archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. majolenka

majolenka Baron fóra

Prišli ste ku mne stíška,
    svojou návštevou potešili,
    svojimi slovami povzbudili.
    Ďakujem za krásne slovíčka,
    uložila som si ich do srdiečka.
    Vždy ste u mňa vítanou návštevou,
    stačí len čítať aj bez slov.
    Každá je mi milá
    a každá mi radosť urobila,
    ta minulá aj ta budúca,
    dostane darček odo mňa,
    kus srdiečka si môže vziať
    a iným ho darovať.

lacrima tohle ocenil(a).
  2. majolenka

majolenka Baron fóra

od marseb

Milá Majko,
    přišla jsem nakouknout do tvého deníčku...
    je moc krásný, plný obrázků a milých básniček.
    Držím ti palečky, ať oplýváš dalšími skvělými nápady,
    deníček se rozvíjí do krásy
    a také ti přeji hodně štěstíčka a úspěchů
    na farmě i v osobním životě.

lacrima tohle ocenil(a).
  3. majolenka

majolenka Baron fóra

4.2. - 6.2.2012

Tohto roku som sa zariekla, že žiadne kupovať nebudem, nakoľko sa mi pri nich nedarilo. Vždy to boli obyčajné stromy a len výnimočne nejaký XL. Nájsť XXL, alebo zázračný strom bolo nemožné. Mám síce voňavý, vajíčkový, 2 gaštany, ale tieto som získala ako darček, alebo pri iných akciách.
    No keď som videla nové stromčeky
    citrón [​IMG]
    a hlavne mliečny strom [​IMG]

bolo rozhodnuté. Kúpila som si 5 sadeničiek a netrpezlivo čakala, čo z nich vyrastie. Tu je výsledok

1 x citrón

1 x ginko

1 x magnólia

1 x slivka XXL

1 x hruška XXL
    snáď už sa aj na mňa začína usmievať šťastie, takže nabudúce možno skúsim znova.

lacrima tohle ocenil(a).
  4. majolenka

majolenka Baron fóra

Mega deň

Cash for Action,
    pozrela som si po prvý krát a to hlavne vďaka Júlinke zaujímavé video, ďakujem za typ.

Leňoch je už na farma, no veľmi sa mu pracovať nechce, chová sa príznačne k svoju menu, zaľahne, všade a stále spi. Ale na moje farme sa pracuje, tak som asi viac času strávila jeho stálym budením než prácou ale stálo to za to, BS utešene pribúdali.

lacrima tohle ocenil(a).
  5. majolenka

majolenka Baron fóra

od 7.2. do 8.2. 2012

Túto desivú noc som pravdu povediac odflákla, ale nie, že by som bola lenivá, ale bol k tomu vážny dôvod. Chcela som si do albumu spraviť foto z desivky na pamiatku, ktoré ešte nemám a tak som celý deň skúšala, vymýšľala až ma napadla báseň, ktorú sme sa učili na strednej škole

Stojí, stojí mohyla,
    na mohyle zlá chvíľa,
    na mohyle tŕnie, chrastie
    a v tom tŕní, chrasti rastie,
    rastie kvety rozvíja
    jedná žltá ľalia.
    Tá ľalia smutné vzdychá,
    hlávku moju tŕnie picha
    a nožičky oheň páli,
    pomôžte mi v mojom žiali.
    Idú chlapci s topory .........

Nepodarilo sa mi to presne, ako som chcela, žiadne tŕnie a chrastie, ale mám pamiatku na desivú noc, veď posúďte sami

Okrem toho, na desivú mi pripadli aj 12 hodinové smeny, takže suma sumárum /prečo práve tento výraz/ zisk s tejto desivej je biedny.

Počas tejto akcie viete na čo som prišla? Duchovia neznášajú zimu, zamŕzajú im plachty a oni nemôžu voľne lietať. V takýto čas radšej strašia na hradoch a zámkoch, vraj je tam teplejšie, o čom pri terajšej kríze dosť pochybujem. Kostené kríky radšej ani hnátu nevystrčili, múmie usporiadali spoločný výlet a šli sa mrknúť domov do Egypta a ježibaba nevystrčila nos zo svojej vily a ako som sa dopočula dala sa na sledovanie hitu sezóny Sultán..

A na záver súpis toho, čo sa mi zatiaľ podarilo získať a aj ako napreduje plnenie úloh vo farmárskej hale.

- 3x muchotrávka
    - čarodejnícke prasa
    - 2x medvedia múmia
    - 2x netopieria jaskyňa
    - netopierí strom
    - desivý rybník
    - studňa so slizom

Môj pôvodný zámer bol, získať všetky predmety, no musela som od neho ustúpiť pre nedostatok miesta, aj tak niektoré okrasné predmety mám v lište. Takže som sa vrhla radšej na plnenie úloh. Zatiaľ som sa dostala po tretiu misiu, ale budem pokračovať.
    Niekto si povie "Nie je toho veľa", ale moja účasť na desivke závisí od práce a ak táto pripadne na moje dve 12 hodinové smeny, tak toho veľa nestihnem. No vždy sa na ňu teším.

lacrima tohle ocenil(a).
  6. majolenka

majolenka Baron fóra

STROMY

Tak toto bude ale veľmi nudné čítanie, samé stromy, stromy a stromy, prajem peknú zábavu

Jabloň - 8 ks, XL 5 ks
    Orech - 16 ks, XL 2 ks, XXL 1 ks
    Slivka - 2 ks,, XL 4 ks, XXL 1 ks
    Čerešňa - 2 ks, XL 6 ks
    Pomarančovník - 5 ks, XL 4 ks
    Dula - 2 ks, XL 3 ks, XXL 2 ks
    Ďatľovník - 5 ks, XL 3 ks
    Olivovník - 13 ks XL 3 ks
    Mandľovník - 11 ks, XL 2 ks
    Javor cukrový - 7 ks, XL 1 ks,
    Magnólia - 4 ks
    Ginko - 4 ks
    Mirabelka - 1 ks
    Jarný strom - 3 ks
    Dúhový strom - 3 ks
    Citrónový strom 1 ks
    Gaštan - 2 ks
    Broskyňa - 2 ks
    Zlatý listnáč - 1 ks
    Vajíčkový strom - 1 ks
    Voňavý strom - 1 ks

Moje obľúbené

Gaštan lebo dlho som o ňom snívala a od petusicek dostala
    Vajíčkový, že vajíčka rodí a do pekárne sa hodí
    Voňavý ten mi milý je a Maťo toho dôvodom je
    Manľovníky pre ich kvety milujem a na každej fotke ich ukazujem.

[​IMG] [​IMG]

CHLIEVY

[​IMG][​IMG][​IMG]

Sliepky - klasik 15 ks, + 1 ks, ++1 ks, kurník oranžový a žltý po 1 ks
    Králikáreň klasik 13 ks, + 2 ks, ++ 1 ks, žltá 2 ks, oranžová 3 ks
    Kozí chliev - klasik 24 ks + l ks, ++2 ks
    Kačací rybník - klacik 1 ks, + 5 ks, ++1 ks
    Stajňa pre moriaky - + 2 ks, ++ 1 ks,
    Ovčín - klacik 2 ks, + 3 ks, , žltý 5 ks, jubilejný 1 ks
    Prasačí chliev - + 3 ks,
    Kravín - klasik 1 ks, + 2 ks, žltý 3 ks, oranžový 2 ks
    Stajňa pre kone - + 2 ks
    Chov rým - klasik 1 ks, + 1 ks, desivý chovný rybník 1 ks
    Včelí úľ - + 3 ks
    Pštrosy - + 2 ks,
    Osol - + 1 ks, ++1 ks
    Bobrí hrad - klasik 1 ks, + 1 ks, ++ 3 ks
    Lúka svätojánskych mušiek 1 ks
    Hniezdo pre veveričky 1 ks
    Soby - 1 ks
    Klokany - 1 ks
    Pávia stajňa - 1 ks
    Ohrada pre losy - 1 ks
    Motýlí dom - 1 ks
    Netopieria jaskyňa 3 ks

Liaheň vajec 2 ks, oranžová 1 ks
    Striháreň angorákov - oranžová 1 ks
    Striháreň oviec - žltá 1 ks
    Kozia mliekáreň - 1 ks
    Zberná stanica peria - 1 ks
    Farbiareň - 1 ks
    Chov prasiat hľúzovitých - 1 ks
    Mliekáreň 1 ks, výroba mlieka žltá 1 ks
    Rybník s japonskými kaprami - 1 ks
    Včelárstvo - 1 ks
    Liaheň pštrosích vajec 1 ks,
    Bobria píla - 1 ks

lacrima tohle ocenil(a).
  7. majolenka

majolenka Baron fóra

Valentín
    8.2. - 15.2.2012

Tak a do FARMERAMY zavítal Valentín, aj keď trocha predčasne, myslím, že nikomu to nevadí. Všetci sú pripravení do omrzenia sadiť

[​IMG] a [​IMG]

V mestečku FARMERAMA žil malý šikovný stinky, žil by šťastne, keby ho nesužovalo jedno veľké trápenie a ani nemusím písať aké, jeho meno to povie samo. Mal jeden sen, milovať a byť milovaný. Jedinou záchranu vidí v získaní čo najviac kolínskej vody, ktorá by jeho problém vyriešila raz a navždy.

A aby si stinky mohol nájsť vyvolenú svojho srdiečka, veľmi rada mu nezbieram čo najviac [​IMG]

, ktorej dúfam žiadna zvieracia slečna neodolá a náš malý gavalier bude konečné šťastný a svojej milovanej môže zarecitovať

Ak ľúbiš krásu, neľúb ma!,
    je veľa krajších odo mňa.
    Ak ľúbiš peniaze, neľúb ma!,
    je veľa bohatších odo mňa,
    ale ak ľúbiš lásku, ľúb len mňa!,
    nikto ťa neľúbi viac než ja!
    Keby moje srdiečko vedelo kráčať,
    tak kráča za tebou.
    Keby vedelo hovoriť,
    hovorilo by len o tebe.
    Keďže vie len biť,
    tak bije len pre teba.
    Milujem ťa Láska moja...

Už som celá napätá, ako to vlastne dopadne a ktorá prvá neodola jeho novej kolínskej vode. A propo. spomenula som si na Valentína v minulom roku. Tak pri tejto akcii som sa zabavila najviac zo všetkých. Kto si pamätá diskusiu k tejto téme, tak mi dá za pravdu. Toľko zábavy a humoru som nezažila predtým a ani už po tom. Láska je mocná čarodejka a v mnohých sa prebudil básnik a vznikala zaujímavá diskusia vo veršoch.

Tu som si dovolila malú ukážku / nedalo mi to, musela som si ju uložiť do počítača/.

No tak sa mi zdá, že náš stinky nakoniec nezostane sám, ale naopak, bude mať problém vybrať si tu pravú. Už tri slečny neodolali jeho novej vôni a mám obavu, že aj tá posledná čochvíľa kapituluje.

Stinky, stinky, čo si si to narobil, a ktorú si vyberieš?

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

A máme to, už všetky štyri opantala kolínska. Teraz sa stinky musí rozhodnúť. Vyberaj, veľmi pozorne vyberaj, aby si vybral tú pravú, ktorá ťa bude ľúbiť pre teba a nie pre neodolateľnú vôňu, veď vôňa časom vyprchá a očarenie pominie. Mne ostáva len dúfať, že si vyberie tú pravú.

A na mňa čaká ešte presne 13.2.2012 o 23:34 2.123 bielych, 2.450 ružových ruží a 140 kolínskej vody.

Tak to by ma zaujímalo, čo robím zle, veď niektorí už majú dávno túto úlohu splnenú a aj sadím, zbieram, polievam i hnojím o dušu, napchávam sa koláčmi a marmeládou do prasknutia a vždy to stihnem na poslednú chvíľu. Tak som zvedavá ako to dopadne, bola by som sklamaná, veď hlavne kvôli môjmu vytúženému mliečnemu stromčeku to robím.

Našťastie sa moje obavy nenaplnili a podarilo sa mi splniť aj poslednú časť úlohy a tak môžem spokojne povedať splnené

Valentín je čas lásky,
    tej mladej, aj tej čo má vrásky.
    Má veľa podôb a každá je iná,
    kvitne i vädne, ako tá kvetina.
    Strážte si ju deň aj noc,
    veď láska má zázračnú moc.
    Na krásavcov mení škaredých,
    dáva nám krídla, pri nej strácaš dych,
    nemocných uzdravuje slabým silu dáva,
    silných oslabuje a so suverénmi máva.
    Či už je šťastná a či nešťastná,
    pre nás je veľmi potrebná.
    Nech jej máte požehnane,
    nech stále trvá a nikdy neprestane,
    nech vám nikdy nezvädne,
    nech vám stále iba kvitne,
    nech vám vždy iba úsmev vyčarí na tvári,
    nech vám každý deň v očiach žiari.

zzzw a lacrima tohle ocenili.
  8. majolenka

majolenka Baron fóra

16. 2. - 22.2.2012

[​IMG] [​IMG]

Konečne aj k nám do FARMERAMI zavítali fašiangy. Nastal čas, zábavy, plesov a karnevalov. Už som si aj skúšala tanečné kroky pri okopávaní mrkvy a kydaní hnoja. No tie klasické by mi ako, tak šli, len na čardáši musím ešte trocha popracovať. Aj keď sú tu maličké obavy, či sa vôbec na nejaký karneval dostanem, lebo ako je to už u nás zvykom, pri tejto príležitosti je tu ďalšia akcia a zase zbierať, sadiť, zbierať sadiť.

No má to aj svoje výhody a to že

Výhry sú dosť zaujímavé:
    137 600 BS a 95 430 GR
    65 SH a 10 SK
    33 parfém
    10 netopiere
    300 ks náradia
    Pomocníci na 60 hodín
    Nálepka do albumu
    Dekoračné predmety, ale to už neviem, čo s nimi
    36 hviezdičiek, to áno, na tie sa teším

čaká nás

orchidea[​IMG]
    fialka [​IMG]

a niekoľko úloh a dodávok tovaru do farmárskej haly

Fašiangy dorazili k nám,
    "Čo ja v tej stodole mám"?
    Zásob je tam veru dosť,
    sadím kvietky pre radosť.
    Pestovať ich treba tisíce,
    zabávať sa budem na budúce.
    Zatancujem si len pri práci,
    zvieratkám sa to isto zapáči,
    večer si zvesela zaspievam,
    ja karneval teraz doma mám.

Aj keď som zo začiatku mala mierne obavy / kvôli pracovnému vyťaženiu /, musím napísať, že som milo prekvapená, ako sa mi v tejto akcii darilo.
    Tú sú moje výsledky podľa úloh vo farmárskej hale:
    3/1
    3/2
    3/3
    1/4
    3/5
    3/6
    Rozhodovala som sa, čo najmenej potrebujem a vyšlo mi, že skrinku na náradie, toho mám dostatok, tak som druhú a tretiu úlohu vynechala.
    S touto akciou som nadmieru spokojná, aj keď už mi pomaly ide na nervy neustále sa opakujúce sadenie a zbieranie tých istých plodín. Nedalo by sa vymyslieť niečo nové?
    Ale aj tak si môžem s čistým svedomím zabásniť

Fašiangy sa skončili,
    "zabávať sa:" volali.
    Išla by som, nemám čas,
    sadím, zbieram zas a zas.
    Orchidea, fialky
    voňajú už do diaľky,
    na tisíce ich už mám,
    do haly ich odovzdám.
    Kombajn dobrý pomocník,
    nenahradí mi ho nik,
    body, grajciariky pribúdajú
    aj parfémy v sklade svoje miesto majú,
    nálepka v albume je prilepená
    a netopiere pôjdu do šľachtenia.
    Akcia sa ozaj vydarila
    mne veľkú radosť urobila.

9. majolenka

majolenka Baron fóra

Tak takto to všetko začalo.

Bol obyčajný jesenný deň na farme. Pracovala som na poli, zdierala, sadila, polievala, kŕmila, keď mi z čista jasna na plece sadol holúbok a za chvíľu druhý. Priniesli mi sptávu od Valentínky a Julinky. Vraj som v TOPke / nemala som poňatia, čo to je / a mám poslať link / tú to bolo ešte horšie ako u TOPky, nemohla sam za nič na svete prísť na to čo to ten link je/. Ak chcem vedieť viac, mám ísť na HF. Pre priemerného farmára, ktorý okrem farmy a niekoľkých príspevkov na fóre /boli to rôzne slovné a iné hry/ sa o nič iné nestará, to bol šok. Prebehla čulá korešpondencia, holúbok lietal hore dole, než som všetko pochopila, prečítala na HF. V galérii som uvidela tento obrázok od Julinky a bola som chytená. Tak prišla pomoc od Astrid, jej rady mi pomohli dať farmu do podpisu. Obrázky v galérii ma tak nadchli, že som chcela dostávať stále nové a nové, postupne pribúdali obrázky od našich umelkyň a už som tu viac ako rok. Po prvej TOPke prišla druhá, tretia . . . . desiata, dvadsiata a x tá. Stále ma baví vytvárať obrázky farmy a radosť s TOPky a obrázkov ma neopustila do teraz. Nemám to presne spočítané, nakoľko po spadnutí systému v PC sa mi všetko stratilo, tak začínam od nového roka odznova. Najviac je mi ľúto obrázkov, ktoré sú nenávratne stratené a boli to ozajstné umelecké diela.

10. majolenka

majolenka Baron fóra

od 18.2. - 20.2.2012

Chcete vedieť pravdu celú,
    nedarí sa mi to veru.
    Pomaly ja plním úlohy,
    na šľachtenie nemám vlohy.
    Ani parfém nezaberá,
    zabalím to ja už vera.
    Krížim, prárim deň aj noc,
    veterinár musí mi prísť na pomoc.
    Vždy si to takto opakujem,
    no na ďalší BB sa pripravujem.

Pre pracovné povinnosti, som skoro celý BB vynechala. Keďže som bola väčšinu času od rána do noci v práci, veľa som toho urobiť nemohla. No aspoň pár kravičiek pre plnenie úloh v hale som vyšľachtila. Dúfam že nabudúce to bude lepšie, len si musí zabezpečiť dostatok SK, parfém mi zabezpečí voňavý stromček.

11. majolenka

majolenka Baron fóra

OXCAR 2012
    od 23.2. do 4.3. 2012

Do FARMERAMY zavítal Oxcar. S farmárov sa stanú filmoví producenti, ktorí sa budú snažiť získať ocenenie v kategórii herec, kostým a špeciálne efekty.
    Ako všetci vieme nič nie je zadarmo a tak – hor sa do práce! Sadiť gerbery, zbierať 5 strán scenára, a pri troch šťastia sa môže natrafiť na kompletný.

Vo Farmerame prevláda červená,
    farmári vedia, čo to znamená,
    svetová udalosť sa tu chystá
    a vec je to celkom istá,
    Oxcar sa tu bude rozdávať,
    a mi musíme tvrdo pracovať,
    scenáre zbierať, k tomu gerbery,
    nie každý je z toho nadšený.
    Ostatní si pripravujú slávnostné šaty
    a tam budem a čo ty.

No a máme tu ďalšiu akciu a zase nás čaká sadenie a zbieranie.
    Tentokrát to bude nový kvietok - GERBERA.
    Pomaly ma už nebaví denno denne sadiť jednú a tú istú plodinu. Ešte šťastie že mám dosť vysoké zásoby, tak si nemusím robiť starosti.
    K tomu pri zbere budu vyskakovať jednotlivé stránky scenára (1-5), z nich sa bude skladať scenár a aj kompletný scenár.

K tomu od 28.2.2012 do 4.3.2012 na nás čaká aj akcia OBCHODOVAŤ A DAROVAŤ.
    Tak táto akcia ma tentokrát obíde, nakoľko v tom čase budem mimo Slovenska a nebudem mať čas sa jej venovať.

Čakajú nás tri úrovne, kde budeme dávať gerbery a scénare

Strieborná hviezda
    Zlatá hviezda
    Diamantová hviezda

Odmeny má nijak neoslovili a môžem konštatovať, že ani mi nebude vadiť, že celý týždeň budem mimo Slovenska na dovolenke, tak až budem mať čas zasadím a pozbieram, pošlem darčeky susedom a veľmi sa nebudem hnevať, keď akciu nesplním, veď už teraz je moja okraska preplnená na prasknutie, takže pomaly strácam prehľad a aj lište je plná okrasných predmetov. Jedine, čo stojí za námahu sú hviezdičky a chcela by som ešte získať nálepku.

Čo všetko sa dá pri tejto akcii získať:

fanúšikovia
    medveď ,Kocúr svalovec
    Stinky

Aj mesto zmenilo svoj vzhľad a oblieklo si opäť nové šaty.

Utíchol ruch, hostia a celebriti sa rozišli, veď ceny boli rozdané a skončilo sa veľké predstavenie - udeľovanie Oxcarov.
    Táto akcia prešla akosi pomimo mňa. Podarilo sa mi splniť len striebornú hviezdu. Zo zlatej hviezdy mi chýbalo dodať okolo 1.700 gerber, takže nesplnená, na a čo sa týka diamantovej, tak tam to bolo najhoršie, chýbalo mi ich 8.000 - tiež nesplnená, čo by mi až tak nevadilo, jedine, čo mi je ľúto, je nálepka, ktorá mi bude chýbať.

Skončil sa hluk i veľké divadlo.
    Dopadlo to, ako dopadlo.
    Ceny boli udelené,
    celebriti odmenené.
    Mesto si zas oblieklo pracovné šaty,
    čaká ma sadenie, hnojenie, ako vždy.
    Obúvam čižmy, dávam sa do práce,
    za chvíľu sú tu ďalšie akcie.

12. majolenka

majolenka Baron fóra

Život - najkrajšie slovo na svete. Zohrieva, ako teplá dlaň. Má veľa podôb a tvári. Je bujný ako dravá rieke, často pretečie pomedzi prsty a na rozochvenej dlani sa zaligocú posledné kvapôčky.
    To, že život plynie, nezastaví sa , berie zo sebou všetko, čo mu príde do cesty, to je čas. Život a čas, tak úzko späté ako matka a dieťa, tak patriace k sebe, navždy.
    Čo je čas, akým právom zasahuje do života? Čas obrovský pojem, ktorý vo mne vzbudzuje záchvev tajomstva, moci i nekonečna. Čas môže všetko, panuje nad všetkým aj nad životom mojim, tvojim, našim. Čas v živote, život v čase. Vlna času a života tečie pre každého. Každému raz zažblnká, inokedy roztriešti sa o skalu, alebo sa stratí v púšti. A ja viem, že záleží na každom z nás, či to bude rieka plná života, na brehoch ktorej bude radosť sa zastaviť a pokochať sa jej krásou, oddýchnuť si v tieni nádherných košatých stromov a nabrať nových síl, alebo len taká mala bažina bez krásy a života.
    Tak ako každá rieka, aj ta naša rieka života niekde končí , stratí sa v čase. Až pokým kdesi opäť nevytryskne prameň čistej vody, aby sa z neho stala rieka - nový život - plynúci život - zanikajúci život - život rodiaci život.

Život je krátky, tak nech za niečo stojí, keď sa už niekto namáhal, aby sme boli!
    Keď ti život dá ranu, keď ti vyrazí dych, potom sa poriadne nadýchni a keď ťa zrazí na kolená, tak sa zdvihni, pretože to nikto za teba neurobí!
    Prečo mi všetci vravia mlč, keď sa chcem porozprávať? Prečo mi všetci vravia neplač, keď sa mi chce plakať? Prečo všetci vravia miluj, keď nie je toho, kto by ma mal rád? Budú mi tiež všetci vravieť dýchaj, keď budem umierať?

13. majolenka

majolenka Baron fóra

Neviem, či ho môžem takto nazývať. Ak áno, tak toho šťastia vo FARMERAME veľa nemám. Nikdy som si nevytočila vysnívaný stromček, chliev, alebo okrasný predmet, žiaden XL, či XXL / až na jednú výnimku /. Od kedy hrám túto hru, snáď 2x som mala 100 % BS.

Točím sprava, točím zľava,
    ale nič to nepomáha,
    stále sliepky, voda hnoj,
    anjel strážny pri mne stoj.
    Aspoň super krmivo,
    snáď ťa točím na krivo?
    Nepomáhajú tu moje hrozby, milé slová,
    koleso sa podľa seba chová.
    Mne ostáva len nádej v srdci mať,
    snáď raz aj ja hlavnú výhru budem mať.

Tak len pre takú malú predstavu moje výhry na kolese šťastia za február:

3 x SH, 4 x SK, 2 x tropická voda, 1 x skrinka s náradím, 1 x skrinka s náradím XXL, 2 x soľ, 2 x ovce, 2 x kravy, 1 x sliepky, 1 x krmivo pre zajace, 1 x body skúsenosti, 2 x nový pokus, 4 x hnoj, 3 x voda, no a tieto ma naozaj potešili 1 x XXL javor, 1 x recept tekvicová paštéta

No ani marec nebol o nič lepší, ani to tu radšej nebudem písať, niet sa čím chváliť. Zase ovce, sliepky,kravy,ale hlavne voda, voda, voda, hnoj a hnoj, BS, pár krát SK a SH.
    Takže ako sami vidíte nič mimoriadné a ďalej sa tejto tému prestávam venovať.

14. majolenka

majolenka Baron fóra

15. majolenka

majolenka Baron fóra

Gratuluji moc ke krásnému 1. místečku v TOPce.
    Zároveň děkuji za tvojí návštěvu u mě a krásný obrázek....

16. majolenka

majolenka Baron fóra

Gratulujem k 1. miestu TOP-ke

Fialka
    Milá Majka,

.... denníček som Ti čítala, príjemne som sa cítila.

Občas som sa aj zamyslela, kým som stránku prevrátila.

A aj by som Ti veršík vpísala, ale stolička sa mi knísala,
    atrament sa mi polámal a tužka sa mi vyliala ...

... oj, strácam slová, strácam rýmy,
    pri Tvojich veršíkoch, čo nemajú chyby.

MÚZA FÓRA právom si, veľké ĎAKUJEM aj odo mňa patrí Ti!

No a trošku som sa pohrala s Tvojou farmičkou, dúfam, že som mohla

Blahoželám Ti ku všetkým Tvojim farmárskym úspechom,
    želám Ti ešte veľa radosti z hry, ale aj veľa radosti v osobnom živote
    a nech Tvoj denníček naďalej rozkvitá.

17. majolenka

majolenka Baron fóra

od 6.3. do 7.3.2012

Čaká nás jeden z ďalších šťastných dní a to TURBO MLYN. Som tomu rada, aspoň si rýchlejšie nemeliem potrebné krmivo, potom sa vrhnem na mletie super krmiva, veď ho budem potrebovať pre BABY BOOM.

Meliem rýchlo a meliem krátko
    krmivo pre každé zvieratko.
    Mlyn sa krúti, vrtí hučí,
    od rána do hlbokej noci.
    Až keď bude plná stodole,
    poviem: "Robota je hotová".
    A keď skončí táto akcia
    pustím sa do mletia super krmiva.

Podarilo sa mi usilovnou prácou namlieť dostatok krmiva, zvieratka majú namleto na dva týždne a ja sa v kľude môžem vrhnúť na mletie super krmiva pre BB.

18. majolenka

majolenka Baron fóra

od 7.3. do 8.3.2012

Neviem, neviem, ale táto desivá noc ma asi minie. Práca, práca, práca a práve v tieto dni ťahám v práci 12 hodinovky, čo znamená , že toho veľa nenazbieram.
    Aspoň sa pokúsim večer po práci nasadiť a zbierať paradajky a tekvice pre plnenie úloh v hale. A mám malú nádej, že pomôže dcéra, aj keď neviem ako to stihne pri malom dieťati. Nuž čo, človek nemôže mať všetko.
    No veľa som toho nestihla, dokonca bolo toho tak málo, že to nestačí ani na úlohy v hale, pár tekvíc som odniesla, ale nepomohlo. Však to nevadí, snáď ďalšia desivá ma zastihne, keď budem mať voľno.

19. majolenka

majolenka Baron fóra

M D Ž

Žena to je výnimočný tvor.
    Má PLECIA
    dosť silné na to, aby uniesla váhu sveta, ale natoľko jemné, aby poskytovali pohodlie.

Má vnútornú SILU,
    aby vydržala pôrod dieťaťa a odmietnutie, ktoré veľa ráz okúsi od svojich detí.

Má TVRDOSŤ
    , ktorá jej pomôže stále pokračovať, keď sa všetci ostatní vzdávajú a starať sa o svoju rodinu napriek chorobám a únave, bez sťažovania sa.

Má CIT
    milovať svoje deti za všetkých okolností, dokonca aj vtedy, ak ju jej dieťa hlboko ranilo.

Má ODVAHU
    prijať svojho manžela napriek jeho chybám a bola stvorená z jeho rebra, aby chránila jeho srdce.

Má MÚDROSŤ , aby vedela, že dobrý manžel nikdy neraní svoju ženu, ale niekedy skúša jej silu a rozhodnosť stáť vedľa neho bez výhrad.

A nakoniec má SLZU,
    ktorú vyroní, ktorá je výlučne jej, aby ju použila kedykoľvek ju bude potrebovať, aby to zvládla.

Na tú slzu má naozaj právo, nik nevydrží bez slova toľko ako žena!

Krása ženy nie je v šatách, ktoré nosí, v postave, ktorú má, ani v spôsobe akým si češe vlasy.
    Krása ženy musí byť v jej očiach, pretože tie sú bránou k jej srdcu, miestu, kde sídli láska.

Samozrejme že tu nesmie chýbať trocha poézie

Dávno nie sme mladé kočky,
    prežili sme jasle, škôlky,
    výchovu aj vzdelanie,
    prvé lásky, sklamanie.
    Dnes už vieme, čo nám sluší,
    po čom túžia naši muži,
    a za to dnes ženy drahé,
    budeme snáď pobozkané,
    možno bude k em-de-žet
    aj vo váze ruže kvet.

20. majolenka

majolenka Baron fóra

Maďarsko (maď. Magyarország, 1920 – 1946 Maďarské kráľovstvo, 1949 – 1989 Maďarská ľudová republika, 1989 - 2012 Maďarská republika ) je vnútrozemský štát v Panónskej nížine v Strednej Európe. Má rozlohu 93 030 km² a asi 10 miliónov obyvateľov. Maďarská republika je členom Európy a Schengenského priestoru. Na severe hraničí so Slovenskom, na severovýchode s Ukrajinou, na východe s Rumunskom, na juhovýchode so Srbskom a Chorvátskom, na juhozápade so Slovinskom a na západe s Rakúskom.
    Hlavným mestom krajiny je Budapešť. Ďalšie väčšie mestá nad 100 000 obyvateľov sú Debrecín, Miškovec, Segedín, Pécs (Päťkostolie), Győr (Ráb), Níreďháza, Kecskemét a Székesfehérvár (Stoličný Belehrad). Od roku 1996 je krajina členom OECD, v roku 1999 vstúpila do NATO a roku 2004 do Európskej únie. Spolu s okolitými krajinami je členom tzv. Vyšehradskej skupiny. Nebojte sa toto nie je z mojej hlavy, len som to opísala, či skôr okopírova som dosť lenivá.

Pod slovom Maďarsko si hneď predstavím čardáš a štipľavé jedlá a reč, ktorá je pre mňa nenaučiteľná. U mňa je Maďarsko krajina s množstvom termálnych kúpalísk a hlavne Balatón, kde sa za dávnych, dávnych čias chodilo, ako k moru, no a nesmiem vynechať tiež naše časté výlety za nákupmi do pohraničných miest, kde sme to mali na skok. Boli to ale "zlaté časy".

Do našej malej krajinky teraz pre zmenu zavítali dni Maďarska MDŽ.

Takže sa máme na čo tešiť a po krátkom oddychu pustiť sa znovu do monotónneho sadenia a zbierania. MDŽ, ako za starých čias oslávime prácou. Tentokrát sa budú pestovať konvalinky a orgován, to ma teší, nakoľko sú to moje obľúbené kvietky.
    Z políčko pre zmenu budú vyskakovať paprikové vence a čokoládová omáčka, ktorá skráti čas dozrievania o 10 %.

Čaká nás sadenie konvalinky
    a orgovánu

z políčok budú vyskakovať paprikové girlandy
    a čokoládová omáčka

A aké odmeny nás čakajú za vykonanú prácu?

kúpelňová vaňa
    mama a dieťa
    recept na langoše
    recept čokoládový sirup
    no a samozrejme, že nesmie chýbať nálepka

no a tiež nesmú chýbať hviezdičky.

Som zvedavá, ako mi to pôjde a čo sa mi podarí splniť. Už ma to pomaly zmáha stále dookola sadiť, zbierať a to akcia za akciou, tak ani teraz sa asi nebudem veľmi ponáhľať. Použijem teraz také malé prirovnanie. Vlak sa ženie neskutočnou rýchlosťou, cestovné lístky sú príliš drahé a cieľ cesty za veľa nestojí. Teraz som len zvedavá aká bude druhá časť. Aj vonku sa ukazuje krásne počasie - konečne, tak sa bude chodiť častejšie von, do prírody. Veď pri hre nejde o život, ale o zábavu a hrať to, lebo musím, tak to už nie je pre mňa.

Ak ste zvedaví, ako som dopadla v prvej časti, tak stačí hodiť očkom dole na obrázok

Chýbalo mi k splneniu 5.472 orgovánov ostatné splnené. Nemôžem povedať, žeby som bola nespokojná. Získala som, čo som chcela recept na langoš aj čokoládový sirup, nálepku, kúpelňovú vanu a čo ostalo nedosiahnuteľné je mama a dieťa, nuž čo, som "skoro" spokojná.​

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.