspoň s časti splniť nové akcie, vraj ich má byť dosť a v septembri sa k tebe opäť vrátim.

Tak a teraz začíname v skratke, čo sa mi podarilo splniť za mesiac august:

Celý náš svet žije najdôležitejšou športovou udalosťou - Olympiádou. No a FARMERAMA v žiadnom prípade nemieni zaostať. Usporiadala pre farmárov športové slávnosti a tak všetci sme sa postavila na štart a farmárska olympiáda mohla začať.
    Na miesta, pripraviť sa, pozor, štart!

V športovej slávnosti nás čaká množstvo súťaži a vytúžené ceny.
    Je to beh na dlhú trať. Trvá od od 27.7.2012 do 13.8.2012 a bude rozdelený na tri časti.

Starodávne kontra moderné – 27.07. – 02.08.

Tak to tu ešte nebolo. Najväčšia športová udalosť roka bude v znamení stredoveku. A kým si zvieratka budú obliekať tógy mňa čaká čosi iné - práca, či vlastne súťaž o rôzne zaujímavé športové ceny.

A čo ma čaká:

pestovanie vavrínu [​IMG]
    ačerníc[​IMG]

vyskakuje vavírnový veniec[​IMG]

za ceny

mrkvoví strelec[​IMG]

chybný štart[​IMG]

obydlie pre skunka[​IMG]

nálepka[​IMG]

grajciare, či body skúsenosti.

V zdravom tele,zdravý duch,
    pracuje nám bez porúch.
    Športu preto nech je sláva,
    kričí koza, zajac, krava.
    Zápolením žije FARMERAMA,
    každý maximum zo seba dáva.
    Česť porazeným, víťazom zas sláva,
    športové hry sú príma zábava.

Z jedného sú dva – 02.08. – 07.08.

Aj v tejto časti sa bude sadiť a tentokrát to bude

hrášok[​IMG]

Úloha sa plni vo farmárskej hale, kde spolu s hráškom odovzdávame plodiny, zvieratá v rôznej protihodnote, produkty aj samostatne kvety, zvieratá, plodiny.

Zvieracie športové súboje! – 07.08. – 13.08.

Túto časť úlohy budeme plniť na námestí

k jej splneniu potrebujeme

mätu / 18.000 /[​IMG]

zvieratá/ v protihodnote 300.000 /

medaile[​IMG]/ ktoré budu vyskakovať pri zbere /

12. majolenka

majolenka Baron fóra

od 18.8 do 20.8. 2012

Ďalšia akcia cez prázdniny. Na poslednú chvíľu som si zakúpila po dve sadeničky na farmu a Baha /dali sa získať nové zaujímavé stromčeky takže z nových stromov: marhuľa, buk, jarabina, slaný
    a cukrový strom / som získala citrónovník a orech IX, na Baha /hviezdny strom a para orech/ to bolo lepšie:hviezdny strom a mango XXL.
    Okrem týchto stromčekov nám pribudli aj riadne stromy:

na Baha mandarinka
    a na farmu moruša

Ďalej som zaregistrovala aj od 14.8.2012 nový farmársky dizajn hlavnej lúky

13. majolenka

majolenka Baron fóra

Pozor! Pozor! Varovanie pre všetkých cukrovkárov: "Ak môžete utekajte."
    Farmeramu zaplaví hora cukríkov a všakovakých sladkosti a slabšie povahy by mohli neodolať.

Polia sa zafarbili do ružovo-fialová a to zásluhou medovky lekárskej [​IMG],
    ktorú každý farmár poctivo vysial na všetky polička,
    z políčok zbieral chutnú baklavu, [​IMG]
    ktorá vyskakuje z polí pri zbere úrody.

Zbierali sa bonbóny [​IMG] za splnené úlohy a tieto sa v obchode vymieňali za odmeny.

Dalo sa s nimi skrášliť svoju okrasnú záhradu, alebo skompletizovať výhonok cukrovej slávnosti.

Tak to sa často nestáva,
    cukríkov hotová záplava,
    sladkosti k raňajkám i na večeru,
    priberiem z toho na môj veru.
    Slávnosť sa už začala,
    o prácu sa nám postarala,
    na poli celý deň pracujem,
    usilovne medovku pestujem.

Do farmárskej haly treba dodať:

26 000 turecký med
    870 baklava

plodiny:
    80 jablká
    165 orechy
    80 slivky
    85 hrušky
    80 pomaranče
    400 nevädza
    300 melón
    575 fenykel
    350 paradajky
    300 bambus

zvieratá:
    85 krava
    55 ovca

produkty:
    5 med
    6 kozie mlieko

Akcia to bola zaujímavá a v obchode som kúpia všetky veci, ktoré sa mi zdali potrebné, ale čo je pre mňa najdôležitejšie, získala som ďalší rad obláčikov a tak sa mi moje nebo zase trocha rozrástlo.

14. majolenka

majolenka Baron fóra

Bola to zaujímavá výzva a takým ja neodolám a tak som si aj na svojom rúbanisku vybudovala malú desivú domácu ZOO.

Nech sa páči, ráčte vstúpiť!
    ZOO je tu na výber,
    lístok si netreba kúpiť,
    zadarmo je, to mi ver.
    Prehliadka je to utešená,
    len tri čaká odmena vytúžená.
    Ktoré sú to hneď ti prezradí,,
    len rým na ne vymyslím.

Víťazom srdečne gratulujem a malá pozornosť:

Je ráno, záhrada sa do strieborných čipiek halí,
    ktoré tu víly po nočnom tanci zanechali.
    Ligocú sa v prvých lúčoch slnka,
    ribník sa zobudil a nežne žblnká,
    velebné ticho preruší vtáčie štebotanie:

Na obed slniečko prišlo sa pokochať,
    omamnej vône kvetín sa nadýchať,
    záhrade zanechalo farbu zlatistú,
    milencom pošeplo, vraj lásku majú istú,
    motýľom darovalo farby rozmanité
    a vraj na večer zas isti iste príde.

Slnko zapadá a záhrada je teraz ružová,
    s lístami sa vánok nežne pohráva,
    vtáci utíchli, všade ticho je,
    len kvietky si šepkajú svoje nádeje.
    V takej chvíli musí každý pochopiť,
    ako krásne je na svete žiť.

Tak a takto to vyzerá v lete u mňa na farme, keď sa trocha posnažím.

15. majolenka

majolenka Baron fóra

Svetový deň mačiek

Pri príležitosti Svetového dňa mačiek prebiehala v dňoch od 8.8. do 22.8 2012 súťaž na fóre. Bolo potrebne napísať básničku, či poviedku v ktorej by vystupoval tento obľúbený domáci miláčik.
    Škoda, že som bola na dovolenke, myslím, že by som vedela vymyslieť nejakú básničku. Škoda, ale snáď sa ešte niečo vyskytne.

16. majolenka

majolenka Baron fóra

od Valentiny

Milí moji niekedy si človek musí dať pauzu, aby zvládol iné veci v reálnom živote. Poprosím všetkých mojich susedov neposielajte mi darčeky, lebo je možné že Vám nebudem môcť vrátiť.

Ach hlava moja padá mi a ja ju neviem zdvihnúť.
    to život znovu zatúžil do nej si riadne kopnúť.
    A srdce to len franforce, čo zostali mi z neho,
    tak dúfam že boh zalepí keď prídem raz pred neho.

Jak málo chcem ja v živote len kúsok lásky citu,
    ach matka čo si zrobila už zasa nechcem byť tu.
    A ruka čo má pohladiť len facky dáva zasa,
    nie úsmev...... kameň na tvári predo mnou zdá sa.

A ja len hladím na život čo pred chvíľou sa zrodil,
    a pýtam sa a ty nevinné čo ti kto dobré zrobil.
    A rúčku vztiahneš maličkú a kričíš babi rata,
    no ja už viacej nezmôžem len tvoje krôčky rátať.

A keď už celkom utíchne ten posledný ich dupot,
    k slzám sa rýchlo uchýlim a srdca čujem pukot.
    Tak čo chceš život odo mňa čo spraviť ešte treba,
    veď aby bolo spokojné ja dám ti kľudne seba.

No ty ma nechceš ako vždy a nechávaš ma trpieť,
    no prečo aj to nevinné čo nič nemôže vedieť.
    Tak hlava moja padá mi a ja ju neviem zdvihnúť,
    to život znovu zatúžil do nej si riadne kopnúť.

17. majolenka

majolenka Baron fóra

Tentokrát bolo šľachtenie, ktoré prebiehalo od 25.8. do 27.8. 2012 chaotické a zamerala som sa hlavne na zvieratká, ktoré potrebujem dodať do úlohy vo FH. Boli to hlavne netopiere, kravy a kozy. Veľa som toho ale nevyšľachtila.

18. mousicka

mousicka Guest

Exkluzívny podivuhodný výbeh

Nová verzia tajomného dvorného majstra.....trvá 8 hodín, čiže o 3h viac, viac bodov zaňho z pôvodných 500 na 750 BS, okamžité ukončenie namiesto 6 fl len 3.....a novinka výbeh pre kohúta.

...exluzívny......dúfala som, že keď tam je toto slovo, že zmiznú všetky žlté chlievy a základné výrobne, že bude viac vzácnejších chlievov padať, nie stále oranžové....bohužial, zázrak sa nekonal....
    Jediné čo ma z cca 20ks kúpených potešilo boli moje prvé žabky, prvý ježko, červený včelí úľ, holubkovia 1x (moje tretie)a to bolo asi všetko.
    Ostatné do lišty - orly cca 5x, oranžové kone, oranžové prasatá, oranžový rybník 2-3x.
    Takže nič moc, kohúti žiadny, ale zas čo spotrebuje krmiva, tak som aj rada :p

lacrima a majolenka tohle ocenili.
  19. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

Zatím poslední postup na nakiettě..do levelu 175..jako "Korálový císař.."

předešlé postupy:
    Krotitelka opic.................lvl 174...29.8.2014
    Krotitelka opic.................lvl 173...11.8.2014
    Žonglérka s bramborami......lvl 172...07.8.2014
    Žonglérka s bramborami......lvl 171...23.7.2014
    Hráčka na ocelovou pánev...lvl 170...23.7.2014
    Hráčka na ocelovou pánev...lvl 169...08.7.2014

Naposledy upraveno: 1/1/16