archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. majolenka

majolenka Baron fóra

Začala nám druhá časť akcie. Aby to nebolo "jednotvárne", teraz budeme sadiť a zbierať
    pivoňky
    z políčok bude vyskakovať malinový sirup
    a ako odmeny nás čakajú

Maďarský statok
    studňa

vlajka Maďarska

recept na čokoládové palacinky

a malinový langoš
    sovy v klietke
    a tiež nesmie chýbať nálepka

No aby sa nepovedalo, je tu jedná mala zmena. odmeny sú ukryté v balónikoch a my si ich budeme zostreľovať gumy puškou, či snáď prakom, alebo ako sa u nás na východe hovorí pariťou . Už som aj začala trénovať, no zohnať tak nebezpečnú zbraň bolo veľmi ťažké. Nakoniec som si ju "požičala" od susedovho chlapca a len dúfam, že na to nepríde. Čaká nás deväť balónikov a v nich sú ukryté ceny a bolo by hlúpe netrafiť a tak o ňu prísť.

No ale teraz trocha vážne. Splenie tejto akcie nevidím ružovo, skôr čierno. Je potrebné dodať 14 tisíc kusov pivónie a toto ani s pomocou dcéry asi nestihnem, keď má čaká opäť pracovný koniec týždňa a mrkvovo - jablčná zmes od super priateľov došla.
    Aj keď odmeny ma napodiv zaujali, nedá sa nič robiť, len byť spokojná s tým, čo dosiahnem. Požijeme - uvidíme ako hovorí ruské príslovie.
    Ale ostatným držím palce, nech sa vám to podarí.

No aby to zbieranie, sadenie, hnojenie a polievanie nebolo také jednotvárne a nudné, trocha poézie. Že vraj poézie, asi si vaľe namýšľam. No tak dobre malá rýmovačka.

Náš farmár ťažký život má,
    pre prácu - prácu nestíha.
    S postele musí ráno vyskočiť,
    veď farmy treba hodnotiť,
    úrodu zbierať, body dať,
    poteší farmu v TOPke mať.

Potom rýchlo do práce,
    bez práce nie sú koláče.
    Z práce hneď k práci sadá si,
    na fóre je nové čo asi.
    Príspevky, novinky prečítať
    o mláďatá sa postarať.

Posadiť, pozbierať, predať, nakúpiť,
    nemôže sa ani na chvíľu zastaviť.
    Zaujíma ho listina výherná,
    novým farmám hlas svoj dá.
    Naposledy prebehne na fóre sekcie
    a konečne so svojou prácou hotový je.

Večer, tesne po polnoci asi
    farmár povie: "Dobré pracoval si."
    Do postele líha unavený značne
    s tým, že zajtra to znova začne.
    No napriek tomu všetkému
    miluje túto hru FARMERAMU.

Mám veľkú radosť, lebo aj napriek mojim najčernejším obavám sa mi podarilo druhú časť splniť a to ešte v predstihu a tak mi na farmu pribudol druhý mliečny strom, druhý citrónovník, ale čo ma najviac potešilo aj druhá klietka pre sovy. S u p e e e e r som šťastná a ďakujem.

Poznámkaaj v tejto časti MAĎASKO boli obrázky, ale som už unavená s ich stálej obnovy a tak som si povedala"dosť"a v denníčku bude niekoľko príspevkov bez obrázkov - možno sa k ním nieeeekedy vráti

2. majolenka

majolenka Baron fóra

S mojími susedmi som veľmi spokojná, pravidelne posielajú darčeky, dokonca dostávam aj super darčeky od Julinky, Farmana, Petusicek, Svetka, Mili, za ktoré som veľmi vďačná a ďakujem za ne.
    No mám aj smutnú správu, Farman, sa rozhodol ukončiť hru a ja prídem o super suseda, čo mi je dosť ľúto, ale je to jeho rozhodnutie, tak ho rešpektujem.
    Pred nedávnom som prišla o ďalších dvoch a to petrišorku a gabuľkubambuľku, často si na ne spomínam, ako sa majú a čo robia. No aj tí, čo prišli po nich ma nesklamali a som veľmi spokojná.

3. majolenka

majolenka Baron fóra

------------------------------------------------------------------------------

4. majolenka

majolenka Baron fóra

Veľmi pekne povedané a mne sa to páči, fantázia a snívanie, sú pre mňa dosť dôležité, nuž som si to dala do denníka.

Fantázia, to je čarovná krajina,
    nevyrovná sa jej žiadna iná,
    je to úchvatný rozprávkový svet,
    kde ak chceš nenávisti, zloby niet.
    Môžeš s vílami, anjelmi lietať,
    do hĺbok oceánov sa ponárať,
    bytosti z iných svetov stretávať,
    dobré chrániť, so zlými bojovať..
    Tu neživé veci ožívajú,
    zvieratá, stromy rozprávajú.
    Dejú sa tu veci nevydané,
    dobro vždy víťazí a zlo je porazené,
    pritom netreba nikde chodiť,
    len srdce a myseľ sneniu otvoriť.

Zavediem vás teraz do môjho malého sveta fantázie. Ak ho chcete spoznať, tak tu sú prvé dvere, otvorte ich a vstúpte.

Prvé dvere

O farmárovej duši

Žil raz jeden mladý farmár . Jeho snom bolo, mať najkrajšiu farmu na svete. Vymýšľal, sadil, kombinoval, no nič nepomáhalo. Nezaberali ani rady od susedov a ich povzbudzovanie. Jeho túžba po úspechu zo dňa na deň rástla a opantala ho tak, že o nič iné nemal záujem. Zbytočne mu všetci dohovárali , aby počkal, nazbieral skúsenosti, skúšal a ak nastane čas aj úspech sa dostaví. Ale on nechcel čakať. Chcel to hneď. " Aj dušu dám za do, aby som bol prvý", pomyslel si. V tej chvíli stál pred ním trpaslík Dušežrút. " Ja ti tvoje prianie splním a ty mi za to dáš svoju dušu". "Načo mi je, veď aj tak je na nič." A tak sa aj stalo. Od toho okamihu vytváral farmár najkrajšie farmy na svete. Boli úžasné, no mali jednu, jedinú ale zasadnú chybu, boli bez duše. Boli krásne, ale bezduché, boli neopísateľné, ale bez života. Na farmu nepriletel ani jeden vtáčik, motýlik včielka, lebo z nej sálal chlad. Ľudia boli nadšení, obdivovali ich, ale pohľad na ne neprinášal radosť, odchádzali smutní, akoby bez duše, lebo farmy si z každého tu dušu vzali, nakoľko nemali svoju. A tak za krátky čas chodili po svete bezduchí ľudia, ľudia bez duše. A bol šťastný náš farmár? - to nevedel posúdiť, nemal dušu. Z trpaslíka Dušežrúta sa stal obor Dušežrút a bude ním do tých čias, kým sa na svete nenájdu ľudia, pre ktorých duša bude dôležitejšia, ako prchavý a nezaslúžený úspech a sláva.

5. majolenka

majolenka Baron fóra

od kikusha

bol som u teba trošku na kávičke a prelistoval par strán v tvojom zápisníčku.....všimol som si tvoj postup gratulujem k okruhlému....levelu 80 máš dva dni náskok som zvedavý kto dá level 90 ako prvý......budem naďalej sledovať tvoje úspechy..aspoň budem motivovaný....a nechávam tu maličkosť...

6. majolenka

majolenka Baron fóra

od drobec86
    Tvoj denníček je milým spestrením
    život riešiš s pohľadom veselím...
    Takých denníčkov veľa niet.
    I ľudí milých a žiarivých,
    ktorý zbytočne nežiarlia na iných,
    takých už na svete priveľa niet...

Som rada,že som Ťa navštívila
    šťastím a láskou si ma pohostila.
    Stretla sa s krásou a humorom Tvojím
    ,
    Tvoj smútok odteraz bude i mojím.

Nech radosťou sa prežiari každý Tvoj deň
    kúsok šťastia a lásky Ti zo srdca darujem.

7. majolenka

majolenka Baron fóra

od 20.3. do 21.3.2012

Čaká nás ďalší šťastný deň. Všetky stromy z lišty išli na farmu a poviem vám, poriadne som sa zapotila, kým som ich všetky vysadila. Veď uznajte sami, vykopať viac ako deväťdesiat jám, nie je maličkosť /toľko stromov mám v lište/. Ale teraz mi už treba len čakať a pozbierať úrodu a bude zase viac BS a to presne
    5 x viac z každého stromu.

A keď sme už pri stromoch, tak niečo na zamyslenie i pobavenie.

Slnko klesá k obzoru a nastáva večer, všetko sa ukladá k spánku, naokolo je šero a ticho.
    Blíži sa čas snenia a prebúdzania snových víl.[​IMG]Krásne je sedieť pod stromom a počúvať hudbu večera. Pomedzi stromy poletujú želania na dobrú noc. Listy a konáre začnú hrať tichú pieseň. Hmla utkaná z našich želaní a túžob halí stromy do zázračného závoja a vtedy prichádza ona, snová víla.

Z listov stromov zbiera rosu našich prianí a každá kvapôčka v sebe ukrýva jeden sen, ktorí jemný večerný vánok prináša k nám ľuďom v podobe snov.
    Tak aby ste vedeli, stromy nie sú len pľúcami planéty, ale aj kolískou našich snov. Chráňme si ich a opatrujme, ináč prídeme nie len o pľúca, ale aj o sny.
    ----------------------

Akcia pomerne úspešná. Na všetko voľné miesto som rozmiestnila stromy a ešte mi niekoľko ostalo, ale to je zanedbateľné . Na konto som si pripísala presne29.162 BSa počítam ešte minimálne toľko pri druhom rannom zbere, takže suma-sumárum 58.324 BS a to som ani nepoužila Renátkine špeciálne hnojivo, bolo mi ľúto florenov, nakoľko moje sa už minulo .

8. majolenka

majolenka Baron fóra

od máťochod

Milá Kmajka, přicházím Ti poděkovat za krásné veršíky k mým fotkám a slibuji že nové trochu omezím ( ale jen malinko, mě to prostě baví ). Když dovolíš trochu si tady u Tebe posedím a počtu a jelikož básnické sklony bohužel nemám, nechám Ti zde alespoň malý obrázek na památku.
    Veru bol tu obrázok, ale už nie je - veľká škoda.

9. majolenka

majolenka Baron fóra

Tak sme sa konečne dočkali. Od 22.3.2012, môžme šľachtiť prasiatka. Povedzte nie sú na zjedenie, či vlastne na šľachtenie?

Ale so šľachtením si počkám na Babby Boom. Nech to ide rýchlejšie a ani SK nemám nejako veľa, aj keď teraz usilovne meliem, meliem, až mam strach, že pokazím mlyn. Snáď to dotiahnem do 100 a keď sa bude dariť aj nejaké dokúpim.

So šľachtením prasiatok, nám do haly pribudli dve nové úlohy a to:

snorenie hľúz

1. úloha: 3/3
    2. úloha: 3/3
    3. úloha: 3/3
    4. úloha: 1/3
    5. úloha: 1/3
    6. úloha: 3/3
    7. úloha: 1/3
    8. úloha: 1/3
    9. úloha: 0/3
    10. úloha: 0/3

invázia prasiatok
    1. úloha: 3/3
    2. úloha: 3/3
    3. úloha: 3/3
    4. úloha: 1/3
    5. úloha: 1/3
    6. úloha: 0/3
    7. úloha: 0/3
    8. úloha: 0/3
    9. úloha: 0/3
    10. úloha: 0/3

Máme tu nové zvieratko na šľachtenie. Všetci to berú tak prirodzene. Nikto nevie, ako sa to vlastne všetko začalo a prečo my teraz môžeme šľachtiť tieto roztomilé stvorenia.

Tak ak chcete vedieť viac, otvorte druhé dvere v mojom svete fantázie a všetko vám bude jasné

Ako sa to všetko začalo / Druhé dvere /

Dávno, pradávno, žil raz jeden farmár, ktorý miloval prasiatka. Vzorne sa o ne staral, venoval im každú voľnú chvíľku. Mali sa pri ňom proste ako "prasa v žite".
    Jednej tmavej noci,očakával narodenie nových prasiatok. Bol plný napätia a nedočkavosti. Budúcu mamičku strážil ako oko v hlave, nepohol sa od nej ani na krok. Bolo práve okolo polnoci, keď unavený zaspal a vtedy sa to stalo.
    Ako vždy, keď sa má narodiť nové zvieratko prichádza víla Zverenka,[​IMG]ktorá dohliada na to, aby sa narodili tie správne zvieratka. No práve v túto noc naša víla bola poriadne mimo. Už druhý deň ju boleli zúbky, bola nevyspatá, mrzutá a nesústredená. Prvé dve miminka ešte ako-ako zvládla, iba sa jej pomotali farby, narodili sa jedno hnedé a jedno čierne africké, pri ďalších dvoch mierne zaváhala a na svete bol pupkáčik /aj keď to u prasiatok nie je na škodu/ a diviačik, čo by sa tiež s prižmúrením jedného oka dalo zniesť, no a potom to už išlo dole vodou. Pridala vlnu, ktorá bola určené pre ovečky a máme tu vlnené, krídla pre kačky a je z toho lietajúce a šetrnosť určená pre škrečkov spôsobila narodenie prasiatka sporivého. Keď videla, čo urobila, chcela to napraviť aspoň pri tom poslednom, ale zázračná esencia sa jej minula a tak tu máme aj mini prasiatko. Keď videla, čo spôsobila zmizla ako gáfor, ale mi, kvôli jej nepozornosti a roztržitosti môžeme teraz šľachtiť tieto milé zvieratka.

10. majolenka

majolenka Baron fóra

od fiualky

Skutočné priateľstvo je ako tabletka na bolesť -
    v najhoršom vždy pomôže.

Milá Majka,

rada som k Tebe opäť zavítala
    a do denníčka som sa Ti začítala.

Radosti a úspechov v hre už hodne máš,
    no aj veľa múdrostí denníčkom rozdávaš.

V úcte Ťa mám, bo ctíš si priateľov, život aj prírodu
    a Tvoje stránky v denníčku mi priniesli pohodu.

Ďakujem za návštevu v mojom denníčku
    a zanechané milé slovká.

Prajem Ti ešte veľa farmárskych i osobných úspechov
    a najbližšie - veľa milých vyšľachtených prasiatok
    .[​IMG]

11. majolenka

majolenka Baron fóra

od zzzw

Ahojky Májo

moc děkuju za tvou milou návštěvu a přání jara, moc mě potěšila a rozzářila den.
    Nemám ted už tolik času neboť pracuju na opravdové farmičce a trávím venku dost času ale sem zavítám moc ráda nebot je tu druhé sluníčko a to ty .-)
    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°
    Vše kolem Tebe něžně vzkvétá. Ať už jsou to květiny v Tvojí zahrádce nebo přátelství v našem životě.
    Přeji ti krásné prožití jara.
    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
    a tady si dovolím přidat jeden citát k přátelství od moudrého člověka

Přítel je ten, kdo se spoluraduje z dobra, jehož se dostane druhému, a kdo spolu s ním cítí bolest, když má zármutek, ne snad z nějakého jiného důvodu, ale pouze kvůli němu

Aristoteles
    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°
    Deníček máš moc krásný, něžný a roztomilý jako jsi ty sama. A jsem moc ráda, že sis ho založilas a mohu jej navštěvovat. Přeji ti jen dobré a hodně štěstí nejen na farmičce ale i v tvém životě.

12. majolenka

majolenka Baron fóra

od Julinky

13. majolenka

majolenka Baron fóra

Je tu zase jar a s ňou prišiel do nášho mesta Jaromok Rezno. Po tretíkrát za mestom, na lúke si rozložil svoje šiatre. A už principál nelenil a vyvoláva:
    "Nech sa páči ráčte vstúpiť! Uvidíte, čo ste nevideli a zažijete, čo ste nezažili.

Ak veríš v svoje šťastie a rád riskuješ navštív náš stánok šťastia, a vydaj sa na cestu za pokladom, stačí otvoriť tu správnu truhlu a zlatý kľúčik je tvoj.

Ten, kto hazard miluje,
    nech vstúpi, neobanuje.
    Ak bude šťastie pri tebe stáť,
    zlatý kľúčik budeš mať,
    nemaj strach a správne hádaj,
    ani chvíľu nezaváhaj.

- - - - - - - - - - - - - - -
    Pre odvážnych je tu náš Lukáš, ešte ho nik neporazil a ty môžeš byť prvý. Tak napni svoje svaly a daj sa do boja.

Ak ťa dobrodružstvo neláka,
    máme tu pre teba siláka.
    Či si malý a či veľký neváhaj,
    do boja s Lukášom sa daj,
    nemusíš vždy so silou počítať,
    stačí rýchlosť a pozor si dať.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

No ak si vo forme a máš postreh a presnú mušku, môžeš sa prebehnúť po záhrade, striehnuť na krtkov a tĺcť ich hlava - nehlava. Len dávaj pozor na ochranárov.

Potrebuješ si krv rozprúdiť?
    Na krtkov sa môžeš vyrútiť.
    Tlč ich hlava - nehlava,
    to je príma zábava.
    Na ochrancov zvierat pozor daj,
    trpezlivosť ich dlho neskúšaj.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hovorí sa, že ženy sú zvedavé, tak som vyskúšala všetko:
    - hľadanie kľúča, nič pre mňa, ide o náhodu a šťastie a to ma práve teraz opustilo, vraj potrebuje dovolenku,
    - naháňanie krtkov, tu mi zas po krátkom čase došiel dych / rôčky nezaprieš / a bolo po paráde, krtkovia si vydýchli,
    - súboj s Lukášom, niet sa čo chváliť, ten som prehrávala vysoko na body a nestúpal ukazovateľ sily úderu, ale môj krvný tlak a v obave, aby mi nepraskli nervy, som vzdala aj to.

Neostávalo nič iné, len musela zasiahnuť dcéra, je mladá, aj nervy ma ešte v poriadku, tak sa ujala úlohy záchranára a nazbierala mi 656 žetónov. Teraz má trápi dilema, vybrať si niečo, alebo počkať do ďalšieho jarmoku?
    Asi počkám, mám zálusk na nejaké vajíčko, len dúfam, že bude aj nabudúce.

14. majolenka

majolenka Baron fóra

Nový priestor - Nebo
    Už nie len cigáni, ale aj farmári idú do neba. Stačí len zvládnuť sedem úloh v hale a ste tam. Na okraske vyrastie fazuľa, ktorá vás vynesie na páperové obláčiky.

Vyzerá to tam celkom útulne, no ja sa tam asi tak skoro nepôjdem, nezaslúžim si ho. Došla som len po 5 stupienok, došli sily. K ďalšiemu mi chýbajú netopiere a to potrvá, nakoľko som ich ešte ani nezačala šľachtiť, nuž čo, zatiaľ sa musím uspokojiť s pozemským životom.

[​IMG][​IMG]

Nebo, peklo, raj,
    dievča vyberaj.
    Byť v raji je pekná predstava,
    no nuda je tam asi nemalá.
    V pekle je asi väčšia zábava,
    no horúčava mi spávať nedáva.
    Asi ostanem len na zemi,
    veď tu dobre je mi.
    Len jedno nedá spávať mi,
    raj a či peklo máme tu na zemi.

[​IMG][​IMG]

15. majolenka

majolenka Baron fóra

Milá kmajka!

Prišla som Ti popriať krásne sviatky a poďakovať za všetko!
    Užívaj si krásnu jar a hra nech Ťa aj naďalej baví ako aj denník,
    ktorý sa Ti nádherne rozrastá:)

16. majolenka

majolenka Baron fóra

od 2.4. do 3.4.2012

Mne bolo hneď jasné, že sa niečo hrôzostrašné chystá, keď z ničoho - nič sa na farme začali diať prečudesné veci. Zem sa triasla, všade na okolo dym, dokonca sa objavila aj láva, aj keď, ako je mi známe, u nás nie sú žiadne sopky.
    Teraz už viem, že to bolo varovanie pred desivou nocou. Čo keď teraz nebudú strašiť obyčajní duchovia, ktorých sa aj tak už nikto nebojí, ale ohniví muži? A ja už rozmýšľam, či sa nemám radšej schovať do pivnice. Istota je istota.

Ale ja viem, že aj keď si to veľmi želám, nebude to možné. Potrebujem pracovať na farme aj keď strach mi zviera žalúdok a srdce búši až kdesi v krku. Nemôžem sa dostať do neba, potrebujem na to vyšľachtené netopiere a musím sadiť kostené kríky, kríky s vypúlenými očami a mucholapky. Ale dve ježibaby mi poradili a zabezpečila som si amulet, snáď pomôže.

[​IMG][​IMG][​IMG]

Neviem, neviem, čo sa to v tom svete deje, človek sa už nemôže spoľahnúť ani na duchov. Už je bláznivý nie len svet, príroda, ale aj duchovia. Spln mesiaca v nedohľadne a oni sú už tu.
    Nuž čo, aspoň sa budem snažiť získať šľachtenie netopierov, aj keď len s malým úspechom, nakoľko som plnila Braculu v hale.
    Moje predpoklady sa splnili, chýbalo mi k odomknutiu šľachtenia netopierov 492 kríkov s vypúlenými očami a 925 mucholapiek. Keďže s tým už nič nenarobím, počkám do ďalšej a potom sa do toho pustím, veď mi toho veľa netreba. Konečne si potom poviem, som v nebi.

[​IMG][​IMG]

17. majolenka

majolenka Baron fóra

od zzzw

Ahojky Majko,
    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
    děkuju ti za návštěvu v deníčku a slova co jsi tam zanechala - čtu si je několikrát protože to co je v nich vepsáno je pravdivé a moc ti za ně ze srdce děkuju. Bohužel to neumím tak oplatit protože tak vnímavě psát slovy neumím

Již se sem nedostávám tak často jak bych si přála ale k milým lidem a přátelům zavítám vždy moc ráda.

A ještě než odejdu z tvého krásného deníčku, tak ti přeju krásné prožití velikonočních svátku a jarních dnů.
    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

KRÁSNÉ VELIKONOCE

18. majolenka

majolenka Baron fóra

Zdravím Mája, gratuluji moc k vítězství v deníčkách a přeji hodně úspěchu v další tvorbě. Tvoříš krásné básničky a já se těším, až si zas u zetwečky nějakou krásnou přečtu. Přeji ti krásný sluníčkový den danda-vnovis

19. majolenka

majolenka Baron fóra

20. majolenka

majolenka Baron fóra

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.