Aktualizace šlechtění rostlin (19.9.2019) / diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 18/9/19.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. satelit

satelit Hvězda fóra

fany2020 - Je třeba mít trpělivost (a dost rostlin) a nechávat si bonusy i když je nechceš,pak ten řádek zaplníš a je to. ;)
    Většinou bonus který chceš padne jako poslední. (Láska k SH)

Starší šlechtění

Naposledy upraveno: 25/9/19
  2. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

fany2020
    Když jsem naposledy šlechtil chryzantému,tak jsem ve skleníku utopil desetitisíce plodin,než jsem vyšlechtil lásku k SH.Nyní jsem se dal na pohanku a zhruba 10.000 plodin pryč a mám zatím jen první tři bonusy!!!:p
    Když před lety skleník začal,létaly bonusy jedna radost.Nyní je to krapet utažený a člověk musí bejt hóódně trpělivej!;) Kolikrát se mi nechce čekat a urychluji s SH,abych dostal KR nebo BZ. To bych dotoho nejraděj kopnul!:wuerg:
    Jinak ,vyšlechtěna láska k SH: růže,cibule,pórek, kedluben,karafiát ,bavlna,lilie,chryzantéma, levandule ,kosatec,artyčok,ječmen8)

Naposledy upraveno: 26/9/19
  3. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Satelit, kdyby se vypisovali na farmě sázky, který bonus padne jako poslední, tak láska k SH je jasný favorit.;)
    Šafránu jsem měla jako šafránu, tak jsem něco "málo" nakoupila na trhu a zatím jsem se SH na 1,54 hodinách a bez něj na10,24. Fajn mohla by to být navíc ideální kytka na noc za nešlechtěný len. Má přece podobný čas růstu jako rákosí a jiřina.... Tentokrát cesta za bonusem nebude stát jenom krejcaryxD

4. satelit

satelit Hvězda fóra

Zkouším len setý a...

...budu si držet palce. xD

5. GordonSargent

no nevím , taky jsem len vyzkoušela:

[​IMG] zatím nemám obavu, že by elixíry docházely, ale pro jistotu si bonus ponechám :)

astrid888, dasa1143 a satelit tohle ocenili.
  6. fany2020

fany2020 Dozorce fóra

satelit, no právě, já těch rostlin mám hrozně málo a ještě o ně vždy přijdu, tak toho nemůžu ani tolik šlechtit, mám jen okolo dvou tisíc a ty hodně dlouhé jsem ještě nestihla vůbec dopěstovat a to jsem v 210 levelu, jinak díky za info, alespoň už teď vím, že zkrátka nebudu mít nic.

7. irsko

irsko Aktivní autor

GordonSargent: ber ho, protože jinak se ti tam bude motat pořád :)))

Já vím, že tu řada prská, že se jim skleník nevyplatí - ale člověk nikdy neví, kdy se jim může hodit. Já teď při akcích s oblibou používám na noc maliny - vyšlechtěné + bonus z bobulového stonku + produkty alchymisty... A s vodou bez SH je rázem ze 17hod kytky 7 hodinová s dobrými výsledky na padátka (a bez kaštanového řádku, který řada nových hráčů nemá)... a to vše v rozumném lvl...

Já teď přemýšlím, zda nezkusím někde vyšlechtit vyšší pravděpodobnost padání prken, pořád jich mám nějak málo.

astrid888 a GordonSargent tohle ocenili.
  8. vladca

vladca Stará škola

šafrán točím odkedy som sa k nemu dostal ... chýba mi láska k SH + vrtulky, posledné asi dva týždne bez efektu ...
    skúšam malý, stredný, veľký skleník a stále nič ... už tam šlo minimálne 20000 rastlín
    šanca je rovnaká v každom skleníku alebo je vyššia ak použijem veľký?

9. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

vladca - ahoj, je to o náhodě, takže je asi jedno, kterou velikost skleníku použiješ ;)

astrid888 a vladca tohle ocenili.
  10. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

vladca - je to bez záruky, ale kdysi se to hodně řešilo (myslím, že na to někde dokonce je i samostatné vlákno) a jedno z doporučení bylo, že máš občas prostřídat rostliny a taky střídat velikosti skleníků.
    Já to tak občas dělám, když nastane taková ta série, kdy se třeba stále vrací pár kusů a bonus dlouho žádný. Přijde mi, že to víceméně funguje, ale na nějaké objektivní závěry je ten soubor příliš malý a stále to může být zkrátka náhoda. Ale za zkoušku nic nedáš, tedy kromě pár malovaných kytiček ;)

astrid888 a GordonSargent tohle ocenili.
  11. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

12. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Jo, přesně to jsem myslela, díky Skali :)

Skali tohle ocenil(a).
  13. sirchose

sirchose Analytik fóra

Koukám že je to pěknej švindl,šestkrát za sebou mi nevypadlo nic,jen body,což je v levelu 216 opravdu terno.
    Takže šafrán má smůlu,za to plýtvání rostlinkama to nestojíxDxDxD
    Tak a stejné je to i při posledním výběru,takže po sedmé v řadě:cry:

Naposledy upraveno: 27/9/19
  14. GordonSargent

sirchose, mám dojem že stojí... i když moje metoda byla trochu nákladná. Protože jsem neměla zásoby tak jsem utratila asi 7O mega na trhu. Z toho jsem vyšlechtila bonusy na čas a zkrátila šafrán na 2 hodinky. Na noc jsem pak dala šafrán a ráno použila rajský věnec, alchymistu, bonus rostlinných výnosů a vypustila 4 jacky. Pak malé pole se SH. Protože jsem měla obsazený zlatý slot rostlinným bonusem, tak jsem nemohla použít vánočku a sklízela jsem po 3 hodinách. Potom obětovala pár florenů za urychlení a zázrak, i když jak jinak bonus na SH padl jako poslední, se dostavil.

maurehata, potvrzuji, šafrán na pohopolích se dá i bez kaštanového řádku sklízet okamžitě . Dík :)

Naposledy upraveno: 27/9/19
  15. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Safran me tedy taky nezaujal - roste dlouho a sklenik ho zere silena kvanta (v pripade nouze pouzivam slechteny artycok), ale vzhledem k tomu, ze me minuly tyden skolila chripka, takze opruz... mrkla jsem na farmu a hodila do skleniku z nudy pazitku, protoze ji mam proste hodne. Je to 5ti hodinovka a navic v ostatnich, takze s radkem a meloun. magii se sklidi za chvilku ranec. Zkracovala jsem sklenik (jen stredni) na min. a za cca 8 hod. byly hotove tyto bonusy:
    Nevidim duvod, proc by to u nekoho melo fungovat a u nekoho ne, takze bych spis rekla, ze neuspechy ve skleniku budou zalezitosti trpelivosti a dostatku plodin, nez cehokoliv jineho. No a kdyz to takhle naskakalo, tak jsem hodila pazitku do slotu a testovala jsem ji pri te akci, kdy padaly 2 druhy padatek (uz nevim, co to bylo). Vysledky me docela prekvapily. Davala jsem vzdy 2 plochy boruvek (10ti hodinovka) a jednu plochu pazitky s prostridanim ploch na pidipolich. Za stejnych podminek: boruvky mely stabilnejsi vysledky (okolo 150 ks z plochy). Pazitka mela dost velke vykyvy, ale davala 60-100 ks z plochy, coz je za tech pokracenych 2:25 hod. (samozrejme bez SH) pohoda, takze kdo nema cas na sklenik, zkuste nekdy pazitku - treba prekvapi i bez skleniku.

16. vladca

vladca Stará škola

Láska k SH pri šafráne padla predvčerom ... zo stredného skleníka ;)
    čo ďalej ?

to .macca.:
    to je samozrejmé (kombinovanú lásku už mám), štatisticky Láska k SH padá asi ako posledná, aj keď u mňa ešte ostala posledná vrtuľka "bez fajky"

Naposledy upraveno: 29/9/19
  17. .macca.

.macca. Hrabě fóra

Vladca-- Aby byla okamžitá sklizeň tak musíš mít vyšlechtěné obě lásky k sh 25% a 9%

[​IMG] a dáš ho sem​

18. GordonSargent

no akorát u šafránu to není dvojitá láska k hnojivu jako u růží, ale neutuchající láska k hnojivu .. nu což já ty názvy nevymýšlela.

[​IMG] takže při honbě za padátky, ke kterému šafrán primárně slouží by to mohlo trochu napravit zdecimované stavy zásob. Jen pro upozornění vrtulky je potřeba dát dříve než SH, tak rychlou ruku nemáme xD

astrid888 a Y_n_O tohle ocenili.
  19. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Stejnou službu jako šafrán udělá i starý dobrý karafiát :p, z jednoho pohopole vypadne 1 padátko a to se vyplatí. Šafrán je škoda šlechtit, už jsem to tu psala, než napěstuji na šlechtění, tak mám hotový úkol na šafrán, tedy skoro a za chvilku bude neprodejný, jen zkraje, než všichni našlechtí a splní úkol, tak půjde na odbyt, ale časem to přestane
    :music:xD

matlafous123 tohle ocenil(a).
  20. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

evoku57: Rozdíl je ale v tom, že pokud nemáš kaštanový řádek, tak karafiát je ti k prdu a nedostaneš se s ním na okamžitou sklizeň ,-)

21. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Tak to jediné je chyba na kráse :oops:, ale kdo už má šafrán, tak má povětšinou i kaštanový řádek a těm ostatním nezbývá než šlechtit, ale myslela jsem to samozřejmě pro ty, kdo kaštanový řádek mají, že se to nevyplatí
    :p:music:

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.