archiv_deníčky

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Julinka11, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. ♥huňáček♥

♥huňáček♥ Pisálek fóra

A je tu nový úkol. tentokrát sbírat Kubíky a spojení s Baby Bomem. Mám rád šlěchtění.
    docela se mi daří v Boomu. Podařilo se mi získat jak dekorky do nebe tak i "zem".
    V Baby Boomu jsem vyšlechtil 36 malýc pand a 16 tančících pand. Největší "úlovek"
    byla Jóga panda a suši....

Naposledy upraveno: 25/5/16
    dunlop4, ♥koťátko♥ a vavovi tohle ocenili.
  2. Janie83

Janie83 Pilný autor

Renzův jarmark
    (23.5. - 25.5.2016)

24.5. - po delší době je tu zase Renzův jarmark. Dostala jsem se k němu až dneska a hned jsem vyplácala svých 14 lístků, které jsem dostala při včerejším a dnešním přihlášení. A teda... naprostá tragédie. Vsadila jsem hlavně na piráta, a vytřískala jsem z něho jen pouhých 10 žetonů. Nevím, jestli se mi bude chtít kupovat lístky za floreny..

25.5. - nakonec jsem neodolala a koupila si balíček 75 lístků. Zase žádná sláva. Vyzkoušela jsem všechny hry, ale nejvíc se mi podařilo v pirátovi 35 žetonů, a to navíc po asi deseti pokusech, kdy jsem skončila max v druhém kole. Takže to vzdávám a nechávám si zbylých 50 lístků na příště. Celkem mám 599 žetonů.

Naposledy upraveno: 25/5/16
  3. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

24./5.2016..jsem se konečně dostala do posledního stupně Bahami spa..a od nyní můžu míchat kokteily jako profík..
    co profík.. přímo velmistr [​IMG]...

nové recepty k použití:

4. dunlop4

dunlop4 Pilný autor

Další hotový úkol :)

K mé smůle jsem na Spa manažerovi na druhém levlu, takže si smoothie nevyrobím :( :D

mamča50, Janie83 a vavovi tohle ocenili.
  5. dunlop4

dunlop4 Pilný autor

Celkem se divím, že po mě dneska Lukáš nehodil to kladivo, protože mi vytřískal 1300 bodů! (jednou se dokonce trefil na 10000 :)), takže jsem si vzala kooohooo? :)

Ano, Johna Citróna. Jelikož mi při akcích vše vyskakuje, tak jak má, tak Džoník půjde asi do OaD :)

mamča50, Janie83 a vavovi tohle ocenili.
  6. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

...přijela pouť...23./5..a odjela..25.5..

Vzhledem k tomu..že na pachmině mám vše co jsem chtěla..a novinky nám Renzo nepřivezl žádné..jsem si párkrát na pachmině vystřelila do zásoby..a zbytek času..jsem se věnovala nakiettě..minule jsem tam získala veveruši..tak jsem se tentokrát zaměřila na J.Citróna..Kdyby nebyly balónky..tak bych ho zřejmě získala v průběhu 2-3 jarmarků..ale střílení do balónků mě vyloženě sedí..a tak jsem si Johna mohla koupit celkem brzy..lístků sice zůstala ještě spousta..ale ty jsem nechala na příště..jelikož mě už trnula ruka..na nakiettě mě ještě zbyly 2-3 odměny na příště..které bych mohla potřebovat..ale na pachmině už bych uvítala něco nového..ovšem nějak brzy s novinkami nepočítám..minule to trvalo docela dlouho..než se obměnily výhry..

Naposledy upraveno: 27/5/16
  7. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

....Archivní TOP...

Co všechno už se za ty roky tvořilo..

..pokouším se pomalu doplnit staré obrázky po pádu úložiště..a jak se tak přehrabuji tou neuspořádanou haldou v mém obrázkovníku..tak jsem narazila na staré Top obrázky..tak pro zajímavost to sem dám..co se za ta léta už všechno tvořilo..tedy pokud si vůbec vzpomenu na názvy témat k určitému obrázku..doplnění bude postupné..podle toho..jak na nějaký obrázek narazím..

rok 2010
    ...

rok 2011

20.8.
    Myslím že téma bylo Dovolená..

rok 2012

nevím..co to bylo za téma..

17.8.
    ..Na chalupě..

20.11.
    Můj podzim..

rok 2013

7.1.
    Pohádková..Červená Karkulka..

13.1.
    Zámecká zahrada..

25.1
    neznám téma..možná něco se stromy..

12.2.
    nevím..něco zamilovaného..

18.3.
    Bylinková zahrada...

13.11.
    Zeleninová...

2.4.
    ZooBaha..myslím že nesoutěžní..

3.4.
    ZooFarma..nesoutěžní

13.10.
    Česká farma...

29.10
    Papouščí ráj..

3.11.
    Geometrie stromů..stromové obrazce..

21.11.
    Pro Modynku..obr.pro někoho..

4.12.
    Květinová...

27.12.
    Vánoční...?

.....

rok 2014

15.1
    Jasmínová vločka..Vločky..

......

rok 2015

24.2.
    Stromová..obrázek stromů ..bez plodů

??
    ..asi Valentýn..
    zdaleka to není všechno..

rozpracované....

Naposledy upraveno: 29/5/16
  8. Julinka11

Julinka11 Hrabě fóra

Můj deníčku, moc se ti omlouvám, ale poslední dobou nemám moc času jak na tebe, tak i na farmu.
    Jediné, co jsem stihla vyprodukovat z oblasti kreativity začátkem května je kalendář a po několika týdnech jej mohu vložit.
    :) :) :)
    V práci začínají dovolené a služby navíc se kupí.
    Jsem ráda, že jsem stihla aspoň fotky z Farmy a Bahy do soutěže Květinový záhon. Koukala jsem na ostatní výtvory a jsou překrásné.
    Co se zatím všech akcí týče v měsíci květen, zvládla jsme je s odřenýma ušima. Některé i v posledních hodinách, ale již mě to netrápí.

........

Světluščí slavnost dokončená v termínu.
    Děsivka špatně naplánovaná, moc času nebylo...bude zas za měsíc, neřeším
    Tajemné chlévy...tak to byl oříšek...utratila jsem dost florenů a získala mravenečníka a plaměňáky. Víc se nezadařilo.
    Zkoušela jsem i expres, ale již si nepamatuji, co z něj vyšlo. Asi něco do lišty.
    Viginská legenda mě potrápila...3 dny v práci a jedne den volna...hrůza deníčku. Bojovala jsme urputně, řádek mám a i trošku z těch jiných odměn. SH bylo hodně v kurzu na těch pár zbývajícíh hodin.
    Se šlechtící akcí problém nebyl...šla nějak tak sama.
    Renzův jarmark...tam mi asi pár žetonů zbylo neminutých. Zůstanou na příště, snad je udám a Létající veverku získám někdy příště.

...................

Takže vlastně jsem na tom ještě dost dobře při 12-ti hodinouvých směnách denních služeb, stíhám vše, krom tebe. Omlouvám se, ale fakt v době volného dne není čas na tvojí kreativitu.
    S blížím se létem to bude ještě horší. ...o óu.
    V červnu mám dovolenou týden, ale to tu nebudu, jedu si užívat slunný začátek sezóny na Senecká jezera. V červenci jedu k moři a mezitím práce a zas práce. Všichni chtějí volno a my, kteří zůstaneme musíme zabezpečit pečovatelskou službu těm, kteří jí potřebují.
    Tímto bych chtěla poděkovat všem svým sousedům, že mě ještě nevyhodili i přesto, že dárky neposílám pravidelně, zato od některých mi chybí stále.
    Děkuji Vám.

.......

9. Janie83

Janie83 Pilný autor

26.5.2016

Postup na Baha - 160

10. Margziam

Margziam Stará škola

Renzo - jarmark
    (23.5. 10:00 hod. - 25.5. 22:00 hod.)

ofi +ofi

Myslela jsem si (jeden myslel...), že konečně něco vybouchám u Lukáše, když z balonků jsem dostala jen 12 ks žetonů
    (před časem)
    Ale nakonec jsem se k tomu nedostala vůbec.. jen jsem se tam byla podívat..
    Reál byl hodně náročný...
    Ale těch 1.300 žetonů na citrona bych stejně jen tak nezískala.. asi nikdy... nemůžu mít všechno...
    :(

Četla jsem o
    Obdržení lístků zdarma:
    • pokud se do hry přihlásíme v první den jarmarku (po jeho začátku), obdržíme 10 lístků.
    • pokud se do hry přihlásíme každý další den konání jarmarku, obdržíme 4 lístky. V poslední den platí jen pro přihlášení v době konání akce.

Ale nevím - platí to ještě i teď, nebo to platilo jenom ze začátku???

Lístky vypadají takto [​IMG] a jarmareční žetony takto [​IMG] - nakupovat lze za ty druhé..

11. Janie83

Janie83 Pilný autor

Děsivá noc
    (27.5 - 29.5.2016)

27.5. - je tu další Děsivka. Opět prodloužená (hurá!) a ještě k tomu o víkendu
    (hurá!). Znamená to, že konečně dokončím Brakulu, a budu se moct vrhnout na další úkol.

29.5. - dopěstovány všechny plodiny pro Braculu, teď ještě počkat, až se mi rozmnoží posledních 30 netopýrů a konečně si budu moct tento úkol odškrtnout. Taky jsem začala další úkol, tentokrát Strašidelný zámek (beru to hezky popořadě).

12. Janie83

Janie83 Pilný autor

Perfektní hrášek
    (27.5. - 1.6.2016)

27.5. - další akce, tentokrát čistě pěstovací. Budeme pěstovat asi deset druhů hrášku a dávat je do úkolů v družstvu. Nejsou žádná vypadávátka, takže by to neměl být nějak velký problém. Zatím si v poklidu rozpěstovávám.

28.5. - po chvilkovém zmatkování, kdy jsem pěstovala i to, co jsem už nepotřebovala, jsem večer dokončila pět úkolů v družstvu. Jde to docela dobře pěstovat i na velkých polích, takže můžu použít SH na urychlení.

29.5. - po celodenním pěstování na velkých polích s pomocí SH splněno 7 úkolů z osmi.

31.5. - konečně hotovo. Nejdřív jsem se trošku přepočítala, takže mi asi dvěstě hrášků chybělo. Samozřejmě jsem všechno hodila do úkolu, takže jsem znovu musela rozpěstovávat z deseti kusů :oops: Ale pomocí SH to naštěstí netrvalo tak dlouho.

Naposledy upraveno: 31/5/16
  13. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

...Co se týká akce..při čtení offi zmatek..no pak jsem zjistila..až jsem akci začala plnit..že je to vlastně na pochopení celkem jednoduché..ovšem díky spoustě různých hrášků..malých ..velkých..zelených barevných..docela chaos.. je nutné počítat..což já nerada..no tentokrát jsem musela tuhle nechuť překonat..abych se někam dopracovala.. a nesázela dokola to samé.. je 28./5..druhý den akce..a ačkoliv mám celkem prostoje tak jsem momentálně u 5-tého úkolu..takže pohoda..No pohoda..trochu zmatek a chaos v hrášcích..sem tam něco zbytečně napěstováno navíc..počítala jsem totiž spíš od oka..než nějak seriózně..nakonec i přes to..dokončeno na obou farmách..no 2-3 dny to už bude..Je 1.6..a akce teprve dnes končí..

na památku..Hrášková...

Naposledy upraveno: 1/6/16
  14. dunlop4

dunlop4 Pilný autor

Další úkol hotov :)

Bohužel opět mám smůlu :D spa manažer pouze úroveň dvě :( :D

15. Margziam

Margziam Stará škola

• odstraň si nepovolený odkaz a obrázek z nepovolených stránek
    Gregor Johann Mendel + Perfektní hrášek
    (27. 5. - 1. 6. 2016 14:00 hod.)

ofi

[​IMG] [​IMG]

Gregor Johann Mendel (česky též Řehoř Jan Mendel), narozen 20. července 1822 Hynčice – zemřel 6. ledna 1884 Brno,
    byl kněz, přírodovědec, zakladatel genetiky a objevitel základních zákonů dědičnosti.
    Byl mnichem a později opatem augustiniánského kláštera na Starém Brně.
    Řád podporoval jeho zájem o vědu. Na klášterní zahradě se zabýval mimo jiné křížením hrachu a dalších rostlin.
    Ale byl také včelařem, meteorologem a astronomem.

V letech 1856–1863 se v Brně věnoval křížení hrachu a na základě svých pokusů formuloval tři pravidla,
    která později vešla ve známost jako Mendelovy zákony dědičnosti.

Položil základ nové vědní disciplíně – genetice. Jako jeden z prvních používal biostatistické metody.
    Výsledky jeho výzkumů se uplatňují při šlechtění rostlin, živočichů, v medicíně a dalších vědních oborech.
    S jeho životem a vědeckým přínosem se lze seznámit v Mendelově muzeu v Brně a Hynčicích.

Realizační tým BP se rozhodl nás přimět, abychom šli ve stopách tohoto kněze a vědce
    a křížili hrášky na našich farmách na internetu (obrázky a klikání). :)

[​IMG] [​IMG]

A zároveň máme na pár dní otevřený strašidelný hřbitov, abychom mohli pěstovat nové i staré rostlinky...
    a kupovat za ně nové dekorace.. pokud to stihneme.. :)

Janie83 a mamča50 tohle ocenili.
  16. Pachmina

Pachmina Komisař fóra

orig.obrázek... Jelikož byly přidány nějaké novinky..dekorky.. straš. stáj..a také nový úkol s novými rostlinkami..tak jsem začala pěstovat na jednu novou dekorku..a to na obou farmách..normálně by se mi i podařilo na dekoraci ..konkrétně to byl Skákající pavouk..nebo tak nějak..napěstovat..ale vzhledem k tomu..že se děsivka prolínala s hráškovou akcí..která sama o sobě ..co se týká pěstování spousty druhů hrášků..byla zmatek a chaos..tak jsem na děsivku neustále zapomínala..a tak díky prostojům.. jsem nakonec dekorku nezískala..ovšem schází kousíček..takže příště..mmchdm..ač dekorky moc Bz či BBz nedávají..což v poslední době začíná být trend i u stonků do nebe..dekorky bych chtěla mít všechny..stejně jako nebeské řádky..takže proto..kdyby se někdo divil..

.Konec.

17. Margziam

Margziam Stará škola

Perfektní hrášek - výsledky
    (postupně od dnes)

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Dávkovače velkých a malých červených a zelených hrášků jsem už odstranila, 5 úkolů je hotovo, 6. začatý,
    malé červené a zelené hrášky jsou na plochách a zrají.

[​IMG] [​IMG]

Dávkovač velkých žlutých hrášků je na ploše, 3 velké žluté hrášky na minipolíčkách a 1 malý žlutý na půlpoli taky. (29.5. v 5:20)
    Odpoledne přibyl na plochu Dávkovač malých žlutých hrášků a pěstuji žluté. Několik hodin jsem byla pryč z doma.. (29.5. v 12:46)

V 15:00 skončila děsivka - hřbitov je opět nedostupný.. něco málo jsem napěstovala..

Večer jsem našla v předchozím postu, kde mám začátek této akce a taky něco o Mendelovi, tento vpis - nahoře:​
    • odstraň si nepovolený odkaz a obrázek z nepovolených stránek
    • Tato zpráva čeká na schválení moderátorem a je pro běžné návštěvníky neviditelná.
    Tak jsem ten obrázek nahradila jiným a smazala link na Wikipedii, kde je o něm psáno více, ale stále je ten post neviditelný.
    Nevím, kdo z moderátorů mi ho zneviditelnil a na koho se mám obrátit, ale takto je to všechno k ničemu.
    Protože toto pokračování bez toho začátku je jako pata bez hlavy. Takže ... raději no comment... (29.5.2016 v 21:31)

Už mi to nezmarka zviditelnila - díky moc.. Ale nevím, proč tam zůstal ten první vpis, když ten odkaz jsem odstranila a ten obrázek taky a je tam jiný, kde žádný křížek není.. (29.5.2016 v 22:21)

Tak už mi na to pajda odpověděl:
    "ten vpis tam zůstane a příště speciálně u tebe budu po moderátorech vyžadovat striktní dodržování pravidel. Za uvedení nepovoleného odkazu je okamžité udělení 50 b. Koukám, že to že to moderátorka chtěla řešit s lidským přístupem nakonec vede k tomu, že si tu ještě stěžuješ na její postup."

Tak děkuju pajdovi za vysvětlení, nezmarce za snahu o lidský přístup a protože nadále už tu lidský přístup čekat nemůžu, tak končím.. nejsu stroj, ale jen starý nemocný člověk.. už hodně zraněný nelidským přístupem mnohých.. mnohokrát.. Už na to nemám.. mějte se hezky.. :cry:

P.S.: Akci jsem dnes odpo dokončila. Dávkovač žlutých hrášků mám v liště taky, spolu s ostatními dávkovači - na památku na tuto akci.
    Řádek na stonku je aktivní, přestože jsem nemohla být na farmě pořád (jak jsem četla od některých na foru, že to bylo nutné),
    ale jen málokrát za den, kvůli nemocem jsem hodně prospala, nebo byla dlouho pryč. Takže - díky za tuto akci.

Co se týče grafiky, se mi akce líbila, zajíc v doktorském plášti se jim povedl, a líbily se mi malé zelené, malé žluté a žluté hrášky - taky barevně.
    Ale v reálu raději zůstanu při těch obyčejných zelených, na které jsem od mala zvyklá a jiné bych nejedla.
    [​IMG] [​IMG]
    Kdyby mi někdo nabízel červené nebo žluté, nebo ještě nějak obrovské, bála bych se, co v nich je za jedy, nebo jsou zkažené.. brrr..

Co se týče opata Mendela, tak před jeho výzkumy klobouk dolů, ale co se týče jídla, zůstanu při obyčejných malých zelených hrášcích.. :)

Co se týče Wikipedie, myslím, že tam jsou seriózní a pravdivé informace, je to oficiální stránka s informacemi, a nechápu a nepochopím,
    PROČ ji tady označují za nepovolenou a odkaz na ni trestají 50 b., tj. auto banem (myslím)..

Takže se loučím, jdu se "dovolovat" (na Baha ne, spíš doma v posteli), banánový podpis už mám..
    můžou mě zbanovat za to, že jsem napsala pravdu, jak si co myslím, nebo co je ještě napadne.. nerozumím tomu.. připomíná mi to .. víte co .. :(
    Stačí mi to v reálu, mám tam toho dost.. Ještě to mít tady.. to mi za to nestojí.. to není hra.. :cry: (31.5.2016 v 15:00 hod.)

Naposledy upraveno: 31/5/16
    mamča50 tohle ocenil(a).
  18. Margziam

Margziam Stará škola

Konec školního roku - vzpomínky

Za chvíli nám končí květen, začne červen a to už je poslední měsíc školního roku.
    Vzpomínám, jak už v tu dobu bývalo teplo, chodilo se na koupaliště a ve třídách už se nezkoušelo (nevím přesně od kterého dne a měsíce, možná to bylo v různých třídách v různých školách různé), bývaly volnější hodiny a suplování a hledali jsme, jak tu dobu vyučování zpříjemnit a zkrátit, abychom se nemuseli učit a mohli k vodě.. Jen někdy někteří ještě museli namáhat mozkové závity, aby zlepšili špatnou známku, pokud to ještě šlo.. Jinak museli místo prázdninového odpočívání šrotit a šrotit, aby pak zvládli reparát..

A dnes - na školní doby vzpomínám... a na písničku o tom od Vaška Neckáře..
    Bráním se dojetí, dneska už potřetí
    na školní doby vzpomínám.
    Příklady k řešení vlastně se nemění
    a život strašně málo znám.

Život je neznámá ze všech rovnic dávných,
    které jen těžko spočítám.

Kéž mi teď napoví spolužák, který ví,
    že zase nevím kudy dál.
    Dřív křídu propotím, než vůbec pochopím,
    proč zrovna rovnic bych se bál.

Příklad mi nevoní, matykář se tváří,
    jak by si se mnou jenom hrál.
    Kéž mi teď napoví spolužák, který ví,
    že zase nevím kudy dál.

Jé on to neumí, hele jak zašumí,
    vám se to také může stát.
    Jé, on se neučí, život ho poučí
    a co víc mohl bych si přát.

Život je neznámá uvidíš jak málo
    Můžeš si na chytrého hrát
    Jé on to neumí hele jak zašumí
    Netuší, co se může stát, co se může stát, netuší, co se může stát.

Příklady k řešení vlastně se nemění
    a život strašně málo znám.

Život je neznámá ze všech rovnic dávných
    Které jen těžko spočítám
    Bráním se dojetí dneska už potřetí
    Na školní doby vzpomíná-ám, na školní doby vzpomíná-á-á-á-ám.

mamča50 a Pachmina tohle ocenili.
  19. Margziam

Margziam Stará škola

Prázdniny - léto..​

Ve Farmorakulu jsem viděla něo o letním kalendáři s mušlemi.. už se těším.. Tak uvidíme.. jestli nebudou vedra a neprospím to..

a další mušličky...

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    (ty ostatní tmavý se mi nelíbí, tak je se nedám..)

jj, moc pěkný obrázky.. Kde jsou ty doby, kdy jsem je sbírala na pláži u moře... A ten svěží mořský vzduch..
    Tam se mi dýchalo dobře... Nekouřilo se tam.. To už je kolik desítek let..
    Později bylo zahuleno i tam.. :(

mamča50 tohle ocenil(a).
  20. dunlop4

dunlop4 Pilný autor

Třikrát sláva všem duchům a strašidlům, první straši úkol hotov! :)

Druhý v pořadí asi budou Zářivé houby, ale to už bohužel dneska nestihnu :( takže holt za měsíc (snad) :)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.