archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. majolenka

majolenka Baron fóra

od Amyy91

Kmajka[​IMG], chcela by som ti poblahozelat k vyhre o najkrajsi dennicek za marec, nech sa ti dari[​IMG]

2. majolenka

majolenka Baron fóra

od zzzw

Zdravím tě kamarádko milá,

tak jsem nakoukla kdopak to vyhrála a vidím, že milá, šikovná a tvořivá duše :)s duchem básnického lyrika.

Mooc ti to přeju a srdečně ti blahopřeji k výhře - užij si jak uznáš za vhodné a at se ti daří takto i nadále a to nejen na farmičce nebo v deníčku ale v osobním životě

Jsou lidé, kteří mají vzácný dar. Umí naslouchat, pohladit duši, uzdravit srdce, dát novou sílu. Ty patříš mezi ně.

3. majolenka

majolenka Baron fóra

od lacrima1

Zdravím Kmajka55,

GRATULUJI k vítězství,

přeji radost ze hry a hodně štěstí.

4. majolenka

majolenka Baron fóra

od drobec86
    Zo srdiečka gratulujem k zaslúženému víťazstvu. Všetko dobré želám.​

5. majolenka

majolenka Baron fóra

od fialky

Milá Majka / kmaja55,

srdečne blahoželám k víťaznému denníku mesiaca

a výhru v zdraví uži!

Nech Tvoj denníček stále prekvitá novými básničkami!

6. majolenka

majolenka Baron fóra

od marseb

Milá kmajinko,

srdečně ti gratuluji k výhře o nejkrásnější deníček !
    Myslím, že sis to opravdu zasloužila,
    nechť ti florénky poslouží k tomu,
    aby sis splnila svá tajná farmářská přání.

Hodně štěstí ve hře i v reálném životě
    Ti přeje
    marseb

7. majolenka

majolenka Baron fóra

od m.luzicova
    Kmajinka, gratulujem k výhre o najkrajší denník, zaslúžiš si to. Tiež ti želám krásne sviatky.

8. majolenka

majolenka Baron fóra

Tak a je tu Veľká noc, sviatok, ktorý muži obľubujú, konečne môžu beztrestne vyšibať svoje polovičky, či priateľky a nedostanú vynadané / v tom lepšom prípade /, či nebude na nich podané trestné oznámenie za násilie, ale naopak, dostanú za to odmenu.
    Aj naša slečna FARMERAMA už sa na príchod Veľkej noci pripravila a ako inák, zaobstarala si nové šaty, samozrejme s veľkonočnou tématikou.

Veľká noc sú lúky v kvete,
    oslávte ju ako viete,
    Prišla jar, ta mladá kráska
    nech sa šťastie s každým láska.
    Na stole bahniatka a veľké dobroty,
    príde aj láska, vykroč jej oproti!
    Korbáč, vodu, kraslíc moc
    nech prinesie Veľká noc.
    Zdravie, šťastie, úsmev v tvári
    želám Vám ja k sviatku jari.

Aj farmári začali pracovať,
    pustili sa vajíčka maľovať,
    Všetky ich do mesta nosili
    a tak slávnostne vyzdobili.
    Je ich tu teraz viac než treba,
    kde nájdem tie, čo mi treba.
    Hľadám, pozerám, až sa z toho točí hlava,
    viem, musím počkať, keď príde chvíľa pravá.

Veľkú noc privítame sadením krásneho skromného kvietka
    naecis[​IMG]

a hľadaním vajíčok [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    v meste,čo je poriadna fuška, hlavne pre krátkozrakých, ako som ja. Jediné šťastie je, že sa sporadicky objavujú na tých istých miestách a po čase to ide. Má to však háčik, objavujú sa v priebehu hodiny po jednom.

A čo nás za našu námahu čaká?

- čokoládová sliepočka
    k tomu tiež 2x hviezdička a pomocníci na 16 hodín
    úloha splnená

- čokoládový zajačik
    k nemu patrí 5x licencia na výmenu a 2x hviezdička
    úloha splnená

- kuriatko
    k tomu 5x darčekový poukaz, aktivácia stupňa v nebi a 2x hviezdička
    úloha splnená

- veľkonočné zvončeky
    a tiež 250x level BS a 2 x hviezdička
    úloha splnená

- vajíčkový strom, 5x obchodná licencia a 2x hviezdička
    úloha splnená

Ďakujem FARMERAMA veľmi vydarená akcia.

Veľká noc sa pomaly chýli ku koncu a ja dúfam, že splnila vaše očakávania. Mne priniesla úspešne ukončenie hry. Získala som všetky odmeny a k tomu
    nálepku do albumu

a zajačika s vrtuľkou

9. majolenka

majolenka Baron fóra

10. majolenka

majolenka Baron fóra

Tento krát to bude veľmi krátke. Po určitom uvažovaní a zvažovaní všetkých možnosti som sa rozhodla túto akciu vynechať. Pre mňa je teraz prvoradé dostať sa do neba. Čo som horšia ako ostatní?Nespáchala som žiaden smrteľný hriech, aspoň o tom nič neviem, tak aj ja chcem do neba.

A pre túto cestu nepotrebujem, ako by sa dalo očakáva anjela strážneho, ale div sa svete netopiere / tie by mi skôr pasovali na cestu do pekla, ale čo / a k tomu ešte šľachtené. Takže si musím počkať na desivku, získať možnosť ich šľachtenia. Zase počkať na BB, vyšľachtiť a konečne budem v nebi.
    Pri tejto príležitosti som kúpila v akcii balíček super krmiva a tak som mohla aspoň z časti vrátiť svojim susedom. Použijem na šľachtenie netopierov.

11. majolenka

majolenka Baron fóra

Mája, přeji ti krásné velikonoční svátky. danča vnovis

12. majolenka

majolenka Baron fóra

12.4. -22.4.2012

Skončil sa čas neistoty, dohadov a rôznych teórii.
    Boli to v celku zaujímavé predpoklady od pestovania rôznych plodín, po dodávanie, šľachtených zvierat, javorovej šťavy, kozieho mlieka, hodín jazdenia, hviezdičiek....
    Ale konečne je už všetko jasne. Farmár Sammy prišiel k nám,aby sme mu pomohli vylepšiť jeho farmu.
    Splnením jeho zákaziek, dostaneme semená

katalpy[​IMG]

z políčok bude vyskakovaťmulčovacia kôra,[​IMG]ktorá skráti čas rastu katalpy o 25 %.

Sammy, ale nie je skromný, potrebuje toho veľa.
    Akciovou plodinou je bavlna
    Ďalej potrebujeme zvieratá, ovocie, plodiny a to:

jablka 30ks, vlašské orechy 20 ks, palety 55 ks
    slnečnicu 1000 ks, ovos 625 ks, kukuricu 1200 ks,
    ginko 25 ks, slivky 40 ks, zemiaky 1000 ks
    jahody 650 ks, hrušky 50 ks, uhorku 1200 ks
    rebarbora 1400 ks, fenykel 1000 ks,
    paradajky 500 ks, čerešne 35 ks, kozy 30 ks,
    morky 50 ks, ovce 60 ks, prasiatka 65 ks, kravu 60 ks,
    Ak chcem splniť jeho zákazky treba sa mi obracať, veď dodať okolo 30 000 bavlny nie je maličkosť a ešte k tomu mám pred sebou pracovný víkend.
    Po dodaní katalpy sa otvoria debničky a v nich sú skryté odmeny.

Farmár z ďaleka prišiel k nám,
    čo ja tu pre neho mám.
    Bavlna, orechy, jablká, slnečnice,
    ešte šťastie, že netreba opice,
    kozy, kukurica, slivky,zemiaky, jahody,
    rýchlo utekám pozrieť do stodoly,
    hrušky, uhorky, morky, prasa,
    stodola bude prázdna zasa,
    k tomu kravy, palety, rebarbora,
    pomaly som z toho chorá.
    Jediná útecha - pomôže mu to snáď
    a jeho farma bude krásne vyzerať.

rada obláčikov

nálepka
    tkací stroj
    chumáčik bavlny
    balič tričiek

Dnes 19.4.2012 v nočných hodinách si môžem vydýchnuť a povedať hotovo. A to aj vďaka JM zmesy, ktorú mi veľkodušne poslala super susedka petusicek - veľmi pekne ďakujem.
    Keďže sa mi podarilo akciu skôr ukončiť, mala som nutkanie niečo si zopakovať. Nakoniec som to zavrhla a pustila sa do pestovania plodín, ktorých zásoby sa mi povážlivo znížili. Tak budem pripravená na ďalšiu akciu.

13. majolenka

majolenka Baron fóra

Súťaž

Dobrý skutok

Je to veľmi zaujímavá téma. A je to vidieť aj z reakcií. Je pravda, že ťažko bude niekto zisťovať, či príbeh je a či nie je pravdivý, ale podľa mňa tu ide o iné. V dnešnom svete kde prevláda komercia, pánom sú peniaze, túžba vlastniť čo najviac a čo najrýchlejšie, je dobré zamyslieť sa, zastaviť a spraviť si v svojom srdci takú malú súkromnú inventúru. Z času na čas je to potrebné, žijeme príliš rýchlo, sami pre seba. Nemám v úmysle hodnotiť pravdivosť príspevkov. To je vecou každého pisateľa, no ja pevne verím, že každý z nás spravil dobrý skutok a niektorí o tom ani nevedia. Možno stačí úsmev, milé slovo a niekomu sme dali dar, dar najvzácnejší, dar priateľstva, pochopenia a spolupatričnosti, či nádej a posilnili jeho vieru. Či toto nie sú dobré skutky? Paleta dobrých skutkov je nevyčerpateľná a samotné skutky majú rôznu podobu od ochoty, úsmevu, milého slova, podpory, cez materiálnu i finančnú pomoc, k záchrane života, či zdravia. Je toho strašne veľa, čo môžeme spraviť pre druhých a netreba k tomu veľa, každý podľa svojich schopností a možnosti.
    Tiež patrím k tým, ktorí neradi hovoria, či píšu o svojich dobrých skutkoch, tie sa nosia v srdci a nie na jazyku.
    No o jednom tu napíšem, je pre mňa veľmi dôležitý a tým, že ho robím, robím vlastne dobrý skutok sama sebe, veď aj dobrý pocit je dar.

A toto sú ďalšie dvere do môjho sveta fantázie.

Dobrota a nádej

Nulka68, inšpirovala si ma, lebo dnes je veľmi výnimočný deň, Deň narcisov. A ja viem a verím, že medzi vami farmári je veľa tých, ktorí dnes spravili dobrý skutok - darovali nádej a kúsok dobra. Tak tento príbeh je pre vás všetkých, ako malé poďakovanie.

Moja esej o dobrom skutku
    A sme v malej farmárskej krajine, kde všetci žili svorne, pomáhali si a podporovali sa. Žila tu aj dievčina Dobrotka. Bola taká, ako jej meno. Od malička chcela každému pomáhať. Každého koho stretla sa pýtala "Netreba vám pomôcť"? a už upratovala, starala sa o zvieratka, chodila na trh, na poštu, robila, čo bolo treba. Tak to šlo deň čo deň, mesiac čo mesiac, rok čo rok.
    Raz nevedno prečo a ako, si ľudia začali myslieť, že už je tej dobroty akosi priveľa a začali sa Dobrotke vyhýbať, odmietať jej pomoc, zatvárať pred ňou dvere. Dobrotka bola z toho smutná, prestala chodiť medzi ľudí a chradla a chradla. A ako ubúdalo síl Dobrotke, tak sa strácala dobrota z celej krajiny. Ani si nikto neuvedomoval že odchádzalo MY a prichádzalo Ja. Keď Dobrotka opúšťala tento svet povedala " Neplačte mamička, keď bude najhoršie, vrátim sa".
    V našej malej farmárskej krajine sa všetko zmenilo. Farmári si prestali pomáhať, stratila sa súdržnosť, pomoc a podpora, prestali sa obdarovávať a každý začal žiť len pre seba. Z veselej, šťastnej a súdržnej krajiny sa stala nevľúdna, nepohostinná krajina s nedobrými ľuďmi.
    Až raz na jar sa to stalo. Na farme kde žila Dobrotka, vyrástli tisíce a tisíce narcisov a farmárka pochopila, Dobrotka sa vrátila, aby zase pomohla. Pozbierala všetky narcisy a začala ich rozdávať ľuďom a keď dala aj ten posledný, dobro sa zas vrátilo do krajiny. A tak sa narcis stal symbolom dobra a pomoci na celom svete. A má dokonca aj svoj deň. Tak až ten deň príde, vezmi si narcis, aby sa kúsok tvojho dobra - pomoci a nádeje dostal k ľuďom, ktorí ho potrebujú.

Aj ja, ako mnohí z vás už dlhé roky kupujem tento malý skromný kvietok - symbol dobra a nádeje. Mám ich všetky odložené. Každý z nich mi pripomína niekoho blízkeho, či priateľa a každý mi rozpráva svoj príbeh zo smutným koncom. Preto, aby tých smutných koncov bolo čo najmenej rok čo rok si tento kvietok kupujem a verím, že každý z nás má v sebe taký malý kústok Dobrotky.

[​IMG][​IMG]

14. majolenka

majolenka Baron fóra

Kúpiť, nekúpiť, riskovať, či neriskovať. Skoro dva dni od 14. - 16.4.2012prebiehal u mňa boj na život a na smrť medzi rozumom a srdcom.

Rozum vravel:"nekupuj je to zbytočne míňanie florenov, pri tvojom šťastí, či skôr nešťastí len na to doplatíš!"
    No srdce mu oponovalo" a čo keď to bude teraz ináč a tebe sa podarí získať pri najlepšom florenový stromček a keď nie, snáď bude mliečny, či vajíčkový?"

A tak tesne pred ukončením akcie srdce zvíťazilo a kúpila som si 12 sadeničiek, čo som pravdaže robiť nemala, rozum má predsa vždy pravdu a mal ju aj teraz.
    Chcete vedieť, čo mi vyklíčilo?

javor XL
    gaštan
    2x ďatľa XL
    ginko
    magnólia
    citrónovník
    olivovník XL
    čerešňa XL
    pomaranč XL
    a 2x zlatý listnáč

no nemala som počúvnuť rozum? Nabudúce to asi urobím.

Asi som rozhnevala Pani stromov,
    nechala ma v štichu, odišla domov.
    Márne sa snažím, ako viem,
    bez jej pomoci sa nepohnem.
    Nebude stromček florenový,
    vianočný, mliečny, či vajíčkový.
    Stále dokola tá istá pesnička,
    nabudúce poviem "Mňa sa to netýka".
    Floreny lepšie môžem využiť,
    balíčkom cukru priateľov potešiť.

[​IMG] [​IMG]

15. majolenka

majolenka Baron fóra

od kiki

Ahoj Kmajka55 !

Krásný deníček si nám ukázala
    doňho si dala lásky
    a tie stránky zlaté vlásky
    plno básní .

Kmajka ,ty naša umelkyňa
    všetkým si nám dala kvietky
    do nášho fora ,pani umelkyňa
    je mi cťou ,že som tvoje básne čitala
    lebo ty si dušu do fora priniesla .....

od kiki270596 tvojej obdivovaťeľky Miši
    čo ti rada v deníčku pišťíí .....

16. majolenka

majolenka Baron fóra

od Valentínky

Majka si ako skrinka, čo otvorí dvierka a v poličkách slovíčka poskakujú a na nás sa usmievajú.

Tak aby si sa ešte viac usmievala, prvý z kolekcie podpisov ti sem vkladám.

Tak tu by mali byť podpisy, ale ako vidíte sú preč.

17. majolenka

majolenka Baron fóra

od 27.4. do 30.4.2012

Po krátkej prestávke, ktorú som využila na dopestovanie niektorých plodín, tu máme novú akciu. Naša FARMERAMA oslavuje sviatok Beatrix, kráľovnej Holandska. A aký by to bol sviatok bez ich symbolu tulipánov?
    A tak sa farmári, niektorí neochotne, iní s veľkým zápalom pustili do

pestovania tulipánov[​IMG]

a pre rýchlejší rast, s políčok vyskakovalaoranžová farba[​IMG]

Ďalej potrebujeme dodať:
    Kukurica 1.450 ks, Zemiaky 850 ks, Jahody 875 ks, Kapusta 400 ks
    Tulipány 350 ks, Chrpa: 950 ks, Konvalinka 950 ks, Čerešne 120 ks
    Jablka 100 ks, Hruška 75 ks

Zvíeratá
    Sliepka 65 ks, Koza 65 ks, Ovca 90 ks, Prasa 100 ks
    Krava 90ks

Ostatná produkty:
    VVajca 6 ks, Ovčia vlna 10 ks, Kravské mlieko 9 ks

Po splnení 6 nových úloh vo farmárskej hale, čaká na tých usilovných odmena -okrasný predmet ovečka a svištík,
    nálepka do albumu, BS, grajciare, SH, SK, pomocníci, parfém, hnedé a vlnené prasatá.

Teraz nám tu vládne oranžová,
    každý ovce, svine kravy chová,
    poctivý farmár už je ukonaný,
    veď od rána stále sadí tulipány.

Ja neviem, či sa mám radovať,
    že na farme nemôžem pracovať,
    v reálnom živote ma práca volá,
    keď nechcem byť hladná, holá.

Aj keď toho veľa nestíham,
    pomocníkov, SK, SH, už v suchu mám.
    Na okraske máva svišť i ovečka,
    jedine, čoho ľutujem je nálepka.

Ja môžem len ľutovať, že s tejto akcie si veľa neužijem pre pracovný víkend. Veď uznajte, čo sa dá dopestovať počas troch dní pri jednom rannom a večernom zbere? Veľa toho nebude. No čo sa mi podarí, to urobím. Ostatným prajem veľa úspechov.

Máme tu koniec akcie a mne sa podarilo získať pomocníkov, trocha grajciarov i BS, SK, SH, niekoľko vyšľachtených prasiatok, predmet na okrasku. Vyzerá to asi takto:

1 / 3
    2 / 3
    3 / 2 minuli sa zásoby málo ovečiek
    4 / 1 aj tu došli prasiatka
    5 / 1 no a tu som už nestihla vysadiť tulipány
    6 / 3

Aj keď je mi ľúto, že sa mi nepodarilo získať nálepku som spokojná a ďakujem za túto akciu.

18. majolenka

majolenka Baron fóra

Máme tu prvý máj a začína sa mesiac lásky. Tiež sa vraví, že kto sa pobozká pod zakvitnutou čerešňou, toho sa bude láska držať ako kliešť. Neviem, či je to pravda, ale každý rok podstupujem tento rituál a zatiaľ to funguje.
    Láska to je vám zvláštna vec a doposiaľ ešte nikto neprišiel na to, ako vlastne funguje. Prečo jej má niekto nadbytok a inému až bolestné chýba. Prečo sú ľudia, ktorí sa zamilovávajú skoro každý deň a permanentne a sú takí, ktorí sa nedokážu zamilovať ani raz v živote. Vraj je to iba obyčajná chémia, no ako je to tak, ja som tej chémii veľmi vďačná, veď aký by to bol život bez lásky, ale aj sklamania, bolesti, no aj trocha žiarlivosti.
    A tie podoby lásky sa ani nedajú spočítať, tu sú tie, čo má práve napadli:

láska veľa podôb má,
    je rozmanitá ako príroda:

- keď matka svoje dieťa láska,
    - keď dieťa k rodičom sa privinie,
    - je láska k priateľom a rodine,
    - keď mladík dievča pobozká
    a ona sa mu celá odovzdá,
    - k zvieratkám, miláčikom v rodine,
    - nezabúdajme na lásku k domovine,
    - sú lásky k mestám,veciam osobám
    a mnoho iných, ktoré nepoznám.

- no je aj láska k bohatstvu a prepychu,
    tá však žiadnemu nedá oddychu,
    - láska, čo za úspechom sa ženie,
    neprináša ti však potešenie,
    - láska, čo čaká uznanie,
    nemá však dlhé trvanie,
    - láska k zbraniam, sláve moci,
    takým ľuďom niet pomoci,
    - láska k sebe samému,
    samotu čakaj ako odmenu.

Je láska šťastná, aj tá nešťastná,
    krátka, dlhá, bezhlavá,
    zabudnutá i nezabudnuteľná,
    ale každá je neopakovateľná.
    Strašne veľa podôb lásky je,
    na človeku záleží, ktorú si vyberie.
    Každý deň sa nejaká narodí aj umrie,
    preto s ňou zaobchádzajme rozumne.
    Veľmi málo lásky je na svete,
    každý chce spadnúť do jej siete.
    Prajem všetkým nech ich to neminie,
    veď bez lásky svet isto zahynie.

19. majolenka

majolenka Baron fóra

od 1.5. do 2.5.2012

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

A máme ju tu zase. Tentokrát si u mňa spravili zraz čarodejnice a bolo ich tu neúrekom. Poviem vám, narobili poriadny hurhaj a ako sa vedia zabávať. Celú noc som nezažmúrila oko. Malo to však aj jednu výhodu, nakoľko mali metly, poriadne mi vyzametali farmu.

[​IMG] [​IMG]

Ale aby som sa vrátila k desivej noci. Tak tu sa nemám čím chváliť, nakoľko bol voľný deň a krásne počasie, celý som ho strávila pri vode a túto desivku som odflákla. Celkový zisk pár sto kusov mucholapky podivnej a kríka s vypúlenými očami. Takže do neba sa ani tentokrát nedostanem.

20. majolenka

majolenka Baron fóra

od zzzw

Děkuju a děkuju opravdu moc za to co jsi naspalo do deníčku ani nevíš jak moc mě to dojalo.
    Moc ráda čtu tvé řádečky a chodím do stránek tvého deníčku. Na tvé básničky se vždy těším jsou tak mile psány, že člověka potěší na duši. I ty patříš mezi lidi, kteří jsou mi blízcí a jak si napsala ke mě přesto, že se osobně nepoznáme, jsi prostě farmářka s milým srdíčkem a duší. A děkuji za tvé přátelství a zase někdy na napsanou :)

A malý citát
    Přátelství je slunce, co nikdy nezapadá.

Přeju ti at se jednou podíváš do zemích které si přeješ navštívit, mimochodem taky bych moc ráda chtěla vidět Nový Zeland a přirodu v usa, navštívit Skotsko, No taky je to hudba budoucnosti ale uvidíme...

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.