archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Margziam

Margziam Stará škola

Z diskuse k akci Ztroskotaná loď
    Flexka

Děkuji BigClick, že jsem to nemusela sama hledat a jela jsem podle plánku. Mám 63%, stonek, ZB, leží tam ještě jedno SK, uvidím, jestli stihnu sklidit poslední pohanku (ta věc s porcelánem a k tomu ještě zlodějský Němec, je možné, že si k tomu sednu kolem 14.15 a budu se divit).
    Nicméně co se týká hodnocení akce, docela se mi to nakonec zamlouvá. Docela se to blíží příjemnému modelu, kdy kuře vyzobe nějaké odměny, průměrný hráč dosáhne na stonek a mazáci mají všechno. Což koneckonců by mělo vyhovovat všem, nebo ne?
    I přes počáteční obavy, že nestihnu dlouhodobky a pohanku naráz, tak jsem to nějak nakonec vyvážila a i když mám jen 63%, tak mi to stačí, hlavně, že mám 63% pohanky i vypadávátek!

Matlafous123 - já nevím, ale k čemu je raketový postup? K jednomu florenu? Nic se neodemkne, sedím si v 95 lvl. a nevidím důvod, proč spěchat do 96 - tam odemknu poslední rostlinu a dál? A dál a dál a dál? Teda u Bahamy je potřeba pořád ZB a postup je žádaný, ale to si snad nějak naplánuju a makám na tom a nespoléhám, že mi to někdo naservíruje na zlatém podnose v akci.

Akce je zpestření, pokud má někdo splněno v družstvu, nebo se mu do toho nechce, prostě extra zábava. A když se podíváš, kolik má BZ pohanka při pěstování, tak daleko víc, než stejně dlouhá normální rostlina. Takže si myslím, že už jejím pěstováním mám víc BZ (BBZ), než když budu točit stejně dlouhou normální. Takže si kuřata polepší s BZ určitě.

Já osobně se podívám na akci, jestli je v odměnách něco, co chci - pokud to fakt chci, tak zapnu mozek, SH, Zuzanu a jedu, pokud je to tak nějak celkem zajímavé, jo, zkusím to, pak jedu s vodou a mozek jede na půl a pokud mě akce vůbec neosloví, tak vydělávám krejcary, plním do družstva atd. Ale teda, že bych čekala v každé akci královnu, to ne. Co pak, až by všichni byli za týden na konci? Přidávat zase levely? Kdo si chce užít ten pocit, že akci dokončil, tak ji dokončí bez toho, aby to bylo super výnosné, nehodnotila bych akci jen podle BZ, BBZ a krejcarů.

koudyova

já jsem to zvládla, zbyl jeden jediný červík a stonek mám. Je to pro mě veliká radost, že se to nakonec podařilo. Mám sice jen stonek, nic navíc jsem už nedala a to proto, že jsem 1x ztratila cestu a šla ke špatné bedně. Na mě jako na starší byla ta posuvná grafika moc, prostě jsem se ztrácela, kde zrovna jsem. Akce na mě byla dost těžká, ale jak píšu nahoře, nakonec se to podařilo.

makak-magot

Hm, tak já jsem na tom asi nejhůř ze všech. Vypadávátek 1854, pohanky skoro 39000, ale po návratu z práce se mi ani za půl hodiny nepodařilo naházet potřebné věci do úkolů - neustále mě to odhlašovalo.
    Některé minulé akce aspoň šly "doházet" i po limitu, pokud člověk nezavřel okno se soutěží. Ale tady si to tvůrci ..žel pohlídali, takže mám smůlu.

evainfo

Tak s tebou souhlasím, hra je nestabilní a i když projdu všechny plochy, mě vždy nějaká zlobí a nejsem schopná se z ní dostat! Nakonec odhláčení a znovu přihlášení a se mi během 14-ti dní pravidelné sklizně posunuli o celou hodinu :cry: ale mi to narušilo odchod do práce. O stonku ani nemluvím 8) ... ho teď kliknu kdy chci, ale když ráno, či večer sklízím s mazlíky ... na něho prostě nenajedu! A zase odhlásit a přihlásit .... a zase několik minut pryč. Jsem zase nucená "vynechat" všechny stonky na 24 hodin, abych si seřídila svůj čas sklizně! :eek: Poslední dva dny se nedalo ani dostat v pohodě na forum!

danda-vnovis

Zdravím, tak nejdřív bych začala tím, že pokud mě hra odpojuje, je třeba hledat příčinu. Osobně bych to odhadovala na nestabilní připojení k internetu, což ale není chyba na straně farmeramy, ale uživatele. Dále již dlouhou dobu není možné šulit systém a dodávat od úkolu po uplynutí časového limitu. Ani v minulosti to nebylo započítáno, jen to tak graficky vypadalo, ale skutečnost byla jiná. Programátoři to pouze doladili tak, aby to co je skutečnost se i zobrazovalo, což považuju za férové. Ber to prostě tak, že jestliže akce končí ve 14 hod, tak tak končila vždy a vždy se započetlo pouze to, co bylo do limitu zadané. Co ne, tak započítáno nebylo. Mimo jiné se dodávání neřídí časem v počítači uživatele, ale přesným časem. V tom občas taky hráči chybují, i když to není teď tvůj případ.
    Například pokud hráči dodávali předměty do výsuvné lišty po skončení, tak "žádné" odměny nedostali. Jako například ta akce s kočičkama, netopýrama apod.

pezt

Vrátím se k tomu přechodu na stonek.
    ..žel tě asi moc nepotěším a ani ostatní hráče, tento problém způsobuje přetížený nebo špatně načtený flash player. BP s tím tudíž nemůže nic dělat a protože hra je již tak složitá, tím že ve hře je hodně herních prvků a věcí, u kterých jsou animace, dochází k přetěžování flash playeru a ten následně nedokáže řádně vykreslit to co se po něm požaduje.
    Hodně je tento problém taky závislý na výkonu PC, jak hardware tak software (tedy udržovat vše aktuální a občasné provedení údržby). Proto je dobré také vyzkoušet v nastavení hry, třeba ubrat na grafice a také vypnout animace, když jsou na herních plochách chlévy a vše ostatní co dělá animace.
    Také můžeš vyzkoušet jiné prohlížeče, v některých může hra fungovat na tvém PC lépe než třeba GCH, osobně jsem vybíral asi z 10 - 12 prohlížečů a mě spíše vyhovují prohlížeče jako jsou Firefox a podobné (My Internet Browser, CometBird, Ice Cat, ty momentálně používám pro hru). Také mám tyto prohlížeče pouze pro farmu a nepoužívám je k běžnému prohlížení internetu.
    Osobně nějak tyto problémy nepociťuji, jak říkám chodím na stonek 2x max. 3x za den a mezi těmito přechody mám farmu několikrát vypnutou. Pokud má být hra svižnější tak je dobré udělat restart hry.
    EDIT:
    To je jako když hraješ jakoukoliv počítačovou hru: seká se mi, tak na co první šáhnu? Snížení rozlišení

Casey27 to Tassadar11

Ahoj.... řekl bych že máš podobný počet vypadávátek jak při jiných akcích....padá to minimálně stejně. Nezapomeň k počtu přidat cca 1/4 z toho co máš ..... tentokrát to padá jen ze čtyř ploch oproti pěti.... takže máš v přepočtu 1920. V akci Kolem světa z pěti ploch si měl 29 hodin před koncem 1411, v akci To pravé osvěžení 23h před koncem 1700, akce Čaj vyřeší vše 40h před koncem po přepočtu na pět ploch 1745......atd, atd.... Padá to stejně, jen požadavky na 100%ní plnění jsou větší.... je to vlastně taková "inflace" padátek. Jak v reále... výplatu máš stejnou jen si za ni míň koupíš, protože se zdražilo ,-D Sorry za upřesnění, ale věta že máš polovinu než jindy není zcela objektivní.... to víš... šťoura ,-D

************************************************​

Naposledy upraveno: 27/7/16
    mamča50 tohle ocenil(a).
  2. Margziam

Margziam Stará škola

Top Gamers Club uzavřen od 30.6.2016

"Top Gamers Club" aneb zkratkou "TGC" byl zrušen ke konci školního roku 2015/2016.
    Aniž bych se do něho kdy dostala a měla z něj nějaké výhody..
    Tak jsem ráda, že teď už informace a podpora a itemy budou pro všechny stejně.. snad..
    pokud budou..
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Pokud to nebude jen další etapa rušení všeho možného od BP..
    (09/2015 Fantasy, 06/2016 TGC, ..... Farmerama, ... Zoomumba...)
    (Jeden vrabčáček mi čimčararal, že možná teď mají 1 rok test, jestli jim to zde ponese...)

Ofi info o převzetí BP novým čínským majitelem od 04/2016:
    Bigpoint a Youzu Interactive

[​IMG][​IMG]

Naposledy upraveno: 26/7/16
    mamča50 tohle ocenil(a).
  3. Margziam

Margziam Stará škola

Exkluzivní podivuhodný výběh "Jadeit"
    (22.7. - 24.7.2016)

Tentokrát bylo možné získat z TCH buď novou "Oboru pro jeleny"
    [​IMG] [​IMG]

nebo orlí hnízdo žluté či oranžové
    [​IMG] [​IMG]

nebo starší výběhy - včetně vydry a jezevce.. pokud si za reál zakoupíme TCH po 15 FL...

Vydru ještě žádnou nemám.. a nekupovala jsem.. mám jenom 9 FL..

Jeleni vypadají pěkně, líbí se mi graficky. Doufám, že je brzy nezmění na škaredé..
    Písničku "Už troubějí na horách jeleni" nemám ráda. Je mi těch jelenů líto..​

Naposledy upraveno: 25/7/16
  4. Margziam

Margziam Stará škola

Kanystr, benzín.. a nočník... :)

Blíží se nám letecká akce, při které mají vypadávat kanystry a máme z ních mlet benzín - palivo pro letadla..
    tak trochu humoru k tomu (jak jsem slyšela před časem)..
    :)

Jedou dvě řádové sestry autem a dojde jim benzín. Už se blíží večer, široko daleko nikdo, do nejbližší vesnice asi 2 kilometry.
    Tak sestry vystoupí a jdou, s nadějí, že tam někdo bude mít auto a bude jim moci trochu benzínu dát.
    Jdou, jdou, až přijdou k domu, vidí dveře garáže, tak s nadějí, že jim tam pomohou, zazvoní na zvonek.
    Otevře paní, dívá se na ně a po vyslechnutí jejich prosby říká:
    "No, mám benzín, můžu vám dát. Ale máte na něj nějaký kanystr nebo něco?"
    "Nemáme", říkají sestry smutně. "mohla byste nám, prosím, něco půjčit?"
    "No, já taky nemám žádný kanystr na to", říká paní rozpačitě, "jen tady mám starý nočník, jestli vám to nevadí."
    "Nevadí, tak nám to dejte do toho nočníku", říkají sestry radostně, že přece dostanou potřebný benzín.
    Potom jdou po silnici zpět k autu, opatrně drží nočník s benzínem před sebou, přijdou k autu a opatrně nalévají benzín..
    Jede kolem motocyklista, dívá se na ně, zastaví a říká:
    "Teda sestry.. já jsem taky věřící.. taky katolík.. Ale takovou víru, jako máte vy.. tu bych chtěl mít..."

:D:D:D:D:D

Pachmina a mamča50 tohle ocenili.
  5. Janie83

Janie83 Pilný autor

26.7.2016

Postup na Baha - 176

Julinka11, Pachmina a mamča50 tohle ocenili.
  6. Janie83

Janie83 Pilný autor

Letecké závody
    (26.7. - 1.8.2016)

Je tu další akce, zaměřená na letadla. Budeme pěstovat, čekat na padátka v podobě kanystrů a nakonec mlít v mlýně. Za namleté palivo si pak můžeme zazávodit v celkem pěti závodech. Obtížnost vysoká (brrr). Na to, že je to vysoká obtížnost, je docela nízká potřeba pěstování (pod 20 tis.) a padátek kolem 1000. Tak uvidíme, kam až doletím :)

27.7. - včera jsem začala s rozpěstování + 1 otočka + zasazení akční na noc. Dnes jsem po odpolední sklizni dala konečně mlít palivo a pak prolétla první závod. Takže zatím to ujde :)

30.7. - lnička je dopěstována, ale pořád čekám na kanystry. Trochu si vypomáhám vyšlechěnými růžemi, ale zase to nemůžu přehánět, bo toho SH nemám tolik. Tak doufám, že to do konce akce dopadá. A jinak jsem asi v polovině čtvrtého závodu.

31.7. - závody dokončeny, stonek vesele stonkuje. Takže akce splněna :)

Naposledy upraveno: 31/7/16
    Julinka11, Pachmina a mamča50 tohle ocenili.
  7. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

Dodělána na pachmině "Strašidelná bobří pila.." napěstovala jsem také na na tu druhou novou dekorajdu..fakt nevzpomenu jak se jmenuje.. a hledat se mi to nechce..možná doplním později..a dále jen pěstuji na úkoly...

..docela povedený fake..

Naposledy upraveno: 17/8/16
  8. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

Další novinkou z tajemných výběhů..nebo exkluzivních a já nevím jakých..ve kterých se už opravdu začínám ztrácet..je jelen..jen ve zkratce:..nákup 2 sms..něco bylo na kontě..nákup výběhů..a nic..tedy ne tak doslova..něco asi ano..ale jelen to nebyl..neva..tak alespoň mám o co usilovat..jinak totiž vše mám..tedy alespoň předpokládám..

Potkal jsem jelena

1. Včera v noci o půlnoci dole na Můstku
    na dva kroky znenadání uviděl jsem, dámy, páni,
    včera v noci o půlnoci dole na Můstku
    uviděl jsem, dámy, páni, prapodivnou divnůstku.
    Řekněte mi, co to bylo, co to znamená,
    když člověka oči šidí natolik, že ve tmě vidí
    náhle jelena ?

Jelene, oči máš zelené
    a já v leknutí a zmatku přešel šikmo křižovatku,
    ó jelene, jelene, jelene, oči máš zelené,
    já přešel šikmo křižovatku, což je nědovolené!
    2. Jedna láhev nedopitá, druhá dopitá,
    proto koukám na parohy, proto vidím čtyři nohy.
    Jedna láhev nedopitá, druhá dopitá,
    proto vidím čtyři nohy, čtyři kopyta.
    Náhle je mi to tak líto, popadá mě vztek.
    Co mi brání, dámy, páni, s jelenem tím bez váhání
    dát se na útěk?

Jelene, oči máš zelené, dovol ať tě následuji,
    budem spolu v lesní sluji,
    ó jelene, jelene, jelene, oči máš zelené,
    budem spolu v lesní sluji na dovolené,
    na dovolené, což je nedovolené.

Jiří Šlitr /Miroslav Horníček

9. Margziam

Margziam Stará škola

Obchodování a darování
    (28.7. 14:00 h - 31.7. 22:00 h)
    ofi

Běží nám vysoce obtížná akce s letadly (o které tady ještě příspěvek nemám) a do toho nám dávají akci další ("miniakci"), která taky vyžaduje hodně času a sil a soustředění... Takže.. nevím...

Nakonec jsem do balonu dávala zbytečně věci, které jsem chtěla vyměnit - nikdo mi je nevyměnil..
    Jen sama jsem tam pár věcí koupila - vyměnila za svoje..
    Do Zasílání a výměny dárků jsem taky psala zbytečně - hned tam bylo plno dalších, až mi z toho šla hlava kolem..
    Ale pár hodných lidiček se našlo, od kterých mi došlo několik potřebných věcí..
    Díky moc!!! :inlove::inlove::inlove:

Naposledy upraveno: 10/8/16
    mamča50 tohle ocenil(a).
  10. Margziam

Margziam Stará škola

Letecké závody (zvířat)
    (26. 7. - 1. 8. 14:00h)
    ofi

Pěstujeme žlutou lničku, kterou jsme pěstovali už před časem a přebytky nám sebrali a vyměnili za BZ a nevím co ještě..
    Lnička setá = Ľaničník siaty= Camelina sativa - pěstuje se pro olejnaté semena a olej se využívá
    na výrobu barev , fermeží, laků, ale i v kosmetickém průmyslu, nebo i jako jedlý olej.
    Len je jiná rostlina a využívá se především v textilním průmyslu , olej v potravinářství ,farmacii i kosmetice.
    Lnička kvete žlutě , len modře .
    (Díky moc Lacrimě za tyto informace z Google - věděla jsem jen ten rozdíl barev.)

K tomu nám na 5 plochách padají kanystry (prázdné)
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    A z obojího ve mlýně meleme biopalivo - obyčejné, XL, nebo XXL.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Obtížnost akce je vysoká. - To potvrzuji. Pro mě taky. A hodně vysoká..
    I když graficky se jim to povedlo a letadla se mi moc líbí, i animace, tak množství lničky i kanystrů,
    hledání, kolik kterého paliva vyrobit a jestli letět nízko nebo vysoko, nebo který úsek dole a který nahoře, abych dostala
    odměny, které si přeji... (i když stejně všechny dostat nemůžu, když jsou rozdílné na stejném poli)
    je to hodně těžké.. Tak uvidím... Zatím mám první závod hotový (vítězství nad myší)...

[​IMG] [​IMG]

A na pl foru jsem dnes (28.7.) našla instruktážní video - jak to funguje i s XL a XXL biopalivy..
    Tak jsem moc ráda, že se nemusím bát, že při jejich použití přijdu o některé odměny během cesty..
    klik

Další vítězství - růžové (číča) 28.7./22:51h/, oranž (ryba) 29.7./kol 17h/, černé (netopýr) 30.7./kol 11h/
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Panda s netopýrem letěli přes noc (pokud si neudělali mezipřistání) a se Zuzi letí teď přes den.. i přes noc..
    Zkoušela jsem, jestli nepůjde zopakovat některý závod, ale po kliknutí na jeden mi vyskočila tabulka:
    "Tohoto protihráče už jsi porazil."

Nejdelší let byl se Zuzi. Letěli ještě půl dalšího (posledního) dne, než napadala potřebná padátka a umlelo se palivo..
    Ale nakonec - akce byla dokončena celá, řádek stonku aktivní, letadla na obláčcích a jenom mi chybí to červené se Zuzi - to nám nedali..

Ale akce se mi líbila, díky za ni a díky moc všem, co mi posílali padátka..

Z TS a TCH vyšlo jen to, co už jsem měla, ale jsem ráda za více jeřábů a želva se taky hodí, i to ostatní.
    Na Baha mě potěšila Rolinie - moje první. Ale Ledvinovník/kešu pořád ještě nemám.. a další...

*******************************************************​

Naposledy upraveno: 10/8/16
    Pachmina a mamča50 tohle ocenili.
  11. artep2000

artep2000 Pisálek fóra

Zdravím, po dlouhéé době.
    Rozhodla jsem se zase něco napsat do mého deníčku,možná si to někdo přečte, a možná také ne. Můžeme jen doufat.
    Jak už jste si většina lidí (farmářů) zjistila a nebo nějak uviděla,tak sem přestala hrát na dobu neurčitou farmu. Netuším,jestli se k tomu někdy vrátím,možná ano,třeba za týden,ale pochybuji. Nechám tomu volný průběh. Farmerama jako komunita,je velmi dobrá a určitě to není tím,že bych kvůli tomu přestala hrát. Skoro každý hráč se snaží pomáhat druhým a tím víc se tahle hra rozvíjí. Ale na mě je to už opravdu moc,je sice pěkné,že jsou tu nové stromy,chlévy atd., ale mě už to tolik nezaujalo a tím pádem tomu čím dál,tím víc nerozumím. Už mě to tolik neláká a to je veliká škoda i když bych někdy moc chtěla,tak to nejde. Na farmu chodím jenom ze 2 důvodů a to je,že si mohu psát s úžasnými lidmi a mohla také posílat dárky. Jsem ten typ,když mám,tak proč nedat ? Je to přece jenom hra,a vždy bude všeho dost. Důvod proč vlastně už nehraji je ten,že nemám na to dostatek času a teďka v dohledný době se věnuji brigádě a kresbě. Kdyby někdo chtěl něco,tak mu nebrání mi napsat holoubka na farmu,určitě se tam podívám. Takže děkuji za přečtení. Někdy zase Ahooj. :)

12. Janie83

Janie83 Pilný autor

30.7.2016

Postup na Baha - 177

Julinka11, mamča50 a Pachmina tohle ocenili.
  13. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

offi

Celkem sympatická akce..se zajímavýma letadýlkovýma dekorkama..padátka v pohodě..hotovo na obou farmách cca 2 dny před koncem akce..

Naposledy upraveno: 3/8/16
  14. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

28.7-31.7.2016

..moje blbnutí ve vzducholodi:

-FIN-

Naposledy upraveno: 31/7/16
  15. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

..Vnuk..je to takový legrační Enšpígl.Vůbec nevím po kom je tak uřehtaný ..neustále s dobrou náladou..když maminka s tatínkem jsou takoví bubáci..dali mu jméno po tatínkovi..ale já jsem přišla na jiné..které by mu sedlo podstatně lépe: Kryšpín...

16. Bagíra77

Bagíra77 Vážený autor

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Krásná a zábavná akce s názvem Letecké závody - obtížnost vysoká.
    Hlavní odměnou byl řádek v nebi.
    Letecké závody - Bonus
    Pro mne velmi vzácná odměna.

Akce splněna.

17. Janie83

Janie83 Pilný autor

2.8.2016

Postup na Baha - 178

Julinka11 a mamča50 tohle ocenili.
  18. Bagíra77

Bagíra77 Vážený autor

Podařilo se mi vytočit na kole štěstí za jeden party lístek.Jackpot
    a to byla Růžová králíkárna.

Pro mne opět krásná odměna.
    8)

19. Janie83

Janie83 Pilný autor

Renzův jarmark
    (2.8. - 5.8.2016)

Po nějaké době je tu zase Renzo se svým jarmarkem. V této akci se mi tradičně nedaří, a navíc se příště mění odměny, takže pokud vymění JC, tak mám smůlu. Do teď mám z minula jen 600 žetonů, a na JC je jich potřeba 1300.

4.8. - Tak jsem se do toho dneska pořádně opřela, koupila si balík lístků a z Lukáše jsem vytřískala svého prvního JC. Hurá a ufff :)

Naposledy upraveno: 4/8/16
    Julinka11 a mamča50 tohle ocenili.
  20. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

Naposledy upraveno: 5/8/16
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.